• Ed Koelwijn 

  Beste allemaal, wat super leuk dat ik mijn verhaal mag vertellen aan jullie.

  Mijn naam is Ed Koelwijn en ik ben 52 jaar oud. Samen met mijn vrouw Fatima, mijn dochter en drie zonen woon ik in Alphen aan den Rijn. Met elkaar zijn we elke dag in touw om de dagelijkse dingen van het leven op een leuke manier in te vullen. Want mijn motto is: Elke dag plezier is waar ik heel blij van word.

  Eén van die dagelijkse dingen is voetbal: Al meer dan 30 jaar ben ik op verschillende manieren betrokken bij Alphense Boys. Eerst als speler en later als vader van voetballende zonen, trainer, hoofdleider van de jongste kinderen en natuurlijk ook: Woensdagmiddag coördinator! Samen met Cris van voetbalschool “De Complete Techniek” ben ik elke woensdagmiddag bij Alphense Boys aanwezig bij de trainingen. Binnen twee en half uur trainen alle kinderen met de leeftijden van 4 tot en met 11 jaar onder begeleiding van “De Complete Techniek”. Mijn rol is : coördineren, ouders informeren, nieuwe jeugdleden ontvangen, en samen met de jeugdvoorzitter nadenken hoe we elk jaar kunnen groeien in kwaliteit van de breedtesport organisatie.

 • Als ZZP’er ben ik in de nacht aan het werk zodat ik op de dag zoveel mogelijk met de kinderen leuke dingen kan doen. Trots ben ik op alle vier. De oudste, Nora, helpt mee in het huishouden, oppassen, koken. Dit doet ze naast haar studie tweetalig HAVO. De drie jongens voetballen alle drie. Marouan voetbalt bij Ajax JO 13-1 en de twee jongsten voetballen bij Alphense Boys.

  Hoe goed het ook allemaal gaat, voor mij is en blijft plezier echt het allerbelangrijkste. Er is niets mooier om kinderen te begeleiden, uit te dagen om te ontwikkelen en lol te zien maken. Dat is mijn drijfveer om elke dag klaar te staan als vrijwilliger bij Alphense Boys.

  Ik wil je van harte uitnodigen om op woensdagmiddag een proeftraining te komen doen. Dan kunnen we kijken of Alphense Boys ook een mooie club is waar je thuis zult voelen. Tot zeven jaar is voetballen bij ons gratis.

  Eén waarschuwing: Als je een proeftraining meedoet raak je gelijk enthousiast 

  Tot snel op de velden van de mooiste club van Alphen aan den Rijn.

   

   

 • Mylan “Messi” Alfrink

  Hoi, Ik ben Mylan en ik ben 6 jaar oud. Zoals je kunt zien ben ik een fan van FC Barcelona. Later wil ik zelf net goed worden als Messi. Dit seizoen speel ik ook een echte competitie tegen andere clubs in de buurt van Alphen aan den Rijn. Samen met mijn teamgenoten zijn wij Alphense Boys JO 7-1. Ik vind het super leuk om wedstrijdjes te voetballen. Vooral scoren vind ik het aller leukste. Je snapt wel dat ik het liefste in de spits wil voetballen. Alphense Boys is een hele leuke club want zelfs tijdens de corona mogen we blijven trainen. De trainingen zijn heel goed. Trainer Cris en trainer Ed leren mij heel goed voetballen. Ook als het regent sta ik gewoon op het veld.

  Wil je ook voetballen? Kom dan ook naar Alphense Boys!

  Groetjes van Mylan “Messi” Alfrink 

 • Youssef Banaali

  Hallo allemaal, Ik ben Youssef Banaali en ik ben 6 jaar oud. Samen met mijn grote broer Adam voetbal ik bij Alphense Boys. Elke woensdagmiddag train ik van 15.30 uur tot 16.30 uur. Alphense Boys is een hele goede club en daarom voetbal ik elke week met heel veel plezier. Je ziet op de foto dat ik ook voetbal als het hard regent. Mij maakt dat niks uit. Elke zaterdag speel ik tegen andere teams want ik zit zelf in JO 7-2. Het liefst speel ik in de spits want daar kan je lekker veel doelpunten maken. Mijn favoriete voetbalteam is het Marokkaanse elftal. Een echte idool heb ik nog niet want ik vind ze allemaal even goed.

  Kom jij onze club versterken? Het zou mooi zijn als we samen elke woensdag lekker kunnen trainen.

  Voetbalgroetjes van Youssef

 • Mees van Deenen

  Hoi allemaal, Vandaag is aan mij gevraagd of ik mijn verhaal wilde vertellen aan jullie. Natuurlijk wil ik dat! Mijn naam is Mees van Deenen en ik voetbal bij Alphense Boys. Dit doe ik al drie jaar en ik ben bij de guppen begonnen. Nu ben ik alweer 7 jaar en ik zit samen met mijn vrienden in JO 8-2. Ik ben bij Alphense Boys gaan voetballen omdat mijn neefjes Damian en Tayler ook bij Alphense Boys voetballen. Mijn opa is de baas van het kledinghok samen met mijn Tante Marjolijn. Ik vond veel clubs leuk in Alphen ad Rijn maar deze club is natuurlijke de beste en de leukste. Mijn vader Bas is de coach van ons team en elke woensdagmiddag train ik op veld 2.

  Alhoewel ik mijn opa heel lief vind ben ik wel voor een hele andere voetbalclub dan hij, ik ben namelijk voor Ajax en mijn opa is voor Feyenoord. Mijn favoriete speler voetbalt ook bij Ajax. Hij heet Daley Blind. Later wil ik net zo goed worden als hij.

  Ik zou het leuk vinden als jij ook bij ons komt voetballen. Het is erg gezellig en na Corona gaan we allemaal leuke dingen organiseren bij onze club. Kom jij ook bij ons spelen? Tot 7 jaar is het ook nog eens helemaal gratis.

  Tot snel en de groetjes van Mees

 • Nassim Koelewijn

  Hallo allemaal, ik ben Nassim Koelewijn. Mijn moeder komt uit Marokko en mijn vader uit Nederland. Daarom heb ik een Marokkaanse voornaam en een Nederlandse achternaam. Vandaag vertel ik wat over mijzelf en Alphense Boys.

  Dit is al mijn vierde seizoen dat ik voetbal. Op mijn derde jaar vond ik het al zo leuk dat ik mee speelde bij de guppentraining van Alphense Boys. Nu ben ik al zeven jaar en ik ga nog heel lang blijven voetballen. Samen met mijn broer, mijn, zus en mijn broertje woon ik bij mijn papa en mama. We zijn met de hele familie vaak op de club te vinden want mijn broer en broertje voetballen ook heel graag. Alphense Boys is echt een heel gezellige club. Mijn grote voorbeeld is mijn broer Marouan. Hij voetbalt bij Ajax in de JO13-1. Alhoewel je het niet zou zeggen aan mijn voetbalpak ben ik wel voor Ajax. Deze kleren van Feyenoord gebruik ik om lekker te trainen. Mijn broer Marouan heeft twee jaar geleden ook bij Feyenoord gevoetbald. Feyenoord is ook wel goed maar Ajax vind ik beter.

  Mijn grote idool is Christiano Ronaldo. Hij is echt de beste omdat hij veel techniek heeft en heel erg snel is. Als ik naar Ronaldo kijk zie ik dat hij veel balcontrole heeft en dat is heel erg knap.

  Kom jij ook lekker voetballen bij Alphense Boys? Wij trainen elke woensdagmiddag. Als je nog zeven jaar bent dan is het ook nog eens gratis. Ik hoop jou snel te zien.

  Groetjes Nassim

 • Pien Verpoort

  Hallo allemaal, graag wil ik mij voorstellen. Mijn naam is Pien Verpoort en ik ben 7 jaar oud. Ik woon in Ter Aar. Dat is het dorp waar Feyenoord voetballer Jens Toornstra woont. Dit is mijn tweede jaar bij Alphense Boys. Ik voetbal op woensdagmiddag. Dan krijg ik een hele goede training. Op zaterdag speel ik in de JO8-3.

  Bij Alphense Boys is er ook een meisjes afdeling; de Alphense Girls! Als ik 10 jaar word ga ik gelijk in een meisjes team voetballen. Dat lijkt mij heel erg leuk. 

  Nu voetbal ik heel veel met jongens en dat is natuurlijk ook heel leuk om te doen. Voetbal is een sport waarin je veel kan rennen en dat vind ik denk ik wel het leukste samen met de bal afpakken.

  Ben jij ook een meisje en lijkt het jou ook leuk om te voetballen? Kom dan samen met mij bij onze club een proeftraining doen! Ik zou het leuk vinden als er nog meer meisjes bij komen.

  Heel veel groetjes van Pien!!

  En tot snel.....

 • Bas van Deenen

  Hoi allemaal, ik ben Bas van Deenen en wat ben ik trots dat ik de eerste trainer ben die tussen alle verhalen staat van onze jeugdspelers.

  Al vanaf mijn eerste jaar loop ik rond op deze mooie club. Inmiddels ben ik 30 jaar en ik kan zeggen dat ik dus al 29 jaar te vinden ben bij Alphense Boys. Natuurlijk heb ik ook als kind hier gevoetbald en vond ik het fantastisch om hier elk weekend rond te lopen. In de afgelopen dertig jaar is er natuurlijk veel veranderd maar er zijn ook zoveel dingen hetzelfde…. Vooral de sportweekenden vond ik vroeger het mooiste om mee te maken. Dat is een evenement wat typisch bij Alphense Boys hoort. 

  Mijn zoon, mijn vader, mijn zus en mijn neefje zijn ook betrokken bij deze mooie club. Dat geeft al aan dat Alphense Boys echt een club is met een verhaal…… mijn verhaal!

  Nu voetbalt mijn zoon Mees ook bij Alphense Boys en vind ik het fantastisch dat ik in de mogelijkheid ben om de trainer zijn van het team waarin hij voetbalt. Dat zijn de kinderen in de JO 8-2.

 • De meeste energie haal ik uit het feit dat ik iets kan betekenen voor het plezier van de kinderen. Lachende kinderen die met elkaar bezig zijn vind ik prachtig om te zien. Als trainer heb ik ook een grote invloed op de sociale ontwikkeling van de kinderen. Hoe kan je goed samenspelen? Hoe kun je goed omgaan met verlies? Dit zijn belangrijke aspecten die er echt toe doen.

  Elke woensdagmiddag geeft ik voetbaltraining die onder leiding staat van de Complete Techniek. Op deze manier leer ik zelf ook hoe je een goede opbouw in trainingen kunt organiseren. Heel erg leuk om te doen. Uiteindelijk gaat het om plezier zowel voor de kinderen als mijzelf.

  Heb je ook zin om bij onze club te voetballen? Meld je aan via de website en misschien ga ik je dan snel ontmoeten.

  Groetjes Bas


 • Cris Zwanenburg

  "Allereerst wil ik zeggen, dat ik het een enorme eer vindt dat Alphense Boys aan mij heeft gevraagd, mijn verhaal te vertellen.

  Mijn naam is Cris Zwanenburg, 25 jaar en trotste inwoner van Alphen aan den Rijn. Dit seizoen ben ik voor het tweede opeenvolgende jaar aan deze mooie Alphense club verbonden. Samen met een fantastisch team aan mensen, bestaande uit ouders, stagiairs, Ed Koelewijn en Edwin Spliet, coördineer ik namens Voetbalopleidingscentrum De Complete Techniek de woensdagmiddagtrainingen op de club. Samen geven we training aan alle jeugdleden van de F-League tot de JO11 met uitzondering van de selectieteams.

  Als je me op het veld zou vragen, waar ik iedere woensdagmiddag het meeste van geniet, dan zijn dat al die blije gezichten. De kinderen die binnen komen rennen, je aanspreken en vertellen dat ze er ontzettend veel zin in hebben om te trainen. Laatst kreeg ik zelfs drie schelpen van iemand uit de F-league. Dat doet je hart toch wel smelten.

   

 • Het meest trots ben ik op wat we tot nu toe in 1,5 seizoen hebben bereikt. Waar we vorig jaar ieder uur met 4 groepen trainden, trainen we dit jaar met 8 groepen per uur. Een ruime verdubbeling van het aantal leden en nog steeds komen er iedere week kinderen bij. De vrijwillige trainers en de stagiairs van het MBO Rijnland spelen hierin een cruciale rol. Iedere week verzamelen we een uur voor de training om de velden klaar leggen, maar vooral om gezamenlijk de training met elkaar door te nemen, zodat we iedereen van onder tot boven de kans kunnen geven de beste versie van zichzelf te worden.

  Wil jij jouw kind(eren) ook kennis laten maken met de trainingen in de onderbouw? Meld je dan vandaag nog aan voor een gratis proeftraining! En om het nog mooier te maken. Kinderen tot 7 jaar kunnen gratis voetballen en trainen in de F-League bij Alphense Boys."


 • Deel je verhaal


  Heb je zelf een mooi verhaal in beeld of tekst over Alphense Boys? Deel het dan met ons. Stuur je foto('s) en een kort tekstje naar:

  communicatie@alphenseboys.nl

  Wij zorgen ervoor dat deze dan geplaatst wordt op de website en facebook. 
  Alvast bedankt!

 • Drie generaties Driesen.

  Opa Bart Driesen (90 jaar) was jarenlang trainer en jeugdbestuurder bij Floreant. Vader René begon in 1968 met voetballen bij de Boskoopse club en speelde jaren later ook een tijd bij de Boys. Zoon Rokus is nu speler van het derde van de Boys. Opa en vader Driesen zagen Rokus scoren en de wedstrijd met 2-4 winnen. Een dubbele uitslag voor opa, die ook wel trots was op zijn kleinzoon en op z’n 90-ste nog een behoorlijke analyse had na afloop van de wedstrijd. Rokus’ oudere broer Sven en zusje Roos hebben trouwens ook nog bij de Boys gevoetbald. Sven ook nog bij Floreant. Ome Piet Rikken speelde vroeger in het eerste van Alphense Boys.

 • Nieuw damesteam.

  Er komt in het nieuwe seizoen weer een damesteam van Alphense Boys/Girls binnen de lijnen. Een paar meiden die in de jeugd al bij ons speelden – Kim de Bruin, Tamara de Lange en Lizzy van Capel - vonden in een van de prijzenkasten nog de beker die ze destijds veroverden. Kim was een van de initiatiefnemers van de terugkeer van het damesteam.

 • Herken jij de jonge Noussair Mazraoui?

  Na lang zoeken werd in het archief toch een foto gevonden van de jonge 9 jarige Noussair Mazraoui, die toen in seizoen 2005-2006 in de F1 van Alphense Boys speelde en kampioen werd. Na dat seizoen werd hij door Ajax overgenomen. Mazraoui brak vorig seizoen écht door bij Ajax. 

 • Even terug in de tijd.

  Roel van Holstein, huidige trainer van de E-top toen hij 18 was. Zie hier het eerste elftal waar hij training aan gaf. Samen met Sander Pieterse. Al de jongens op de foto zijn reeds de 30 gepasseerd. Tweeling Evert en Gert-Jan Bauman hebben zelfs in het eerste van de Boys gevoetbald.