“Ik heb gekozen om bij Alphense Boys te blijven omdat het team mij erg aanspreekt. Ik heb het naar mijn zin. Daarnaast voel ik waardering vanuit de club en heb ik de gesprekken richting volgend seizoen als fijn ervaren.”

“Ik hoop op een seizoen waarin we ons als individuen ontwikkelen en vanuit daar ook als team beter worden.”

Belangrijke schakel

"Mika is voor de tweede seizoenshelft gehuurd van FC Lisse en heel de vereniging is enorm blij dat Mika ervoor kiest om ook volgend seizoen voor Alphense Boys te voetballen. Iedereen heeft van begin af aan kunnen zien wat voor meerwaarde Mika is voor het elftal als speler en als persoon”, stelt voorzitter Irina van Stijn vast.

"De TC en toekomstig hoofdtrainer zien in Mika een hele belangrijke schakel in de as van het elftal om volgend seizoen successen te boeken met Boys 1."

• SPIRIT JO13-1 – AB JO13-2: Fraai spel beloond met dikke winst

De wekker op half 6 en om half 7 in de auto, want om kwart voor 8 worden we verwacht in Ouderkerk aan den Ijssel. De Boys spelen vandaag hun tweede bekerwedstrijd tegen Spirit JO13-1. Onze tegenstander van vandaag speelde vorige week gelijk tegen ARC, dus het is moeilijk in te schatten wat we vandaag mogen verwachten.

Tijdens de warming-up maken de jongens een fitte indruk. Ze zijn blijkbaar tóch goed uitgeslapen en ze zijn duidelijk gemotiveerd om een fanatieke wedstrijd te gaan spelen. Wanneer de wedstrijd start is de druk op Spirit dan ook direct hoog. Al snel is er een eerste schietkansje voor Bryan en maken Ersan en Senne het de keeper moeilijk bij het uitschieten van de bal. Onze tegenstander is duidelijk onder de indruk van de gretigheid van de Boys.

Wanneer Senne een vrije trap mag nemen krult hij de bal mooi in het doelgebied en weet Josha de 0-1 binnen te schieten. De jongens hebben zichzelf beloond voor de hoge inzet in de eerste minuten. Niet veel later een mooi 1-2tje waaruit Ersan de bal hoog op geeft voor Senne die fraai de 0-2 binnen kopt. De acties worden vandaag keurig opgebouwd. Vanuit de achterhoede al kaatsend over het middenveld wordt de voorhoede steeds goed bereikt. Bjorn geeft een mooie pass op Daan S die vervolgens Bryan weg stuurt. Een voorzet volgt en Daan H knalt hard op doel. Onderkant lát! Jammer zeg.

Na een zeer scherpe eerste fase wordt er even wat ruimte gegeven aan Spirit. Een corner wordt weggegeven maar keurig weg verdedigd door kopballen van Daan H en Bjorn. Een door Spirit genomen vrije trap glijdt vernuftig door de verdediging, maar Vince redt de bal netjes uit de hoek van zijn doel. Een bescheiden aanval wordt door Daan H eenvoudig stil gelegd door nét een klein tikje tegen de bal te geven waarna Vince de bal kan wegwerken. De volgende uitbrekende Spirit aanvaller wordt door Matz vastgelopen geholpen door Vince die op tijd uit zijn doel is gekomen. Het is duidelijk dat Spirit ook wat beter in de wedstrijd is gekomen. Het opkomende gevaar wordt echter prima onder controle gehouden door onze verdediging.

Alweer is daar zo’n mooie opbouw die begint rechtsachter bij Sami en met diverse schakels vooruit Bryan bereikt die bal voor het doel gooit waar Ersan mooi aangeeft op Senne die stoer afwerkt. Een mooie treffer uit een fantastische opbouw.

Een lange bal vooruit door Spirit wordt door Matz en Bjorn gestopt. De Spiritaanvaller weet eigenlijk al dat zijn actie kansloos is. De verdediging staat als een huis. Direct keren we om en bereikt de bal Senne die een fraaie diepe bal op Bryan geeft. Na een korte loopactie werkt hij de bal rakelings over het doel. De druk blijft onverminderd hoog wanneer Daan H de bal mooi bij Senne weet te krijgen die na een loopactie de bal voor krijgt op Ersan.

In de laatste minuten van de eerste helft is er nog een uitbrekende Spirit spits, maar door goed samenspel tussen Vince en Santino wordt ook deze actie koeltjes stilgelegd. De eerste helft is eigenlijk wel gespeeld, wanneer Daan H het veld moet verlaten. Een speler is op zijn enkel gaan staan en hij heeft duidelijk pijn. De scheidsrechter fluit, het is rust! We lopen naast een blije trainer mee naar de kleedkamer. Er zijn 3 mooie goals gemaakt, maar de manier waarop die zijn gecreëerd verdiend een compliment voor het team.

In de tweede helft is Spirit duidelijk niet van plan op te geven. Er wordt door onze tegenstander fel gestart. Toch zijn de jongens ook in de tweede helft van de wedstrijd direct sterker. Wanneer Ersan de bal bij Senne krijgt en Senne op doel afstormt kan hij zowel links als rechts afgeven, maar heeft zelf ook alle ruimte om de 0-4 binnen te schieten en doet dat dan ook overtuigend.

Een mooie corner komt bij Joshua die krachtig de bal voor geeft waarna Yassine beheerst de 0-5 binnenkopt. Lekker! De volgende actie wordt alweer ingezet wanneer Matz met een goed blok de bal terugwint van de tegenstander en afspeelt op Sami, die op zijn beurt de bal vooruit geeft op Senne. Deze actie levert geen doelpunt op, maar wanneer Sami even later in een snelle reactie de bal vooruit geeft op Senne is er weer gevaar. De keeper redt, waarna er nog 2 x op de lat wordt geknald. Helaas geen doelpunt, maar het publiek wordt steeds enthousiaster door de dynamiek in de wedstrijd.

Abdul reageert scherp wanneer de Spirit keeper niet slim uittrapt en onderschept de bal. Hij geeft snel af op Ersan die ook de 6e treffer weet te maken. Wanneer later een opbouw start bij Stef en Matz is het Joshua die Bryan wegstuurt, die op zijn beurt fraai de 0-7 binnen krult.

Een overtreding in de buurt van het doel van Vince is natuurlijk niet echt nodig. Het levert een vrije trap op voor Spirit op een gevaarlijke plek. Met 7 doelpunten vóór wil Vince natuurlijk de 0 vasthouden. Hij stelt de muur stevig op. De vrije trap wordt genomen, over! Joshua weet even later maar nét te voorkomen dat de tegenstander op doel kan schieten, het kost een corner. De corner wordt genomen en de afketsende bal wordt door de Boys direct omgezet in een aanval vooruit. Een voorzet van Bryan wordt door Abdul fraai omgezet in de 0-8.

Trainer Michael houdt de jongens scherp. Tempo omhoog en concentratie! Abdul geeft een fraaie bal op Daan S, maar helaas geen goal. Er is nog een kleine 8 minuten speeltijd over, zou het lukken om de 10 te halen? De druk op onze tegenstander is éxtreem hoog. Een fraaie voorzet van Abdul wordt door de tegenstander het doel ingelopen, maar de keeper lijkt te redden. De grensrechter van Spirit had gezien dat de bal overtuigend over de lijn was en meldt dit sportief aan de scheidsrechter. Het is 0-9

Maar daar is dan voor het eerst in de wedstrijd een échte schietkans voor open doel voor onze tegenstander. Vince redt geniaal! Vervolgens is daar de opbouw door Sami in samenspel met Yassine die Abdul wegstuurt. Het levert een vrije trap op een mooie plek voor het doel op. Bryan neemt en de bal gaat rakelings over de lat. Jammer! Het is niet gelukt de 10 te bereiken, maar 0-9 is een uitstekende en meer-dan-verdiende uitslag.

Sommige verslagen zijn niet zo inspiratievol om te schrijven. Soms is het zoeken naar hoogtepunten. Vandaag schreef ik het verslag met een dikke glimlach en heb ik helaas lang niet alle hoogtepunten kunnen opnemen. We hebben genoten van een geweldige wedstrijd, er is door alle Boys overtuigend gevoetbald. Complimenten!!