“Ik heb gekozen om bij Alphense Boys te blijven omdat het team mij erg aanspreekt. Ik heb het naar mijn zin. Daarnaast voel ik waardering vanuit de club en heb ik de gesprekken richting volgend seizoen als fijn ervaren.”

“Ik hoop op een seizoen waarin we ons als individuen ontwikkelen en vanuit daar ook als team beter worden.”

Belangrijke schakel

"Mika is voor de tweede seizoenshelft gehuurd van FC Lisse en heel de vereniging is enorm blij dat Mika ervoor kiest om ook volgend seizoen voor Alphense Boys te voetballen. Iedereen heeft van begin af aan kunnen zien wat voor meerwaarde Mika is voor het elftal als speler en als persoon”, stelt voorzitter Irina van Stijn vast.

"De TC en toekomstig hoofdtrainer zien in Mika een hele belangrijke schakel in de as van het elftal om volgend seizoen successen te boeken met Boys 1."

• Hoe dit weekend het balletje rolde... AB Senioren-nieuws

• Voorafgaand aan de wedstrijd ontving Alphense Boys 3 het nieuwe thuistenue.  Met dank aan de sponsoren “Zorba de Griek”, “Stan Leeflang Kaasspecialist” en “L. Tipker Verhuisservice”.

Zowel AB3 als Woubrugge 3 hebben “Zorba de Griek” als shirtsponsor dus was het zaterdag de sponsor-battle.

In de eerste 10 minuten na het eerste fluitsignaal werd AB3 totaal overlopen. Met 3 minuten stond het 0-1 en binnen 10 minuten lag de tweede tegentreffer in het net.

Een tactische wissel zorgde er weer voor dat AB3 eindelijk grip op de wedstrijd kreeg en veelvuldig op de helft van Woubrugge speelde. Dit werd in de 23e beloond met een penalty. Bigga ging achter de bal staan maar scoorde niet. Gelukkig uit de rebound schoot Julian de 1-2 erin.

In de 70e minuut werd de aansluitingstreffer afgekeurd wegens “buitenspel”. Helaas had de goed leidende scheidsrechter de op de doellijn liggende Woubrugge-speler over het hoofd gezien. Helaas bleef het 1-2.

Met nog 10 minuten op de klok mocht een Woubruggenaar met geel vertrekken. Z’n collega verdediger ging hierover door het lint en mocht eveneens vertrekken. In de tien minuten met twee man meer, kreeg AB3 niet voor elkaar om de muur te slechten. Ook de “8 minuten” blessuretijd mocht niet meer baten.

Ruim 75 minuten de bovenliggende partij maar de wedstrijd in de eerste 10 minuten weggegooid. Net als de titelinspiraties….

• JO23-1

Na twee net aan onnodige verloren wedstrijden werd het wel weer eens tijd voor de JO23-1 om 3 punten te halen. Tegen hekkensluiter Jodan Boys JO23-2 moet dat dan gaan gebeuren. Uit hadden we al gewonnen van hun met 4-1 dus zou het gewoon moeten.  Met een paar problemen Fabrice en Senna geblesseerd en Sem en Arda weekend weg moesten we het gaan doen. Gelukkig konden er 4 spelers aansluiten vanuit de JO18-2 Tygo, Guus, Djustin en Lucas nogmaals bedankt. De wedstrijd begon goed waren gelijk gevaarlijk maar de bal in het doel krijgen ging nog niet goed. Na 4 goede kansen kreeg Jodan Boys een hoekschop en deze bal viel voor de voeten van een speler die hem vanaf 16 meter hard inschoot. Weer een teleurstelling je had gewoon al voor moeten staan. Maar de JO23-1 rechte zijn rug en was gewoon de betere party en liet zich niet nog een doelpunt tegen krijgen. Na een mooie rush van Dani kwam de bal voor de voeten van Sepp die de bal makkelijk in het doel kon trappen 1-1. Daarna was het eenrichtingsverkeer richting het doel van Jodan Boys en het was weer Sepp die de bal voor zijn voeten kreeg en deze kans erin schoot 2-1. Hierna was het rust in de rust werd er een paar wissels in gebracht Twan en Sepp gingen eruit en de twee JO18-2 spelers Guus en Tygo kwamen erin. En direct vanaf het begin werd een lange bal via Tygo kwam voor de voeten van guus terecht en die schoot de bal in het doel 3-1. Hierna wisselde we Owen kwam erin en Dani eruit. Owen was gelijk scherp want die had al 9 wedstrijden niet gescoord en wou daarin verandering brengen en dat deed hij ook hij scoorde de 4-1 en daarna wisselde we nog een keer zodat ook Thomas en Djustin minuten konden maken Daan en Charaf gingen eraf. Het slotoffisief was begonnen het werd 5-1 door Tygo en het was weer Owen die via een mooie voorzet van Guus de 6-1 neerzette. Dit was ook gelijk de uitslag. N a de westrijd zijn we met ze alle lekker op het terras gaan zitten om de overwinning te vieren want het was zo lekker weer. volgende week spelen we uit tegen Sportlust JO23-1 dat wordt een ander verhaal want Sportlust is een goede ploeg maar je weet nooit de bal is rond.

JO23-2

Vrij.

Volgende wedstrijd 20 april uit tegen Nicolaas Boys.

Zaterdag 2

Ook afgelopen zaterdag werd de druk op koploper Koudekerk opgevoerd. Onze mannen van Zaterdag2 moesten thuis tegen laagvlieger CVC Reeuwijk2. Uiteindelijk stond er een fraaie 5-1 overwinning op het bord. daarmee nog steeds tweede op 1 puntje achterstand op Koudekerk.

De volgende wedstrijd is komende zaterdag om 15:00 uur thuis tegen hekkensluiter Bernardus 2.

Zaterdag 4

afgelopen zaterdag kregen de mannen van zaterdag 4 ARC 13 op bezoek. Op de ranglijst kon AB4 het team van ARC13 nog steeds onder houden maar in het veld was ARC ditmaal echter de bovenliggende partij. Geteisterd door blessures werd helaas met 3-0 van de bezoekers verloren.

Komende wedstrijd is 20 april uit bij Alphia.

Zaterdag 5

Een eclatante 5-0 overwinning van Zaterdag 5 op Bodegraven, dankzij doelpunten van Marijn van Tol (2x), Dominique Bloemraad, Nick Eikenaar en Louis Zwiers. Voor het eerst sinds mensenheugenis heeft Michel la Faille de nul gehouden, die daar om dat te bereiken een vrije trap net buiten het strafschopgebied uit de hoek moest tikken.

• Zaterdag G1

Zaterdag 13 april mochten wij in een thuiswedstrijd aantreden tegen Arc .

Waar we  de uitwedstrijd met 9-0 verloren was het nu een hele andere wedstrijd.

Wij hadden maar zeven spelers tot onze beschikking en dat betekende dat we geen wissels hadden en dat we zuinig met onze krachten moesten omgaan ook omdat Arc de beschikking had over vijf wissels.

We begonnen met Marco op doel en dat was dit seizoen de eerste keer maar hij keepte een uitstekende wedstrijd net zoals de rest van de ploeg die met elkaar een goede wedstrijd speelde.

De wedstrijd stond onder leiding van een uitstekend fluitende Sjouke .

Wij begonnen goed aan de wedstrijd met mooie combinaties en goede inzet creëerde we kansen maar helaas resulteerde dat niet in een doelpunt.

Er werden mooie passes gegeven door Robin van achteruit richting Dylan maar ook hier uit werd niet gescoord en gingen we rusten na een eerste helft met goed voetbal en heel veel inzet met een 0-0 stand .

De tweede helft zette Arc meer druk naar voren waardoor wij minder goed konden opbouwen en doordat zij vijf keer konden wisselen ging ook de conditie parten spelen maar desondanks speelde wij een prima wedstrijd en ook in de tweede helft kregen wij de nodige kansen maar zowel Peter , Justin en Dylan wisten niet te scoren en vaak is het zo als jezelf niet scoort valt het doelpunt aan de andere kant en dat gebeurde ook in de drieënvijftigste minuut scoorde Arc tegen de verhouding in de 0-1 .

Na deze tegenslag zette we alles op alles om de gelijkmaker te maken en waar dit helaas niet lukte scoorde Arc in de laatste minuut de onverdiende

0-2 en floot Sjouke vlak daarna voor het einde van de wedstrijd.

Ondanks de 0-2 nederlaag zijn wij als begeleiding super trots op dit team dat ondanks dat er geen wissels waren keihard met elkaar heeft gewerkt.

Marco , Wesley , Robin , Justin, Stefan , Dylan en Peter goed gedaan mannen.

Zondag Vrouwen 1

Zondag 14 april was Antibarbari 6 aan de beurt. Op de dag van de marathon zijn ook wij afgereisd naar Rotterdam. Beginnend met 12 speelsters stonden we klaar om in de zon te beginnen aan de wedstrijd. De eerste helft begon rommelig. We lieten ons te veel meeslepen met het rommelige spel van de tegenstander en de partijdige scheidsrechter. Het eerste doelpunt viel uit een geweldig genomen corner en gelukkig gingen we met 0-1 de rust in. Na het iets wat omgooien van de opstelling ging het de tweede helft veel beter! We speelden goed naar elkaar over en begonnen meer de ruimtes te vinden. Ook zetten we goed druk en dat leverde vele corners op. Waaruit de 0-2 na wat chaos voorin viel, en ook de 0-3 die en met een hoge bal zo over de keeper heen ging. Wel werd het nog even spannend na een 1 op 1 die er net optijd door een verdediger uit werd gehaald. Gelukkig was daar het eindsignaal en kunnen we terugkijken op een goed herpakte wedstrijd!

Zondag 2

De winnende reeks van AB 2 is beëindigd na de uitwedstrijd tegen ESTO2.

In een doelpuntrijk duel werden de punten in Bodegraven gedeeld. Met een 4-4 gelijkspel en daardoor 1 punt  schoten beide teams niets op.

Volgende wedstrijd is komende zondag thuis tegen Sporting Leiden 2.

Zondag 3

Afgelopen zondag heeft Alphense Boys 3 de bezoekers van Altior 3 op een nederlaag getrakteerd. Scheidsrechter Jan-Willem den Elzen floot na 90 minuten af bij de eindstand van 5-2. Ook directe concurrent en koploper EMM wist te winnen waardoor het ongekend spannend blijft in deze poule.

Volgende wedstrijd is komende zondag uit tegen Hillegom sv 4.