“Ik heb gekozen om bij Alphense Boys te blijven omdat het team mij erg aanspreekt. Ik heb het naar mijn zin. Daarnaast voel ik waardering vanuit de club en heb ik de gesprekken richting volgend seizoen als fijn ervaren.”

“Ik hoop op een seizoen waarin we ons als individuen ontwikkelen en vanuit daar ook als team beter worden.”

Belangrijke schakel

"Mika is voor de tweede seizoenshelft gehuurd van FC Lisse en heel de vereniging is enorm blij dat Mika ervoor kiest om ook volgend seizoen voor Alphense Boys te voetballen. Iedereen heeft van begin af aan kunnen zien wat voor meerwaarde Mika is voor het elftal als speler en als persoon”, stelt voorzitter Irina van Stijn vast.

"De TC en toekomstig hoofdtrainer zien in Mika een hele belangrijke schakel in de as van het elftal om volgend seizoen successen te boeken met Boys 1."

• Boys 1 kan het niet bolwerken tegen HBC

• Langzaam maar zeker toch sluit het net zich rond Boys 1. De opties om degradatie uit de Vierde Divisie A worden elke week kleiner, ook afgelopen zaterdag weer door een 5-1 nederlaag tegen HBC. Het verschil werd al in de eerste helft gemaakt (rust 0-4) en daar viel weinig op af te dingen.

De Boys miste door schorsingen, blessures en ziekte te veel, normaal gesproken vaste basiskrachten om er tegen HBC een wedstrijd van te kunnen maken. De jeugd moest het doen, maar de veel volwassener ploeg uit Heemstede nam van meet af aan het initiatief. Omdat O21-keeper Tyrell Richardson in de zesde minuut een knappe en moedige redding had bij een kans voor Yordi Assendelft, bleef het nog ongeveer een halve helft 0-0. Julian van der Kwaak kreeg in dat eerste deel van de wedstrijd - uit één van de spaarzame tegenaanvallen van de Boys - zowaar nog de beste kans op de openingstreffer. Maar hij troef de voet van keeper Bram Verhage

In de 20-ste minuut moest de Boys-verdediging zijn hoofd buigen en tien minuten later was het al 0-3. Achtereenvolgens scoorden Lorenzo de la Rosa, Zeno van Ooijen en Assendelft. Die laatste twee scoorden beiden na een snelle combinatie door het centrum. Op slag van rust werd het 0-4, toen andermaal Assendelft kon score, dit keer met een kopbal. Hij torende na een corner hoog boven iedereen uit. De enige kans die de Boys nog kreeg was voor Hamza El Maraije, maar zijn schot verdween naast.

Na de hervatting was véél anders. HBC hoefde niet meer zo nodig en de Boys kwam veel meer aan aanvallen toe. Dat was frivool spel en het leverde ook kansen op, vooral in het laatste half uur toen trainer Edwin Vurens achtereenvolgens Timo ’t Zand, Yousef Al Abd Al Hamd, Thierry Anthony, Gregory Barnie en Sammy Ikeme het veld in stuurde. Allemaal spelers uit de O21 die onbeschroomd het avontuur aan gingen. Min of meer uit het niets viel aan de overkant opeens wel de 0-5, door invaller Arno Dijkstra. Bij de Boys ontbrak helaas de effectiviteit in de afwerking, anders zou de score een veel draaglijker aanzien hebben gekregen. Thierry Anthony wist in de 85-ste minuut na een mooie aanval nog wel de eretreffer te maken.

Uitslagen Vierde Divisie A

Alphense Boys -0 HBC 1-5, Huizen – ARC 3-1, Ajax (am) – AFC’34 1-2, SJC - JOS Watergraafsmeer 1-2, DHSC - Ter Leede 2-12, WVHEDW – Hollandia 5-4, Swift - Purmersteijn 1-0, Hoogland – BOL 5-1.