• Tyrell op stap met Sint Maarten, Thierry met Bonaire

  • Nadat onze o21-keeper Tyrell Richardson de eer ten deel viel om voor het nationale elftal van Sint Maarten uit te komen, gaat deze week ook teamgenoot Thierry Anthony op reis om met het nationale elftal van Bonaire deel te nemen aan de CONCACAF Nations League. Sint Maarten speelt deze week in de B-league (groep A) tegen Guadeloupe (17 nov) en Saint Lucia (19 nov). Bonaire neemt het in groep A van de C-League op 18 november op tegen Anguila en op 21 november tegen Saint Martin. 

  • Na vier speelronden heeft Sint Maarten drie punten op de teller staan; evenveel als Saint Kitts & Nevis. De twee opponenten die Sint Maarten nu treft, Guadeloupe en Saint Lucia, staan op de plaatsen één en twee en vergaarden tot nu toe allebei negen punten. De groepswinnaar promoveert naar de A-League, de hekkensluiter wordt volgend seizoen in de C-League ingedeeld.

    Sint Maarten is er alles aan gelegen de goede slotpartij van de vorige interlandbreak, een 1-0 uitzege op Saint Kitts & Nevis, een goed vervolg te geven tijdens de laatste twee (en daarmee ook beslissende) wedstrijden van deze editie van de CONCACAF Nations League. Handhaving in de B-League, waarin Sint Maarten dit seizoen debuteert, is nog altijd mogelijk voor de equipe van bondscoach Piet de Jong. 

    Tyrell keepte in de vorige wedstrijden al. Voor Thierry is het de eerste keer dat hij Bonaire mag vertegenwoordigen. Hij komt voor de selectie in aanmerking omdat zijn vader op Bonaire is geboren. De ploeg heeft twee zeges nodig om van de C- naar de B-League te kunnen promoveren. 

    Meer weten over de CONCACAF Nations League? Kijk dan hier