• Mika blijft bij Alphense Boys

  • Heugelijk nieuws voor Alphense Boys. Mika van Rees voetbalt ook volgend seizoen op sportpark De Bijlen. Daarmee maakt Mika definitief de overstap van FC Lisse naar Alphense Boys.

    Voor wie jou nog niet kent, stel jezelf eens voor.

    “Mika van Rees, 20 jaar en kom uit Nieuw-Vennep. Momenteel studeer ik in Leiden aan de universiteit. Ik zit in het laatste jaar van mijn bachelor. Daarnaast ben ik jeugdtrainer bij Sparta Rotterdam.”

    “Als voetballer ben ik begonnen bij DIOS in Nieuw-Vennep. Daarna heb ik gevoetbald voor Koninklijke HFC en de afgelopen jaren bij FC Lisse.” 

  • Waarom heb je gekozen na een halfjaar Alphense Boys om bij ons te blijven?

    “Ik heb gekozen om bij Alphense Boys te blijven omdat het team mij erg aanspreekt. Ik heb het naar mijn zin. Daarnaast voel ik waardering vanuit de club en heb ik de gesprekken richting volgend seizoen als fijn ervaren.”

    Op wat voor seizoen hoop jij voor jezelf en voor het team volgend jaar?

    “Ik hoop op een seizoen waarin we ons als individuen ontwikkelen en vanuit daar ook als team beter worden.”

    Belangrijke schakel

    "Mika is voor de tweede seizoenshelft gehuurd van FC Lisse en heel de vereniging is enorm blij dat Mika ervoor kiest om ook volgend seizoen voor Alphense Boys te voetballen. Iedereen heeft van begin af aan kunnen zien wat voor meerwaarde Mika is voor het elftal als speler en als persoon”, stelt voorzitter Irina van Stijn vast.

    "De TC en toekomstig hoofdtrainer zien in Mika een hele belangrijke schakel in de as van het elftal om volgend seizoen successen te boeken met Boys 1."

  • Voorhoede Boys 1 krijgt verder vorm

  • Woensdagnieuwtjes

    Alphense Boys o13 werd gisteravond (dinsdag) uitgeschakeld in de landelijke beker tegen PSV o13. Het werd een zeer acceptabele 0-3 nederlaag voor een kleine 200 toeschouwers. De 3e PSV goal viel pas vlak voor tijd. De hard werkende ploeg van trainer Robin Stolwijk had even nodig om ‘’in de wedstrijd’’ te komen. Dat kostte wel twee goals, want na 10 minuten stond de 0-2 al op het scorebord. Maar daarna vochten de mannen van de o13 zich in de wedstrijd en gingen de strijd aan met hun leeftijdsgenoten van de Philips ploeg (de nummer 1 van Nederland in de o13 competitie). Verdedigend stond iedereen zijn mannetje (alhoewel de PSV ers gewoon sterker en sneller waren) Jammer dat de passing in balbezit te vaak nerveus en onzorgvuldig was, maar bij tijd en wijle kwam Alphense Boys er knap uit, vooral via Hakan Argun, die de nodige dreiging in zijn acties had. In de slotminuut kreeg dezelfde Hakan een goede mogelijkheid voor de eretreffer, maar de kluts mert de PSV keeper viel net niet goed. Eerder zagen we (na een corner) een schot van Sami Moutaa, maar die ging recht op de PSV keeper. Al met al een zeer bevredigend optreden van de o13 die zich nu moet richten op het vervolg van de competitie.

  • Vorige week kregen wij een brief van de KNVB met de volgende inhoud:  Gezien jullie fantastische prestaties met de O19 en O17 in de beker, zou het niet meer dan verdiend zijn dat zij het lot over de volgende tegenstander zelf in de hand hebben. Ik zou daarom graag volgende week zaterdag, 25 januari, na de competitiewedstrijden van de O17 en O19 bij jullie willen loten voor beide leeftijdscategorieën. Zodra de wedstrijden klaar zijn en de speler zijn gedoucht, zou ik ze graag in een ruimte bij elkaar hebben en zal ik de aanvoerders vragen om de loting te verrichten. Loting O17 zal dus zijn om ongeveer 15.15 uur en die van de O19 rond 17.30 uur.

    Iedereen is komende zaterdag welkom om de loting bij te wonen die in onze kantine zal plaatsvinden. Bij de o17 zal aanvoerder Max Hulshof (links) de loting verrichten en bij de o19 zal dat Frank v/d Hoorn zijn.

  • Voor alle belangstellenden (ook niet-scheidsrechters) en vrijwillige scheidsrechters van Alphense Boys samenwerkende amateur verenigingen hebben wij Allard Lindhout (internationaal scheidsrechter, floot afgelopen zondag nog Ajax tegen Sparta) bereid gevonden een presentatie te komen geven op vrijdagavond 13 maart van 19.30 tot 21.00 uur in de kantine van Alphense Boys. Allard Lindhout floot in zijn jonge jaren (was toen pas 16 jaar oud) al regelmatig wedstrijden bij Alphense Boys (herfst en kerst toernooien en oefenwedstrijden) en was o.a. in 2007 de scheidsrechter van de bekerfinale van de toenmalige C1 van Alphense Boys. Als 23-jarige (2010) debuteerde hij al in het betaalde voetbal. Sinds 2015 fluit hij ook wedstrijden in de eredivisie. Allard (32) woont nog steeds in Warmond en is onlangs gepromoveerd tot internationaal scheidsrechter en zal naast een boeiend verhaal over zijn carrière ook diverse videobeelden laten zien van beslissingen waarover dan gediscussieerd zal worden. De presentatie zal ongeveer 1½ uur duren. Natuurlijk hopen wij dat er ook diverse vragen aan Allard gesteld worden. Graag even aan ondergetekende laten weten wie er komen (graag naam, emailadres en telefoonnummer).Paul.Bahlmann@hetnet.nl

  • De inschrijving voor de Talentendag van Alphense Boys i.s.m. Feyenoord (woensdag 26 februari 2020, voorjaarsvakantie in regio Midden en Zuid) loopt al een tijdje via de website van Alphense Boys. Klik ''activiteiten'' aan in de balk en daarna ''Talentendag'',de rest wijst zich vanzelf. Op dit moment hebben we al 203 inschrijvingen binnen in de diverse leeftijden.

    MSC en Quick’’20 (beiden spelende in de hoofdklasse waarin ook Alphense Boys uitkomt) stoppen na dit seizoen met het spelen op zondag en gaan verder in het zaterdagvoetbal.

    Afgelopen zaterdag kwam een jeugdtrainer van DOSR een volledige competitiewedstrijd ‘’meelopen’’ met de 13-1 tegen Helmond Sport. In het kader van de samenwerking met 7 amateurverenigingen is het mogelijk dat trainers van een van de partners in de keuken komen kijken van onze jeugdopleiding en een willekeurige wedstrijd mogen mee beleven van begin tot eind. Ze mogen daarbij ook in de kleedkamer luisteren. Gisteravond (dinsdag) waren er ook twee trainers van SJC te gast bij de bekerwedstrijd van de 13-1 tegen PSV o13. Onze jeugdselectietrainers vinden het prima om hun kennis en werkwijze te delen met hun collega’s van de met Alphense Boys samenwerkende clubs.

  • Afgelopen maandagavond hebben we de werkzaamheden voor de her-certificering van de status van Regionale Jeugd Opleiding (RJO) afgesloten. O.l.v. Dennis v/d IJssel hebben met name Mitchell Meijer, Robin Stolwijk, Paul Bahlmann en Ronald Hendricx er de laatste weken veel tijd in gestoken. Eind deze week hoopt Ronald Hendricx alle documenten te kunnen opsturen naar de RJO commissie en dan hopen we snel te horen of we weer een RJO zijn (voor 3 jaar) en dat we de LOOT statussen voor alle selectiespelers van o13 t/m o19 weer kunnen aanvragen (en krijgen)

    John Cuvelier, die dit seizoen samen met Ron Martin de zaterdag 1 trainde, heeft aangegeven die functie na dit seizoen niet meer te willen uitvoeren. Op zijn eigen facebook pagina gaf hij aan dat het dit seizoen niet geworden is wat hij ervan verwacht had en dat er wellicht iemand anders voor deze groep moet komen om misschien wel het gewenste resultaat te gaan behalen. Maar hij gaat er met Ron Martin nog alles aan doen om dit seizoen met de zaterdag 1 via een nacompetitie toch nog te promoveren. Dat zou een prachtig afscheid zijn voor deze bevlogen trainer.

     

  • Shaquille Pinas (ex-jeugdspeler Alphense Boys) scoorde afgelopen zondag een hele belangrijke goal voor zijn ploeg ADO Den Haag tegen RKC (2-0)

  • Wat is dat toch als een Alphense Boys selectieteam tegen de onderste van een ranglijst moet spelen! Afgelopen zondag overkwam het Alphense Boys 1 weer eens. Ze verloren thuis met 1-3 van hekkensluiter VOC dat voor deze speeldag maar 4 punten had! Doodzonde dat de ploeg van Hein van Heek deze dure punten liet liggen en de kans liet liggen om dichterbij de kop van de ranglijst én de strijd om de periodetitel te komen. Bij winst was Alphense Boys naar de vierde plek op de ranglijst geklommen in de Hoofdklasse A, nu staat de ploeg van trainer Hein van Heek zevende. Ook moest de Boys de (gedeelde) tweede plek in de strijd om de periodetitel afstaan. Volgende week bij koploper JOS mag Alphense Boys op jacht naar revanche…

    De start van de voorjaarscompetitie voor onze hoogst spelende jeugdteams, kende afgelopen zaterdag een wisselend succes. 50% werd gewonnen. De o13 won netjes met 4-1 van Helmond Sport (met daarin Taeke Captein, de zoon van Mario Captein (ex-Alphense Boys) en neefje van onze voorzitter Dennis Captein).

    De o17 won in blessuretijd de uitwedstrijd tegen Roda JC o17 met 1-2.

    De o15 verloot nét van Feyenoord o15 op het prachtige nieuwe Varkenoord (2-1).

    De o19 verloor de uitwedstrijd met 4-1 van Sparta Rotterdam o19

    Komende zaterdag (25 januari) is er ook een prachtig competitieprogramma bij Alphense Boys. Vitesse o15 en o19 komen o.a. naar Alphen a/d Rijn:

    Zaterdag 25 januari:

    09.00 uur      E-Top – Voorschoten 13-2

    11.00 uur      14-1 – Fortuna Wormerveer 14-1

    13.00 uur      15-1 – Vitesse o15

    13.00 uur      17-1 – Almere City o17

    15.15 uur      19-1 – Vitesse o19

    15.30 uur      Zat 1 – Woerden 1

    Bij de wedstrijd van Alphense Boys o19 tegen Vitesse o19 (zaterdag a.s. aanvang 15.15 uur) is de kans groot dat we de volgende ex-Alphense Boys jeugdspelers tegenkomen die nu bij Vitesse spelen.Joey Kesting, Brend Leeflang, Aron Sieders, Yassin Oukili en Espen van Ee. Drie jaar geleden gingen er zelfs vijf spelers vanuit de jeugdopleiding van Alphense Boys (van dezelfde leeftijd) rechtstreeks naar Vitesse

  • Remco Tuinenburg (foto) wordt de nieuwe trainer van Alphense Boys. Het bestuur van de zondag-hoofdklasser en de 47-jarige Alphenaar hebben een akkoord gesloten over een 1-jarige overeenkomst. Tuinenburg is op dit moment trainer van het tweede elftal van ARC, de club waar hij in de afgelopen jaren tweemaal interim-hoofdtrainer was. Bij Alphense Boys volgt hij na dit seizoen Hein van Heek op.

    Op de vacature voor het hoofdtrainerschap reageerden eind vorig jaar bijna twintig kandidaten. Met een aantal van hen zijn in de afgelopen periode één of meer gesprekken gevoerd. “Deze week hebben wij de beslissing genomen om met Remco verder te gaan. Wij hebben hem in korte tijd goed leren kennen als een gedreven trainer/coach, die ons vanaf het eerste moment heeft weten te overtuigen van zijn aanpak. Die aanpak past bij onze ambitie en plannen om – net als de jeugdselecties - met het eerste elftal door te groeien naar het niveau van de Derde Divisie”, zegt voorzitter Dennis Captein in een toelichting. “Dat vinden wij nodig om te bereiken dat uiteindelijk zoveel mogelijk spelers uit onze jeugdopleiding bij het eerste elftal van Alphense Boys instromen.”

    Remco Tuinenburg behaalde afgelopen jaar zijn TC1-diploma en wil nu zijn vleugels als hoofdtrainer uitslaan. Als voetballer (keeper) groeide hij op bij ARC, waar hij op het toen hoogste amateurniveau 250 wedstrijden in het eerste keepte. Ook was hij bij Quick Boys drie jaar keeper en speelde hij een aantal jaren bij AZ, Haarlem en Telstar in het betaald voetbal. Zijn loopbaan als trainer begon hij tien jaar geleden bij Alphia. Via Zevenhoven en Noordwijk keerde hij terug bij ARC, als jeugdtrainer, interim-hoofdtrainer en laatstelijk als trainer van het tweede team, dat dit seizoen goed presteert in de reserve Eerste Klasse.

  • “Ik heb de afgelopen jaren voorrang gegeven aan mijn maatschappelijke carrière, maar wil nu óók verder in het trainersvak”, zegt Tuinenburg, in het dagelijks leven directeur/eigenaar van een bouwbedrijf in Zoetermeer. “Als je deze kans krijgt om bij Alphense Boys aan de slag te gaan, is dat natuurlijk geweldig. We hebben goede gesprekken gevoerd over de wijze waarop Alphense Boys zich verder kan verbeteren, waarbij ook de randvoorden goed worden ingevuld. Iedereen weet dat de Boys een geweldige jeugdopleiding heeft. Samen met de spelersgroep, de jeugdtrainers en het bestuur gaan we het plan verder brengen, wat erop is gericht om niet alleen op jeugdniveau maar ook met het eerste aan de top van het amateurvoetbal terecht te komen. Alphense Boys heeft die potentie; ik zal er alles aan doen om die volledig te benutten.”

    Vorige week stond dit artikel in het Alphens Nieuwsblad van verslaggever Theo van Egmond (zie foto).

  • Wat een talent!

    Als binnenkort ook het landelijke jeugdvoetbal weer gaat herbeginnen is er een team van Alphense Boys bij dat op het werkelijk allerhoogste nationale niveau gaat acteren. De stunt van de Jo15, de vroegere C-junioren, was gigantisch. Het team wist promotie af te dwingen naar de eredivisie hoog. Op de slotdag van de competitie van de eredivisie laag moest in Den Bosch van de FC gewonnen worden. De ploeg van de trainer Mitchell Meijer zegevierde inderdaad, met 2-0, en mag zich nu gaan meten met de absolute top. De jongelui gaan voetballen tegen hun leeftijdgenoten van Ajax, AZ, PSV, Feyenoord, Vitesse, Sparta en NAC. Je zal als jonge jongen maar deel uitmaken van zo'n selectie!

    Ook de Jo19, de A-junioren dus eigenlijk, gaan een stapje hoger ballen. Een flinke stap trouwens. De formatie van de trainers Revy Rosalia en Hicham Rbii speelde zich naar de eerste divisie hoog na een 4-1 overwinning op VVV Venlo. Zij krijgen te maken met de o19 teams van Sparta Rotterdam, Willem II, Almere City FC, Vitesse, ADO Den Haag, NEC, NAC, PEC Zwolle, en Emmen. Ook niet echt vervelend om tegen te voetballen natuurlijk.

    Bij Alphense Boys had echt niemand verwacht dat de JO15 ook maar in de verste verte een rol van betekenis zou kunnen spelen. Sterker nog, na een teleurstellende voorbereiding had men er een hard hoofd in dat het team zich zou kunnen handhaven in de eredivisie laag. Samen met Spartaan'20 was Alphense Boys ook nog eens de enige in die klasse uit het amateurvoetbal, alle andere clubs waren betaald voetbal organisaties.

    Overigens willen diverse betaald voetbalclubs nogal eens laatdunkend doen over de amateurclubjes die ze tegenover zich krijgen. Bij bijvoorbeeld MVV en Go Ahead Eagles schijnt het zelfs schandalig zijn hoe de amateur-opponenten behandeld worden. FC Den Bosch hoort daar ook bij.

    De wedstrijd tegen de Boys werd een halfuur vervroegd omdat het duel op een afgelegen slecht bijveld zonder verlichting gespeeld diende te worden. Dat veldje werd echter afgekeurd zodat alsnog in stadion De Vliert gevoetbald moest worden.

    JO19-1 promoveerde in een klasse met nog twee andere amateurclubs. Jo17-1 acteert ook te midden van bijna allemaal profclubs in de eerste divisie en handhaafde zich knap. JO14-1 is koploper in de tweede divisie (hoger kan niet omdat de amateurclubs niet welkom zijn in de afgesloten o14 competitie van de BVO’s) . Een heel klein minpuntje is er ook. JO13-1 degradeerde, maar blijft in de eerste divisie, al wordt dat vanaf half januari in de eerste divisie laag.

    Overigens gaat de KNVB de jeugdcompetities grondig renoveren. Er komt onder meer ook een heuse competitie, met profclubs, voor JO21, JO18, JO17, JO16, Jo15, JO14 en JO13. Op grond van de resultaten van de Boys zal de club op al deze niveaus in de hoogste klassen van het landelijke jeugdvoetbal worden ingedeeld.

     

  • Met directe ingang kan je iedere dinsdag van 17.00-18.00 uur (Susanne Geers, speciaal voor kinderen) en donderdag van 18.00-19.00 uur (Roel de Jong) terecht op het gratis sportfysiotherapeutisch inloopspreekuur in de EHBO kamer bij Alphense Boys (in het kleedkamercomplex). Je kunt terecht met (beginnende) klachten of blessures, en met vragen of voor advies. Het spreekuur is voor ALLE leden van Alphense Boys

    De beker loting voor de meeste niet-landelijke teams is geweest en staat op voetbal.nl. Hieronder de resultaten voor de selectieteams:

    Zaterdag 29 februari

    AB 13-2 – HBS 13-1           09.00 uur

    UVS 17-1 – AB 17-2           15.00 uur

    De inschrijving voor het Jens Toornstra Toernooi (JTT) is geopend. Dat toernooi voor alle o8 t/m o12 teams (ongeacht het niveau) wordt gehouden op zondag 30 augustus. Het toernooi is opgesplitst in een ochtend en een middag toernooi. Half augustus wordt pas bekend gemaakt wie er in de ochtend spelen en wie in de middag. Inschrijving kan alleen via de website van Alphense Boys. Klik daarbij op ‘’activiteiten’’ en daarna op ‘’Jens Toornstra Toernooi’’. Na invulling en verzending van het formulier krijgt iedereen binnen een paar dagen een bevestiging.

  • De voetbalwedstrijd  JOS Watergraafsmeer - Alphense Boys is a.s. zondag live te volgen in het sportprogramma “Sport Lokaal” van  Studio Alphen. Sport Lokaal wordt iedere zaterdag en zondag uitgezonden tussen 14 – 18 uur voor de regio Alphen aan den Rijn, Rijnwoude en Boskoop. Erik Joustra zal het radioverslag verzorgen. Ook wordt er in deze uitzending verslag gedaan van meerdere sportevenementen  uit de regio. Studio Alphen kan je ontvangen via 90.0 FM in de ether, 103.4 FM op de kabel en het glasvezelnet van KPN (kanaal 962) en Lijbrandt (kanaal 798); in Rijnwoude via 106.5 FM (ether) en 103.4 FM (kabel).

    Via deze link is de samenvatting te bekijken van de wedstrijd van Boys 1 tegen VOC 1: https://www.youtube.com/watch?v=a4q6sKnfYKk.

    Leden van onze Club van Honderd ontvangen begin februari de uitnodiging in de bus voor de Ledenvergadering. Deze wordt gehouden op woensdag 26 februari, aanvang 20.30 uur in het clubgebouw.

    De voor 15 februari aangekondigde reünie van oud-eerste-elftalspelers is afgebalzen. Hiervoor in de plaats komt er op zaterdag 9 mei een reünie voor alle leden en oud-leden. OP zaterdag 9 mei is ook het Verenigingsfeest in het kader van het 90-jarig jubileum. Hou deze datum dus alvast vrij. Klik hier om je alvast aan te melden voor het Jubileumfeest.

  • Girls delen de punten en houden Floreant onder zich

    Het is alweer ruim een maand dat we onze laatste wedstrijd hebben gespeeld vanwege de winterstop. Maar vandaag was het dan weer zo ver! De wedstrijd tegen Floreant VR2 stond op de planning, een gelijkwaardige tegenstander met slechts één punt verschil in het klassement. De uitwedstrijd werd met 2-1 verloren, maar daar had eigenlijk minstens een gelijkspel uitgesleept moeten worden. Om deze keer de punten in eigen zak te houden, waren er weer 16 fanatieke en gedreven meiden aanwezig. Ook Evy was er weer bij, die tijdens de winterstop is hersteld van haar blessures. Daarnaast waren Sara en Zara ook aanwezig om onze Dames aan te moedigen!  

    Om 11 uur waren de Dames al richting het veld gegaan om aan de warming-up te beginnen. Na de warming-up moesten onze Dames echter de kleedkamer weer in. Het wordt ook steeds professioneler!

    Rob wist nog erg goed hoe de uitwedstrijd in Boskoop was verlopen. Daarom werden de Dames nog even goed toegesproken en kregen ze aanwijzingen over waar op gelet moest worden.

    11.30. De wedstrijd ging van start. Vanaf het fluitsignaal begon Floreant gelijk veel druk te zetten. Wij probeerden voornamelijk over te tikken, maar Floreant zat er goed tussen. Zo waren ze in de eerste minuten al gevaarlijk. Fleur verloor de bal op het middenveld, waardoor de meiden van Floreant gevaarlijk door het midden kwamen. Gelukkig zat Randa er goed tussen en kon ze de bal naar Tamara schieten. Het was tijd om scherp te worden meiden! Vanaf de linker- en rechterkant werd er geprobeerd om te combineren, maar veel ballen kwamen net niet goed aan of de meiden van Floreant zaten er tussen. Niet veel later kregen onze meiden een corner waarbij Larissa nog een mooie schietkans had, maar die werd helaas geblokt door een tegenspeelster. Snel daarna kwam de bal op het middenveld in een kluts bij Floreant terecht. Door hun snelle omschakeling lag het veld helemaal open. Gelukkig kon Randa de bal onderscheppen. Nu was het aan ons. Tamara schoot de bal richting Larissa, die de bal vervolgens naar Annelijn schoot. Zij wist hem over de tegenstander naar Yvanka te passen die de bal voor de voeten van Larissa legde en op doel schoot. Helaas kon de keeper de bal pakken, maar een mooie combinatie meiden! Maar… Tijdens het schieten verdraaide Larissa haar knie. Hierdoor moest ze helaas geblesseerd van het veld af. Sterke Larissa! 

    In de 25e minuut ging Floreant in de aanval. De bal kwam vanuit de keeper ver over de middenlijn, waarbij hun middenvelder de bal naar de spits passte. Zij wist tussen de drukte uit te komen en de bal hard in de linkerhoek te schieten. Het was 0-1, maar niet de koppies laten hangen meiden! Dit hoeven we niet te verliezen. Kort hierna wist te keepster van Floreant weer de bal erg ver uit te schieten, waardoor de bal gelijk bij hun spits kwam. Gelukkig wist Lizzy hier goed tussen te komen en kon ze een schietkans voorkomen. Nu was het aan ons, tijdens een vrije trap schoot Lizzy de bal perfect het zestienmetergebied in. Helaas zagen Evy en Yvanka elkaar niet, waardoor ze elkaar in de weg liepen en geen van beide de bal in het doel kon schieten. Evy wist te bal wel in het veld te houden en de bal voor te leggen op Emma, die de bal tegen de paal schoot. Jammer meiden! Maar we zijn goed op weg! Ook Quincy kreeg vlak voor rust nog een kans. Ze was meegekomen naar voren, maar helaas kon de keepster net haar hand ertussen krijgen.

    Tijdens de rust gaven de trainers aan dat er meer rust in het spel moest komen. We speelden erg slordig en konden veel beter. Met nog wat bemoedigende woorden gingen we weer het veld op voor de tweede helft.

    We begonnen fel aan de tweede helft. Er werd gelijk meer druk op de tegenstander gezet en er werd meer met elkaar gecommuniceerd. Dit zorgde voor een mooie combinatie tussen Julia, Keisha en Fleur aan de rechterkant. Helaas zat een tegenstander er op het eind tussen en kon er geen voorzet gegeven worden richting het doel. Fleur kreeg niet veel later de bal perfect voor haar linker voet, net voor het strafschopgebied. Ze greep haar kans en schoot op doel, maar helaas kwam de bal hard tegen de lat aan. Erg jammer, maar mooi schot!

    Na 10 minuten te hebben gespeeld kwam de bal na een combinatie aan de rechterkant bij Quincy terecht, die Fleur helemaal vrij zag staan. Fleur kreeg de bal, draaide weg van haar tegenstander, speelde een andere tegenstander uit en zag een vrije schietkans. Dit deed ze en de bal kwam buiten bereik van de keepster in de rechterhoek van het doel! Het is 1-1! Dat begint goed, nu zo doorgaan meiden!

    Gelijk daarna gingen we fel van start. Linda kreeg de bal vanuit het middenveld en schoot deze naar Yvanka die vrij voor het doel stond. Ze schoot te bal netjes linksonder in het doel! Helaas was het buitenspel en werd het doelpunt afgekeurd. Zonde, maar dat was een mooie aanval.

    Hierna creëerden beide teams weinig kansen. Onze meiden waren meer in bal bezit, maar Floreant wist de weg naar het doel goed dicht te houden. Na een tijdje zag Julia, Fleur vrij staan in het midden, die Quincy naar voren zag gaan. Fleur gaf de bal mee aan Quincy waardoor er een mooie kans ontstond. Maar al snel was daar een verdediger die de bal weg kon schieten. De bal kwam uiteindelijk bij Lizzy terecht die Yvanka helemaal vrij voor het doel zag staan. Helaas kon Yvanka de bal niet goed aannemen, waardoor de kans weg was.

    Even later werd een actie van onze meiden niet lekker uitgespeeld waardoor de bal bij Floreant kwam. De bal werd vlug naar hun spits geschoten die net te snel was voor Lizzy. De spits kwam oog in oog met Tamara die goed uit haar doel kwam. Ze wist de bal te blokken, maar hierbij kwam de bal hard tegen haar hoofd aan. Gelukkig kon Tamara zonder al te veel pijn de wedstrijd afmaken. Beide teams wisten niet meer echt gevaarlijk te worden en zo werd de wedstrijd met een gelijke stand beëindigd.

    Ondanks de moeizame start in de eerste helft hebben onze meiden de tweede helft geknokt voor de punten. Later kregen we te horen dat Larissa haar kniebanden heeft verrekt en er waarschijnlijk ook een scheurtje in zit. Sterkte! Hopelijk zal je snel en goed herstellen.

    Volgende week staat er opnieuw een thuiswedstijd op het programma. Dit keer tegen Steeds Hooger VR2, waartegen we in de eerste seizoenshelft onze eerste overwinning hebben geboekt! Gaat het ons nu weer lukken om de volledige drie punten binnen te slepen?

    https://www.voetbal.nl/team/T1394148673/stand