“Ik heb gekozen om bij Alphense Boys te blijven omdat het team mij erg aanspreekt. Ik heb het naar mijn zin. Daarnaast voel ik waardering vanuit de club en heb ik de gesprekken richting volgend seizoen als fijn ervaren.”

“Ik hoop op een seizoen waarin we ons als individuen ontwikkelen en vanuit daar ook als team beter worden.”

Belangrijke schakel

"Mika is voor de tweede seizoenshelft gehuurd van FC Lisse en heel de vereniging is enorm blij dat Mika ervoor kiest om ook volgend seizoen voor Alphense Boys te voetballen. Iedereen heeft van begin af aan kunnen zien wat voor meerwaarde Mika is voor het elftal als speler en als persoon”, stelt voorzitter Irina van Stijn vast.

"De TC en toekomstig hoofdtrainer zien in Mika een hele belangrijke schakel in de as van het elftal om volgend seizoen successen te boeken met Boys 1."

• Wedstrijdverslagen jeugdselectieteams

• Alphense Boys O21 speelde zaterdag thuis tegen Be Quick O21 en won dik verdiend de wedstrijd. De 1e 10 minuten van de wedstrijd was wat aftasten van beide kanten, maar daarna werd het 1 richtingsverkeer.

De O21 liet zien hoe goed het kan zijn en dat wisten de boys ook uit te drukken in de score. 6-0 Door mooie goals van Thierry (3x), Edmond, Ömer en Abe en de 0 achterin (Alpha).

Maar vooral heel volwassen en dominant gevoetbald. Be Quick kon met 0 punten de bus in voor een terugreis van 226 km richting Groningen.

Degradatie lijkt 4 wedstrijden voor het einde afgewend en de boys kunnen zichzelf zaterdag bij winst definitief veilig spelen.

Komende zaterdag speelt de O21 uit tegen asv De Dijk O21.

Alphense Boys O18
     speelde zaterdag uit in stadion de Vliert in Den Bosch en de O18 was er op gebrand om een goed resultaat neer te zetten. Het team speelde met een aantal wijzigingen ten opzichte van vorige week.

Met frisse energie en met de mes tussen de tanden kwam de o18 goed voor de dag. Het was scherp vanaf de eerste minuut en dat resulteerde in een aantal kansen. Uiteindelijk was het Dylan op aangeven van Luuk die in 44e minuut in de diepte werd weggestuurd en alleen voor de keeper rustig bleef en deze kans verzilverde. Ruststand 0-1.

In de 48e minuut kreeg de o18 een vrije trap vanaf ongeveer 20 meter vanaf het doel. Luuk ging achter de bal staan en zijn schot belandde via de keeper voor de voeten van Dylan die de bal
    te gehaast hoog over het doel schoot. Na rust in de 50e minuut scoorde FC Den Bosch via een aanval vanaf de rechterkant bij de tweede paal werd de bal binnen geschoten.

Het veldspel ging in de tweede helft over en weer. De intensiteit lag hoog en beide ploegen wilden gaan voor de winst. Na een balverovering van Sten op eigen helft stuurde hij direct Dylan weg in de diepte die hierdoor op volle snelheid 1 op 1 met de keeper van FC Den Bosch kwam te staan. Dylan bleef kalm en passeerde de keeper van FC Den Bosch en tikte de bal netjes binnen.

Uiteindelijk was het zuur dat FC Den Bosch in de 78e minuut gelijk maakten dmv een identiek doelpunt als de eerste een voorzet van rechts ingelopen bij de 2e paal. De laatste fase van de wedstrijd gingen beide ploegen nog steeds vol voor de winst, maar er werd niet meer gescoord. De o18 hield een verdiend punt over aan deze spannende wedstrijd. Eindstand 2-2.

Komende zaterdag speelt de O18 thuis tegen Roda JC O18.

Alphense Boys O17
    was zaterdag vrij van competitie en speelt komende zaterdag thuis tegen AFC O17.

8. Alphense Boys O17             9 – 4

• Alphense Boys O16 speelde zaterdag thuis tegen koploper NEC O16. De wedstrijd eindigede in een 3 – 3 gelijkspel. Helaas hebben wij geen verslag ontvangen.

Komende zaterdag speelt de O16 uit tegen AFC O16.

Alphense Boys O15
     speelde zaterdag tegen Volendam O15. Volendam begon sterk en de Boys hadden het meteen zwaar. Volendam kon het spel bepalen en dit was ook terig te zien in de 7de minuut, Volendam scoorde de 0-1. De bal werd afgetrapt en 3 minuten later was het weer raak. De 0-2 lag in het net en de Boys moesten echt aan de bak om de wedstrijd recht te kunnen trekken.

Dit was ook terug te zien en in de 11de minuut werd de 1-2 binnengeschoten door Cas. De aansluiting treffer zorgde voor druk enkele minuten maar Volendam wist hier onder uit te spelen. In de 35ste minuut schoot Volendam ook de 1-3 binnen. De Boys hadden het zwaar en gingen met 1-3 de rust in.

Na de rust kwamen de Boys sterk uit de kleedkamer en wisten het spel eindelijk te bepalen. Na 10 minuten hadden de Boys een grote kans maar deze ging er helaas niet in. In de 60ste minuut wist Amin het goal wel te vinden en werd het 2-3. De wedstrijd lag weer open en de Boys hadden nog 20 minuten om de gelijkmaker te vinden. Volendam voelde de druk en ging meer vanuit achter spelen. Hierbij werd het moeilijker voor de Boys om tot aan vallen te komen maar zeker niet onmogelijk. Helaas na meerdere kansen werd de gelijkmaker niet gevonden. Hierbij eindigde de wedstrijd ook in 2-3 voor Volendam

Komende zaterdag speelt de O15 thuis uit tegen Twente O15.

8. Alphense Boys O15             9 – 6

• Alphense Boys O14 speelde zaterdag tegen koploper Go Ahead Eagles O14 in Twello.

Daar waar het kwartje de afgelopen weken de kant van de boys op viel, valt hij momenteel de andere kant op. In de eerste helft was er niet veel aan de hand. Go Ahead Eagles had meer balbezit, maar tot echt grote kansen leidden het niet. Twee fouten zorgde plotseling voor een 2-0 achterstand. De jongens wankelde daarna en mocht de handjes dichtknijpen dat de schade niet groter werd. Een cadeautje van Go Ahead Eagles kon zelfs uitgepakt worden door Simon. Ruststand 1-2.

Het klassieke "scherp beginnen" werd veelvuldig benoemd. 5 minuten later stond het 4-1... Ruben kon nog wel wat terug doen en toen de boys op jacht gingen naar de aansluitingstreffer kregen ze de deksel op de neus. Rug rechten en op naar volgende week.

Komende zaterdag speelt de O14 thuis tegen PEC Zwolle O14.

7. Almere City O14                    10 – 8

• Alphense Boys O13 speelde zaterdag uit tegen FC Utrecht O13. De boys beleefde een bizarre eerste helft. We waren de eerste 15 minuten de bovenliggende partij.

Een actie van Dani die niet tot een schot kwam, Yussuf die de bal mooi voor een leeg doel terugtrok na een onderschepping van Pepijn en een mooie redding van de keeper op een schot van Dani zorgden er voor dat we niet op voorsprong kwamen. Een foute inspeelbal werd door de sterke spits direct afgestraft en tegen de verhouding in kwam Utrecht op voorsprong bij de eerste kans.

Wij bleven de bovenliggende partij, creëerden wat mogelijkheden maar geen grote kansen. In de 25e minuut liet een van onze centrale verdedigers zich weglokken uit het centrum de spits werd aangespeeld en legde de bal neer voor de opkomende middenvelder. Bobby redde maar kon niet klemmen en de rebound ging er in.

De tien minuten hierna waren wij aan de bal met  meerdere kansen voor ons waaruit we gewoon veel en veel meer  moeten halen. Op slag van rust red Bobby 1 op 1, we zijn gewaarschuwd maar laten Utrecht hierna vrij schieten die nog wordt gepakt.  In de slotseconde een schot op de lat, we staan te slapen en Utrecht kan de terug gekomen bal vrij inschieten.

Na een lesje in effectiviteit begonnen we aan de tweede helft  De eerste kans was voor Dani en het spel bevind zich vooral  op het middenveld tot de zevende minuut, een speler van Utrecht kan rustig aanleggen op de rand van het strafschopgebied en zonder druk schiet hij de bal in de bovenhoek, 3  minuten later kan Utrecht wederom zijn gang gaan in het strafschopgebied en de 5-0 scoren.

Het lijkt een monsterscore te worden, Bobby tikt een afstandsschot via de lat tot corner en Pepijn red na deze corner 2 keer miraculeus op de doellijn en ook Rafe, sterk  ingevallen als back, voorkomt met zijn snelheid een tegendoelpunt.

Na nog een aantal mogelijkheden voor Utrecht schiet Charlotte-Sophie in de handen van de keeper. Het slotstuk, een penalty werd door Utrecht naast geschoten waardoor 5-0 de eindstand werd. Een leerzame wedstrijd waarin we het met name in de eerste helft lieten liggen.

Komende zaterdag speelt de O13 thuis tegen PSV O13-2.

8. Feyenoord O13                      10 – 3

• Alphense Boys O13-2 speelde zaterdag uit tegen Voorschoten’97 O13-1. Deze wedstrijd was heel belangrijk om ons veilig te stellen in divisie 4. Voorschoten doet mee om promotie naar de 3e divisie en was op 1 wedstrijd na nog ongeslagen.

De eerste helft ging van start en onze jongens domineerde de wedstrijd volledig. Elke duel werd gewonnen waardoor onze jongens vrij makkelijk kansen kon creëren.  De eerste helft werd ook beloond met een terechte 1-0 voorsprong.

In de 2e helft deden onze jongens een schepje erboven op en waren gebrand om te winnen. De 2-0 duurde ook niet lang. Voorschoten ging over heel het veld 1 op 1 spelen en dat resulteerde in een 2-1. Hierna werd het nog even spannend maar in de laatste 5 minuten schoten onze boys een fantastische vrije trap erin.

Komende zaterdag speelt de O13-2 thuis tegen Excelsior Maassluis O13-1.

12. Hillegersberg O13                 8 – 0

• Alphense Boys E-Top (JO12-1 & JO12-2) speelde zaterdag uit bij het Haagse HVV Laakkwartier. Onder de zon werd er om kwart over tien op het pupillenveld afgetrapt.

Alphense Boys speelde vanaf minuut één een geweldige wedstrijd. Het positiespel klopte en het afjagen ging zo goed dat de Hagenezen de bal geen moment in de ploeg konden houden. Het ontbrak nog aan één ding en dat was scoren. Na 30 minuten goed voetbal was de tussenstand nog steeds 0-0. Op slag van rust kreeg de thuisploeg een strafschop. Deze ging er in en het stond volledig tegen het spel in 1-0. Met opgeheven hoofd ging de E-Top de rust in. De spelers hadden het vertrouwen dat de doelpunten gingen vallen. Helaas werd het binnen enkele minuten voetballen na rust al 2-0.

Een bal vanaf de zijkant waaide hoog het doel in. Waar dit soort momenten eerder in het seizoen soms iets liet knakken in de groep, gebeurde nu het tegenover gestelde. De spelers pompte elkaar op een positieve manier op en de voetbalmachine ging weer aan. De eerste aanval na de 2-0 was eindelijk raak. Juraj zorgde voor een hele snelle aansluitingstreffer. Alphense Boys voerde het tempo weer op en rook bloed. Lukas maakt kort achter elkaar 2-2 en 2-3! Dik verdiend en dit zorgde voor een geweldige boost in de groep. Aanvoerder en spits Yven maakte hierna een glaszuivere hattrick, Alphense Boys zet de hele wedstrijd naar hun hand en loopt uit op Laakkwartier naar 2-6. In de slotfase van de wedstrijd gaan de spelers er op en er over heen.

Yosri verdiende een goal en zorgt na enkele assists voor de 2-7! Niet veel later maakt Yven zijn vierde met de 2-8. In de laatste minuut krijgt Alphense Boys een vrije trap op een gunstige positie. Omdat de stand het toe laat mag doelman Gabriel aanleggen op zo’n 13 meter van het Haagse doel. Alsof hij het al jaren doet krult Gabriel de bal in de kruising en zet de eindstand op 2-9. Een dik verdiende overwinning voor Alphense Boys E-Top.