“Ik heb gekozen om bij Alphense Boys te blijven omdat het team mij erg aanspreekt. Ik heb het naar mijn zin. Daarnaast voel ik waardering vanuit de club en heb ik de gesprekken richting volgend seizoen als fijn ervaren.”

“Ik hoop op een seizoen waarin we ons als individuen ontwikkelen en vanuit daar ook als team beter worden.”

Belangrijke schakel

"Mika is voor de tweede seizoenshelft gehuurd van FC Lisse en heel de vereniging is enorm blij dat Mika ervoor kiest om ook volgend seizoen voor Alphense Boys te voetballen. Iedereen heeft van begin af aan kunnen zien wat voor meerwaarde Mika is voor het elftal als speler en als persoon”, stelt voorzitter Irina van Stijn vast.

"De TC en toekomstig hoofdtrainer zien in Mika een hele belangrijke schakel in de as van het elftal om volgend seizoen successen te boeken met Boys 1."

• Zaterdag 1 start met gelijkspel tegen Alphia

Alphense Boys zaterdag 1 speelde met 1-1 gelijk in de bekerwedstrijd tegen Alphia (zie foto). De 15-1 ging na de prachtige winst van vorige week tegen Willem II, nu hard onderuit tegen Almere City (6-0). De 13-1 wist opnieuw niet te scoren en speelde 0-0 tegen Quick 13-1. De 17-1 verraste met een knappe 2-1 oefenzege op Fc Utrecht o17, terwijl ook de 19-1 een ruime oefenzege boekte (9-4)

Alphense Boys 19-1 was vandaag vrij van competitie (interlandweekend) en oefende tegen AFC'34 o19 en won met de korfbalcijfers van 9-4.

De mannen van trainer Sander van Dijk schoten uit de startblokken en binnen 5 minuten stonden ze met 2-0 voor. Beide keren stond Jhustin Concetion aan het einde van een langlopende aanval. Bij de eerste goal was Steven v/d Pijl de aangever bij de tweede goal Nick Broekhuizen.

• Dit was de aanzet tot een open wedstrijd, beide teams waren aanvallend sterk maar in verdedigend opzicht lieten beide teams nog wel wat steken vallen. Bij rust stond het 3-2 en na rust werden er nog meer goals gemaakt. Uiteindelijk stokte de teller bij 9-4. Nick Broekhuizen maakte 3 goals, Jhustin Concetion 2, Brian Bor, Steven v/d Pijl, Sem Plezier waren de overige doelpunten makers. Komende dinsdag oefent de 19-1 om 20.00 uur thuis tegen Sparta Rotterdam o19. Volgende week zaterdag speelt de 19-1 weer voor de competitie, thuis om 15.15 uur tegen Go Ahead Eagles o19

• Alphense Boys 17-1 werkte vandaag een oefenwedstrijd af tegen FC Utrecht 17-1 dat uitkomt in de Eredivisie. Vanwege een interlandweekend was er geen speelprogramma voor de competitie. Vorige week wisten de Boys de 0-1 ruststand niet vast te houden en verloor het (onnodig) van de Graafschap B1. Ook FC Utrecht B1 verloor zijn eerste competitiewedstrijd (2-0) van Ajax B1. Na een (kleine) vertraging startte de wedstrijd iets later, maar wel voortvarend voor de B1 van Alphense Boys want al na 4 minuten was daar de voorsprong. Goede loopacties van Sam van Rooijen, Mohaned Osman en Taner Bayram zorgde voor verwarring bij de gasten. De afgemeten dieptepass van Yassine Bachar kwam terecht bij Taner Bayram. Hij draaide zijn lichaam goed in, dribbelde het zestienmetergebied in en joeg de bal hard in de linkerbovenhoek: 0-1.

• Eén fout in de opbouw zorgde voor een kans voor de Eredivisionist, maar deze werd knap gekeerd door Thomas de Vries. Alphense Boys B1 gaf niet veel weg en speelde goed geconcentreerd. Daarentegen zagen we twee vrije trappen van Lars Verzaal net over het doel heen gaan. Eén hoekschop leverde ook gevaar op voor de Boys, maar in de scrimmage kon de bal niet worden binnen geschoten. De tweede speelhelft startte eveneens prima. Al na 44 minuten spelen kreeg de ingevallen Samir el Messaoudi de bal met de kluts mee, alleen zijn poging met rechts ging nét langs de verkeerde kant van de paal. Even laten zagen we een bal van Yassine Bouchnafa op de lat belanden. Na precies 50 minuten spelen schoot Mohaned Osman de bal, na een te korte terugspeelbal van FC Utrecht B1, strak en zuiver langs de keeper: 2-0.

• Na 63 minuten kwamen de profs toch terug in de wedstrijd. Een fout in de opbouw was hiervoor de inleiding en in de daaropvolgende omschakeling werd de bal uiteindelijk binnen gewerkt: 2-1. Hierna waren er nog mogelijkheden voor Alphense Boys B1 om een derde te maken. Zo was er nog een schotkans voor Max van Hees, maar zijn schot belandde in de handen van de keeper.

Anderzijds kwam ook de ingevallen Dyrell Dongor aan de linkerkant enkele keren goed door, maar helaas was de voortzetting voor het doel van FC Utrecht B1 dan net niet goed. De Eredivisionist zou uiteindelijk nog enkele kansen krijgen, maar kwam, onder andere door goed verdedigingswerk, niet meer tot scoren. Vleugelverdedigers Nabil Sayadi en Raikel Fecunda gooide zich voor veel ballen. De centrale verdedigers Yassine Bachar en Yuval Checkley wisten veel ballen weg te werken en individuele duels te winnen in samenwerking met keeper Thomas de Vries. Al met al een knappe overwinning (2-1) dat hopelijk vertrouwen geeft en waarin de mannen speelminuten hebben kunnen opdoen in dit competitie vrije weekend onder hoge weerstand. Volgende week zaterdag speelt Alphense Boys B1 de belangrijke thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles B1, thuis om 13.00 uur in Alphen a/d Rijn. Foto graaf Arjan de Graaf maakte vandaag weer een fotoreportage: Klik deze link aan en dan kan je de fraaie foto's gratis downloaden: https://flic.kr/s/aHskEizZCV

Alphense Boys 17-2 speelde vandaag de tweede bekerwedstrijd van het seizoen, uit tegen Jodan Boys 17-1. Na het teleurstellende resultaat van vorige week moest er vandaag een antwoord komen van de Boys. Na welgeteld drie minuten komen de Boys al op achterstand door een geweldige lob van de spits van Jodan Boys. Na deze tik pakt Alphense Boys het eigen spel op en domineert de wedstrijd. De kansen stapelen zich op, maar iedere keer gooit een onzuivere eindpass roet in het eten. Na 8 minuten in de tweede helft komt Jodan Boys uit het niets op 2-0. Na een tactische omzetting lijkt Jodan Boys wat van slag en maakt Romeo uit een prima opgezette aanval de 2-1.

• De Boys geloven weer in een goed resultaat. Ze krijgen kansen, maar die zijn wederom niet aan het team besteed. In de laatste minuten wordt er wat meer risico genomen, maar als er wordt gecommuniceerd alsof je probeert te bellen terwijl je mobiel in vliegtuigmodus staat, dan is er niemand thuis en loopt een tegenstander uit naar 4-1. Volgende week zaterdag is de 17-2 vrij van competitie en oefent dan om 13.00 uur thuis tegen De Meern 17-1

Vandaag stond voor Alphense Boys 15-1 een uitwedstrijd in en tegen Almere op het programma. Het werd een wedstrijd om snel te vergeten. De eerste kans van de wedstrijd was voor Alphense Boys, spits Zakaria Kanfaoui werd 1 op 1 met de keeper van Almere City gezet maar met een goede redding voorkwam de keeper een openingsgoal voor Alphense Boys. Enkele minuten later was Remi Akanni slordig en verloor de bal, de spits van Almere bleef rustig en schoot de 1-0 binnen. Daarna kreeg Illias Dardour een goede mogelijkheid, hij omspeelde de keeper maar werd teveel naar de zijkant gedwongen en kon de bal niet binnen schieten.

• Enkele minuten later werd Jens Alkema afgetroefd bij een lange bal en stonden de Almeerders plots 2-0 voor. Na de 2-0 deed Alphense Boys er veel te weinig aan, verloren duels en waren negatief naar elkaar. De 3-0 was een mooie aanval van Almere City en de 4-0 was een schot van afstand waar Michel Engels mis zat. 4-0 was de ruststand. Na rust was het niet veel beter, de 5-0 werd snel gemaakt en toen speelden Alphense Boys helemaal een verloren wedstrijd. De 6-0 kwam 10 minuten voor tijd en was ook tevens de eindstand. De mannen van trainer Sander van der Kleij hebben een harde les geleerd en zullen alle zeilen bij willen zetten willen ze volgende week bij FC Twente uit een beter resultaat neerzetten. Komende dinsdag oefent de 15-1 om 18.30 uur tegen AFC 15-1. Volgende week zaterdag volgt dan de competitiewedstrijd uit om 10.30 uur tegen Fc Twente o15

9. Willem II o15                       2-0

Vandaag speelde Alphense Boys 15-2 de 2e bekerwedstrijd tegen competitiegenoot Fc Lisse. Dit was een mooi meetmoment om te kijken welk niveau de 1e jaars van trainer Mitchell Meijer hebben om dit jaar te gaan strijden in de Hoofdklasse. De beginfase was zeer onrustig van beide kanten. Veel balverlies en het waren de bezoekers die meer dominant waren uiteindelijk. Lisse zette hoog druk en eigenlijk wist de verdediging daar niet goed onder uit te voetballen. Slapheid in de duels en de bal niet snel genoeg terug veroveren in de omschakeling, zorgde ervoor dat wij weinig creëerden. Een paar keer werden we gevaarlijk, met name via de linkerkant. Jelle had een aantal keer een goede actie in huis.

• 1x was de steekpass op Steve net te hard en de voorzet werd verkeerd geraakt door Mickael.  Fc Lisse opende de. Een vrijetrap werd laag voor gegeven en door een dekkingsfoutje kon een Lisse-speler makkelijk en van dichtbij inschieten (0-1). Dat was ook de ruststand. De 2e helft had een totaal ander spelbeeld. Waar in de eerste helft Lisse beter was, waren de Boys in de 2e helft beter. In de rust werd al besproken dat het tempo omhoog moest, de posities in de diepte beter bezet en in de omschakeling beter door gedekt moest worden. Dit werd allemaal de eerste 25 minuten tot in de puntjes uitgevoerd. Het zorgde voor een aantal grote kansen, maar vooral het dominante voetbal dat wij graag willen spelen. Na 10 minuten in de 2e helft, zorgde Mickael met een droge knal in de korte hoek voor de terechte gelijkmaker.

• Een paar minuten later had Mats de 2-1 op zijn schoenen na een fantastische aanval via M8ichael Manu. Maar Mats schoot de bal over (zie foto onder) en hield Lisse in de wedstrijd

• Ook een aantal dode spelmomenten waren niet gelukkig. De bal werd goed voorgegeven maar werd telkens op een haar naar gemist. Lisse werd na 20/25 minuten in de 2e helft sterker en kreeg 3 kansen waarbij Niels de enige tegenstander nog was. De paal, Niels zelf en een schot wat naast ging waren de merkwaardige resultaten van die kansen. Uiteindelijk kon de linksbuiten van Lisse nog alleen op Niels aflopen en hij faalde niet. 1-2. Vlak voor tijd was het weer Mickael Manu die de terechte gelijkmaker binnen schoot. Hij glipte over links langs zijn tegenstander en wist vanuit en moeilijke hoek toch de bal in het doel te krijgen (2-2)

• Een moeizame wedstrijd waarbij het niveau van de 2e helft leidend moet blijven voor het niveau wat wij moeten aantikken dit jaar. Nu nog proberen om dit niet alleen in de 2e helft te laten zien, maar ook in de 1e helft. Volgende week zaterdag speelt de 15-2 een uitwedstrijd voor de beker tegen Jodan Boys 15-1 (09.45 uur)

Alphense Boys 13-1 speelde vandaag zijn eerste thuiswedstrijd in de landelijke 1e divisie. Evenals vorige week eindigde ook deze wedstrijd enigszins teleurstellend doelpuntloos (0-0). Net als tegen Alexandria''66 13-1 was de ploeg van Robin Stolwijk beter, maar wist het overwicht niet uit te drukken in doelpunten. Quick kreeg de gehele wedstrijd geen enkele kans, mede omdat de passlijnen naar de aanvallers goed werden afgedekt.  Het tempo lag ook te laag, ook omdat er nog steeds te veel gelopen wordt met de bal waardoor ook de verrassing uit het spel gaat. De dominantie was duidelijk, maar dat leidde nauwelijks tot levensgrote kansen. Wel waren er wat (schot)mogelijkheden vooral over links via Yash Jadoenath, die in de 15e minuut nog de lat raakte. Eerder was Sven Verpoort kansrijk. Hij werd aan zijn shirt vastgehouden, besloot toch te blijven staan, maar toen werd de hoek te klein.

• Ook in de tweede helft het zelfde spelbeeld. Alphense Boys die het spel maakte, veelvuldig balbezit had, maar niet bij machte om te scoren, o.a. vanwege een gebrek aan diepte in het spel. Er waren war scrimmages voor het Quick doel, maar ondanks doelpogingen van Yash bleef de beginstand ook de eindstand.

• Komende dinsdag oefent de 13-1 om 18.30 uur thuis tegen Fortuna Wormerveer 13-1. Volgende week zaterdag spelen ze dan weer voor de competitie om 11.00 uur thuis tegen Cambuur 13-1.

Foto graaf Arjan de Graaf maakte vandaag weer een fotoreportage: Klik deze link aan en dan kan je de fraaie foto's gratis downloaden: https://flic.kr/s/aHsmrEQYVd

8. JVOZ o13                            2-0

Alphense Boys 13-2 speelde vandaag hun tweede bekerwedstrijd tegen Spirit JO13-1. Vrij snel na het begin van de wedstrijd neemt Senne een vrije trap en hij krult de bal mooi in het doelgebied waarna Joshua de 0-1 binnen kan schieten. Niet veel later een mooi 1-2tje waaruit Ersan de bal hoog voorgeeft op Senne die fraai de 0-2 binnen kopt. Een uitbrekende Spirit aanvaller wordt door Matz Flipse (zie foto) vastgelopen, geholpen door Vince die op tijd uit zijn doel is gekomen.

•  Maar net als je denkt dat Spirit beter in de wedstrijd komt is daar alweer een mooie opbouw die begint rechtsachter bij Sami en met diverse schakels vooruit Bryan bereikt die bal voor het doel gooit waar Ersan mooi aangeeft op Senne die stoer afwerkt. Een mooie treffer uit een fantastische opbouw. Bijna Fox Sports waardig! Met een 3-0 voorsprong gaan ze de rust in.

• Wanneer Ersan de bal bij Senne krijgt en Senne op doel afstormt kan hij zowel links als rechts afgeven, maar heeft zelf ook alle ruimte om de 0-4 binnen te schieten en doet dat dan ook overtuigend.  Een mooie corner komt bij Joshua die krachtig de bal voor geeft waarna Yassine beheerst de 0-5 binnen kopt. Lekker! Abdul reageert even later scherp wanneer de Spirit keeper niet slim uittrapt en onderschept de bal. Hij geeft snel af op Ersan die ook de 6e treffer weet te maken. Wanneer later een opbouw start bij Stef en Matz is het Joshua die Bryan wegstuurt, die op zijn beurt fraai de 0-7 binnen krult. De jongens zijn nog niet klaar want enkele minuten later wordt een voorzet van Bryan door Abdul fraai omgezet in de 0-8.

• Een fraaie voorzet van Abdul wordt door de tegenstander het doel ingelopen, maar de keeper lijkt te redden. De grensrechter van Spirit had gezien dat de bal overtuigend over de lijn was en meldt dit sportief aan de scheidsrechter. Het is 0-9 wat ook de eindstand wordt. Aanstaande maandag speelt de 13-2 een oefenwedstrijd tegen Houten 13-1 (18.30 uur) en volgende week zaterdag staat een absolute kraker op het programma: ARC 13-1 ontvangt onze jongens (om 08.30 uur !!!) op het Sportpark Zegersloot.  Al bij een gelijkspel gaat de ploeg van Michael Lipsius door naar de volgende ronde van de beker. Komt dat zien!

Alphense Boys 13-7 (E-Top) wint ook de tweede bekerwedstrijd. Dit keer tegen de plaatselijke SPV''81 uit Polsbroek. Om precies te zijn tegen de O13-2007. Een mix van O13/O12 spelers. Vanaf het begin is het al snel duidelijk, een matige tegenstander die ons te weinig weerstand kan bieden. We zijn veel in balbezit en kunnen de tegenstander goed vastzetten. Door doelpunten van Dylan 2x, Yassir, Yannick, Finn en Sinan staat het met rust 0-6.

• Als het dan vrij makkelijk gaat vergeet je vaak te blijven voetballen en wil graag iedereen een keer scoren. Dit is wat we de tweede helft nou juist niet deden. De Boys bleven verzorgt voetbal spelen en gunden elkaar de bal. De ruimte lag vaak bij de buitenspelers en die werden dan ook veelvuldig gevonden. Door goed SAMEN TE WERKEN! stond er aan het eind van de wedstrijd 0-16 op het scorebord. Finn was met 6 doelpunten in de tweede helft de topscoorder van de wedstrijd. Dylan, Sinan en Yassir 2x maakte de 10 compleet.  Al met al een goede leerzame trainingspot.

Morgen (zondag) een nieuwe uitdaging. Dan niet 11x11, maar een 8x8 toernooi bij Victoria''04 in Vlaardingen. Dan zal de weerstand beter zijn met tegenstanders als FC Emmen, Almere City, Den Bosch, FC Utrecht, FC Twente en nog vele andere top amateurs verenigingen. Komende woensdag oefent de E-Top om 18.30 uur thuis tegen DSVP o12. Volgende week zaterdag volgt dan de uitwedstrijd voor de beker om 09.30 uur uit tegen Sportlust o12.

• Alphense Boys zaterdag 1 speelde vandaag zijn eerste officiele wedstrijd en dat was meteen een bijzondere. Alphia 1 was de tegenstander in de bekerwedstrijd. De wedstrijd eindigde in 1-1 in een volgens John Cuvelier ''minste wedstrijd tot nu toe''. Het is duidelijk dat het zaterdag team van Alphense Boys uitstekende voetballers heeft, maar ze kunnen elkaars kwaliteiten nog niet ''lezen'' en dat was vandaag te zien in een nerveuze wedstrijd. Veel slordige passes en een laag tempo. Onwennigheid alom.  Sahr Kabuta had via rechts een paar goede acties maar voerde die soms ook te ver door.

• Vooral de tweede helft was van beide kanten ronduit rommelig. In de eerste helft nam de ploeg van Ron Martin en John Cuvelier de leiding. Een goede actie vanaf rechts van Sahr Kabuta, die de bal prima voorgaf naar de vrij opgekomen Ruben Rietdijk, en die schoot de 0-1 binnen.

• Toch was Alphia niet ongevaarlijk en moest keeper Sven Tourne een paar knappe reddingen verrichten. Een kwartier voor het einde van de wedstrijd viel dan tocj de gelijkmaker (1-1) en dat was ook de eindstand. Komende dinsdag oefent zaterdag 1 om 20.00 uur bij en tegen CvC Reeuwijk. Volgende week zaterdag volgt dan de bekerwedstrijd om 15.15 uur thuis tegen Rohda'76 1