“Ik heb gekozen om bij Alphense Boys te blijven omdat het team mij erg aanspreekt. Ik heb het naar mijn zin. Daarnaast voel ik waardering vanuit de club en heb ik de gesprekken richting volgend seizoen als fijn ervaren.”

“Ik hoop op een seizoen waarin we ons als individuen ontwikkelen en vanuit daar ook als team beter worden.”

Belangrijke schakel

"Mika is voor de tweede seizoenshelft gehuurd van FC Lisse en heel de vereniging is enorm blij dat Mika ervoor kiest om ook volgend seizoen voor Alphense Boys te voetballen. Iedereen heeft van begin af aan kunnen zien wat voor meerwaarde Mika is voor het elftal als speler en als persoon”, stelt voorzitter Irina van Stijn vast.

"De TC en toekomstig hoofdtrainer zien in Mika een hele belangrijke schakel in de as van het elftal om volgend seizoen successen te boeken met Boys 1."

• De kanjers van de D6

De ‘Kersttoernooien’ zijn bij de Alphense Boys in volle gang. Bij ons thuis is de Kerstboom allang weg, maar bij de Boys houden ze de sfeer nog even binnen de club. Normaal is dit toernooi alleen voor selectieteams, maar vanwege een uitvallend team mocht de D6 vandaag aantreden. Met veld 2 als thuisbasis moesten de volgende teams bestreden worden: Alphia D1 (2e klasse), Saestum D2 (3e klasse), Future Talent (2e klasse) en Soccer Plus (Sparta Rotterdam, 2e klasse).

Mooie en moeilijke tegenstanders, maar onze jongens zijn na meer dan 2 weken rust wel weer toe aan een lekkere pot voetbal. Coaches Ronald, Andries en Ralph beginnen met de volgende opstelling tegen Alphia D1: Pim op doel, Jorrit, Marco, Kyan en Marcel in de verdediging, Marijn, Matthiew en Owen op het middenveld en als aanvallers Ruud, Charaf en Ivan. Sverre en Thomas beginnen op de bank. Dimitri en Tjeerd zijn vanwege vakantie afwezig.

Spelen tegen Alphia D1 is altijd een beladen wedstrijd. Behalve dat het ons buurclub(je) is, spelen er aan beide kanten jongens die elkaar al heel lang kennen. Bij winst is dat leuk, bij verlies hoop je altijd dat je elkaar even niet tegenkomt. Na deze wedstrijd kon iedereen elkaar gelukkig recht blijven aankijken, het eindigde namelijk zoals het begon: 0-0. Even was er sprake van onduidelijkheid, was de bal nou wel of niet over de doellijn? De scheidsrechter gaf echter geen doelpunt dus bleef de brilstand in takt.

Tweede wedstrijd was tegen Frituur Talent, op papier een moeilijke tegenstander. Future Talent Academy zijn ‘talenten’ die ook bij een eigen club spelen (ook wel BVO clubs) en in hun vrije tijd extra trainen/ spelen bij FTA. Deze pot heb je niet zomaar gewonnen.

Dat blijkt al als we na een paar minuten spelen op 0-1 achter komen. FTA is net wat behendiger en sneller aan de bal, wij moeten daar aan wennen en eerder op anticiperen. Naarmate de eerste helft vordert komen we beter in ons spel. Ronald heeft wat tactische wijzigingen doorgevoerd en speelt nu met Marijn centraal in het midden en Owen in de spits. Charaf zakt hierdoor vanaf de spits terug naar de rechtshalf positie en precies daarvandaan komt de voorzet tot de goal. Charaf stuurt de altijd snelle Ivan de diepte in, die passeert zijn tegenstander of hij er niet staat en schiet door de benen van de keeper de bal in de goal, 1-1!

De tweede helft staan we goed en geven geen kansen meer weg. Jorrit is weer lekker fel op links en geeft zijn tegenstander geen enkele ruimte. Marco staat als een veldheer zijn laatste man positie te verdedigen en Kyan, inmiddels op de rechtsback positie, heeft zijn tegenstander in zijn achterzak. Als ik Kyan was zou ik straks mijn broek goed uitschudden, misschien valt er nog wel een linkerspits van FTA uit.

Helaas scoren we niet meer waardoor deze wedstrijd in 1-1 eindigt. Keurig resultaat van onze jongens en we zijn na 2 wedstrijden nog steeds ongeslagen in 2017.

Derde tegenstander is Saestrum D2. In de competitie staat Saestrum bovenaan in de ranglijst. We moeten dus scherp beginnen en niet verzaken. In de eerste helft missen we nog wat kansen, maar in de tweede helft maken we dat ruimschoots goed. Sverre vervult met verve de linkshalfpositie en Marijn is heer en meester op de centrale middenveld positie. Owen staat opnieuw in de spits en hij bedankt zijn trainers daarvoor door 2 uitstekende goals te maken.

De eerste krijgt hij van Marijn aangespeelt via het middenveld. Hij passeert zijn directe tegenstander via rechts en haalt verwoestend uit. De keeper is kansloos en de jongens vieren de 1-0. Owen zijn tweede goal is via het doorzettingswerk van Jorrit. Hij veroverd de bal, scheert als een gazelle over het veld en zet Owen vrij voor de keeper die de bal mooi in de hoek plaatst: 2-0. Wedstrijd gespeelt, 5 punten in de pocket.

De vierde en laatste poulewedstrijd is tegen Soccer Plus, maar deze jongens spelen (bijna) allemaal bij Sparta uit Rotterdam. Kunnen wij ons meten met een BVO?

Lange tijd ziet het er naar uit dat Soccer Plus de wedstrijd naar zich toe trekt. Het heeft een aardig veldoverwicht en het is aan onze verdediging en keeper Pim (‘Lekker Pim’) te danken dat we niet op achterstand komen. Met name Matthiew en Marcel werken als leeuwen om een achterstand te voorkomen. Voorin werkt Thomas aan de linkerkant als een paard om de spitsen van een voorzet te bedienen.

In de tweede helft worden we wat brutaler en feller. Dat resulteert in kleine kansjes. We moeten echter winnen om door te gaan naar de finale, aan een gelijkspel hebben we niks. Er zal dus gescoord moeten worden. Gelukkig hebben wij Ruud in ons midden. Soms een man van glas, meestal een man van briljante momenten. Na een klutsbal valt het leer voor zijn voeten en vanaf rand 16 meter neemt hij de bal in 1 keer op zijn pantoffel, 1-0. Ik denk dat als je nu naar de Boys rijdt, het net op veld 2 nog steeds trilt, zo hard was dat schot. Met nog slechts 3 minuten op de klok is de wedstrijd gespeeld. De Boys spelen het professioneel uit en staan in de finale!

Wie had dat gedacht? Eigenlijk zouden we helemaal niet gaan, naar nu toch in de finale staan! Tegenstander: Barcelona Soccer School. Klinkt heel wat maar is niet veel anders dan FTA of Soccer Plus. Toch klinkt een overwinning in de finale op Barcelona goed. Toch?

We beginnen goed tegen de ploeg die in de poulefase alles had gewonnen en nog geen goal had tegen gekregen. Barcelona heeft een licht veldoverwicht maar we doen goed mee. Wel ziet het trainerstrio dat er hier en daar wat vermoeidheid begint toe te slaan, maar dit is een finale, je speelt maar op je tandvlees. Met de rust is het 0-0, Ronald gooit er met een inmiddels schorre stem nog een motivatiespeech uit en de jongens gaan klaarstaan voor het begin van de 2e helft.

We houden het in de 2e helft minder dan een minuut vol voordat de 1-0 voor Barca valt. Het hele team is niet goed uit de rust gekomen, de scherpte in alle linies ontbreekt. We hebben dit toernooi eerder met 1-0 achter gestaan dus alles is nog mogelijk. We proberen van alles, maar de vermoeidheid begint nu toch echt toe te slaan. Als 5 minuten na de 1-0 ook de 2-0 valt is het verzet gebroken. Deze pot gaan we niet meer winnen, Barcelona wint uiteindelijk volledig verdient met 4-0.

De conclusie na een prachtige dag, bij een uitstekend georganiseerd toernooi: de D6 heeft het maximale behaald. 2e worden in dit deelnemersveld is een puike prestatie waar niet alleen de spelers en staf, maar ook de ouders heel trots op mogen zijn. De beker wordt dan ook met opgeheven hoofd uit de handen van spreekstalmeester Jan geplukt. We zijn inmiddels niet meer ongeslagen in 2017, maar zeg nou eerlijk: is verliezen van Barcelona nou echt een schande?