• Mika blijft bij Alphense Boys

  • Waarom heb je gekozen na een halfjaar Alphense Boys om bij ons te blijven?

    “Ik heb gekozen om bij Alphense Boys te blijven omdat het team mij erg aanspreekt. Ik heb het naar mijn zin. Daarnaast voel ik waardering vanuit de club en heb ik de gesprekken richting volgend seizoen als fijn ervaren.”

    Op wat voor seizoen hoop jij voor jezelf en voor het team volgend jaar?

    “Ik hoop op een seizoen waarin we ons als individuen ontwikkelen en vanuit daar ook als team beter worden.”

    Belangrijke schakel

    "Mika is voor de tweede seizoenshelft gehuurd van FC Lisse en heel de vereniging is enorm blij dat Mika ervoor kiest om ook volgend seizoen voor Alphense Boys te voetballen. Iedereen heeft van begin af aan kunnen zien wat voor meerwaarde Mika is voor het elftal als speler en als persoon”, stelt voorzitter Irina van Stijn vast.

    "De TC en toekomstig hoofdtrainer zien in Mika een hele belangrijke schakel in de as van het elftal om volgend seizoen successen te boeken met Boys 1."

  • Woensdagnieuwtjes

    De eerste ouder-kindwedstrijd was dinsdagavond al een feit. Op veld 1 namen de meiden van de MO17 het op tegen - overwegend - hun vaders en ook een aantal moeders. Her en der droegen ook nog wat broers en vriendjes aan het spel bij. Het werd een gezellige ontmoeting, die uiteindelijk door de ouders met 5-1 werd gewonnen. Zondag 17 juni zijn de velden bij Alphense Boys gereserveerd voor nog veel meer wedstrijden tussen kinderen en ouders. Meer info over deze familiedag volgt binnenkort.

    Over gezelligheid gesproken: Alphense Boys drinkt tegenwoordig koffie uit bekertjes die aan de vereniging zijn geschonken door Passie voor Slapen.

  • Alphense Boys is deelnemer aan de Sportclub Actie van Passie voor Slapen. “Veel slapen zou een vast onderdeel in het trainingsschema van een (top)sporter moeten zijn”, zeggen Kees en Lisette Goddrie van Passie voor Slapen. “Want bij trainingen is ‘herstellen’ van essentieel belang. Laat nou net juist die slaap er voor zorgen dat je lichaam zich weer herstelt.” Wil je weten hoe dat allemaal werkt? Neem dan een kijkje op de website van Passie  voor Slapen. Daar kun je ook meedoen aan de Sportclub Actie. Iedere maand kun je een mooie prijs winnen!

    Op dinsdag 15 mei kwam titel kandidaat RKAVV JO12-1 naar Alphen afgereisd met een stevige ambitie. In een maatje te grote shirts (want de eigen shirts waren nog niet gewassen) keek RKAVV tegen onze JO12-3 na één minuut al tegen een 1-0 achterstand aan. Dat zette de tegenstander aan tot een stevig en pittig duel en daar kwam de JO12-3 niet ongeschonden uit. Matthijs liep bij een val, na een duw in de rug, een gebroken pols op. Inmiddels staat die na een operatie weer recht. Ook Dani werd voor de komende wedstrijden uitgeschakeld. Hij raakte na een flinke botsing geblesseerd maar kon de wedstrijd wel afmaken. Later bleek zijn grote teen op drie (!) plaatsen gebroken. RKAVV won uiteindelijk met 1-4. Maar wat zij zich wellicht niet gerealiseerd hadden, is dat door hun stevige aanpak de JO12-3 danig verzwakt raakte voor zijn wedstrijd tegen de andere kampioenskandidaat:  Alphense Boys JO12-2.  Inmiddels weten we dat zij de terechte kampioen in deze klasse zijn geworden. Dani en Matthijs: beterschap!

  • Het was toch even een gedenkwaardig moment, vorige week donderdag. Sinds mensenheugenis is er in competitieverband geklaverjast bij Alphense Boys, maar op 17 mei jl. was dat voor de laatste keer. De organisatoren van de competitie in de afgelopen zeven jaar, Johan en Lya van Ooij, zagen in die tijd het aantal deelnemers steeds verder teruglopen. Er er kwam geen nieuwe, jonge aanwas bij. Kinderen leren geen klaverjassen meer, namelijk. Vroeger waren er bijna wel twintig tafeltjes, nu nog drie of vier. Volgend seizoen zouden er nog weer wat kaarters afhaken en daarmee brak voor Johan en Lya het moment aan om er een punt achter te zetten. Ze werden voor hun inspanningen beloond met een mooi boeket!

  • Wat een waanzinnige zaterdag kàn het worden op 26 mei. Diverse jeugdselectieteams staan onder hoogspanning en hopen op een wondertje. In de meeste gevallen hebben ze een gewenst scenario niet in eigen hand. We zetten het allemaal eens op een rijtje.

    Alphense Boys 17-2 speelt o.l.v. trainer Jeffrey van Dijk met een eerste jaar B-team een waanzinnig knap seizoen in de 2e divisie en heeft op dit moment al twintig punten gehaald. Als ze komende zaterdag winnen van Spartaan 20 217-1 (thuis om 12.30 uur) spelen ze in ieder geval nacompetitie om degradatie te voorkomen. Ook als concurrent Gemert verliest (uit tegen kampioen VVV) is nacompetitie zeker. En dat is al veel meer dan we vòòr dit seizoen hadden gedacht.

    Alphense Boys 15-1 (C1) speelt vooral na de winterstop een ongelofelijk goed seizoen in de landelijke 1e divisie o.l.v. trainer Corian Wigboldus. Iedereen dacht dat PEC Zwolle kampioen zou gaan worden, maar de C1 bleef maar winnen en heeft nu de achterstand tot PEC Zwolle teruggebracht tot twee punten. Komende zaterdag moet Alphense Boys om 12.00 uur thuis spelen tegen Fc Emmen. Bij winst moeten ze hopen op een misstap van PEC Zwolle (thuis om 12.00 uur tegen Zeeburgia). Als PEC gelijkspeelt of verliest zou Alphense Boys de kampioen kunnen zijn, want dan hebben ze misschien een gelijk doelsaldo, maar dan telt wie de meeste goals heeft gemaakt en dat is Alphense Boys. Zeeburgia moet minimaal gelijkspelen om bij de beste vijf te komen waardoor ze volgend seizoen in de 1e divisie hòòg mogen uitkomen. Is dit onwaarschijnlijk mooie scenario mogelijk? We gaan het zaterdag meemaken.

    Alphense Boys 15-2 (allemaal 1e jaars C-junioren) staat nu op de tweede plek in de hoofdklasse met één punt achterstand op HBS 15-1. De kampioenskansen hebben ze dus niet in eigen hand. Zelf moeten ze zaterdag thuis winnen van Laakkwartier (10.15 uur) en dan hopen dat HBS (thuis om 10.15 uur) niet wint van RKAVV. Het lijkt onwaarschijnlijk, maar soms bestaan er wonderen. Vast staat dat de 15-2 o.l.v. trainer Mitchell Meijer een prima seizoen heeft gespeeld, maar de titel ook zelf uit handen heeft gegeven door tegen de lager geplaatste teams punten te verspelen. Op zaterdag 2 juni staat de bekerfinale tegen DSO nog op het programma. Maar nu eerst duimen dat het komende zaterdag ''gelukkig'' verloopt.

    Alphense Boys 13-2 (1e jaars D-pupillen) heeft geweldig gepresteerd dit seizoen en heeft van begin tot het einde meegedaan om de bovenste plaats in de hoofdklasse. Afgelopen zaterdag was er de zinderende thuiswedstrijd tegen het fysiek veel sterkere FC Zoetermeer 13-1,  waarmee de ploeg van trainer Robin Stolwijk de eerste plaats deelt. Het bleef gelijk, waardoor beide teams komende zaterdag met zo veel mogelijk goals moeten winnen om op doelsaldo het kampioenschap te pakken. Alphense Boys moet naar RCL 13-1 en FC Zoetermeer speelt thuis tegen Sportlust 13-1. Het doelsaldo is exact gelijk alleen heeft Alphense Boys één dolpunt méér gemaakt. Ook hier dus volop spanning.

    Iedere tweede maandag van de maand is er op Studio Alphen van 20 tot 21 uur het voetbalpraatprogramma ''De Voetbalkantine''. Dit programma komt steeds vanuit een andere kantine. Vorige week maandag was de locatie de kantine van Alphense Boys en ontving presentator Peter Fase de nieuwe trainer van Alphense Boys zaterdag John Cuvelier. John vertelde oa wat de doelstellingen zijn van de zaterdag en hoe het team er in grote lijnen uit komt te zien. Ook schoof Elias Kamiris, speler van sv Aarlanderveen (en ex speler Alphense Boys), aan. Hierbij de link om de uitzending van “ De Voetbalkantine” terug te luisteren:  https://bit.ly/2rPWz35

  • In sommige jeugdcompetities zien we soms enorme lengteverschillen.  Enkele kinderen zitten veel eerder in de groei dan anderen. Deze foto werd vorige week zaterdag gemaakt bij de wedstrijd Alphense Boys 13-2 - Noordwijk 13-1. Ondanks de gigantische spits van Noordwijk won Alphense Boys met 9-0.

  • Vrijwel iedere dinsdagavond worden er oefenwedstrijden gespeeld bij Alphense Boys. Daarvoor vragen wij altijd KNVB scheidsrechters. En die zijn dan niet te beroerd om even de hoekvlaggen te plaatsen.

  • Op een oude eerste elftal foto uit 1995 zagen we ineens een jonge Hein van Heek (de nieuwe hoofdtrainer van Alphense Boys) op de foto staan. Dat was het enige jaar dat Hein uitkwam voor Alphense Boys. De echte Boyskenners herkennen ook Gerard Haverkamp, Dick Rijsdam, Percy Douglas, Henk de Water van de staf en de spelers René de Jong, Marco Parinussa en Mark Feldman.

     

  • De zaterdag 1 trainers John Cuvelier en Ron Martin (zie foto) hebben de zaterdag 1 selectie bijna rond. Iedere vrijdagavond wordt er al met veel plezier getraind. Er is nog plek voor een of twee spelers. Belangstellenden kunnen zich melden: Paul.Bahlmann@hetnet.nl

  • John Cuvelier is afgelopen zaterdag als trainer van FC Lisse 19-1 (A1) kampioen geworden van de 4e divisie. John is nu 28 jaar trainer en dit was zijn achtiende (18) kampioenschap in zijn trainerscarriere.  Ongelofelijk. Komend seizoen probeert John (samen met Ron Martin) de nieuwe zaterdag 1 van Alphense Boys kampioen te maken en zijn 19e kampioenschap te pakken

    Hamza Ezzemmouri (speler van Alphense Boys B1) maakt komend seizoen de overstap naar FC Dordrecht waar hij in de o19 gaat spelen. Hamza is daarmee de 15e jeugdspeler die vanuit de jeugdopleiding van Alphense Boys de stap naar een BVO maakt. Opvallend is dat acht van deze vijftien spelers slechts één jaar bij Alphense Boys speelden en kennelijk de trainings en wedstrijdprikkels kregen om zich razendsnel te ontwikkelen en in de belangstelling te komen van de vele BVO scouts

  • De 16e jeugdspeler van Alphense Boys die komend seizoen naar een BVO gaat is Rayan Bizih (6 jaar !!). Hij gaat volgend seizoen bij Feyenoord spelen. Prachtig voor Rayan en van harte gefeliciteerd.

  • Afgelopen zaterdag gingen de D1 spelers waterskiën bij Wet  and Wild als cadeautje voor het kampioenschap van de 2e divisie. Onnodig om te vermelden dat dit een geweldig feest werd waarbij er volop gelachen werd om trainers en spelers die vroegtijdig te water gingen.  Ook de trainers Sander v/d Kleij en Sharan Ras gingen te water.

  • Vooraf vonden de mannen het wel spannend maar aanvoerder Wessel Kooy stond als eerste op de latten. Uitblinkers Joep Deben, Noe Esselink en Jarno vd Broek konden moeiteloos een paar rondjes op de lange latten staan (hadden al ervaring met echt skieen). Larrick Roos en Phil Okongo waren minder succesvol (ook leuk om te zien!) maar probeerden het steeds opnieuw en kwamen steeds verder. Jordie Koeleman, Evan Schens, Milan Schoemaker, Tygo Vernooij en Adil Bizih hadden na een tijdje ook de smaak te pakken en pechvogel Aldo Jager ging in plaats van òm de boei tégen de boei aan. Het hele team had het naar hun zin. Trainers Sander vd Kleij en Sharan hadden na wat opstart problemen ook het goede gevoel snel te pakken.  Maar wat hebben de mannen een lol gehad.

  • Rayvano Salhuteru (ex jeugdspeler Alphense Boys) vertrekt na dit seizoen bij hoofdklasser Jodan Boys. De 21-jarige speler kwam door blessureleed nauwelijks in actie en hoopt nu op meer speeltijd bij derdeklasser Be Fair.

    Rens Boer (keeper van onze C1) was vorige week maandag en dinsdag  op stage bij het Engelse Everton. Ja dat leest u goed!. Met Pasen speelde Alphense Boys C1 een internationaal toernooi in Valencia en daar viel Rens op bij een scout van Everton. En dat leidde tot deze onvergetelijke tweedaagse stage. Een overgang naar Everton is voor Rens Boer (nét 15 geworden) nog niet mogelijk, want dat laten de internationale Fifa regels voor minderjarige voetballers nog niet toe. Maar deze prachtige ervaring pakken ze Rens niet meer af.

  • Programma thuiswedstrijden jeugdselectieteams zaterdag 26 mei

    10.15 uur      AB C2 - Laakkwartier C1

    12.00 uur      AB C1 - Fc Emmen C1

    12.30 uur      AB B2 - Spartaan 20 B1

    Vorige week vrijdagavond gaf Dwight Schenkers (komend seizoen trainer van Alphense Boys 17-2) een zeer geslaagde clinic met als thema ''loop en coördinatie training gericht op voetbal'' . De ruim 30 aanwezige trainers (van Alphense Boys en de samenwerkende amateurverenigingen) genoten van de interessante oefenvormen van Dwight en het plezier waarmee onze E-Top spelers die uitvoerden. Een prachtige en leerzame avond.

  • Met een 8-1 overwinning op Alphense Boys JO12-3 is de Alphense Boys JO12-2 kampioen geworden van de voorjaarscompetitie in de Hoofdklasse 2. Na in de najaarscompetitie bovenin de eerste klasse geëindigd te zijn werden we in de voorjaarscompetitie in de Hoofdklasse 2 ingedeeld. Na een moeizaam begin (verlies, winst en gelijk in de eerste drie wedstrijden) werd de zegetocht begonnen. Zeven overwinningen later is het kampioenschap dus binnen. Dit werd met vuurwerk, kinderchampagne en muziek gevierd, zowel op het veld, in de kleedkamer als in de kantine. Daar werd ook taart en later patat gegeten, nadat alle spelers nog een grote kampioensbeker gekregen hadden.

  • Boys 11-4 kampioen is afgelopen zaterdag kampioen geworden. Gefeliciteerd.

  • Op Hemelvaartsdag werd traditiegetrouw het familietoernooi van  het G-elftal gehouden. Het lukt ons om 5 teams te maken: Real Madrid, Bayern Munchen. FC Barcelona, Paris st. Germain en Juventus. Ruim 45 spelers maken hun opwachting om de hele middag gezellig met elkaar te voetballen. Ondanks de voorspelling van het weer, schijnt er een mild zonnetje over de velden en kunnen de scheidsrechters Jacques en Jewwy de wedstrijden aanvangen.

    Ondertussen zijn Roy en Eef druk bezig om de eerste hamburgers, saté en heerlijke worstjes op de barbecue al voor te bakken voor 100 mensen. Dit jaar is het echt volle bak, zowel op het veld als met het eten. Na ruim twee uur voetballen zijn er uit. Het team van Rene, Real Madrid, mag de prijs komen ophalen. Koos en Alexander, Jennifer en Jonathan, Joppe en Luuk mogen hun medaille ophalen. Alexander is zoals altijd weer enorm blij als hij de prijs mag ophalen bij zijn vader Wim.

    Na de barbecue hebben we natuurlijk de Penaltybokaal. Wesley mag hem dit jaar meenemen. Hierna deelt Wim de hoofdprijs uit van de loterij voor de Special Olympics. Een jongeman uit Ter Aar valt in de prijzen. De overige prijzen worden vermeld op de site van de Alphense Boys. Stephan heeft een lijntje gelegd met zijn oom en tante uit Noord-Holland. Dit ondernemersgezin wil graag wat doen voor het G-elftal. We krijgen van hen 20 nieuwe, mooie compacte voetbaltassen. Elke speler mag een mooie tas met opdruk van de Alphense Boys mee naar huis nemen. Dit jaar hebben we ook kleding mogen kopen van onze nieuwe sponsor, dus we staan er weer knap op voor de komende 3 jaar. Onze dank is groot. We nemen afscheid van Mike, Brian, Jennifer en Frans  als voetballers. We zien ze graag nog een keer terug. Peter, heeft samen met Roy en Eef en de dames van de salades, Fabienne en Tonny een heerlijke barbecue neer te zetten. Ook de dames achter de bar wil len we bij deze bedanken

    We hebben er samen weer een schitterend feest van gemaakt, met dank aan alle vrijwilligers die ons op deze dag wilden helpen, op naar de editie van 2019! Tot volgend jaar.

  • Afgelopen pinksterweekend  speelden Alphense Boys 13-1 speler Noah Gesser en oud Alphense Boys speler Mohammed Hammouchi al mee met Ajax op een internationale top toernooi.  Zij gaan immers volgend seizoen samen bij Ajax o14 spelen. Noah en Mo mochten beiden invallen tegen Benfica onder 13 en stonden samen in de basis tegen Bayern Munchen onder 13. Mo scoorde zelfs de 0-3! 

  • Kenneth Duah (22) komt van Quick boys naar de zondag 1 seoectie van Alphense Boys Hij komt uit Zoetermeer en studeert op de Haagse hoge school in Den Haag. Hij heeft zijn jeugd bij DSO gevoetbald en speelde van zijn 18e toty zijn 20e in het eerste elftal.. Daarna  een jaar gevoetbald bij Tac’90 en trainde hij ook nog extra bij de Peter Barendse Academy. Daar heeft hij diverse wedstrijden gespeeld tegen verschillende BVO’s en is opgevallen. Ging vervolgens naar de A-selectie van Quick Boys waar hij veel geleerd heeft, maardoor kleine blessures geen speelminuten in het eerste elftal heeft gehad. Komend seizoen is hij een speler van Alphense Boys zondag 1 o.l.v. Hein van Heek. Kenneth is een verdediger die sterk is in o.a. de luchtduels en ook beschikt over snelheid. Wij heten hem van harte welkom bij Alphense Boys.

  • Het wordt een traditie op het einde van het seizoen als iedereen moe is wordt er nog een wedstrijd gespeeld met de trainers/leiders van diverse ploegen tegen het G-team Voor aanvang van de wedstrijd wordt er al flink gespeculeerd zo hoor ik kreten van ik hou de nul er komt bij mij geen bal in ook is er een kreet we gaan met 6-0 winnen jullie hebben geen schijn van kans dit zijn wel uitlatingen van de trainers/leiders het enige wat het G team doet is laat maar, wij gaan uit van onze kracht. In het verleden hebben we meer van zulke uitlatingen de kop in gedrukt. Ook voorzitter Dennis Captein is actief als keeper. Op de foto samen met Pascal de Jager.

  • De wedstrijd gaat beginnen het G-team bouwt rustig op en komt voor de keeper er volgt een schot op doel die onhoudbaar is, maar door een hand van de tegen partij werd hij tegen gehouden dus een strafschop die werd onhoudbaar ingeschoten door de mascotte van het G-team Alexander (1-0) en dat is nog maar het begin. Het G-team dat de laatste tijd goed presteert,  blijft  bal bezit houden en is nauwkeurig in de opbouw de tegenpartij is eigenlijk constant te laat en als ze in bal bezit zijn is dat van korte duur dus al snel loopt de stand op naar 5-0 ruststand. In de rust krijgt het G-team de opdracht om er voor de goede verstandhouding er een door te laten en dat gebeurt al vrij snel, zo is het na 10 minuten spelen 5-3 dat was echter een teken van zo nu is het genoeg en gaat het G-team weer voetballen en waarbij zelfs keeper Dennis een eigen doelpunt maakt ,wat een eind uitslag oplevert van 10-4 voor het G-team, en 9 gele kaarten allemaal voor de trainers/begeleiders. Voor het G-team een leuke oefenwedstrijd en nu op naar de Special Olympics 8-9 en 10 juni

  • Eli Wattimury (assistent zondag 1 en nu al enige maanden interim hoofdtrainer) heeft vorige week met succes een goede training gegeven voor toelating voor de TC 2 cursus die hij komend seizoen gaat volgen.

    Pieter van Zoest (trainer Esto) heeft na 5 jaar afscheid van zijn club genomen met een kampioenschap van de 3e klasse en promotie naar de 2e klasse. Pieter van Zoest was jarenlang topscorer van Alphense Boys 1 (in de vorige eeuw....!)

    Dit zijn ze dan, de stoere kampioenen  van de JO8-3. Joppe,Luuk, Noël,Teun, Jason, Ziggy, Jayen,Dilano,Adil en Timothy. Trainer Jihad en coach Michael wisten al snel een strakke structuur neer te zetten en goede resultaten te behalen met dit team.Wat een discipline en strijdlust hebben jullie de mannen bijgebracht. Maar bovenal plezier in het spel ,onder de luidruchtige aanmoediging van positief fanatieke ouders!! Al snel stond er een team, waar je niet makkelijk omheen kon. Rond de winter periode hadden de mannen allemaal te kampen met griep en hardnekkige verkoudheid. Na een korte dip periode waarin de mannen niet super fit waren, zijn ze mega sterk terug gekomen. Als echte strijders hebben ze de naam Alphense Boys  goed hoog gehouden! Conform de nieuwe regels van de KNVB speelt deze leeftijdscategorie geen officiële competitie. Daarom wordt deze leeftijdscategorie ook niet extra in het zonnetje gezet als kampioen helaas….! Maar als je in deze klasse alle wedstrijden met dikke cijfers wint……… dan ben je gewoon KAMPIOEN! En als mooie afronding van het seizoen, zijn ze afgelopen maandag  ook nog kampioen geworden op het  RCL Pinkster toernooi! Alphense Boys JO8-3 , coaches en ouders zijn trots op jullie!!

  • Aan alle trainers en leiders het verzoek de wedstrijdballen mét netje (en eventueel waterzak)  in te leveren direct  na de laatste competitiewedstrijd. Dat kan gewoon in de commissiekamer. Op de ballen staat immers de naam van uw team.

    Gisteravond (dinsdag) zou de nieuwe D2 oefenen tegen AFC nieuwe D2. Echter vanwege een sterfgeval bij AFC werd de wedstrijd afgezegd. Jeremiah (van AFC) had dat niet doorgekregen en stond met zijn vader bij Alphense Boys. Trainer Michael Lipsius nodigde hem meteen uit om mee te trainen en dat deed hij. Prachtig opgelost toch?

    De Hoogvliet plaatjes werden afgelopen zaterdag met honderden afgeleverd bij Alphense Boys. Het was even een zootje, maar gelukkig waren er helpende handen om orde in deze chaos te krijgen