• G-team Alphense Boys scoort ZILVER

    Na maanden van afwachten - wat een spanning! - was het in januari van dit jaar zover: de G-voetballers van Alphense Boys mochten meedoen aan de Special Olympics. Met dank aan het doorzetten van Wim Nederend kon de organisatie ook eigenlijk niet meer om de Alphense Boys heen. De verkoop van loten en enige hulp van sponsors maakten deelname aan de Special Olympics ook financieel haalbaar. Namens de spelers: dank aan iedereen die hieraan heeft bijgedragen.

    Na in 2016 de Special Olympics in Nijmegen te hebben gehad was die dit jaar - 21 sporten op 14 locaties - in de Achterhoek. 8 juni ging het in 2 busjes richting Doetinchem. 10 spelers en 3 begeleiders gingen daar gedurende 3 dagen hun uiterste best doen om een Olympische medaille te winnen. ’s Avonds de openingsceremonie in het stadion van De Graafschap. Een heuse Olympische vlam, het stadion binnengedragen door Lonneke Sloetjes, en de eerste deelname van de G-voetballers van Alphense Boys aan de Special Olympics was een feit! Nadat de openingsceremonie in stijl - Gerard Joling voelde de sfeer goed aan - was afgesloten, in bussen naar Groenlo waar de voetballers hun toernooi zouden afwikkelen.

    Zaterdagmorgen 9 juni om 10 uur de eerste wedstrijd in een poule van 6 ploegen. Na 3 keer 0-0 gespeeld te hebben, kwamen onze spelers los. Wedstrijden 4 en 5 werden dik gewonnen met 4 doelpunten in beide wedstrijden. Tot grote vreugde van de supporters van Alphense Boys die er toch ook waren. Sander, de coach van B1, Gerard Haverkamp, Jacques Spijker, Eef en Marijke Blankestijn, enkele ouders, vrienden en bekenden waren van de partij om onze G-voetballers te ondersteunen.

    De zaterdag was de opmaat voor de zondag. Op basis van de resultaten op de zaterdag werden de ploegen opnieuw ingedeeld en ging het om de medailles. Maar eerst de zaterdagavond. Om het de spelers moeilijk te maken was er zaterdag een groot feest. Los gaan of toch maar op tijd naar bed om goed voorbereid aan de finales te beginnen? De spelers waren verstandig. Alle spelers waren op tijd weer bij de bungalows en ‘snel’ naar bed. Zondag ging het los. De coaches Wouter en Thijs hadden na de eerste dag ?? met instemming van supervisor Wim - enige tactische aanpassingen gedaan. Er wordt n.l. bij de Special Olympics met 7 tegen 7 gevoetbald en niet met 8 tegen 8 zoals in de KNVB competitie. De aanpassingen in de opstelling (er werd continu gewisseld) werkte goed. De spelers waren geconcentreerd en streden met volle inzet. De eerste wedstrijd eindigde nog in 1-1 maar daarna een dikke 4-0 overwinning. De derde wedstrijd ( van de 5) ging het erom. Vele kansen, goed voetbal van onze kant maar de bal wilde er maar niet in! Het zat niet mee, 0-0. De 4e en 5e wedstrijd speelden we wederom goed voetbal en nu werden we ook beloond met twee dikke overwinningen. Helaas, dat ene gelijkspel van 0-0 betekende dat de ploeg waartegen we de eerste wedstrijd 1-1 hadden gespeeld er met de gouden medaille vandoor ging. Toch een prachtig resultaat van onze voetballers: 10 wedstrijden gespeeld,  geen enkele wedstrijd verloren èn een zilveren Olympische medaille! En dat bij hun eerste deelname! Maar het belangrijkste was wel de enorm leuke sfeer en sportiviteit tijdens het hele toernooi. Ook onze spelers hebben daaraan in ruime mate bijgedragen. Daarna gingen de spelers zondagavond weer terug naar Alphen. Veilig thuisgebracht door die twee fantastische chauffeurs Lex en Wim die dit als vrijwilligers alweer jaren doen. Erg goede organisatie van een prachtig evenement. Hopelijk zijn we ook in 2020 bij de volgende Special Olympics in Den Haag weer van de partij.

    Dank aan onze sponsors, te weten Avantage (hoofdsponsor G-voetbal), Van der Laan (busvervoer), Buro Toob (loterij campagne), Autoverkoop & -lease Bakker (tassen) en alle sponsors die prijzen voor de speciale SO-loterij hebben geschonken!