• Talentendag 2024

 • Op woensdag 21 februari 2024 (voorjaarsvakantie) organiseert Alphense Boys in samenwerking met opleidingspartner Feyenoord Rotterdam, een TALENTENDAG voor talentvolle regionale spelers (niet lid van Alphense Boys), die hopen (en serieus denken) in seizoen 2024-2025 in aanmerking te kunnen komen voor het hoogste selectieteam van hun geboortejaar bij Alphense Boys. Inschrijving kan vanaf nu via onderstaand formulier.

 • Inschrijven betekent niet automatisch dat je op de Talentendag van Alphense Boys mag komen. Iedere inschrijving wordt eerst zorgvuldig beoordeeld. Meedoen aan onze Talentendag wil dus ook zeggen dat je echt graag bij Alphense Boys wil komen voetballen als je door ons (na een vervolg stage) goed genoeg wordt beoordeeld. 

  Je moet echt tot de beste spelers van jouw geboortejaar behoren én op een goed niveau spelen. Spelers vanaf o13 en ouder moeten minimaal op divisie niveau spelen. Pupillen (o8 t/m o12) moeten in het hoogste team van hun leeftijd spelen. We gaan tevens uit van een maximale reistijd van 30 minuten, anders heeft spelen bij Alphense Boys geen zin.

  Als deelnemer een krijg je een leuke, leerzame en intensieve training van 75 minuten onder leiding van de selectie trainers van Alphense Boys. Pas als wij jouw deelname hebben goedgekeurd ontvang je een bevestigingsmail en is jouw deelname definitief aan de Talentendag 2024. 

  Graag de onderstaande vragen zo nauwkeurig mogelijk beantwoorden en je ontvangt binnen 5 werkdagen een reactie van ons: 

 • Versturen

 • Talentendag 2024 

  Deze 18e editie van de talentendag worden wij voor de negende keer ondersteund door Feyenoord Rotterdam met wie wij een samenwerkingsovereenkomst gesloten hebben. Op de Talentendag zullen er dus ook Feyenoord scouts rondlopen en wellicht ook enkele spelers van de A-selectie van Feyenoord. 

  Door de grote belangstelling van de betaalde clubs voor de talenten van Alphense Boys is de jeugdopleiding van Alphense Boys op zoek naar aanvulling van zijn hoogste jeugdselectieteams. Vorig seizoen verlieten 41 jeugdspelers de club die nu bij een BVO spelen. 

  De Alphense club, die in 2005 bekroond werd met de Rinus Michels Award als beste amateur-jeugdopleiding van Nederland en inmiddels ook de status heeft van Regionale jeugdopleiding en al enige jaren in de top drie staat van beste amateurjeugdopleidingen van Nederland, heeft geen moeite met die belangstelling van de BVO’s.  

  Iedere talentvolle voetballer heeft een droom om profvoetballer te worden. Alphense Boys is trots als zij daar een kleine rol in kan vervullen door de jeugdspelers een zo goed mogelijke voetbalopleiding te geven o.l.v. zorgvuldig gekozen vakmensen. Een amateurclub is nu eenmaal ook een tussenstation op weg naar de top.  

  Alphense Boys is 9 jaar geleden een samenwerkingsovereenkomst aangegaan met Feyenoord Rotterdam waar wij nu dus nauwe contacten mee hebben. Spelers worden béter door betere medespelers, betere tegenstanders én door goede jeugdtrainers. De allerbesten vallen op bij de vele scouts die wekelijks de wedstrijden van onze jeugdteams volgen en krijgen een stage periode bij een BVO, waarbij Feyenoord Rotterdam de voorrang geniet vanwege ons samenwerkingsverband. 

  De jeugdselectieteams van Alphense Boys spelen op een hoog niveau en vallen ook op door hun goede voetbal, discipline en spelopvatting. Om dat niveau te handhaven, ondanks het wegtrekken van de BVO’s van de beste spelers, zoekt Alphense Boys nieuwe talenten uit de regio die het in zich hebben op het hoogste regionale niveau te voetballen én beter willen worden. 

  Op woensdag 21 februari 2024 organiseert Alphense Boys dan ook wederom een Talentendag, waar spelers van welke leeftijd dan ook (o7 t/m o21), die nog geen lid zijn van Alphense Boys aan kunnen meedoen om hun kwaliteiten te tonen, mits ze voldoende talent hebben. Nadere bijzonderheden + aanmelding via de website: www.alphenseboys.nl (onder activiteiten). Let goed op de tijden die horen bij jouw geboortejaar. 

  De 18e editie van 2023 was wederom een enorm succes. Er kwamen ruim 420 deelnemers op af. Daarvan kregen er 80 een uitnodiging om terug te komen voor een  echte stage periode met trainingen en wedstrijden. Uiteindelijk spelen er van die 420 deelnemers nu 53 spelers daadwerkelijk in een jeugdselectieteam bij Alphense Boys.  

  Let op: in onze regio (midden) valt de voorjaarsvakantie samen met regio Noord. Woon je dus in regio Zuid en heeft jouw school heeft geen voorjaarsvakantie (kan van school tot school verschillen) en je wilt persé meedoen aan onze Talentendag, dan moet je dus vrij vragen van school.  De basisschoolkinderen kunnen wel allemaal meedoen (uit alle regio's), want wij houden de Talentendag op de woensdagmiddag, wanneer ze toch vrij zijn. 

  Ben je talentvol en denk je dat je goed genoeg bent om in te stromen in onze jeugdopleiding om vervolgens in aanmerking te komen voor het hoogste elftal van jouw geboortejaar, schrijf je dan in via de website van Alphense Boys. Klik ''activiteiten'' aan in de balk en daarna ''Talentendag''.  Daarna alle vragen goed en volledig beantwoorden en insturen. 

  De inschrijving sluit op zondag 11 februari 2024 en deelname is alleen mogelijk na bevestiging. 

  Programma voor woensdag 21 februari 2024: 

  •          10.00-11.30 uur geboren in 2007, 2008, 2009 en 2010

  •          12.30-14.00 uur geboren in 2004, 2005, 2006, 2011 en 2012

  •          14.30-16.00 uur geboren in 2013 t/m 2017

  •          Voor keepers gelden dezelfde tijden.


  Melden een half uur voor aanvang. 

  Huidig niveau jeugdselectie teams van Alphense Boys 2023/24

  Onder 21 – Divisie 4 BVO
  Onder 18 – Divisie 4 BVO
  Onder 17 – Divisie 1 BVO
  Onder 16 – Divisie 3 BVO
  Onder 15 – Divisie 1 BVO
  Onder 14 – Divisie 2 BVO
  Onder 13 – Divisie 2 BVO
  Onder 12 – Divisie 4
  Onder 11 – Hoofdklasse O12
  Onder 10 – Hoofdklasse O11
  Onder 9 – Hoofdklasse O9
  Onder 8 – Hoofdklasse O8