• G-voetbal

  Alphense Boys heeft een G-team voor spelers vanaf 16 jaar. Met ingang van het seizoen 21-22 bieden we ook G-jeugdvoetbal (6-16 jaar) aan.

  Voor informatie over en aanmeldingen voor het G-team bij Alphense Boys kunt u contact opnemen met coördinator Pascal de Jager, telefoon 06-23341755 of stuur een mail.

  Voor informatie over het G-jeugdteam kuntu contact opnemen met Shymaa Ebrahim, tel. 06-10133823 of mail naar G-jeugd@alphenseboys.nl.

  Wilt u lid worden van 'De vrienden van het G-voetbal?' Lees onderstaande informatie over het G-voetbal bij Alphense Boys en meld u direct aan!

 • Alphense Boys start G-team voor 6-16 jaar

  Er is nog altijd een groep kinderen in Alphen en omstreken, die graag willen voetballen maar waar noch in het ‘reguliere’ voetbal noch in het G-voetbal een goede plek voor is. Adaem van 6 jaar is zo’n speler. Hij heeft een chromosoom- en hartafwijking. Zijn moeder, Shymaa Ebrahim, weet dat hij niet de enige voetballer is die tussen wal en schip valt, en wil voor hem en zijn lotgenoten nu speciaal een jeugd-G-team oprichten, voor kinderen van 6-16 jaar. Dit gaat na de zomervakantie van 2021 bij Alphense Boys van start.

  Shymaa is in juni begonnen met de werving van deelnemers en inmiddels is er al een groep kandidaat-deelnemers. Zij gaan vanaf de eerste zondag in september ’s ochtends een uur trainen, om op een laagdrempelige manier het spel te leren. Zonder veel druk en met extra veel plezier. “Hiermee streven we ernaar om ieder kind een plek in de voetbalwereld te geven”, zegt Shymaa.

  Wil je meer weten? Stuur dan een mailtje naar G-jeugd@alphenseboys.nl of neem contact op met Shymaa Ebrahim, telefoon 06-10133823

   

 • ‘G-voetballers zijn blije sporters’

 • Zaterdagochtend. Het is druk in de Boyskantine. De spelers van het G-team zijn binnen en hun enthousiasme is duidelijk te horen. De jongens en meiden zijn er klaar voor. Meer dan een uur voor de wedstrijd zit de sfeer er al helemaal in. Elke week opnieuw beleven zij hun zaterdag met enorm veel plezier. 

  Alphense Boys heeft twee G-teams en die bruisen van energie en inzet. Ze zijn allemaal de ster in hun team. Iedere speler/speelster is waardevol voor de ploeg en draagt bij aan het resultaat. Stuk voor stuk met zijn/haar eigen kwaliteiten. Dat is ook precies de essentie / de intentie van het G-team en het G-voetbal bij Alphense Boys. Iedereen doet mee, zonder uitzondering!

  Veel voetbalclubs hebben tegenwoordig één of meerdere G-teams. Alphense Boys was ruim twintig jaar geleden een van de pioniers. De G staat voor voetballers met een verstandelijke en/of een lichamelijke beperking. Net als elk ander voetbalteam, trainen zij en spelen zij in de KNVB-competitie. De KNVB heeft daarvoor een aparte competitie opgezet.


 • G-voetbal vertoont natuurlijk veel overeenkomsten met de reguliere voetbalcompetitie. De spelers willen ook altijd graag winnen, zijn ook helemaal vol van hun doelpunten en lopen dan ook als een vliegtuig over het veld. Overigens is dat voor vele G-voetballers ook de enige keer tijdens de wedstrijd dat ze hard over het hele veld lopen...

  Wat zijn de verschillen? De G-voetbalteams zijn vaak gemengd. Dat kan makkelijk, omdat G-voetballers gewend zijn om echt rekening met elkaars beperkingen te houden. Daarnaast gelden er andere regels bij G-voetbal. Wij mogen net zoveel spelers zo vaak wisselen als nodig/gewenst is - iedereen speelt mee! Ook kennen we geen buitenspelval, dus doelpuntrijke wedstrijden. Verder: wedstrijden ‘kosten’ vaak een hele dag, vanwege gecentraliseerd vervoer. G-voetballers hebben immers vrijwel nooit eigen vervoer!

   

 • Dit laatste is een puntje dat ons, de begeleiders van het G-voetbal bij Alphense Boys, met zorg vervult. Het vervoer is een grote kostenpost. Het zal voor u geen nieuws zijn, dat aan alle kanten op de zorg wordt bezuinigd. De begeleiders en enkele sponsors hebben in de afgelopen jaren nogal wat kosten voor hun rekening genomen, bijvoorbeeld voor nieuwe tenues, trainingspakken, voetbalschoenen en tassen, of de contributie van een individueel lid. Want ja, vrijwel alle G-voetballers leven van een Wajong-uitkering en dat is niet bepaald een vetpot...

  Voor structurele kosten zoals het vervoer zijn echter weinig middelen uit fondsen beschikbaar. Door de ontwikkelingen in de laatste jaren wordt het steeds moeilijker om de vervoerskosten op te hoesten, zowel voor de individuele begeleiders als voor de vereniging. Hiervoor doen we een beroep op de ‘Vrienden van het G-voetbal’. Ook u kunt Vriend/Vriendin worden. Dankzij uw (jaarlijkse) bijdrage kunnen wij onze G-voetballers ervan verzekeren dat zij hun belangrijkste ‘uitje’ van de week behouden en kunnen blijven sporten.

  G-voetbal is bijzonder. Wij allen kunnen niet alleen genieten van de sfeer en de instelling van de G-voetballers. maar we kunnen er ook veel van leren. Wij hopen dat u ons wilt steunen in het behoud van deze bijzondere sportafdeling. Meld u s.v.p. nu aan als Vriend van het G-team! U blijft dan op de hoogte van de ontwikkelingen bij het G-team en krijgt in elk geval een uitnodiging voor de jaarlijkse Familiedag.