• Kampioens Seizoensopener

Zaterdag 2 september 10 uur in het mistige Koudekerk mochten 2 kampioensploegen aantreden.
    Voor Alphenseboys de eerste 90 minuten wedstrijd en gelijk 1 om de toon te zetten dit jaar.
    Na een gelijkwaardig openingskwartier werden wij iets sterker in aanvallend opzicht, we kwamen meer tot ons eigen positiespel en de spelers met andere taken en rollen begonnen te wennen aan deze. Na 18 minuten werd er een overtreding begaan op het middenveld, +/- 32m afstand. Mid-mid Zjenet ging achter de bal staan en ging het in 1 keer proberen. Dit, ondanks de scherpte op een rebound, resulteerde in een geweldige vrije trap die hoog boven de keeper belandde, 0-1.
    Het ingeslagen spel hielden we hierna nog vol en na goed druk zetten van onze buitenspeler Iglas werd het balbezit terug veroverd op mid eigen helft. Ghizlane nam de bal mee en counterde met Iglas op links en Noor op rechts naar een 3 vs 3 situatie. Ghizlane had niemand nodig bleek 10seconden later, na een dribbel naar de rechterkant, versnelde ze met haar actie de op links vrij gekomen ruimte in. Passeerde een laatste tackle van de rechtsback en schoof de bal beheerst in de verre hoek, keeper languit maar kansloos en 0-2.
    Na de rust werd er her en der door gewisseld om ook onze wat ex ziekenboeg spelers speeltijd te geven, hierop besloten we om zelf op balbezit te spelen. Dit resulteerde in een niet al te spannende 2de helft. Op 2 uitbraken na aan beide kanten, waarbij keeper Chamike de bal 2 maal recht op haar af kreeg maar bij een corner in 2 instanties ook niet werd geklopt. Zelf creerden we nog 2 kansen over links via linksmid Faye die met een 65m rush bijna de keeper met een stift kon verschalken maar net haar voet er niet tegen aan kreeg en de linksback die de laatste minuten de aanval vertegenwoordigde Ro-ann. Via een steekbal, een 1-2 met Noor op rand 16 kwam er helaas uit haar voorzet geen vervolg.
    Koudekerks gevaarlijkste moment was na de 0-1, zelf uit een vergelijkbare vrijetrap waarbij de rebound bijna werd benut maar de keeper nuttig in de weg lag. Zelf konden we op 0-3 komen op slag van rust uit een scherp indraaiende vrijetrap van Noor waar Ghizlane het ongeluk had de bal met rechts op doel te krijgen maar met haar linkervoet er na genoeg zelf uithaalde in de lucht.
    Al met al een goed begin van het nieuwe seizoen.
    Hoge effectiviteit met 2 goals uit 4 doelpogingen en 7 corners.
    Women of the match
    Ro-ann, die zowel verdedigend belangrijk was, in de opbouw en voortzetting en een aanvallende bijrol naar behoren vervulde.
    De 9de is er rust en daarna vervolgen we competitie thuis tegen Kickers, BE THERE