“Mika van Rees, 20 jaar en kom uit Nieuw-Vennep. Momenteel studeer ik in Leiden aan de universiteit. Ik zit in het laatste jaar van mijn bachelor. Daarnaast ben ik jeugdtrainer bij Sparta Rotterdam.”

“Als voetballer ben ik begonnen bij DIOS in Nieuw-Vennep. Daarna heb ik gevoetbald voor Koninklijke HFC en de afgelopen jaren bij FC Lisse.”

“Ik heb gekozen om bij Alphense Boys te blijven omdat het team mij erg aanspreekt. Ik heb het naar mijn zin. Daarnaast voel ik waardering vanuit de club en heb ik de gesprekken richting volgend seizoen als fijn ervaren.”

“Ik hoop op een seizoen waarin we ons als individuen ontwikkelen en vanuit daar ook als team beter worden.”

"Mika is voor de tweede seizoenshelft gehuurd van FC Lisse en heel de vereniging is enorm blij dat Mika ervoor kiest om ook volgend seizoen voor Alphense Boys te voetballen. Iedereen heeft van begin af aan kunnen zien wat voor meerwaarde Mika is voor het elftal als speler en als persoon”, stelt voorzitter Irina van Stijn vast.

"De TC en toekomstig hoofdtrainer zien in Mika een hele belangrijke schakel in de as van het elftal om volgend seizoen successen te boeken met Boys 1."

• Voorhoede Boys 1 krijgt verder vorm

• Wedstrijdverslagen Jeugdselectieteams

• Alphense Boys O21 speelde zaterdag uit in Amsterdam tegen Zeeburgia O21. Hoewel de boys op een 0-1 voorsprong kwam na een goed begin van de wedstrijd door een goal van Thierry, bleek al snel dat de talenten uit Amsterdam de dienst uit zouden maken vandaag. De individuele klasse van een aantal spelers zorgde er voor dat de O21 niet in hun spel kwam en de uiteindelijke 5-2 eindstand is een terechte. Zeeburgia O21 was duidelijk een maatje te groot voor Alphense Boys. 2 Goal van de boys kwam op naam van Sergej.

8. Be Quick 1887 O21            8 – 2

Alphense Boys O18 speelde zaterdag uit in Venlo tegen VVV O18. Na een sterke eerste helft met volop kansen en balbezit bleef de ruststand helaas op 0-0 steken.

Rond de 60ste minuut draaide de wedstrijd volledig om. Een zondagschot van afstand rolde langzaam in de verre hoek het net in. Na een goede voorzet van VVV in de 88ste minuut kwam de bal ongelukkig tegen de verdediger van Alphense boys aan en rolde in het doel.

De 3de goal van VVV kwam in de blessuretijd, een replica van de eerste goal tegen. Eindstand 3-0 VVV. We hebben 60 minuten goed stand gehouden, maar helaas rijden we met lege handen naar Alphen. Op naar de volgende wedstrijd!

8. Spartaan’20 O18               8 – 0
  • Alphense Boys Alphense Boys onder 17 speelde de uitwedstrijd tegen AFC”34 onder 17. Het begon voortvarend aan de wedstrijd. Vanaf de aftrap resulteerde het druk zetten direct in een vroege voorsprong. Het was Imad die na een minuut de score opende. Vanaf dat moment is de wedstrijd gelijk opgaand. AFC’34 gaat op zoek naar de gelijkmaker. Het krijgt mogelijkheden maar het is O17 dat de na 20 minuten de score verdubbeld. Wederom resulteert het druk zetten in een doelpunt en is Imad de doelpuntenmaker.

Daar waar er zo deze middag geen veldje aan de lucht lijkt verandert het spelbeeld na een half uur spelen. In één minuut tijd lijdt O17 twee keer enorm slordig balverlies in de opbouw. Beide momenten worden afgestraft. Zo is de voorsprong net als vorige week uit het niets weggegeven en stand weer gelijk. Van deze klap bekomen krijgt Alphense Boys nog kansen om weer voorsprong te komen maar het weet niet goed met de kansen om te gaan.

In de tweede helft weer direct een voortvarend begin voor de onder 17. Het snel diepte zoeken van achteruit brengt Imad in scoringskans. Hier weet hij de laatste weken wel raad mee. Imad maakt zijn 3e van de middag en zet Alphense Boys weer op voorsprong. In de fase die volgt gebeurt er eigenlijk niets noemenswaardig. De wedstrijd gaat gelijk opgaand op. AFC’34 heeft het balbezit maar is niet bij machten om kansen te creëren. O17 verdedigd goed en heeft de wedstrijd totaal onder controle. Een beetje saai is het tot een kwartier voor tijd. Voetballen en risico’s nemen in de opbouw wordt niet de eerste keer vandaag keihard afgestraft.. Kort na de gelijkmaker komt AFC’34 zelfs op voorsprong. Balverlies en daaropvolgend half ingrijpen en het is raak.

In de laatste 10 minuten die volgen is de teleurstelling groot. Alphense Boys is niet meer bij machten om terug te komen. Het weet geen kansen te creëren en er alsnog een gelijkspel uit te trekken. Als in de slotfase de frustratie de overhand neemt eindigt het ook nog met een man minder. Alphense Boys O17 verspild voor de 2e week op rij in mum van tijd een riante voorsprong en is door deze dure en zure nederlaag weer hekkensluiter.

8. Alphense Boys O17         8 – 4
  • Alphense Boys O16 speelde zaterdag thuis tegen de O16 van FC Emmen. Gezien de stand was het voor beide ploegen een belangrijke wedstrijd. Het is een gekke competitie waarin iedereen van elkaar kan winnen. De O16 stond voor deze wedstrijd helaas onderaan in de stand maar de verschillen zijn klein. Bij winst kon de O16 in ieder geval weg van de laatste plek.

De O16 begon uitstekend aan de wedstrijd. Veel druk richting het doel van Emmen er achterin werd er niets weggegeven. Dit resulteerde na een aantal gemiste kansen alsnog in de 1-0 via Deston die na een mooie steekpass 1 op 1 met de keeper niet faalde.

De O16 ging vrolijk verder en wist goed druk op Emmen te houden. Uit een balverovering vanuit z’n drukmoment kon de geweldig spelende Jairo de 2-0 maken. Voor rust liet de O16 kansen liggen op 3-0 en misschien zelfs 4-0.

Na rust kwam Emmen goed uit de kleedkamer en zette de Boys goed en overal onder druk. De O16 had het hier moeilijk mee. Emmen maakte de 2-1 uit een voorzet van de zijkant. Na de 2-1 ging de O16 gelukkig door met het goede spel van de 1e helft.

Na een goede actie op links van Dean kon weer Jairo scoren, de 3-1 was belangrijk en daarna kwamen de boys geen enkele keer met in de problemen en verzuimde de O16 helaas om meer doelpunten te maken. Complimenten voor alle spelers, het was een wedstrijd van hoog niveau, deze lijn doortrekken!

8. Almere City O16                 8 – 7

Alphense Boys O15 speelde zaterdag thuis tegen FC Dordrecht O15. De wedstrijd werd afgetrapt en meteen werd de toon door FC Dordrecht gezet. Gelukkig wist Milan het schoot te keren en bleef de stand op 0-0. De wedstrijd werd open gebroken in de 18de minuut door FC Dordrecht. Daardoor stonden de Boys op 0-1 achterstand.

De Boys wisten dit 10 minuten later weer naar een gelijke stand te keren door Karan die scoorde met een kopbal. De bal werd door Cas gegeven vanuit een vrije trap. In de 32ste minuut wist FC Dordrecht weer op voorsprong te komen hierdoor werd het dus 1-2. Met Deze stand gingen de teams ook de rust mee in

De Boys begonnen sterker aan de tweede helft en creëren meer kansen. Helaas uit dit zich tot niets en wordt de wedstrijd in de 55ste minuut gestaakt vanwege een blessure bij de scheidsrechter die de wedstrijd niet kan voortzetten

8. 8.    Alphense Boys O15                     7 – 3
  • Alphense Boys O14 speelde zaterdag thuis tegen sc Heerenveen O14. Zoals de laatste wedstrijd waren het de boys die meteen sterk en fel uit de startblokken kwamen. Dit resulteerde al direct in een 2-0 voorsprong binnen 10 minuten. Het was tweemaal Ruben die het net vond. Ondanks de voorsprong waren er de eerste helft nog meer mogelijkheden in de counter om de scoren te laten oplopen echter werden deze niet benut. De boys konden dan ook de wedstrijd nog niet in de eerste helft beslissen en gingen dus met 2-0 de rust in.

Na de rust werd er weer snel aangezet waarna na 5 minuten de 3-0 werd binnengeschoten door Efe. De boys hadden tot op heden nog geen grote kansen weggegeven en leek de wedstrijd in de 50ste minuut te beslissen doordat de 4-0 werd binnen gewerkt door Faris. Echter snel daarna was het toch Heerenveen welke eigenlijk uit het niets scoorde en het scorebord op 4-1 zette. Hierna kwam Heerenveen toch wat meer aan voetballen toe echter schoot Shai de bal tegen de touwen en werd het in de 56ste minuut 5-1. Heerenveen kwam nog met een slotoffensief en maakte vlak voor tijd het laatste doelpunt van de wedstrijd waardoor het eindigde in 5-2. Weer drie belangrijke punten voor de boys. Op naar de volgende!

8. PEC Zwolle  O14               8 – 5

• Alphense Boys O13 speelde zaterdag uit tegen Feyenoord JO13-2. De eerste minuten balbezit waren voor de boys zonder echte kansen te krijgen. In de achtste minuut een razendsnelle counter van Feyenoord en die was direct raak 1-0.

Drie minuten later al het antwoord van ons, Adam kopt een corner in en deze wordt tot doelpunt gepromoveerd. Een minuut later duikt Dani alleen voor de keeper op die red met de voet. In de dertiende minuut is het wel raak, een verkeerde breedtepass wordt onderschept door Dani die beheerst de 1-2  binnen schiet.

Hierna volgde kans op kans voor ons en we hadden de wedstrijd voor rust al moeten beslissen maar we kregen de bal ondanks dat we prima speelden er niet in.

Aan de andere kant was Feyenoord maar twee keer gevaarlijk maar deze kansen werden onschadelijk gemaakt waar de sliding van Dede in het strafschopgebied de handen van het publiek op elkaar kreeg.

Na de rust hetzelfde spelbeeld, binnen twee minuten hadden we alweer kunnen scoren maar Cam’ron mikte in de handen van de keeper. Eén minuut later een scrimmage voor de goal na een corner maar ook dit werd geen doelpunt.

Zes minuten na rust eindelijk de 1-3. Adam nam de corner slim snel op Yusuf die in dribbelde en met een mooie knal de keeper verschalkte. Een kwartier voor tijd de eerste kans voor Feyenoord in de tweede helft maar Bobby pareerde hem met zijn voet. Even roken ze bloed en een minuut later weer een kans maar ook deze werd onschadelijk gemaakt.

We bleven de veel beter ploeg en creëerden meer kansen waarbij de actie van Milan die koud in het veld stond zeker een doelpunt had verdiend.

Al met al waren we heer en meester vandaag en is de 1-3 eindstand een matige weerspiegeling van de verhoudingen op het veld.

Komende zaterdag de O13 vrij van competitie en speelt een toernooi.

8. Feyenoord O13                   7 – 3

Alphense Boys O13-2 speelde zaterdag uit tegen Jodan Boys O13-1. De eerste helft begon wat rommelig maar onze boys bleven de bovenliggende partij. Door een individuele fout kwam de thuisploeg alsnog op voorsprong. Alphense boys kreeg genoeg kansen om de wedstrijd na ze hand te krijgen maar het zat er helaas niet in.

In de 2e helft stond Alphense boys achter te slapen en kon Jodan boys de 2-0 maken. Hierna kantelde de wedstrijd totaal. De tegenstander schopte letterlijk onze spelers uit de wedstrijd. Onze jongens scoorde nog wel de 2-1 en creëerden genoeg mogelijkheden voor de 2-2 maar de keuzes aan de bal waren niet goed. Helaas pakte deze wedstrijd niet goed uit en staan wij met legen handen.

Komende zaterdag is de 13-2 vrij en speelt een toernooi.

12. Hillegersberg O13               6 – 0

Alphense Boys E-Top (JO12-1 & JO12-2) waren afgelopen weekend vrij en spelen komend weekend een internationaal toernooi in Duitsland.