• Alphense Boys G-team bruist van energie

 • Het is zaterdag en druk in de Boys-kantine. Wie je niet kan missen? Dat zijn de spelers van ons G-team, niet alleen vanwege hun enthousiasme maar ook omdat ze er in hun outfit tip-top uitzien. Rondom de jaarwisseling 22-23 hielden zij met succes een crowd funding actie én met extra financiële ondersteuning van de sponsors ST Warmte en Passie voor Slapen kon toen een compleet nieuw tenue worden aangeschaft. Inclusief trainingspakken, tassen en coachjassen voor de begeleiders.

 • Het G-team van Alphense Boys bruist van energie en inzet. De spelers zijn allemaal de ster in hun team. Iedereen is waardevol voor de ploeg en draagt bij aan het resultaat. Stuk voor stuk met zijn (en soms ook haar) eigen kwaliteiten. Dat zijn precies de essentie én de intentie van het G-voetbal bij Alphense Boys. Iedereen doet mee, zonder uitzondering!

 • G-voetbal bij Alphense Boys

  Alphense Boys was zo’n vijfentwintig jaar geleden een van de pioniers met G-voetbal. De G staat voor voetballers met een verstandelijke en/of een lichamelijke beperking. Net als elk ander voetbalteam, trainen zij en spelen zij in de KNVB-competitie. De KNVB heeft daarvoor een aparte competitie. G-voetbal vertoont veel overeenkomsten met de reguliere voetbalcompetitie. Er zijn ook verschillen. De G-voetbalteams kunnen gemengd zijn. Dit kan makkelijk, omdat G-voetballers gewend zijn om echt rekening met elkaars beperkingen te houden. Daarnaast gelden er andere regels bij G-voetbal. Spelers mogen net zo vaak wisselen als nodig/gewenst is - iedereen speelt mee! Er is geen buitenspelval, dus er vallen altijd veel doelpunten.

  G-spelers betalen bij Alphense Boys een aangepast contributiebedrag. Want ja, vrijwel alle G-voetballers leven van een Wajong-uitkering en dat is niet bepaald een vetpot... Om andere kosten te dekken – met name voor het vervoer – worden regelmatig acties gehouden én zijn er bij Alphense Boys de ‘Vrienden van het G-voetbal’. Ook u kunt vriend/vriendin worden. Dankzij uw (jaarlijkse) bijdrage van 50 – 100 euro (een ander bedrag mag ook) kunnen wij onze spelers ervan verzekeren dat zij hun belangrijkste ‘uitje’ van de week behouden en kunnen blijven sporten.

 • Vrienden van het G-team

  G-voetbal is bijzonder. Wij allen kunnen niet alleen genieten van de sfeer en de instelling van de G-voetballers. maar we kunnen er ook veel van leren. Wij hopen dat u ons wilt steunen en zich aanmeldt als Vriend van het G-team! U blijft dan op de hoogte van de ontwikkelingen bij het G-team en krijgt in elk geval een uitnodiging voor de jaarlijkse Familiedag.

 • Méér dan G-voetbal

  G-voetbal bij Alphense Boys is méér dan voetbal. Dankzij de financiële steun van ‘de Vrienden’ en sponsors worden elk seizoen enkele andere activiteiten georganiseerd, bijvoorbeeld een bezoek aan de bowling of aan een wedstrijd in het betaald voetbal. Ook wordt elk jaar één of twee keer tegen Alphense Boys 1 geoefend en doen het G-team mee aan toernooien. Verder wordt elk jaar op Hemelvaartsdag de Familiedag gehouden: een onderling toernooi met een barbecue als afsluiting.

 • In juni 2018 deed het G-team van Alphense Boys voor het eerst mee aan de Special Olympics. Dat smaakte naar meer. Deelname aan de Special Olympics in Londen in 2020 kon wegens corona helaas niet doorgaan. Inmiddels zijn de voorbereidingen gestart voor de volgende editie in 2024, die in Tilburg en Breda wordt gehouden. Op 3 juni a.s. doet ons G-team mee aan de pre-Games, die als testcase worden georganiseerd.

 • Kalender 2023

  18 mei | Familiedag bij Alphense Boys (aanvang 13.00 uur)

  3 juni | Special Olympics Regionale Spelen - Tilburg

  9 – 10 september | Weekend Groningen (toernooi)

 • Begeleiding en spelers G-team

 • Begeleiding:

  Angela Sassen - teammanager
  René Sassen - teammanager
  José Groenendaal - teammanager
  Wouter Molenaar - trainer
  Wim van der Maas - chauffeur
  Pascal de Jager – coördinator en assistent-trainer
  Han Moenen - materiaalman
  Bob Damen – scheidsrechter

  Spelers:

 • G-Jeugd

 • Alphense Boys biedt ook G-jeugdvoetbal aan. Er is namelijk nog altijd een groep kinderen in Alphen en omstreken, die graag willen voetballen maar waar noch in het ‘reguliere’ voetbal noch in het G-voetbal een goede plek voor is. “Ons streven is om ieder kind een plek in de voetbalwereld te geven”, zegt Shymaa Ebrahim, die het G-team voor kinderen tussen 6-16 jaar heeft opgericht. Er wordt elke zondagochtend van 11.00-12.00 uur getraind en als er genoeg spelers zijn (jongens en meisjes) dan zal het team ook aan de competitie mee gaan doen.

  Wil je meer weten? Stuur dan een mailtje naar G-jeugd@alphenseboys.nl of neem contact op met Shymaa Ebrahim, telefoon 06-10133823