• Alphense Boys scherpt rookvrij-beleid aan

  • Het bestuur van Alphense Boys doet op de Algemene Ledenvergadering volgende week dinsdagavond een voorstel om het rookvrij-beleid aan te scherpen.

    Alphense Boys was in 2017 één van de eerste voetbalverenigingen die – met instemming van de ledenvergadering - een rookvrij-beleid invoerde. Dat was toen best bijzonder. We werden bijvoorbeeld genomineerd voor de rookvrij-award. In die tijd moest je nog uitleggen waarom je een rookvrij complex wilde; tegenwoordig heb je wat uit te leggen als je níet rookvrij bent.

    De campagne heeft in de eerste jaren goed gewerkt, maar intussen vinden we weer veel peuken rond onze velden. En heeft een nieuw fenomeen zijn intrede gedaan: vapen (spreek uit: veepen). Dit is een elektronische sigaret, waar veel over wordt gediscussieerd. Bijvoorbeeld over hoe schadelijk dit roken voor de gezondheid is. Meer tekst en uitleg is hier te vinden. Of kijk hier of lees dit interview.

    Alphense Boys wil duidelijk zijn: in het kader van ons rookvrije beleid is vapen niet (meer) toegestaan. Op ons complex en in de gebouwen (kantine, kleedkamers, tribune) mag niet worden gerookt, ook geen e-sigaretten. De enige uitzondering geldt voor het kleine terras bij de achteruitgang van de kantine.

    Klik hier voor de uitnodiging en de agenda van de ALV (dinsdag 4 juli 2023, 20.00 uur)