• Jens: van Feyenoord, TAVV én de Boys

  Jens Toornstra is het levende bewijs dat clubliefde nog bestaat. Met een nieuw contract tot 2022 op zak jaagt de 30-jarige middenvelder in zijn zesde seizoen op nieuwe successen. Dit seizoen is Feyenoord als underdog gestart. Een aantal kernspelers vertrok en er kwamen geen versterkingen met een grote naam bij. Toornstra heeft er niettemin vertrouwen in.

  "Feyenoord en de supporters maken soms een soort oergevoelens in me los", vertelt hij in het onlangs verschenen Feyenoord Magazine. Vroeger, toen hij als kleine jongen bij TAVV in Ter Aar speelde en vanaf de D-jeugd bij Alphense Boys, liep hij regelmatig in een shirt van Feyenoord. "Sinds ik hier speel en successen heb mogen vieren, is dat gevoel alleen maar sterker geworden. Feyenoord is gewoon mijn club."

  Grootste toernooi
  Maar Jens Toornstra is niet alleen van Feyenoord. Hij is ook nog altijd van TAVV, waar hij op zaterdag graag te vinden is om bij zijn oude ploeggenoten te kijken, en van Alphense Boys, waar elk jaar eind augustus het Jens Toornstra Toernooi wordt gespeeld, het grootste eendagsjeugdtoernooi van Nederland met meer dan 160 deelnemende teams. "Nou en of ik het eervol vindt dat dit toernooi mijn naam draagt. En als het even kan ga ik ook kijken. Wat helaas te weinig gebeurt, maar dat komt omdat Feyenoord meestal op zondagmiddag speelt." Ook dit jaar zou dat zo zijn, maar de wedstrijd van a.s. zondag tegen AZ is verplaatst. De kans bestaat dus nog dat Jens dit jaar weer langs komt. Hij heeft de uitnodiging in beraad.

 • Wederzijdse liefde
  Terug naar Feyenoord. Op Sven van Beek na is hij de speler die het langst bij deze selectie zit. En het is de verwachting dat hij daar niet meer zal vertrekken. Hij verlengde zijn contract tot 2022. De liefde is dus wederzijds. "De club is tevreden met me, vertelde technisch directeur Sjaak Troost me in aanloop naar dit seizoen. Ook trainer Jaap Stam wilde me graag behouden. Daarom wilde Feyenoord mijn contract, dat tot 2021 liep, met een jaar verlengen. Normaal gesproken verleng je niet per se als je nog een contract van twee jaar hebt, maar het gevoel van beide kanten is goed. Als je dat op zo’n manier kunt uitspreken naar elkaar, is dat voor beide partijen fijn."

  Fiscale economie
  Met Feyenoord heeft hij reeds gesproken over een carrière als hij op een dag een voetbalpensionado is. "Ik studeerde vroeger fiscale economie en heb vorig jaar een cursus sportmanagement gevolgd aan de Johan Cruyff University. Wellicht dat ik straks iets commercieels ga doen bij Feyenoord. Ik denk veel en ook graag vooruit, dus ook over mijn leven na het voetbal. Op dit moment zie ik mij straks niet in een technische staf op het veld staan. Maar dat zien we tegen die tijd wel. Eerst wil ik mij volledig focussen op het voetbal."

  Laatbloeier
  Toornstra is een laatbloeier. Pas op 21-jarige leeftijd vertrok hij van Alphense Boys naar ADO Den Haag. Hier maakte hij naam en faam en vertrok naar Utrecht, om uiteindelijk in Rotterdam te belanden. "Ik leef mijn droom, zo zou je kunnen zeggen. Ik geniet volop van alles wat ik meemaakt. Ik speel nu vijf seizoenen bij Feyenoord en in die periode hebben we vijf prijzen gepakt. Toch zijn we hier allemaal hongerig naar succes, vooral omdat we het vorige seizoen als teleurstellend hebben ervaren. We wonnen weliswaar gelijk de Johan Cruyff Schaal maar hierna bleven de successen achter op de verwachtingen. Met andere woorden, we hopen dit jaar te laten zien dat we beter zijn. Er zit veel kracht en talent in de huidige selectie, ook al vertrokken enkele gezichtsbepalende spelers."

  Ambitieuze plannen
  Ondertussen denkt hij nog vaak terug aan zijn periode bij Alphense Boys, waar hij de basis legde voor de voetballer die hij nu is. "Ik hoorde dat hier ambitieuze plannen zijn. Zes jeugdteams spelen op divisieniveau, wat natuurlijk superknap is. En het is goed om te horen dat het eerste ook op dat niveau terecht wil komen. Dat past bij een club als Alphense Boys. Ik blijf de club dan ook nauwlettend volgen."

 • Talentendag 2019

  Op woensdag 27 februari 2019 wordt de Talentendag van Alphense Boys gehouden, met ondersteuning van Feyenoord Rotterdam. Alphense Boys is jeudopleidingspartner van de Feyenoord Academy. Belangstellenden wordt verzocht onderstaande informatie over de deelnemersvoorwaarden en inschrijvingsprocedure goed te lezen.

   

  Informatie Talentendag 2019


  Ben je talentvol en denk je écht dat je goed genoeg bent om in te stromen in de jeugdopleiding van Alphense Boys, meld je dan aan voor de Talentendag van Alphense Boys op woensdag 27 februari 2019. Dat is in de voorjaarsvakantie in Regio Midden. Let op: in de Regio Midden valt de voorjaarsvakantie samen met Regio Zuid. Woon je in Regio Noord, dan heeft jouw school geen voorjaarsvakantie (al kan dit van school tot school verschillen). Wil je persé toch meedoen aan onze Talentendag, dan moet je dus vrij vragen van school.

  De basisschoolkinderen kunnen wel allemaal meedoen (uit alle regio's), want wij houden de Talentendag op woensdagmiddag. Zij zijn dan sowieso vrij.

  Inschrijven betekent niet automatisch dat je aan de Talentendag kan meedoen. Alphense Boys beoordeelt eerst de inschrijving en zal daarna bevestigen of je mee mag doen of niet. Afgelopen jaren kwamen er te veel jeugdspelers op de Talentendag af die alleen een leuke training wilden volgen, maar onvoldoende talent hadden voor het niveau waarop de jeugdselectieteams van Alphense Boys spelen. Ook stellen wij voorwaarden aan de afstand. Kandidaten mogen niet te ver van Alphen aan den Rijn wonen. Wij rekenen met een maximale reisafstand van zo'n dertig minuten.

  Wij gaan de aanmeldingen dus eerst goed bekijken, alvorens deze definitief te maken. In dat geval ontvang je een uitnodiging. Je krijgt na de bevestiging van jouw inschrijving geen uitnodiging meer. Schrijf het dus goed in je agenda. Mocht je uiteindelijk verhinderd zijn, meld je dan s.v.p. af.

  Tijdens de Talentendag word je beoordeeld door een scouts van zowel Feyenoord als Alphense Boys. Direct na afloop hoor je of je wordt uitgenodigd voor een stageperiode bij Alphense Boys of bij Feyenoord.

  Als je bij Alphense Boys de stage met succes doorloopt, vragen wij jou om lid te worden van onze club. In dat geval verwachten wij dat je vervoer naar Alphen aan den Rijn (drie trainingen per week) kunt regelen. Wellicht kun je met andere (ouders van) spelers carpoolen. Alphense Boys regelt géén vervoer en betaalt ook geen vervoerskosten.

  Alphense Boys adviseert je om jouw huidige club te informeren over jouw inschrijving en deelname aan de Talentendag. Wij stellen jouw vereniging begin februari in elk geval op de hoogte dat je meedoet aan onze Talentendag. Volgens de regels van de KNVB dient jouw huidige vereniging medewerking te verlenen en kan jou niet worden verboden om aan de Talentendag deel te nemen.
  De inschrijving voor de Talentendag sluit op zondag 17 februari 2019. Klik hier om je aan te melden.

  Programma Talentendag 27 februari 2019
  • 10.00-11.30 uur geboren in 2004, 2005 en 2006
  • 12.30-14.00 uur geboren in 2001, 2002 en 2003
  • 14.30-16.00 uur geboren in 2007 t/m 2012

  Voor keepers gelden dezelfde tijden.
  Melden een half uur voor aanvang.

  Niveau jeugdselecties Alphense Boys
  • JO19-1 speelt in de 1e divisie
  • JO17-1 speelt 1e divisie landelijk
  • JO17-2 (= o16) speelt in de 3e divisie
  • JO15-1 speelt ere divisie landelijk
  • JO15-2 (= o14) speelt in de Hoofdklasse
  • JO13-1 speelt in de 1e divisie
  • JO13-2 (= o12) speelt in de 3e divisie
  • JO11 speelt al 11 tegen 11 in de o12 competitie
  • JO10 t/m JO8 spelen in de hoogste klasse

 • Aanmelden

  Vul het formulier volledig in en druk daarna op 'Aanmelding versturen'.

   

 • Aanmelding versturen