• Woensdagnieuwtjes

 • Orlando de Klerk (41) wordt in seizoen 2023-2024 de trainer/coach van Alphense Boys o18, dat nu uitkomt in divisie 4 BVO. Orlando is in het dagelijks leven algemeen directeur van een vastgoedonderneming. Orlando voetbalde zelf in de jeugd op divisieniveau bij Spijkenisse en Barendrecht en bij de senioren in de 1e t/m 4e klasse. Hij trainde 5 jaar bij Alexandria’66 tot en met de 17-1 (2e divisie). Daarna 3 jaar bij Spartaan’20 17-1 (2e div), 19-1 (1e divisie). Vervolgens assistent bondscoach op Curacao o20 en assistent trainer cvv Willemstad o15. Momenteel is hij trainer/coach van BVCB o23 (2e divisie).

  Orlando zegt over zijn aanstelling: “Ik ben dankbaar voor het vertrouwen en de kans van Alphense Boys om weer terug te keren in de top van het Nederlandse jeugdvoetbal. Ik kijk er naar uit om aan de slag te gaan met de o18 talenten en ze verder te helpen in hun ontwikkeling als voetballer.”

  Orlando heeft het UEFA B diploma. Hij woont in Rotterdam en heeft twee kinderen van 10 en 14 jaar. Wij denken dat Orlando de ideale trainer is om de talenten van de o18 voor te bereiden op hun stap naar het o21 team van een jaar later en heten hem van harte welkom bij Alphense Boys.

 • Alphense Boys heeft er twee ereleden bij. Tijdens de Algemene Ledenvergadering maandagavond droeg het bestuur Piet Verlooy en Ab Kalkhoven voor het erelidmaatschap voor, na een opsomming van voorzitter Dennis Captein van hun uitgebreide staat van dienst. In hun jongere jaren hebben zij vooral voor de jeugdafdeling tal van werkzaamheden uitgevoerd, ook op bestuurlijk niveau. Ze zijn tot op de dag van vandaag nog actief ook: Piet (links op de foto) als lid van de Dagploeg (onderhoud) en thuissupporter van Boys 1) en Ab (rehts op de foto) is lid van de Kascontrolecommissie. De ereleden krijgen de bijbehorende versierselen op 6 mei a.s. uitgereikt tijdens een speciale bijeenkomst met de overige tien ereleden van Alphense Boys én de Leden van Verdienste.

 • Tijdens de Ledenvergadering werd stilgestaan bij het vertrek uit het bestuur van Manfred van den Berg, Ronald Hendricx en Hatim Noura. Het drietal stapte in 2017 in bij het toen nieuw gevormde bestuur en droeg in de loop van 2022 hun bestuurswerk over. Ook buiten de bestuurskamer hebben Manfred, Ronald en Hatim overigens een grote staat van dienst binnen Alphense Boys, van jeugdleider tot evenementenorganisator en wat al niet meer. Ronald Hendricx blijft verbonden aan de Vertrouwens- en klachtencommissie. Traditiegetrouw (inmiddels) kregen de afscheid nemende bestuursleden een shirt met een bij hun passend rugnummer, waar bestuurslid Edwin Spliet een mooi verhaal bij vertelde. Vervolgens maakte voorzitter Dennis Captein bekend dat Ronald, Hatim en Manfred zijn benoemd tot Lid van Verdienste. Ook zij krijgen de bijbehorende versierselen opgespeld tijdens de bijeenkomst op 6 mei.

 • Foto rechts: Edwin Spliet met het shirt voor Ronald Hendricx, die helaas verhinderd was om naar de ALV te komen.

  De voetbalwedstrijd Alphense Boys - RKAVV  wordt aanstaande zondag in de sportuitzending live op de radio uitgezonden door Studio Alphen. Verslaggever Herman Scholten neemt de verslaglegging namens de lokale publieke omroep van de gemeente Alphen aan den Rijn voor zijn rekening. Naast deze wedstrijd wordt ook van andere duels van eerste elftallen uit de gemeente Alphen aan den Rijn live verslag gedaan.

 • Het bestuur is nog op zoek naar een kandidaat voor de bestuursfunctie Vrijwilligerszaken. We maken graag kennis met u. U kunt voor een gesprek contact opnemen met secretaris Gerard Haverkamp.

  Karina Kleijn, vooral bekend als voorzitter van De Club van Honderd, draait vanaf deze maand in het bestuur mee als kandidaat-bestuurslid voor Sponsoring. Als het iedereen bevalt – en daar gaan we van uit! – dan zal zij in de eerstvolgende ledenvergadering door het bestuur kandidaat worden gesteld voor deze post.  

  Said Hamulic (22 jaar) maakte vorige week een mooie transfer van het Poolse Stal Mielec naar Toulouse FC uit de Lique 1. De geboren Leiderdorper met Bosnische roots speelde twee jaar in de jeugdopleiding van Alphense Boys.

 • Pogramma selecties zaterdag 4 februari

  Sportlust 13-2 – Alphense Boys 13-3                             08.30 uur

  Alphense Boys 13-1 – AFC 13-1                                     10.45 uur

  Alphense Boys 16-1 – ADO Den Haag 16-1                 10.45 uur

  Sv Hoofddorp 13-1 – Alphense Boys 13-2                     11.30 uur

  De Graafschap 15-1 – Alphense Boys 15-1                  12.30 uur

  Alphense Boys 17-1 – PEC Zwolle 17-1                        12.45 uur

  Alphense Boys 14-1 – Spartaan’20 14-1                        12.45 uur

  Alphense Boys 18-1 – MVV 18-1                                    15.15 uur

  Alphense Boys o21 – VVV Venlo o21                            15.15 uur

  Zondag 5 februari

  Alphense Boys 1 – RKAVV 1                                           14.00 uur

  Dinsdag 7 februari

  Alphense Boys o14 – DTA Fortius o14                          18.30 uur

  Alphense Boys 13-3- Meerburg 13-2                              18.30 uur

  Alphense Boys o17 is uitstekend gestart in de voorjaarscompetitie van divisie 2 BVO. De ploeg van trainer Omar Rziki (foto onder) heeft zelfs de eerste drie competitiewedstrijden gewonnen en gaat nu alléén aan de leiding. Komende zaterdag ontvangen ze de eerste tegenstander die een aanval komt doen op hun koppositie. PEC Zwolle o17 komt op bezoek (12.45 uur).

 • De aanmeldingen voor de Talentendag van Alphense Boys (woensdag 1 maart 2023) blijven gestaag binnenkomen. Inschrijven voor alle leeftijden kan via de website van Alphense Boys. Klik op de balk op ‘’activiteiten’’ en daarna op ‘’talentendag’’ en vul de daarin gestelde vragen in.

  Op vrijdag 14 april gaat ’s avonds om acht uur de 2023-editie van de VoetbalQuiz van start. Dat wordt weer serieus, spannend en gezellig door elkaar. Inschrijven kan hier: https://www.alphenseboys.nl/de-avondploeg/.

 • Ook dit is weer een activiteit van de onvolprezen Avondploeg, die sinds de Clubavond van afgelopen donderdag over een heuse dj-set beschikt inclusief een prachtige ombouw – geheel in stijl van de Avondploeg. Er wordt gezegd dat voorzitter Dennis Captein die zelf in elkaar heeft gezet, maar daarvoor ontbreekt tot dit moment elk bewijs…DJ Benny was in elk geval in opperbeste stemming.

 • Vanaf seizoen 2023-2024 worden de o14 en o13 BVO teams en amateurverenigingen gezamenlijk ingedeeld. De o14 competitie in seizoen 2023-2024 zal ingedeeld worden op basis van de prestaties van de o13 competitie in seizoen 2022-2023. Het niveau van de o14 in dit seizoen is dus niet leidend voor het niveau van de ‘’nieuwe o14’’.

  De o13 van dit seizoen speelt tevens voor het o13 niveau van het volgende seizoen. De huidige o13 van Alphense Boys, speelt dus voor het niveau van de o14 en o13 van het seizoen 2023-2024.

  Morgen (donderdag 2 februari) is het 43 jaar geleden (2 februari 1980) dat het toenmalige 1e elftal van Alphense Boys, dat destijds uitkwam in de 3e klasse, een thuiswedstrijd speelde voor 2000 toeschouwers, tegen eredivisionist Haarlem 1, met daarin de jonge Ruud Gullit.  Het team van trainer Rien Tamerus verraste met een 1-1 gelijkspel (doelpunt Wim Latumanuwy).

 • Aaron Sieders (21) die 3 jaar in de jeugdopleiding van Alphense Boys speelde, gaat per direct van Sportlust’46 naar DOVO. Dat kan omdat hij een bij de KNVB geregistreerd spelers contract heeft. Vanuit de jeugdopleiding van Alphense Boys maakte Aaron 6 jaar geleden de stap naar Vitesse en later Go Ahead Eagles.