• Mika blijft bij Alphense Boys

  • Heugelijk nieuws voor Alphense Boys. Mika van Rees voetbalt ook volgend seizoen op sportpark De Bijlen. Daarmee maakt Mika definitief de overstap van FC Lisse naar Alphense Boys.

    Voor wie jou nog niet kent, stel jezelf eens voor.

    “Mika van Rees, 20 jaar en kom uit Nieuw-Vennep. Momenteel studeer ik in Leiden aan de universiteit. Ik zit in het laatste jaar van mijn bachelor. Daarnaast ben ik jeugdtrainer bij Sparta Rotterdam.”

    “Als voetballer ben ik begonnen bij DIOS in Nieuw-Vennep. Daarna heb ik gevoetbald voor Koninklijke HFC en de afgelopen jaren bij FC Lisse.” 

  • Waarom heb je gekozen na een halfjaar Alphense Boys om bij ons te blijven?

    “Ik heb gekozen om bij Alphense Boys te blijven omdat het team mij erg aanspreekt. Ik heb het naar mijn zin. Daarnaast voel ik waardering vanuit de club en heb ik de gesprekken richting volgend seizoen als fijn ervaren.”

    Op wat voor seizoen hoop jij voor jezelf en voor het team volgend jaar?

    “Ik hoop op een seizoen waarin we ons als individuen ontwikkelen en vanuit daar ook als team beter worden.”

    Belangrijke schakel

    "Mika is voor de tweede seizoenshelft gehuurd van FC Lisse en heel de vereniging is enorm blij dat Mika ervoor kiest om ook volgend seizoen voor Alphense Boys te voetballen. Iedereen heeft van begin af aan kunnen zien wat voor meerwaarde Mika is voor het elftal als speler en als persoon”, stelt voorzitter Irina van Stijn vast.

    "De TC en toekomstig hoofdtrainer zien in Mika een hele belangrijke schakel in de as van het elftal om volgend seizoen successen te boeken met Boys 1."

  • Voorhoede Boys 1 krijgt verder vorm

  • Boys moet punten aan Hollandia laten

  • Met 4-1 het veld af, dat lijkt afgetekend. Toch overheerste bij Alphense Boys zaterdagmiddag het gevoel dat níet van Hollandia verloren had hoeven te worden. Al viel er ook weer niet veel op de winst van de Noord-Hollanders af te dingen. Uiteindelijk waren zij scherper in de afronding.

    Daarbij kan worden opgemerkt dat de Hollandianen halverwege de eerste helft wel makkelijk aan hun eerste twee goals kwamen, waarmee ze in korte tijd de 1-0 voorsprong van de Boys omdraaiden. Aan kansen – over en weer – was het vanaf het eerste fluitsignaal geen gebrek. Dit was tekenend voor de aanvallende instelling van beide teams. In de openingsfase moet Boys-doelman Wouter van Valen al een paar keer vol aan de bak. Hij bracht op moedige wijze redding en zou dat gedurende de gehele partij blijven doen. Aan de overkant bleek zijn collega Dirk Bakker ook uit het goede keepershout gesneden. Na een goed kwartier kreeg hij daarbij nadrukkelijk medewerking van zijn verdedigers, die ternauwernood een inzet van Jelle Hak van de doellijn haalden. Dat lukte ze vijf minuten later niet, toen Julian van der Kwaak (foto boven) de bal van zijn tegenstander afpakte en een knappe solo doeltreffend afrondde.

    Pal daarop deed de middenvelder bijna hetzelfde, maar toen kon Bakker de bal van zijn voet plukken. Dit was één van die momenten waaraan de Boys het gevoel ontleende, dat er ook deze middag een stunt mogelijk was - na de drie mooie overwinningen op rij van de hekkensluiter in de afgelopen weken. Door de absentie van de geblesseerden Stef van den Berg, Pierre Mokanda en Cem Sahin, en met ook de geschorste Mike Bavelaar op de tribune, leek dat vooraf veel gevraagd. Maar met onder andere Mike Mulder, Bas Siebert en Daniël Abbink in de basis, nam de ploeg na het openingsoffensief van Hollandia het initiatief brutaalweg over en  voetbalde hartverwarmend. Daniel Abbink probeerde het zelfs een keer met een schot van eigen helft, waarmee de Hoornse doelman de grootste moeite had.

    Na een klein half uur werd het duel op zijn kop gezet. Na een kans voor de gasten in eerste instantie te hebben verijdeld, dook Boys-keeper Van Valen nog eens enthousiast naar de bal en nam daarmee een Hollandia-aanvaller mee. Arbiter Oscar van Hoof zag er een strafschop in. Encho Margaritha wist wel raad met die pingel en dus werd het 1-1. Anderhalve minuut later was het al 1-2. Jesse Koeman kon vanaf de zijkant van het strafschopgebied hard en laag voorzetten, waarna de bal ongelukkig via de voeten van Lekan Onasanya in het doel rolde. Kort daarna aan de andere kant zag Van Hoof géén strafschop in de manier waarop Bakker een solo van Jelle Hak tot een einde bracht.

  • Binnen vijf minuten na de pauze boorde Hollandia de puntenjacht van de Boys voor een groot deel de grond in, toen Niels Koster de 1-3 achter Van Valen schoot. Onbegrijpelijk was de beslissing van Van Hoof om even later de aansluitingstreffer van Bas Siebert af te keuren, nadat de spits vlak binnen het zestienmetergebied als faire winnaar uit een luchtduel met Dirk Bakker was gekomen en de bal het lege doel in schoot. Van Hoof had hands gezien, verklaarde hij. Siebert (foto boven) ontkent ten stelligste. De beelden van Studio Alphen zullen maandag duidelijk maken wie gelijk had. Ook verderop in de minder sprankelende tweede helft kreeg de Boys nog enkele mogelijkheden op de 3-2, onder meer met een bal op de paal, maar de tijd werd steeds korter. In de slotfase deed Delano Woud met de 1-4 de deur helemaal dicht.

    Alphense Boys heeft nog zeven wedstrijden de kans om WV-HEDW en BOL te achterhalen en zo aan rechtstreekse degradatie te ontsnappen. In het Paasweekend hoeft de ploeg niet in actie. Daarna is de eerste van die zeven finales, uit tegen BOL.

    Foto's bij dit verslag: Amber van Rees.

    Uitslagen Vierde Divisie A

    Alphense Boys – Hollandia 1-4, Huizen – HBC 3-2, SJC – ARC 4-2, DHSC – AFC’34 2-0, JOS Watergraafsmeer - Ter Leede 3-2, Hoogland – WVHEDW 1-0, Ajax (am) - Purmersteijn 1-3, AVV Swift – BOL 1-1.

    Stand

    1. Ajax* 23-48 (56-25)
    2. Huizen 23-46 (45-20)
    3. AFC’34 22-41 (39-29)
    4. JOS/W’meer 23-41 (45-34)
    5. HBC* 23-40 (53-29)
    6. Purmersteijn 23-34 (40-26)
    7. Hollandia 21-32 (33-26)
    8. SJC 23-32 (41-49)
    9. Ter Leede 22-31 (48-40)
    10. AVV Swift 23-29 (35-42)
    11. Hoogland 22-27 (25-33)
    12. DHSC 21-24 (21-45)
    13. ARC 22-24 (31-42)
    14. BOL 21-21 (22-39)
    15. WV-HEDW 23-20 (40-56)
    16. Alphense Boys 23-16 (26-65)

    * periodekampioen

    Clubtopscorers

    Cem Sahin 5x, Julian van der Kwaak 5x, Jelle Hak 3x, Mike Bavelaar 3x, Pierre Mokanda 3x, Hamza el Maraije 2x, Thijs de Rooij 1x, Romeo Pieters 1x, Bas Siebert 1, Tarik Zaanani 1x, Lekan Onasanya 1x.