• Woensdagnieuwtjes

  • Alphense Boys heeft afgelopen week een overeenkomst gesloten met Corian Wigboldus als de nieuwe trainer/coach van Alphense Boys o21 voor seizoen 2022-2023.  Corian is 31 jaar en woonachtig in Utrecht. Corian is geen onbekende bij Alphense Boys want in seizoen 2017-2018 leidde hij als trainer de toenmalige C1 op sensationele wijze (laatste wedstrijd, laatste minuut….!) naar het kampioenschap en promotie naar de eredivisie hoog, waar de huidige o15 nog steeds acteert, al heet het nu divisie 1 BVO.

    Corian is nu werkzaam als talentcoach van de KNVB o16 (West 1), maar is ook Hoofd Jeugdopleiding van vv Kampong en (ad interim) trainer van sv Kampong o18. Hij liep voor zijn cursus UEFA A stage bij o.a. FC Utrecht o17 (Ferdi Vierklau) en Vitesse o18 (met trainer Theo Janssen). Zijn examen voor het UEFA A diploma deed hij kortgeleden succesvol bij het team van Youri van Arnhem, de o16 van Alphense Boys. Ook is hij  jeugdscout van Vitesse, was assistent trainer Vitesse o12 en trainde in zijn vroege trainersjaren bij Kampong en Delta Sports. Zelf voetbalde hij in de jeugd bij Delta Sport en speelt sinds kort weer in een vriendenteam bij PVC (middenvelder)

    In het dagelijks leven werkt hij als campagne marketeer bij Bohn Stafleu van Loghum in Houten, waar hij eerder ook commercieel medewerker was. Ruim voldoende ervaring dus om hem de functie van trainer/coach van Alphense Boys o21 voor het volgende seizoen aan te bieden. Youri van Arnhem (trainer/coach o16) zal hem, als stagiair in het kader van de cursus UEFA A, 2x in de week assisteren bij de trainingen van de o21, maar ook Patrick van Nijnatten zal hopelijk weer een rol gaan vervullen in de staf van de o21

    Corian schreef onderstaande in zijn sollicitatie brief: Mijn huidige functie als trainer van Kampong o18 deed mij weer realiseren dat hoofdtrainer zijn het leukst is dat er is. Ik heb veel rollen gehad, van stagiair, assistent-trainer, jeugdscout tot nu hoofd jeugdopleiding, maar niets zo leuk als de eindverantwoordelijkheid dragen over een team. Ik heb geleerd van mijn eerste periode bij Alphense Boys. Geleerd dat elke club zijn unieke cultuur, waarden en beleid heeft en je een middenweg moet vinden in waar jij als trainer voor staat en wat bij de club past. Ik durf te zeggen dat ik in geen seizoen zoveel heb geleerd als dat jaar. Ondanks het roerige seizoen, wat sensationeel eindigde, ben ik de club gaan waarderen om zijn professionaliteit. Van niveau spelers, busreizen naar uitwedstrijden, materialen, oefenprogramma tot de fijne faciliteiten en de energie/motivatie van mensen met wie je samenwerkt. Daar wil je als trainer onderdeel van uitmaken. Mijn tijdelijke terugkeer in augustus (voor het examen UEFA A) voelde als een warm bad. Ik kwam veel mensen tegen uit mijn eerste periode zoals Paul, Robin, Eli, Mitchell en Kevin (bekende van KNVB Jeugdplan) en heb nieuwe mensen zoals Youri, Robbert en Jim leren kennen. Een prachtige club waar ik graag terugkom voor een nieuwe uitdaging. Om enerzijds van te leren en anderzijds de kennis en ervaring die ik in de tussentijd heb opgedaan te delen. Verheugd ben ik om te zien dat ook de club niet heeft stilgezeten. Met samenwerkingen met Usportfor en Nacsport worden trainers nóg beter gefaciliteerd om hun werk goed te kunnen doen. Gaaf!

  • Met het contracteren van Corian Wigboldus zijn in de jeugdopleiding van Alphense Boys nu de volgende jeugdselectietrainers bekend:

    O21:   Corian Wigboldus

    O18:   Fabian Veldwijk (zie foto onder)

    O17:   Omar Rziki

    O16:   Youri van Arnhem

    O15:   Robin Stolwijk

    O14:   Nico Draijer

    O13:   Wouter van Rooijen

    13-2:   Robbert Renirie

     

  • Inmiddels is het aantal stage verzoeken voor jeugdspelers van Alphense Boys door profclubs (BVO’s) opgelopen tot 41. Zoals bekend mag verondersteld mag iedere jeugdspeler van Alphense Boys vanaf 1 januari één keer per week stage lopen bij een BVO, maar dan wel in het begin van de week, zodat hij zich later in de week weer kan concentreren op zijn eigen team.

    Eli Wattimury (de huidige trainer/coach van de o21 van Alphense Boys) gaat Alphense Boys na dit seizoen verlaten en wordt komend seizoen trainer/coach van Katwijk o23 en zal in het kader van zijn cursus UEFA A (als hij wordt toegelaten tot die cursus), stage gaan lopen bij Katwijk 1. Eli is sinds 2005 actief geweest bij Alphense Boys. Dat is dus maar liefst 17 jaar! Eerst als speler van Alphense Boys 1 en daarna als assistent trainer bij het eerste elftal en de laatste jaren als jeugdselectietrainer.

  • Alphense Boys is met een eerste groep van tien spelers overeengekomen, dat zij volgend seizoen deel uitmaken van de zondagselectie. Onder deze spelers bevinden zich Nabil Sayadi en Lars Verzaal, die de overstap uit het o21-team maken. Verder zijn het inmiddels gevestigde namen: Akif Hancer, André Dahling, Mike Bavelaar, Mike Mulder, Milan Stiphout, Niklas Blesgraaf, Sami Haouman en Tarik Zanaani. Alphense Boys hoopt met een aantal andere spelers binnenkort eveneens het contract voor het volgende seizoen te ondertekenen. “Ondanks dat het seizoen door corona weer raar verloopt, zijn we blij dat deze spelers alvast hun ja-woord aan ons hebben gegeven”, zegt bestuurslid Technische Zaken Hatim Noura. “We gaan door op de weg die we de afgelopen jaren ook al hebben bewandeld, namelijk onze keuze voor spelers uit de eigen jeugdopleiding, met goede voorzieningen om de selectie heen. Verschillende spelers die als jonkie debuteerden, behoren nu tot de vaste waarden. Het is mooi om te zien dat de afgelopen jaren ook talenten uit de jeugd de keuze voor Boys 1 hebben gemaakt. Nu gebeurt dat óók weer en daar zijn we zeer verheugd over.”

  • Jochem Lensen (22) is de eerste nieuwkomer in de zondagselectie van Alphense Boys voor het komende seizoen. Hij is keeper en komt over van FC Lisse, waar hij tot nu toe zijn hele leven speelde en al diverse keren in het eerste elftal van de derde-divisionist speelde. Maar steeds als invaller/vervanger. Bij Alphense Boys ziet hij kansen om ‘meer vlieguren’ te maken, zoals op de site van FC Lisse staat omschreven. Nadat zondag al tien Boys-spelers hun handtekening plaatsten onder een verbintenis voor volgend seizoen, is Jochem nu dus nummer elf. Van harte welkom alvast en uiteraard wensen we Jochem mooie tijden toe bij Alphense Boys.

  • Hicham Rbii (nu nog assistent trainer van de o21) wordt komend seizoen assistent-trainer bij Boys 1 op zondag. Hij zal daarmee ‘’de brug’’ vormen voor de jeugdspelers vanuit de jeugdopleiding.

  • Koos van Zoest (ex-speler Alphense Boys 1) wordt het komend seizoen hoofdtrainer van Esto en verlaat dus zijn huidige club Siveo

  • Alphense Boys heeft een extra bewaker bij de ingang van ons complex. Deze reiger kijkt er goed op toe dat de ingang van het hek vrij blijft.

  • Ronald Martin blijft de trainer van het zaterdagteam van Alphense Boys. De oefenmeester gaat op voor zijn vijfde seizoen bij de in de vierde klasse opererende ploeg. Met Alphense Boys zaterdag strijdt Martin dit seizoen tegen degradatie. De onderste drie ploegen dalen af naar de opnieuw te introduceren vijfde klasse. De Alphenaren staan op de laatste plaats.

  • Ook zaterdag 1 is al druk bezig om de selectie rond te krijgen voor volgend jaar of ze nu in de vierde klasse of vijfde klasse gaan spelen.  Zaterdag  zijn ze naar het strand gegaan en hebben daar lekker  getraind met het oog op de resterende wedstrijden dit seizoen met de hoop dat we weer snel mogen beginnen (zie foto’s onder). Vorige week heeft Ronald Martin en Manfred van de Berg gesproken met 12 spelers om te kijken wat ze volgend jaar willen. De Jongens hebben het allemaal naar hun zin ondanks ze onderaan de vierde klasse staan. De sfeer is goed in de groep vertelde ze bij de gesprekken. Van de 12 spelers hebben er al 11 gezegd dat ze volgend jaar blijven. Dat zijn de  volgende spelers. Stef van den Berg, Menno de Bruin, Jozsef Boerefijn, Sven Koelewijn, Timo de Groot, Milad Mansoor, Jordy van de Laan, Dani Treep, Yoeri Haverhout, Matthieuw Baqtar en Bryan van den Nieuwendijk. een speler heeft aangegeven volgend jaar stapje lager te doen Sebastiaan de Ruiter. Er moeten nog 6 gesprekken plaatsvinden de komende week. En er wordt druk gezocht naar aanvulling voor volgend seizoen (speel je nu in een lager team maar kun je hoger voetballen en wil je dat kun je altijd een bericht sturen naar de trainer (ronaldvoetbal@ziggo.nl) en die zal met je in gesprek gaan. 

  • Mark de Feijter is afgelopen zaterdag gehuldigd als de Vrijwilliger van het Jaar bij Alphense Boys. Normaal gesproken vindt deze gebeurtenis plaats tijdens de nieuwjaarsreceptie in een bomvolle kantine. Vanwege corona waren de omstandigheden aangepast. “Maar dat past juist wel bij Mark”, sprak bestuurslid Manfred van den Berg (vrijwilligerszaken). “Jij opereert het liefst een beetje in de luwte. Lekker bescheiden en gewoon normaal doen.”

    Een van de mooiste dingen aan de uitreiking van de vrijwilligersprijs, is om dit voor de winnaar tot het laatste moment geheim te houden. Voor Mark’s team was er een oefenwedstrijd geregeld en aan het einde daarvan werd hem gevraagd om even naar de kantine te komen. Daar werden enkele jubilarissen gehuldigd. Als man van onze website en onze social media regisseur werd aan Mark gevraagd of hij even wat foto’s wilde maken. En als je iets aan Mark vraagt, zegt hij (bijna) nooit ‘nee’. En zelfs toen Manfred van den Berg al was begonnen aan de toespraak voor de Vrijwilliger van het Jaar, zat Mark nog gewoon klaar om wat foto’s te maken. Totdat hij na enkele zinnen ontdekte dat hij zelf ‘aan de beurt’ was…

  • Mark durfde het zeven jaar geleden aan, ondanks zijn beperkte kennis van het spelletje, om het team van zijn zoon onder zijn hoede te nemen. Dit doet hij nog steeds en ook nog steeds met een enorme bevlogenheid. “Je bent als een tweede vader voor de jongens. Betrokken bij iedere speler en die het teambelang van dichtbij scherp in de gaten houdt. Je bent als leider van een team het voorbeeld van hoe het hoort te zijn. Echter, steunpilaar word je natuurlijk niet alleen door leider te zijn. Je bent ondertussen betrokken bij vele zaken in de club.”

  • Dat begon met zijn commentaar op de toenmalige website. “Binnen no time maakten we je hoofd website. De site werd vernieuwd en de communicatie werd ook uitgebreid naar social media. Tegenwoordig verschijnen bijna dagelijks leuke items over alles wat op de vereniging speelt.”

    Niet alleen achter de computer steekt Mark inmiddels zijn handen voor Alphense Boys uit de mouwen. Hij nam als communicatie-man plaats in diverse commissies of is daarbij aangehaakt: de Avondploeg, het jeugd event team, de club met een verhaal, de bar, het vrijwilligersfeest en het Jens Toornstra Toernooi maken van zijn diensten gebruik. Even een logo maken, een flyertje in elkaar zetten, het ontwerp voor de jubileumbank, werving van vrijwilligers, een plan voor de breedtesport en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Ook stelde Mark de fotowand in het clubhuis samen, net als de Jubileumbank inmiddels een echte eye catcher.

    “Je bent altijd enthousiast en laat je niet afremmen, door wie dan ook. Je houdt vol. Je bent vriendelijk en zeer behulpzaam. Je bent een creatief wonder. Je werkt snel en altijd goed. Je denkt mee, je bent kritisch, maar wilt altijd een oplossing. Dat maakt dat we als bestuur hebben besloten om jou tot vrijwilliger van het jaar 2021 te  benoemen”, zo sloot Manfred van den Berg af. Na een groot applaus werden de bijbehorende verschijnselen uitgereikt door Ank van Leijden, de weduwe van de in 2003 overleden supervrijwilliger Rinus Spaan.

  • De KNVB zet in op het hervatten van de amateurcompetities eind januari of begin februari. Dat heeft de voetbalbond vrijdagavond bekendgemaakt in een reactie op de coronaversoepelingen. De scenario’s zullen na het volgende meetmoment, op 25 januari, worden ontrold.

    De KNVB meldt: ‘We zien het voor iedereen opengooien van de sportbeoefening als een terechte beslissing van het nieuwe kabinet. Sporten stimuleert de gezondheid en de geestelijke en lichamelijke weerstand, en dat is juist hard nodig tijdens een pandemie’.

    ‘Iedereen kan vanaf morgen weer op de eigen club onderling normaal voetballen en trainen. Maar de volgende stap moet het hervatten van de competities eind januari of begin februari zijn. Daar zetten we op in, want wedstrijden spelen blijft voor de 1,2 miljoen amateurvoetballers in Nederland de belangrijkste prikkel om te blijven trainen. We brengen de scenario’s voor het vervolg van de competities verder in kaart en komen hier na het volgende meetmoment van het kabinet op terug. Dit staat nu gepland op 25 januari’.