• Mika blijft bij Alphense Boys

  • Waarom heb je gekozen na een halfjaar Alphense Boys om bij ons te blijven?

    “Ik heb gekozen om bij Alphense Boys te blijven omdat het team mij erg aanspreekt. Ik heb het naar mijn zin. Daarnaast voel ik waardering vanuit de club en heb ik de gesprekken richting volgend seizoen als fijn ervaren.”

    Op wat voor seizoen hoop jij voor jezelf en voor het team volgend jaar?

    “Ik hoop op een seizoen waarin we ons als individuen ontwikkelen en vanuit daar ook als team beter worden.”

    Belangrijke schakel

    "Mika is voor de tweede seizoenshelft gehuurd van FC Lisse en heel de vereniging is enorm blij dat Mika ervoor kiest om ook volgend seizoen voor Alphense Boys te voetballen. Iedereen heeft van begin af aan kunnen zien wat voor meerwaarde Mika is voor het elftal als speler en als persoon”, stelt voorzitter Irina van Stijn vast.

    "De TC en toekomstig hoofdtrainer zien in Mika een hele belangrijke schakel in de as van het elftal om volgend seizoen successen te boeken met Boys 1."

  • Boys 1 na penalty's uit de beker

    Alphense Boys deed het prima dinsdagavond in de bekerwedstrijd tegen hoofdklasser Noordwijk, waarin beide ploegen afwisselend op het randje van uitschakeling bivakkeerden. Na een 2-2 eindstand en een serie van achttien strafschoppen waren de bezoekers de gelukkige winnaar. Foto: Raychelo Fecunda (archieffoto Ron Hoenson, www.alphenphoto.nl)

    De jonge Alphense ploeg leek na een half uur kansloos, toen de Noordwijkers Bart Spil en Guy Smith hadden gescoord. Die fase speelde zich grotendeels op de helft van de Boys af, al kwam de mooiste aanvallende actie van de thuisploeg. Die eindigde na een flitsdemarrage van linksachter Raychelo Fecunda op de pantoffel van Maurice Kerkhof, maar op de verkeerde plek: in plaats van in het doel verdween de bal over de zijlijn. Even later stond het 0-2; twee goals die voortkwamen uit een cornerbal, wat natuurlijk wel even te denken gaf. Maar Boys 1 raakte er niet door van slag en knokte zich terug in de wedstrijd. Kort voor het rustsignaal - net nadat Ayoub Boukhari met een schot op de lat zeer dichtbij de 0-3 was - rukte Fecunda op de voor hem inmiddels kenmerkende wijze andermaal door de vijandelijke linies. Hij vond Stanley Mailoa in de combinatie en rondde daarna voor het oog simpel af: 1-2 en rust.

    Vanaf dat moment was het geen abc-tje meer dat Noordwijk - afgelopen seizoen winnaar van de districtsbeker - zo maar de volgende ronde zou halen. In de 63-ste minuut verdween de voorsprong van het scorebord. Ook dit keer viel de goal na een hoekschop, die aan de Boys was toegekend nadat een kopbal van Ian Quak door Noordwijk-keeper Nicky Sanders met moeite uit de kruising was getikt. Arjan Ouwendijk stond op de juiste plek om de bal het beslissende tikje te geven voor de 2-2.

    Mailoa had toen al een keer op de keeper geschoten en zou ook nog een keer rakelings over schieten, om aan te geven dat de Boys veel beter in de wedstrijd zat dan Noordwijk - de ploeg van voormalig Boys-trainer Dogan Corneille. Supporters dolden hem nog een beetje. Hij zag destijds op De Bijlen wel vaker dat een 2-0 voorsprong verloren ging... Namens de Alphense roodwitten ging Djazz Manusama zelfs op weg naar de 3-2, toen hij de bal na een misverstand in de Noordwijkse verdediging oppikte. Terwijl hij goalie Sanders passeerde, werd de vleugelspits ten onrechte afgevlagd en afgefloten. Het was de arbiters ontgaan dat de bal van een Noordwijk-speler kwam.

    In de slotfase was het daarentegen Alphense Boys weer dat voortijdig aan de uitschakeling ontsnapte. Het mocht keeper Menno de Jong dankbaar zijn dat hij in de laatste minuten van de wedstrijd twee keer redding wist te brengen, toen bijna iedereen de doelpunten al telde. En dus kwam het op strafschoppen aan. Erwin Nuijtinck mikte de allereerste op de paal. Vervolgens vlogen er acht strafschoppen in, vier voor Noordwijk en vier voor de Boys. Jim van der Krogt mocht het vonnis vellen, maar vond Menno de Jong op zijn pad... Om en om ging het nog zes strafschoppen verder: 5-4, 5-5, mis, mis, 6-5, 6-6. Nadat Maurice Kerkhof vervolgens op de kruising had geschoten, was het de keeper Nicky Sanders die de bekerhouder voorlopig nog in het toernooi hield.

    "Balen van de nederlaag, maar we mogen trots zijn op hoe we hebben gespeeld en gestreden", oordeelde trainer Aad van den Berg. "Dat gevoel nemen we mee naar de competitie."  Zondag wacht de uitwedstrijd naar CVV Zwervers.