“Mika van Rees, 20 jaar en kom uit Nieuw-Vennep. Momenteel studeer ik in Leiden aan de universiteit. Ik zit in het laatste jaar van mijn bachelor. Daarnaast ben ik jeugdtrainer bij Sparta Rotterdam.”

“Als voetballer ben ik begonnen bij DIOS in Nieuw-Vennep. Daarna heb ik gevoetbald voor Koninklijke HFC en de afgelopen jaren bij FC Lisse.”

“Ik heb gekozen om bij Alphense Boys te blijven omdat het team mij erg aanspreekt. Ik heb het naar mijn zin. Daarnaast voel ik waardering vanuit de club en heb ik de gesprekken richting volgend seizoen als fijn ervaren.”

“Ik hoop op een seizoen waarin we ons als individuen ontwikkelen en vanuit daar ook als team beter worden.”

"Mika is voor de tweede seizoenshelft gehuurd van FC Lisse en heel de vereniging is enorm blij dat Mika ervoor kiest om ook volgend seizoen voor Alphense Boys te voetballen. Iedereen heeft van begin af aan kunnen zien wat voor meerwaarde Mika is voor het elftal als speler en als persoon”, stelt voorzitter Irina van Stijn vast.

"De TC en toekomstig hoofdtrainer zien in Mika een hele belangrijke schakel in de as van het elftal om volgend seizoen successen te boeken met Boys 1."

• Voorhoede Boys 1 krijgt verder vorm

• Hoe dit weekend het balletje rolde... AB Senioren-nieuws

• Zondag 4

Op een winderige en regenachtige zondagochtend om 11.00 uur stonden MMO2 en Alphense Boys 4 tegenover elkaar voor een spannende voetbalwedstrijd, met scheidsrechter Lagerweij die de leiding had. De weersomstandigheden waren uitdagend, maar beide teams waren vastbesloten om te strijden voor de overwinning.

Alphense Boys 4 liet meteen zien dat ze gekomen waren om te winnen. Na een periode van intense druk op het MMO2-doel, opende Jim de score met een prachtig doelpunt uit een voorzet van Sander, waardoor Alphense Boys 4 een vroege voorsprong van 1-0 nam. Niet veel later verdubbelde Sander zelf de voorsprong met een doelpunt, nadat hij een scherpe voorzet van een teamgenoot wist af te ronden, waardoor Alphense Boys 4 de voorsprong vergrootte naar 2-0.

De dominantie van Alphense Boys 4 bleef aanhouden, en Dion voegde een derde doelpunt toe aan het totaal met een krachtige kopbal, wederom na een assist van Sander, waardoor de ruststand 3-0 was in het voordeel van Alphense Boys 4.

Na de rust probeerde MMO2 terug te komen in de wedstrijd, maar Alphense Boys 4 bleef solide verdedigen. Karim slaagde erin om de voorsprong verder uit te breiden tot 4-0, nadat Reece eerst de paal had geraakt.

In de tweede helft kreeg Alphense Boys 4 nog een kans om hun voorsprong te vergroten, maar Robin Sieverdink miste zijn kans op een derde doelpunt door de paal te raken.

In de eerste helft verrichtte keeper Mous van Alphense Boys een paar uitstekende reddingen, waardoor MMO2 niet kon scoren en Alphense Boys 4 hun voorsprong behield.

Met een eindstand van 4-0 behaalde Alphense Boys 4 een overtuigende overwinning op MMO2. Hun effectieve aanval, solide verdediging en vastberadenheid in moeilijke omstandigheden verdienden de lof.

Over twee weken op 7 april tegen KDO 7. Gaan dan weer de punten worden gepakt?

• JO23-1

Afgelopen zaterdag tegen Schoonhoven O23-1, de nummer twee op de ranglijst was op voorhand een zware pot voor de JO23-1 van Alphense Boys. het verschil in doelpunten was minimaal maar Schoonhoven ging aan de haal met de drie punten en onze jongens van de JO23-1 stonden na de doelpunten van Sem en Joran helaas toch met lege handen.

De volgende wedstrijd is zaterdag 6 april 12:15 uur uit bij ARC JO23-2.

JO23-2

Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd  tussen Alphenseboys O23-2 en Forholte O23-1 op het programma. De aftrap was op veld 5…… helaas.

Wedstrijd begon goed, Lars gaf een prachtige bal op Heryad, waardoor we op een verdiende 1-0 voorsprong kwamen. En toen kwam Tim met een kanonschot dat via een tegenstander in het doel vloog, wat resulteerde in een geweldige 2-1 voorsprong. Maar het hoogtepunt was toch wel de prachtige combinatie tussen de broers Jack en Jim. Jack speelde een perfecte pass op Jim, die beheerst de bal in de hoek schoot en zo de score naar 3-1 bracht. Ondanks het minder goede veld (veld 5), hebben we laten zien wat we kunnen en de koppositie vastgehouden. Wat een geweldige prestatie van de boys!!

Zaterdag 2

Last Saturday we played Be Fair in a home game with an English referee. Dat zorgde voor een unieke ervaring, die we het liefst zo snel als mogelijk willen vergeten. De scheidsrechter was in een enorm slechte wedstrijd zijn stempel aan het drukken op een negatieve manier. De eerste helft was verder tenenkrommend saai, dus laten we snel naar de tweede helft gaan.

In de tweede helft kreeg Alphense Boys steeds meer de overhand, maar er was te weinig stootkracht om maar iets te creëren. Lekan werd door de keeper vol onderuit gehaald, maar de scheidsrechter zag dit niet als een penalty. Ook toen hij 5 minuten later in de 16 werd weggeveegd alsof het wat blaadjes zijn in je voortuin vond de referee dit no reason to whistle for a pen. Het leek een bloedeloze 0-0 te worden. Het was vervolgens Marcus, die over een vliegende been heen vloog alsof die gesponsord werd door KLM, toen de ref het voldoende vond voor een penalty. Wessel verzilverde de penalty voor de bevrijdende 1-0. De ketchuptheorie werd weer bevestigd want de 2-0 kwam enkele minuten later door een eigen goal van Be Fair. Lekan maakte er een jantje van door de 3-0 binnen te schieten. Be Fair redde hun eer met de 3-1, wat de eindstand was. Geen hele goede pot, maar hele belangrijke 3 punten. De eindstreep komt steeds dichterbij….

• Zaterdag 3
    Deze zaterdag stond RCL thuis op het programma voor AB3. De aftrap was om half drie op veld 4.

De eerste helft was er weinig te beleven. RCL speelde veelvuldig de lange bal in de hoop dat snelle spitsen de bal konden oppikken maar de verdediging van AB3 stond als een huis. En anders was “nooit de 0” Sjoerd daar om zijn doel schoon te houden. AB3, daarentegen,  speelde onrustig en kwam er slechts enkele keren doorheen. De ruststand van 0-0 was dan ook geen verrassing. Het enige hoogtepunt van de eerste helft was, na lang blessureleed, de rentree Robbert “Tropi” in de 23e minuut.

De tweede helft ging verder waar de eerste eindigde. Spannend maar beide teams nog niet gevaarlijk genoeg om te scoren.

In de 68e komt de verdediger van RCL met veel te hoog been in en raakt Thomas in de edele delen. In een reflex trekt hij liggend op de grond zijn been op. Beide spelers mogen voor 10 minuten met geel het veld af.

De tijd verstrijkt….Komt er nog een winnaar?

Nog 6 minuten op de klok; Thomas haalt uit in de 16, via de lat en keeper verdwijnt de bal via de kluts in het doel. Fraai eigen doelpunt en 1-0 voor de boys.

Twee minuten later een ingooi voor AB. Thomas werpt in en de bal belandt in de 16. Sven krijgt een “duw “in de rug en scheidsrechter Alex Koelewijn ziet er een penalty in. Deze kans laat Sven niet aan zich voorbijgaan; 2-0.

In de 91e minuut onderschept Luc de bal en legt aan voor de 3-0.

Het zat er lang niet in maar de drie punten zijn binnen.

Zaterdag 4

In Lisserbroek wist Alphense boys 4 zaterdag te winnen van Kagia.

Man of the match was Sacha. Met 2 goals, waaronder 1 wereldvolley uit een corner zorgde hij voor  de eindstand van 1-2 en konden de 3 punten in de kofferbak mee terug naar Alphen.

• Zaterdag G1

Zaterdag 23 maart stond de uitwedstrijd tegen Arc op het programma.

We speelden acht tegen acht en dat betekende dat wij geen wissels hadden.

We begonnen de wedstrijd goed met mooie combinaties en goed voetbal .

Vooral onze linkerkant met Dylan en Justin lieten goed voetbal zien wat resulteerde in een aantal goede kansen maar Marco kon deze net niet benutten en ook Peter had net geen succes.

Waar wij onze kansen niet benutte scoorde Arc na vijftien minuten de 1-0 .

Wij gingen goed door met voetballen en waren in deze fase ook weer de betere ploeg maar wisten dit niet in doelpunten om te zetten.

In de achtentwintigste minuut wist Arc door een van richting veranderd schot de 2-0 te scoren en gingen we rusten met een onverdiende achterstand.

De tweede helft wilde we doorgaan met het goede voetbal van de eerste helft maar al snel scoorde zij de 3-0 en de 4-0 en konden wij door blessures geen vuist meer maken omdat wij niet konden wisselen en speelden we nog met zes spelers en liep Arc uit naar een geflatteerde 9-0 eindstand.

Ondanks de grote nederlaag zijn we zeer trots op het spel van onze jongens wat er wel degelijk goed uitzag en de inzet bleef onveranderd groot en dit hopen we de volgende wedstrijd weer te zien.

Zondag Vrouwen 1

Vrij. Volgende wedstrijd staat gepland voor 7 april uit tegen Nicolaas Boys.

Zondag 2

Vrij. De volgende wedstrijd is 1 april thuis tegen Ouwe Schoen 2.

Zondag 3

De belangrijkste wedstrijd van het seizoen voor de mannen van AB 3. EMM komt op bezoek. De winnaar heeft de betere kansen op de titel. Dat beide teams aan elkaar gewaagd waren en elkaar niets cadeau wilden doen was duidelijk. Het publiek, dat de regen en wind, trotseerde, was getuige van een spannende pot en een harde wedstrijd, maar fair van beide kanten. Het was dan ook de nummer 3 tegen de nummer 1. Doelpunten bleven uit en de wedstrijd eindigde in 0-0, een terechte uitslag. De punten werden gedeeld en het onderling verschil bleef 4 punten in het voordeel van EMM.