• Nieuwe vleugelverdediger voor Boys 1

 • Met drie nieuwe vleugelverdedigers gaat Boys 1 het nieuwe seizoen in. In navolging van Daniël Abbink en Brent Ossevoort vult Lekan Onasanya volgend seizoen de derde en laatste backpositie in binnen onze A-selectie.

  Vertel eens wat over jezelf.

  “Ik ben Lekan Onasanya, twintig jaar oud en ik woon in Leiden. Mijn vriendin woont in Alphen aan den Rijn en ik heb mijn studie in Alphen gevolgd. Momenteel werk ik bij Ipse de Bruggen in Nootdorp, waar ik bewegingslessen geef aan cliënten.”

 • “Wat betreft mijn voetbalverleden betreft, ik ben als 8-jarige begonnen met voetballen bij Meerburg in Zoeterwoude-Rijndijk. Daarna heb ik drie jaar bij ADO Den Haag gespeeld,  vervolgens 2,5 jaar bij DHC in Delft en de afgelopen vier jaar bij VV Katwijk.”

  Op welke positie speel je en wat voor type voetballer ben je?

  “Ik speel als rechtsback. Ik heb een sterke drive naar voren, een groot doorzettingsvermogen en ik heb veel overzicht in het spel.”

  Waarom kies je voor Alphense Boys?

  “Ik wist al op jonge leeftijd dat Alphense Boys een geweldige club is om mezelf verder te ontwikkelen. Afgelopen seizoen had ik teamgenoten die van Alphense Boys naar Katwijk kwamen en zij spraken vol lof over de club. Dat wekte mijn interesse om voor Alphense Boys te gaan spelen. Daarnaast is het ook nog eens dicht bij huis, dus dat maakte de keuze nog makkelijker.”

  Bij Katwijk speelde Lekan in het O23-team. Hij traint al mee met Katwijk 1, maar volgend seizoen gaat zijn eerste echte seniorenseizoen worden. “Wat ik hier wil ontwikkelen, is het spelen als een volwassen speler, met meer verbaal contact tijdens het voetballen. Dat is nog een aspect waar ik aan kan werken om mijn spel te verbeteren.”

  Goede eigenschappen

  “Hij is super gedreven en wil heel erg graag”, weet Boys 1-bestuurslid Edwin Spliet. “Lekan is jong, gretig en leergierig. Naast dat hij goed kan verdedigen heeft hij doorzettingsvermogen, snelheid en power.”

 • Vanuit de jeugd naar Boys 1

 • Hij vindt het een eer om na al die jaren in de jeugdopleiding van Alphense Boys gespeeld te hebben, nu de overstap te maken naar het eerste elftal. Romeo Pieters sluit definitief aan vanuit O21 bij de A-selectie.

  Voor wie je nog niet kent, vertel eens wat over jezelf.

  “Mijn naam is Romeo Pieters, ik ben twintig jaar oud en ik woon al mijn hele leven in Gouda. Ik zit in mijn laatste jaar van de opleiding Sport, Bewegen en Gezondheid op mboRijnland in Leiden. Met deze opleiding focus je je vooral op personal training en leefstijl coaching. Als bijbaantje werk ik als bezorger bij een fruitbedrijf en breng ik fruitkisten rond bij bedrijven in een busje.”

 • “Kijkend naar mijn voetbalverleden ben ik begonnen met voetbal bij Olympia in Gouda. Daar startte ik in de F7, werd ik kampioen en ging ik in één keer door naar de F1. In de F1 werd ik gescout door Sparta Rotterdam en ADO Den Haag, maar bij beide clubs viel ik helaas uiteindelijk af. Het jaar daarna in de E1 was gelijk ook mijn laatste jaar bij Olympia, want toen werd ik gescout door Alphense Boys. Nu speel ik al tien seizoenen hier en heb ik alle selectieteams doorlopen vanaf de E-top. In de D2 en C1 ben ik ook nog eens kampioen geworden.

  Op welke positie speel je en wat voor type voetballer ben je?

  “Ik ben al mijn hele leven aanvaller. Nu ben ik sinds twee jaar linksbuiten, waar ik voor mijn gevoel het best tot mijn recht kom, vijf jaar lang heb ik op tien gespeeld en drie jaar in de spits. Ik kan dus op meerdere posities uit de voeten. Als ik kijk naar mijzelf ben ik een speler met scorend vermogen, ik ben tweebenig, ik heb een goed schot en een goede pass. Als linksbuiten gebruik ik mijn snelheid en varieer ik veel met buitenom gaan en naar binnen snijden om het een tegenstander moeilijk te maken en onvoorspelbaar te zijn. Ik blijf altijd hard werken en kan goed omgaan met tegenslagen.”

  Wat wil jij de komend seizoen (en de jaren daarna) laten zien van jezelf bij Alphense Boys?

  “Komend seizoen is mijn eerste jaar in het seniorenvoetbal. Ik hoop dat ik belangrijk kan zijn voor het team met goals en assists en mijzelf als speler nog meer kan ontwikkelen. We spelen in een mooie competitie en ik kijk er naar uit om onderdeel te zijn van dit team.”

  “Romeo is een voorbeeld”

  Romeo Pieters vervulde een mooie rol in de slotmaand van de competitie van Boys 1. Als invaller maakte hij tegen Rohda Raalte de 4-4 in blessuretijd en vorige week tegen De Zouaven gooide hij de wedstrijd in het slot door de 4-1 in de kruising te schieten.

  “Romeo is een voorbeeld hoe we graag zien bij Alphense Boys”, vertelt Edwin Spliet, bestuurslid Boys 1 en O21. “Hij wil echt in Boys 1 spelen en heeft dat al vroeg aangeven. En dan scoorde hij in de laatste thuiswedstrijd ook nog eens een prachtige goal. Heel gaaf.”

 • Jochem vertrekt alsnog bij Boys 1

 • Afgelopen januari berichtte Alphense Boys dat doelman Jochem Lensen ook volgend seizoen voor onze vereniging uitkomt. Jochems persoonlijke situatie is veranderd en naar aanleiding daarvan heeft Jochem Alphense Boys verzocht om zijn overeenkomst te ontbinden. Daar hebben Alphense Boys en Jochem overeenstemming over bereikt. Wij wensen Jochem succes en plezier toe in zijn laatste weken bij Alphense Boys en uiteraard wensen wij hem alle goeds toe bij zijn nieuwe club.

 • Daniël Furtak blijft voor Boys 1 uitkomen

 • Daniël Furtak maakt ook volgend seizoen deel uit van het keepersgilde van Alphense Boys. De Poolse doelman gaat alweer op voor zijn zesde seizoen bij de rood-witten.

  Wat is jouw mooiste moment bij Alphense Boys geweest in alle jaren?

  “Het moment dat ik gewaardeerd werd”, vertelt de inwoner van Alphen aan den Rijn. De taalbarrière, omdat hij geen Nederlands en Engels spreekt, maakte dat in het begin moeilijk. “In een mum van tijd ben ik vanaf dat moment gegroeid naar een hoger niveau.”

   

 • Welk moment hoop jij nog mee te gaan maken bij Alphense Boys?

  “Ik wil graag voor het hoogst mogelijke doel spelen. De vereniging verdient het om op divisieniveau te voetballen.”

  Wat verwacht jij van volgend seizoen?

  “Ik denk dat het een interessant seizoen wordt, omdat wij op zaterdag gaan voetballen. Ik hoop dat we een sterk en goed spelend team worden. Wij willen aantrekkelijke wedstrijden spelen waar je als publiek voor langs de zijlijn komt staan”, vertelt Daniël. Om daaraan toe te voegen: “Zelf wil ik goed spelen en blessures vermijden.”

  Belangrijke reddingen

  Daniël Furtak begon als tweede doelman aan het seizoen, maar heeft na de winterstop de voorkeur onder de lat gekregen van de technische staf. “Na teruggekeerd te zijn van lang blessureleed, speelt hij sinds de winterstop en verricht hij belangrijke reddingen. Wij hebben er vertrouwen in dat hij ook volgend seizoen van toegevoegde waarde voor ons is”, aldus Edwin Spliet, bestuurslid Boys 1.

 • Alphense Boys gunt Pierre Mokanda een goed seizoen

 • Pierre Mokanda staat al anderhalf jaar aan de kant vanwege een slepende blessure. Een jaar geleden leek het erop dat de aanvaller in het najaar van 2022 zijn rentree zou maken, maar tot op de dag van vandaag heeft hij nog geen wedstrijd gespeeld. Maar, zijn terugkeer is nu echt aanstaande. En Alphense Boys geeft hem het vertrouwen en de kans om dat volgend seizoen te laten zien.

  Met welke blessure loop je?

  “Ik had een deel van mijn kruisband gescheurd aan de voorzijde van mijn rechterknie. Gelukkig was het niet volledig gescheurd, waardoor mijn operatie meeviel. Het revalideren begon goed, maar ik wilde te snel terugkomen. Daardoor heb ik tegenslagen gehad en heeft mijn revalidatie het hele seizoen geduurd.”

 • “Ik was constant bezig met het opbouwen van massa, want dat kwam heel langzaam terug bij mij. Daar heb ik veel van geleerd. Ik train nu weer mee op het veld. Nog wel apart met de fysio, maar alles gaat tot nu toe goed. Ik voel mij fysiek en mentaal fit. Ik ben blij dat ik toch de kans krijg bij Alphense Boys om mezelf te laten zien.”

  Wat voor seizoen verwacht jij?

  “Ik verwacht veel doelpunten te maken, veel assists te geven en belangrijk te zijn volgend seizoen.”

  Welk moment hoop jij nog mee te gaan maken bij Alphense Boys?

  “Een promotie. Wij hebben genoeg kwaliteit om dat waar te maken. Prijzen pakken, dat is het aller leukst.”

  Gunnen

  “Wij gunnen Pierre deze kans”, begint Edwin Spliet, bestuurslid Boys 1 en O21. Volgend seizoen gaan Boys 1 en O21 nauwer samenwerken. Pierre heeft de leeftijd dat hij nog in ons O21-team mag voetballen. Hij zal volgend seizoen namens beide elftallen in actie komen. “Wij geloven in zijn voetbalkwaliteiten en dat hij van toegevoegde waarde kan zijn.”

 • Luca Janszen blijft bij Alphense Boys

 • Sinds dit seizoen is Luca Janszen weer terug bij Alphense Boys. Na twaalf seizoenen in de jeugd gevoetbald te hebben om vervolgens elders zijn geluk te beproeven, gaat hij volgend seizoen op voor zijn tweede jaargang in het eerste elftal.

  Wat is het mooiste moment bij Alphense Boys dat je hebt meegemaakt in alle jaren dat je lid bent van de club?

  “Ik heb een hele mooie tijd gehad in de jeugd. Tot en met de B1 heb ik in competities gevoetbald tegen allemaal betaald voetbalclubs en ben ik opgeleid door toptrainers bij Alphense Boys.”

 • Welk moment hoop jij met Alphense Boys nog mee te gaan maken in de toekomst?

  “Ik wil op zaterdag voetballen en met het team goed presteren. Samen met het team mooie momenten gaan beleven en goede wedstrijden spelen.”

  Nog vier wedstrijden om de nacompetitie te ontlopen…

  “Ik ben ervan overtuigd dat wij de laatste wedstrijden goed gaan presenteren. Wij moeten nu als team gaan spelen en ons daartoe dwingen. Want als team spelen, dat hebben wij nodig.”

  “De juiste stappen”

  “Luca maakt op dit moment de juiste stappen”, vindt Edwin Spliet, bestuurslid Boys 1. “Daarom hebben wij het vertrouwen uitgesproken om hem toe te voegen aan de selectie van volgend seizoen.”

 • Cem Sahin maakt met Boys 1 overstap naar zaterdagvoetbal

 • Volgend seizoen is Cem Sahin opnieuw te bewonderen in het shirt van Alphense Boys. De aanvallende middenvelder, die ook als buitenspeler uit de voeten kan, heeft zijn jawoord gegeven voor een nieuw seizoen - zijn derde in totaal - in Boys 1.

  Wat is het mooiste moment bij Alphense Boys dat je hebt meegemaakt?

  “Ik heb niet echt een moment dat nu in mij opkomt, maar ik vind het over het algemeen wel altijd fijn om op de club te zijn.”

  Welk moment hoop jij met Alphense Boys nog mee te gaan maken in de toekomst?

  “Ik hoop in de toekomst te promoveren naar de derde divisie. Of dit doel haalbaar is, laat ik in het midden. Maar dromen mag je altijd.”

 • Wat verwacht jij van de laatste wedstrijden dit seizoen? Hoe nacompetitie te ontlopen?

  “We hebben nog vijf wedstrijden te gaan. Makkelijk zal het zeker niet worden, maar als we spelen zoals de tweede helft tegen Purmersteijn, dan ben ik er heilig van overtuigd dat we ons veilig zullen spelen.”

  Ervaren speler

  Edwin Spliet, bestuurslid Boys 1: “Wij zijn blij met de kwaliteiten die Cem in huis heeft. Hij kan op veel posities uit de voeten, brengt rust aan de bal en behoort tot de meest ervaren spelers uit ons team.”

 • Buitenspeler FC Lisse komt naar Alphense Boys

 • De vijfde aanwinst van Boys 1 voor volgend seizoen presenteren wij: Thijs de Rooij. De linksbenige vleugelaanvaller komt over van FC Lisse en gaat de aanvalslinie van Alphense Boys versterken.

  Wie is Thijs de Rooij?

  Ik ben 19 jaar en woon al mijn hele leven in Nieuw-Vennep. Ik ben begonnen met voetballen bij DIOS in Nieuw-Vennep. Daar ben ik op mijn zevende na één toernooi gekeept te hebben gescout door Ajax waar ik drie seizoenen heb gespeeld. Vervolgens ben ik weer gaan voetballen bij DIOS tot O17. Toen heb ik de overstap gemaakt naar FC Lisse waar ik momenteel deel uit maak van de A-selectie. 

 • Op welke positie speel je en wat voor type voetballer ben je?

  “Ik ben een linksbenige aanvaller die zowel op links- als rechtsbuiten goed uit de voeten kan. Ik vind dat ik een goede traptechniek en dribbel heb. Ik zoek graag de 1-tegen-1 op en kan zowel een assist geven als een doelpunt maken.“ 

  Waarom kies je voor Alphense Boys?

  “Ik heb een goed gesprek gehad hier op de club en daar heb ik een positief gevoel aan overgehouden. Ik heb mezelf bij Lisse met veel plezier ontzettend ontwikkeld als speler en daar ben ik Lisse ook heel dankbaar voor. Bij Alphense Boys hoop ik deze lijn door te trekken en dan vooral ook op het fysieke aspect in het seniorenvoetbal.”

  Meer variatie

  “Thijs wordt door Alphense Boys sinds vorig seizoen gevolgd. Een linksbenige vleugelaanvaller missen wij op dit moment in de selectie. Met zijn komst heeft het team meer variatie qua type buitenspeler”, verklaart Edwin Spliet, bestuurslid Boys 1, het scouten van Thijs de Rooij. “Wij zijn erg blij met zijn komst.”

  “Thijs is een talent uit de Bollenstreek. Hij wil graag elke week op niveau spelen in een eerste elftal. Wij willen hem die kans bieden om een basisplaats af te dwingen en zo veel ervaring op te laten doen in het seniorenvoetbal.

 • Tweede oud-Boys-speler van Ter Leede keert terug

 • Niet alleen Daniël Abbink verruilt het rood-witte shirt van Ter Leede volgend seizoen voor het rood-wit van Alphense Boys, ook Julian van der Kwaak. Allebei de voetballers hebben in de jeugdopleiding van Alphense Boys gespeeld en maken volgend seizoen deel uit van Boys 1.

  Wie is Julian van der Kwaak?

  “Ik ben 19 jaar en woon in Nieuw-Vennep. Ik studeer Bedrijfskunde op de universiteit aan VU Amsterdam en zit in het tweede jaar. Daarnaast probeer ik nog een aantal ochtenden in de week op de bloemenveilig in Aalsmeer te werken als dat past met school. Naast voetbal vind ik het leuk om te padellen met vrienden.”

 • “Ik begon met voetballen bij DIOS in Nieuw-Vennep. Daar heb ik tot mijn dertiende gespeeld. Daarna ben ik naar Alphense Boys gegaan. Ik heb hier drie seizoenen gevoetbald: in de O14, O15 en O16. Toen ik in O16 speelde ben ik gescout door ADO Den Haag en heb ik daar in O17 en O18 gevoetbald. De afgelopen twee seizoenen heb ik gevoetbald voor Ter Leede.”

  Op welke positie speel je en wat voor type voetballer ben je?

  “Ik ben een aanvallend ingestelde middenvelder. Een beetje box-to-box. Daardoor kom ik vaak voor het doel en pak ik mijn doelpunten mee. Daarnaast vind ik dat ik een goede dribbel en techniek heb.”

  Waarom kies je voor Alphense Boys en op welke vlakken wil jij je volgend seizoen ontwikkelen?

  “Ik heb natuurlijk al een verleden bij Alphense Boys, dus ik weet al een beetje hoe de club in elkaar zit. Nadat ik heb meegetraind met het eerste elftal had ik een goed gevoel bij het team. Ik hoop volgend seizoen zoveel mogelijk minuten te maken in het eerste en me op die manier verder ontwikkelen.”

  Vijftien spelers

  “Wij zijn heel blij dat jongens die bij ons in de jeugdopleiding hebben gevoetbald, willen terugkomen. Dat zegt wat over de club en dat is gaaf”, vindt Edwin Spliet, bestuurslid Boys 1. “Julian past prima in het Alphense Boys-profiel. Hij is jong, gretig, sterk en heeft veel loopvermogen. Hij is bereid om heel hard te werken om die belangrijke fysieke stap richting Boys 1 te maken.”

  Julian van der Kwaak is onze vierde aanwinst voor volgend seizoen. Met Daniël Abbink is hij de tweede oud-jeugdspeler die terugkeert. Daarnaast sluiten Alphenaar Brent Ossevoort en Nieuwkoper Hamza El Marajie aan. Uit het huidige eerste elftal hebben Mike Bavelaar, Stef van den Berg, Stojan Cekic, Jelle Hak, Frank van den Hoorn, Jochem Lensen, Mike Mulder, Bas Siebert, Milan Stiphout, Lars Verzaal en Tarik Zaanani hun jawoord gegeven.

 • Daniël Abbink terug naar Alphense Boys

 • Terug op het oude nest is Daniël Abbink volgend seizoen. Bijna wist hij door te breken in het profvoetbal, maar SC Cambuur O21 bleek zijn eindstation. Volgend seizoen speelt hij weer in het rood-wit van Alphense Boys.

  Wie is Daniël Abbink?

  “Ik ben 21 jaar en ik kom uit Nieuw-Vennep”, begint hij. “Ik ben begonnen met voetballen bij FC VVC in Nieuw-Vennep. Ik heb daar tot de O12 gespeeld. Daarna ben ik tot de O17 bij Hoofddorp gaan voetballen, om vervolgens de stap te maken naar Alphense Boys O17. Via Olympia Haarlem ben ik naar SC Cambuur gegaan en heb daar drie jaar gespeeld tot de O21 aan toe. Dit seizoen voetbal ik voor Ter Leede.”

 • Wat voor een voetballer ben je?

  “Ik speel op de rechtsbackpositie. Ik ben een rechtsback die graag mee doet met het aanvalsspel en het moet hebben van mijn loopacties. Ik ben verder een teamspeler die er alles aan doet om het team te helpen. En ik probeer natuurlijk altijd met honderd procent inzet mijn tegenstander uit te schakelen.”

  Waarom kies je voor Alphense Boys, wat lijkt je leuk aan Alphense Boys en op welke vlakken wil jij je volgend seizoen ontwikkelen?

  “Alphense Boys heeft veel ambitie en echt een doel waar het heen wil met het eerste elftal. Iedereen die bij Alphense Boys rondloopt, straalt voetbalplezier uit en wil ook echt iets bereiken”, ziet Daniël. “Ik hoop zelf ook veel minuten te gaan maken en het team zo goed mogelijk te helpen met de doelen die we hebben.” En persoonlijk? “Ik wil natuurlijk zo veel mogelijk gaan spelen en het team helpen. Ik wil een stabiele speler zijn die ook nog wat extra’s kan toevoegen aan het team.”

  “Onze visie”

  “Wij zien het heel graag dat spelers die niet doorbreken in het profvoetbal, terugkeren naar Alphense Boys om te spelen op divisieniveau in het amateurvoetbal. Daniël voldoet wat dat aangaat volledig aan onze visie”, zegt Boys 1-bestuurslid Edwin Spliet. “Het is goed om te zien dat hij heeft uitgesproken zich langer aan ons te willen verbinden. Hij wil graag in ons shirt spelen.”

 • Talentvolle aanvaller naar Alphense Boys

 • Een warm welkom aan Hamza El Marajie. Dit seizoen maakt de 19-jarige aanvaller zijn debuut in het eerste elftal van Nieuwkoop. Tot nu toe is hij goed voor 13 competitiedoelpunten namens de koploper van de 3e Klasse A. Volgend seizoen speelt Hamza voor Alphense Boys.

  Wie is Hamza El Marajie?

  “Ik ben dus Hamza El Marajie, 19 jaar jong en geboren en getogen in Nieuwkoop. Op een uitstapje van één jaar bij ARC na, heb ik heel mijn leven bij Nieuwkoop gevoetbald. Na bijna alle jeugdelftallen te hebben doorlopen, heb ik dit seizoen de stap gemaakt naar het eerste elftal.”

 • “Naast voetbal studeer ik geneeskunde aan het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC), waar ik nu bezig ben aan mijn tweede jaar. Daarnaast ben ik actief op het gebied van studiebegeleiding, daar waar ik wiskunde B eindexamentraining aan vwo-scholieren verzorg bij SSL in Leiden.”

  “Verder ben ik erg betrokken in de moskee, bijvoorbeeld als vertaler van de vrijdagpreek en probeer ik - mede middels islamitische normen en waarden - bij te dragen aan de Nederlandse maatschappij, bijvoorbeeld door het verrichten van verscheidene vrijwilligerswerken.”

  Op welke positie speel je en wat voor type voetballer ben je?

  “Ik ben van nature een aanvaller die het net wel weet te vinden. Ik ben een speler die een man wil en kan passeren en naast zelf scoren ook anderen in stelling kan brengen. Tot slot ben ik een winnaar en wil ik alles winnen, of dat nou op training is of op de zaterdag.

  En volgend seizoen bij Alphense Boys…

  “Omdat ik denk dat het een mooi podium voor me is om me verder te ontwikkelen. Ik denk dat ik bij Nieuwkoop goede eerste stappen heb gezet in het seniorenvoetbal en bij Alphense Boys wil ik nog meer wegwijs worden in deze wereld. Met name gericht op het fysieke aspect van het spel.” Om af te sluiten met de woorden: “Ik ben de club Nieuwkoop dankbaar voor de jaren dat ik er heb gevoetbald.”

  Succesvol worden bij Alphense Boys

  Hamza is tijdens de eerste seizoenshelft meerdere malen bekeken door Alphense Boys. Wij zijn dan ook blij dat dit grote regionale voetbaltalent volgend seizoen voor ons komt voetballen. “Hamza is een heel serieuze jongen die heel goed nadenkt over de keuzes die hij maakt voor school, sport en privé. Hij weet dat hij een zware uitdaging aangaat door aan te sluiten bij Alphense Boys, maar wij geloven erin dat hij met zijn karakter succesvol kan worden”, zegt Edwin Spliet, bestuurslid Boys 1.

 • Op naar een nieuw mooi seizoen voor Bas Siebert

 • Met Bas Siebert stijgt het aantal Alphense jongens en spelers uit de jeugdopleiding van Alphense Boys dat volgend seizoen deel uitmaakt van het eerste elftal tot elf. De clubtopscorer van de rood-witten, goed voor zeven competitietreffers en twee bekerdoelpunten, blijft nog minimaal een jaar op sportpark De Bijlen voetballen.

 • Wat is jouw mooiste moment van dit seizoen geweest?

  “De eerste wedstrijd na de winterstop. Dat ik tegen SJC twee keer scoorde”, aldus de spits uit Alphen aan den Rijn die overgekomen is afgelopen van Jodan Boys. “Buiten het veld was dat het trainingskamp in Barcelona in januari.”

  Welk moment hoop jij met Alphense Boys nog mee te gaan maken in de toekomst?

  “Ik hoop dat we in de toekomst met Alphense Boys nog een promotie kunnen bewerkstelligen.”

  Nu ben je geblesseerd. Hoe gaan jouw komende weken eruit zien en wat verwacht je van de rest van het seizoen?

  “Nu wordt het eerst rustig aan doen en hoop ik snel weer van waarde te kunnen zijn voor het team.” Tegen Be Quick 1887 liep Bas een blessure op die hem de komende weken aan de kant houdt. “Ik verwacht dat wij er in de komende fase alles aan gaan doen om onszelf te handhaven in de vierde divisie door de wedstrijden over de streep te trekken en punten te halen. Dan brengen wij onszelf niet onnodig in de problemen. Ik heb er het volste vertrouwen in dat ons dat gaat lukken.”

  Hard werken

  “Bas heeft laten zien dat je met hard werken doelpunten gaat maken”, verklaart Edwin Spliet, bestuurslid Boys 1. “Wij zijn ervan overtuigd dat als hij hard blijft werken, dat hij doelpunten blijft maken in de vierde divisie.”

 • Tarik gaat voor seizoen 8

 • Het is weer tijd voor nieuws vanaf het spelersfront. Vandaag over Tarik Zaanani. De middenvelder gaat op voor zijn achtste seizoen bij Alphense Boys.

  Wat is jouw mooiste Alphense Boys-moment?

  “Natuurlijk zijn er veel mooie momenten die ik heb meegemaakt in de zeven jaar dat ik speel bij Alphense Boys. Als ik toch moet kiezen, ga ik voor het seizoen in de C1 (O15). Wij hebben toen een seizoen neergezet, wat je als amateurclub niet vaak meemaakt. Wij wonnen van Ajax C1 en FC Twente C1.”

  En wat hoop jij nog mee te gaan maken met Alphense Boys?

  “Promotie naar de derde divisie.”

 • Wat verwacht jij van de tweede seizoenshelft en hoe kijk je uit naar de vernieuwde competitie volgend seizoen?

  “Ik denk dat we de laatste weken goed op weg zijn en stappen maken als team. We zullen de goede prestaties moeten vasthouden en het seizoen goed afsluiten”, antwoordt Tarik. Om vervolgens over volgend seizoen te zeggen: “Het is een mooie stap voor Alphense Boys om op zaterdag te gaan voetballen. We zullen aan de bak moeten en ervoor zorgen dat we laten zien hoe goed we kunnen voetballen.”

  Herkenbaar Boys 1

  Edwin Spliet, bestuurslid Boys 1/o21. “Wij bouwen aan een herkenbaar Boys 1. Tarik is - net als bijvoorbeeld Milan Stiphout en Mike Bavelaar - een goed voorbeeld van een jongen die vanuit de jeugdopleiding is doorgestroomd naar ons eerste elftal en inmiddels alweer heel wat seizoenen in ons vlaggenschip speelt. Wij zijn hartstikke blij dat Tarik in navolging van Milan en Mike ons middenveld blijft vormen.”

 • Eerste nieuwkomer Boys 1 volgend seizoen

 • Milan Stiphout, Jelle Hak, Mike Bavelaar, Mike Mulder, Stef van den Berg, Lars Verzaal, Frank van den Hoorn, Stojan Cekic, Jochem Lensen. Alle negen hebben ze hun jawoord gegeven voor tenminste nóg één - of twee - seizoen(en). Het is tijd om onze eerste aanwinst te presenteren: Brent Ossevoort.

  Wie is Brent Ossevoort?

  “Ik ben 24 jaar en geboren en getogen in Alphen aan den Rijn”, stelt hij zichzelf voor. “Ik heb na mijn middelbare schooltijd vijf jaar in het leger gezeten. Dat is de reden geweest dat ik ben gestopt met selectievoetbal. Voordat ik het leger inging, heb ik tot mijn zeventiende alle jeugdselectieteams van ARC doorlopen.” Nu doet Brent overigens totaal ander werk. “Ik werk in de zorg. Ik ben sportbegeleider op een dagbesteding voor kinderen met ASS (autismespectrumstoornissen).”

 • Wat voor een voetballer ben je?

  “Mijn favoriete positie is linksback. Heel mijn jeugd en ook de laatste jaren heb ik op deze plek gevoetbald.” Op dit moment voetbalt de Alphenaar in het tweede elftal van ARC. “Ik ben een voetballer die houdt van opkomen, hard werken en veel duels spelen. Ik denk dat ik het team kan helpen door veel energie in een wedstrijd te leggen en zowel aanvallend als verdedigend mijn steentje kan bijdragen.”

  En nu ga je voetballen voor Alphense Boys…

  “De keuze voor Alphense Boys was voor mij best een lastige. Ik heb heel mijn leven met veel plezier bij ARC gespeeld. Uiteindelijk heb ik toch besloten om nog een keer voor prestatievoetbal te kiezen. Ik merk dat ik het trainen en spelen op niveau mis en dat ik nog een keer de uitdaging aan wil gaan om op hoog niveau te voetballen.”

  “Alphense Boys is naar mijn idee een steeds gezelligere club aan het worden en ook op dit vlak hoop ik mijn steentje bij te dragen. Aankomend seizoen wil ik me voornamelijk zo snel mogelijk aanpassen aan het vierde divisieniveau en zoveel mogelijk minuten maken.”

  Alphense jongen naar Alphense Boys

  Op dit moment telt Boys 1 elf voetballers die onze jeugdopleiding hebben doorlopen, drie spelers die wonen in Alphen aan den Rijn en één uit Bodegraven. Vijf jongens komen van buiten de regio. “Dit is ook wat wij graag willen: Boys 1 vormen met ‘eigen jongens’ doordat ze doorstromen vanuit onze jeugdopleiding, wonen in Alphen of in een van de naburige dorpen”, begint Edwin Spliet, bestuurslid Boys 1.

  “Als wij versterkingen halen, zijn dat gerichte versterkingen om onze eigen talenten beter te maken of omdat wij een vacature op een positie hebben. En dan bij voorkeur een speler die past in bovengenoemd profiel”, legt Edwin uit. “In Brent hebben wij een aanwinst gevonden die super gemotiveerd is, meedogenloos kan zijn in het veld en gezelligheid brengt buiten het veld. Wij hopen dat hij zich dermate ontwikkelt dat hij vele jaren voor Alphense Boys gaat voetballen. Zijn vastberadenheid typeert hem. Als hij zijn tanden ergens in zet, laat hij niet meer los."

 • Boys 1 uithangbord van de club, Frank van den Hoorn blijft erbij

 • “Ik ben na 11 jaar nog altijd gelukkig om voor Alphense Boys uit te komen.” Het zijn de woorden van Frank van den Hoorn. De blonde rechtspoot behoort samen met Milan Stiphout, Mike Bavelaar, Mike Mulder, Stef van den Berg, Lars Verzaal en Jelle Hak tot de steeds groter wordende groep jeugdspelers die het in de voorbije seizoenen met succes tot Boys 1 heeft geschopt én inmiddels zijn handtekening heeft gezet onder een nieuw contract voor nog minimaal één seizoen.

 • Wat is het mooiste moment bij Alphense Boys dat je hebt meegemaakt in alle jaren dat je lid bent van de club?

  “Dat is toch wel de promotie naar de Eerste Divisie Hoog met de O19-1. Wij eindigden toen op een prachtige tweede plek tussen allemaal BVO’s”, blikt Frank terug. “Daarnaast was het kampioenschap met de O15-2 ook absoluut een hoogtepunt.”

  Welk moment hoop jij met Alphense Boys nog mee te gaan maken in de toekomst?

  “Ik hoop in de toekomst nog te kunnen promoveren naar de Derde Divisie met Alphense Boys.”

  De voorbereiding op de tweede seizoenshelft is begonnen, wat verwacht je van het tweede deel van de competitie?

  “De eerste seizoenshelft zijn we erg wisselvallig geweest. Wij laten in fases vaak genoeg zien een ongelofelijk hoog niveau te kunnen halen. Echter vinden wij het lastig om als team negentig minuten lang geconcentreerd te blijven en de organisatie te behouden. Daarbij krijgen wij door individuele fouten teveel tegengoals”, analyseert Frank. “In de tweede seizoenshelft gaan wij door met onze positieve spelopvatting aan de bal, maar verdedigend gaan wij zeker met elkaar aan de slag om het als team beter meer te zetten. Om zo uiteindelijk in de bovenkant van de middenmoot te eindigen en een goede basis te leggen om de stap naar het zaterdagvoetbal te kunnen maken als team.”

  Binding met de vereniging

  “Zeer verheugd zijn wij met de contractverlenging van Frank”, aldus Boys 1-bestuurslid Edwin Spliet. “Hij heeft veel talent. Het is goed om de vaste kern bij elkaar te houden. Daar is Frank er zeker een van, omdat hij al jaren een Boys-jongen is. Wij zijn hartstikke blij.”

  Als het aan Frank ligt maken de spelers van Boys 1 elkaar individueel beter als voetballer. Dat is een van zijn wensen voor de rest van dit seizoen en volgend seizoen. “Daarnaast vind ik het mooi om te zien hoe wij als eerste elftal een binding krijgen met de rest van de vereniging. Daarbij groeien wij als team ook meer naar elkaar toe en zien wij dat wij het uithangbord zijn van de club.”

   

 • Keeper Jochem Lensen gaat op voor tweede seizoen

 • Opnieuw een contractverlenging die Alphense Boys bekendmaakt. Jochem Lensen, afgelopen zomer overgekomen van FC Lisse, gaat op voor zijn tweede seizoen in Boys 1.

  Wat is jouw hoogtepunt van het eerste halfjaar geweest?

  “Dat was de thuiswedstrijd tegen VKW. In het slotkwartier pakte ik bij een 1-0 stand een belangrijke bal waardoor het geen 1-1 werd. In blessuretijd scoorden wij de 2-0 en wonnen wij”, vertelt de doelman over zijn eerste ‘clean sheet’ van dit seizoen.

 • Welk moment hoop jij met Alphense Boys nog mee te gaan maken in de toekomst?

  “Een heel goed seizoen draaien waardoor wij zo hoog mogelijk eindigen. Als alles meezit en we door kunnen groeien met dit team, zit op termijn promotie er wellicht wel in.”

  Hoe vind je het bij onze club en wat verwacht je van de tweede seizoenshelft?

  “Ik ben erg goed opgevangen. Iedereen helpt elkaar, zowel in goede als in slechte tijden. Onderling hebben wij als spelers veel contact, ook buiten de trainingen en wedstrijden om”, zegt Jochem. “Na de winterstop zullen wij meer vooruitgang gaan boeken. Het gaat steeds beter in de ploeg en wij zullen ons belonen door vaker drie punten te behalen.”

  Vertrouwen in Jochem

  Edwin Spliet, bestuurslid Boys 1: “Jochem komt van Lisse. Hij heeft een uitdagende eerste seizoenshelft achter de rug. Alphense Boys is voor hem een nieuwe vereniging en hij heeft een jonge achterhoede voor zich staan. Wij vertrouwen erop en geloven erin dat Jochem zal groeien en dat hij zijn kwaliteiten laat zien.”

 • Stojan ‘GOAL’ Cekic blijft bij Alphense Boys

 • Stojan Cekic leeft voor het maken van doelpunten. Op zijn been staat daarom ook GOAL getatoeëerd. En het net vinden, dat blijft hij doen voor Boys 1. De afgelopen zomer bij Alphense Boys teruggekeerde spits heeft zijn contract met één seizoen verlengd.

 • Wat is het mooiste moment bij Alphense Boys dat je hebt meegemaakt in alle jaren dat je lid bent van de club?

  “Dat is dat ik mij altijd goed voel bij deze club”, zegt de immer enthousiaste Stojan. Om daar aan toe te voegen: het trainingskamp in Spanje van afgelopen week. “Ik was heel blij. Het gevoel was echt fantastisch en alles was super goed georganiseerd. De club heeft een uitstekende inspanning geleverd. Wij hadden alle voorwaarden die nodig waren. Barcelona is echt geweldig en ik hoop dat er nog meer trainingskampen komen.”

  Welk moment hoop jij met Alphense Boys nog mee te gaan maken in de toekomst?

  “Om eerlijk te zijn, meer goede resultaten boeken in de competitie en nog meer wedstrijden winnen in het bekertoernooi. Dat wij altijd strijden om te winnen.” Het temperament van de geboren Bosniër komt boven. “Ik zou willen dat we alles winnen. Ik heb altijd hoge ambities, al sinds mijn geboorte.”

  De voorbereiding op de tweede seizoenshelft is begonnen, wat verwacht je van het tweede deel van de competitie?

  “Wij moeten ons goed concentreren, van de eerste tot de laatste wedstrijd. Er is geen ruimte voor frivoliteit, omdat de competitie serieus is en het niveau waar wij op spelen ook. Dus focus vanaf het begin en alles geven. Dat verdient deze club. Wij moeten ons best doen.”

  Pinch hitter

  “Als Stojan wordt ingebracht, dan gebeurt er wat”, zegt Edwin Spliet, bestuurslid Boys 1. In de rol van pinch hitter is de goaltjesdief dit seizoen al meerdere malen beslissend geweest. “Hij maakt echt het verschil. Hij heeft ons daarmee overtuigd van zijn kwaliteiten. Stojan heeft de ambitie om het trainersvak in te gaan en zou ook dat graag bij Alphense Boys doen. Waar dat mogelijk is, helpen we hem daarbij.”

 • Lars Verzaal laat zich dit seizoen zien in Boys 1 en doet dat volgend seizoen ook

 • Ramon Arnonius, Mike Bavelaar, Justin de Feijter en Wessel Meiring in de zomer van 2018. Alessio van der Straaten en Tarik Zaanani in de zomer van 2019. Finn Brandt en Mike Mulder in de zomer van 2020. Frank van den Hoorn en Khalid Kada in de zomer van 2021. En Pierre Mokanda en Lars Verzaal in de zomer van 2022. Je leest het al: de jeugd krijgt enorm veel kansen bij Alphense Boys en grijpt die ook. Blij is Alphense Boys dan ook dat Lars Verzaal zijn contract heeft verlengd.

 • Wat is het mooiste moment bij Alphense Boys dat je hebt meegemaakt in alle jaren dat je lid bent van de club?

  “Dat is toch wel dat wij ons met O19-1, geheel tegen de verwachtingen in, plaatsten voor de Eerste Divisie Hoog”, blikt Lars terug. Dat was slechts één niveautje lager dan waar de eredivisietoppers van nu bij Ajax, Feyenoord en PSV in speelden.

  Welk moment hoop jij met Alphense Boys nog mee te gaan maken in de toekomst?

  “Ik hoop met Boys 1 nog een promotie mee pakken.”

  Hoe kijk je terug op de eerste seizoenshelft en wat verwacht je van de tweede seizoenshelft?

  “Ik denk dat wij in de eerste seizoenshelft goede momenten met slechte momenten hebben afgewisseld. En vooral dat we onszelf te weinig hebben beloond, waardoor wij nu een x-aantal punten minder hebben dan dat wij misschien hadden verdiend”, vindt Lars. “Ook denk ik dat wij vooral de laatste paar wedstrijden een positieve spelopvatting hebben, waar wij ons aan vasthouden en hopelijk in de tweede seizoenshelft meer gaan belonen met punten.”

  “Hij helpt ons, wij helpen hem”

  “Lars is het voorbeeld van hoe wij het heel graag zien bij Alphense Boys: vanuit O21 de overstap maken naar Boys 1”, stelt Edwin Spliet. De visie van ons bestuurslid Boys 1: “Dankzij de vele speelminuten die hij maakt en de kansen die hij grijpt, helpt Lars Boys 1 om in de vierde divisie een stabiele ploeg te worden. Aan de andere kant helpen wij hem, door de kansen die wij jonge spelers geven, met zijn ontwikkeling waardoor hij zijn toekomstige voetbaldromen waar kan maken.”

  Lars Verzaal is de zesde speler waar Alphense Boys overeenstemming mee heeft bereikt voor een nieuw 1- of 2-jarig contract. Ook Milan Stiphout, Mike Bavelaar, Jelle Hak, Mike Mulder en Stef van den Berg voetballen tot de zomer van 2024 of zelfs de zomer van 2025 in het rood-wit van Alphense Boys. Met alle andere selectiespelers gaat Alphense Boys in gesprek tijdens of na afloop van het trainingskamp, volgende week in Barcelona. Want na twee coronajaren is het eindelijk tijd, in navolg van het trainingsweekend afgelopen augustus in Noordwijk, om ook in de winterstop met elkaar op stap te gaan.

  Trainingskampen behoren tot het assortiment randvoorwaarden voor de A-selectie van Boys 1 dat de club elk jaar weer probeert te evenaren en te verbeteren. Ook de donderdagavonden in de kantine, en helemaal de clubavonden op de laatste donderdag van de maand, zijn erg gezellig. Dat vindt Lars ook. “Meerdere elftallen blijven hangen om nog even gezellig een drankje te doen. Wij als eerste elftal proberen ons ook te mengen met andere elftallen door bijvoorbeeld aan een 7-tegen-7-mixtoernooi mee te doen wat erg gezellig en leuk was.”

 • Nieuwe bladzijde in Boys 1-boek Stef van den Berg

 • “Eigenlijk is het verhaal van Stef van den Berg het mooist van allemaal”, glundert Edwin Spliet, bestuurslid Boys 1, als hij alle contractverlengingen die Alphense Boys bekendmaakt tussen kerst en oud & nieuw doorneemt. “Stef heeft van jongs af aan in de jeugd van Alphense Boys gespeeld, maar nooit in een selectieteam. Hij ging anderhalf jaar geleden vanuit de recreatieve A-junioren in Zaterdag 1 - onder leiding van Ronald Martin - spelen, om in de winterstop aan te sluiten in ons vlaggenschip. Zo was de overstap van de vierde klasse naar de vierde divisie een feit.”

 • Wat is jouw mooiste Alphense Boys-moment tot nu toe geweest?

  “Dat is dan toch de stap naar Boys 1”, zegt Stef. “Sinds ik begonnen ben met voetballen, speel ik al bij Alphense Boys en ik heb überhaupt nooit nagedacht over het uitkomen voor Alphense Boys 1, omdat ik niet in het selectieteam speelde. Met een hele Alphense Boys-familie is het wel het mooiste moment om toch speler te worden van het eerste.”

  Stef is een van de weinigen die in de voetsporen van zijn vader treedt. Manfred van den Berg speelde in de jaren negentig in Boys 1. Paul en Frans Bahlmann (Frans Bahlmann sr), Bas van Zoest (Koos van Zoest) en Richard van den Nieuwendijk (Cees van den Nieuwendijk) gingen Stef voor.

  Welk moment hoop jij met Alphense Boys nog mee te gaan maken in de toekomst?

  “Als ik iets moet kiezen om nog mee te maken met Alphense Boys is dat toch het behalen van promotie of het kampioenschap. Het lijkt me zo mooi om dat met z’n allen te vieren”, antwoordt Stef, die ook ziet welke verandering Alphense Boys als vereniging doormaakt de laatste jaren. “Vergeleken met vorige jaren is de club hecht en sfeervoller geworden. Iedereen kent elkaar inmiddels. De band tussen het eerste elftal en de andere teams is ook veel beter en dat wordt alleen maar mooier als we op zaterdag gaan voetballen. Een mooie beloning hiervoor zou natuurlijk zijn om ooit met z’n allen promotie of het kampioenschap te vieren.”

  Hoe kijk je terug op de eerste seizoenshelft en wat verwacht je van de tweede seizoenshelft?

  “De eerste seizoenshelft valt vergeleken met andere seizoenen nog wel tegen, maar voldoet nog wel aan de verwachtingen van het team.” Zoals al vaak gememoreerd: Boys 1 voorzag - vanwege een sterk vernieuwde ploeg - een plek in de staart van de middenmoot bij de winterstop en een eindklassering aan de bovenkant van de middenmoot eind mei.

  “Het begon moeizaam, maar de laatste wedstrijden beginnen we als team te voetballen. We weten dat we hard moeten werken om resultaten te halen en hopen in de tweede seizoenshelft richting de bovenkant van de middenmoot te gaan”, aldus Stef. “Voor mezelf hoop ik op meer speeltijd en ik werk dus ook hard om dit in de tweede seizoenshelft te krijgen en het team naar boven te helpen.”

  “Echte Alphense Boys-man”

  Edwin Spliet heeft ook nog een aantal mooie woorden voor ‘echte Boys-man’ Stef over. “Hij is een grote, sterke vent. Iemand die zich dankzij zijn goede mentaliteit in Boys 1 heeft geknokt. Hij werkt hard, groeit als speler en wordt steeds sterker.” Alphense Boys gelooft erin dat als Stef zich zo blijft ontwikkelen als hij nu doet, hij in de komende jaren kan uitgroeien tot vaste basiskracht in ons vlaggenschip.

 • Terug na zware blessure: Mike Mulder blijft bij Alphense Boys

 • Een jaar geleden sloeg het noodlot toe voor Mike Mulder. Een zware blessure zorgde ervoor dat de centrale verdediger bijna een jaar uit de roulatie was. Elke thuis- en uitwedstrijd was hij erbij en in de laatste weken voor de winterstop was zijn rentree een feit. Alphense Boys, maar bovenal Mike zelf, zijn blij dat hij nog zeker een seizoen in het rood-wit speelt.

 • Wat is het mooiste moment bij Alphense Boys dat je hebt meegemaakt in alle jaren dat je lid bent van de club?

  “Mijn mooiste moment bij de club is toch wel mijn eerste jaar in de C1 geweest”, begint Mike. “Wij eindigden tussen alleen maar bvo’s op de tweede plek. Dat was ontzettend knap als amateurclub en ik mocht daarna vertrekken naar ‘mijn club’ ADO Den Haag. Datzelfde seizoen speelden wij een super toernooi in Italië tegen clubs als Juventus, Paris Saint Germain, AS Roma, Espanyol en Torino. Onze trainer van toen, Sander van Dijk, is nog steeds doodziek van die tweede plaats, omdat hij een klein, stom foutje had gemaakt”, lacht Mike.

  Welk moment hoop jij met Alphense Boys nog mee te gaan maken in de toekomst?

  “Ik hoop nog een keer kampioen te worden of te promoveren met Alphense Boys. Dat is voor mij persoonlijk wel héél lang geleden. Ik ben namelijk in de F1 voor het laatst kampioen geworden.”

  Hoe kijk je terug op de eerste seizoenshelft en wat verwacht je van de tweede seizoenshelft?

  “Ik kijk op persoonlijk gebied positief terug naar het eerste deel van dit seizoen, omdat ik na een lange blessure weer minuten heb kunnen en mogen maken”, antwoordt hij. “Met het team hebben we denk ik wel de doelstelling gehaald die we voor onszelf hadden opgelegd voor de eerste seizoenshelft.” Namelijk onderkant middenmoot en na de winterstop bovenkant middenmoot. “Maar er zit nog een hoop verbetering in en daar zijn we hard mee aan het werk. Ik verwacht de tweede seizoenshelft dat we vaker de wedstrijd afsluiten met drie punten.”

  “Laatst was er een zangertje”

  “Mike is een jaar lang uit de running geweest. Wij willen hem als club vertrouwen geven na zijn blessure door hem een nieuw contract aan te bieden. Maar bovenal geloven wij ook in zijn ontwikkeling. De laatste weken voor de winterstop startte hij niet voor niets weer in de basis”, verklaart Edwin Spliet, portefeuillehouder Boys 1 in het bestuur van Alphense Boys. Eerder deze week maakte Alphense Boys al bekend dat de contracten met Milan Stiphout, Mike Bavelaar en Jelle Hak zijn verlengd.

  Mike Mulder, die na zijn periode bij ADO Den Haag terugkeerde naar Alphense Boys, gaat op voor zijn achtste seizoen. Evenals zijn teamgenoten heeft ook hij de sfeer enorm zien veranderen bij Alphense Boys in de loop der jaren. “Vooral de sfeer in de kantine is enorm verbeterd. Met het team blijven wij hangen in de kantine. Laatst was er een zangertje, dat zijn leuke dingen en dat moet vaker gebeuren. Vanaf volgend seizoen spelen wij op zaterdag en zullen er denk ik ook meer toeschouwers zijn. En zij zullen vast ook vaker een drankje komen drinken in de kantine na afloop.”

 • Alphense Boys geeft Jelle Hak vertrouwen met 2-jarig contract

 • Jelle Hak keerde afgelopen zomer terug bij Alphense Boys. Nadat hij vanuit onze jeugdopleiding zijn profvoetbaldroom ging naleven bij Sparta Rotterdam en het daar tot O18 schopte, gaat de 19-jarige aanvaller nu op voor een langdurig verblijf bij Alphense Boys. Jelle Hak tekent voor twee seizoenen.

 • Wat is het mooiste moment bij Alphense Boys dat je hebt meegemaakt in alle jaren dat je lid bent van de club?

  “Dat was 100 procent toen wij kampioen werden van de eerste divisie op de laatste speeldag. Dat was echt een bizarre ontknoping”, blikt Jelle terug. Hij heeft het over 2018, toen Alphense Boys C1 op de slotdag van de competitie én in de slotminuut van de wedstrijd tegen FC Emmen het winnende doelpunt maakte.

  Welk moment hoop jij met Alphense Boys nog mee te gaan maken in de toekomst?

  “Het mooiste zou natuurlijk zijn om promotie naar de derde divisie af te dwingen.”

  Hoe kijk je terug op de eerste seizoenshelft en wat verwacht je van de tweede seizoenshelft?

  “Persoonlijk verwacht ik meer van mezelf. Ik ben nog niet zo belangrijk voor het team als ik wil zijn. Mijn invalbeurten in de laatste weken zien er goed uit, maar dat moet elke week gaan gebeuren. Dat is de volgende stap die ik wil gaan maken in de tweede seizoenshelft.” 

  “Als team vind ik dat we het prima hebben gedaan. Wij staan nu tiende en dat is ongeveer wat we verwachtten. Alleen moeten we in de tweede seizoenshelft wel punten pakken. Die punten hebben we nu te vaak laten liggen op momenten dat wij wel beter waren.”

  Samenwerking met O21

  Boys 1-bestuurslid Edwin Spliet is blij met Jelle. “Hij heeft in onze jeugdopleiding gespeeld en is naar een betaald voetbalclub gegaan. Daar heeft hij het net niet gehaald. Dan vinden wij het mooi als spelers als Jelle terugkeren.” Alphense Boys geeft hem - in navolging van Milan Stiphout en Mike Bavelaar - vertrouwen met een nieuwe tweejarige overeenkomst.

  “Jelle heeft de leeftijd om ook in O21 te spelen. Dat deed hij eerder deze maand ook en scoorde het winnende doelpunt waardoor Alphense Boys O21 uiteindelijk zich op de laatste speeldag van de competitie kon handhaven in Divisie 3. Die samenwerking tussen Boys 1 en O21 willen wij volgend seizoen verder intensiveren.”

 • Aanvoerder Mike Bavelaar verlengt contract met twee jaar

 • Nieuw - voor Alphense Boys - is dat meerdere Boys 1-spelers voor langer dan één seizoen worden vastgelegd. In navolging van Milan Stiphout heeft ook aanvoerder Mike Bavelaar (23) zich tot en met de zomer van 2025 aan Alphense Boys verbonden.

 • Je voetbalt nu 12 seizoenen voor Alphense Boys. Welk hoogtepunt komt het eerste in je op?

  “In mijn jeugdjaren ben ik één keer kampioen geworden. In de tweede divisie, waardoor wij rechtstreeks promoveerden naar de eerste divisie”, zegt Mike. “Een ander mooi moment is dat ik in mijn laatste jeugdjaar via de nacompetitie promotie naar de eerste divisie heb gehaald, waardoor alle jeugdselectieteam op het allerhoogte jeugdamateurniveau gingen spelen.”

  Welk moment hoop jij nog mee te gaan maken met Alphense Boys?

  “Ik hoop in de toekomst met Alphense Boys naar een hogere divisie te gaan.”

  Hoe kijk je terug op de eerste seizoenshelft en wat verwacht je van de tweede seizoenshelft?

  “Het was wisselvallig. Het is bij ons: óf we winnen, óf we verliezen. Wij hebben nog niet één keer gelijkgespeeld”, begint Mike. “Tot nu toe hebben wij onze eerste doelstelling redelijk behaald, want wij wilden in de winterstop in de middenmoot staan”, vervolgt de middenvelder.

  “De tweede seizoenshelft kunnen de toeschouwers verwachten dat wij als ploeg veel voetbal brengen, meer volwassener gaan spelen en dat wij meer als een echt team gaan spelen. Een team dat alles voor elkaar over heeft en voor elkaar door het vuur gaat, waardoor wij uiteindelijk stevig aan de bovenkant van de middenmoot eindigen.”

  Alphense Boys blij met contractverlenging

  Edwin Spliet, bestuurslid Alphense Boys 1: “Mike heeft heel veel potentie en is voetbaltechnisch heel sterk. Met het oog op de nieuwe vierde divisie volgend seizoen, is het belangrijk om het team bij elkaar te houden. Daarom verlengen wij met iemand als Mike, maar ook Milan Stiphout, met twee seizoenen. Dit soort jongens zijn bepalend voor ons.”

  Bij Alphense Boys is in de loop der jaren een hoop veranderd. Er wordt gebouwd aan een robuuste organisatie achter Boys 1, met steeds beter wordende randvoorwaarden voor spelers en de technische staf. Ook is er steeds meer gezelligheid en saamhorigheid tijdens en na afloop van wedstrijden en trainingen van ons vlaggenschip dankzij sfeeracties, live muziek en clubavonden.

  “Je merkt dat Alphense Boys echt een warme club aan het worden is, vergeleken met jaren hiervoor”, zegt Mike daar tot slot over. “Denk aan de gezellige clubavonden waar veel dingen worden geregeld qua eten en drinken. Je merkt ook dat Alphense Boys er meer moeite en tijd in steekt dan vroeger. De waardering is zeker hoog.”


 • Milan Stiphout gaat op voor 16e en 17e seizoen bij Alphense Boys

 • Al vijftien jaar voetbalt Milan Stiphout voor Alphense Boys. Daar gaan twee nieuwe seizoenen bij komen. De 26-jarige vice-aanvoerder van Boys 1 heeft een nieuw tweejarig contract getekend. Hij blijft daarmee de langst voor Alphense Boys spelende voetballer in ons vlaggenschip.

 • Al vijftien seizoenen Alphense Boys. Wat is tot nu toe je hoogtepunt geweest?

  “Dat zijn eigenlijk meerdere momenten”, begint Milan. “In de jeugd heb ik bijvoorbeeld twee kampioenschappen mee mogen maken met de toenmalige B1. Mijn debuut voor Boys 1 was ook een moment dat mij voor altijd bij blijft. Maar het allermooiste was toch wel de promotie naar de hoofdklasse.” In 2017 promoveerde Boys 1 in een heerlijke nacompetitiefinale vanuit de eerste klasse naar de hoofdklasse. “Het hele seizoen was top, maar vooral de allerlaatste beslissende wedstrijd was onvergetelijk.“

  Welk hoogtepunt hoop jij nog mee te gaan maken bij Alphense Boys?

  “Persoonlijk hoop ik in de komende jaren nog een promotie mee te maken en hoop ik op een mooie leeftijd mijn laatste wedstrijd in Boys 1 te spelen.” En daarnaast: “kijk ik ook uit naar het moment dat mijn zoontje (hopelijk) zijn eerste stappen op het veld bij Alphense Boys gaat zetten.” 

  Hoe kijk je terug op de eerste seizoenshelft en wat verwacht je van de tweede seizoenshelft?

  “Het was een wisselvallige seizoenshelft. Over het algemeen hebben we laten zien dat we een goed voetballende ploeg zijn, maar dat we op cruciale momenten ook kwetsbaar zijn”, analyseert Milan. “Ik verwacht dat we de tweede seizoenshelft stappen zullen zetten en meer punten gaan pakken. Ik denk dat we het seizoen als stabiele middenmoter eindigen.”

  Voorbereiden op zaterdagvoetbal

  Volgend seizoen is het eindelijk zover. Alphense Boys maakt met zijn eerste elftal de overstap naar het zaterdagvoetbal. Met thuiswedstrijden om 14.30 uur en veel regionale uitwedstrijden wil Alphense Boys met een ‘herkenbaar’ Boys 1, vol spelers uit de regio en de eigen jeugdopleiding’ aantreden in de vernieuwde vierde divisie.

  “Als je het dan hebt over iemand met een Alphense Boys-gezicht, is Milan Stiphout dat bij uitstek”, zegt Edwin Spliet, bestuurslid Boys 1, over de contractverlenging. “Milan is een en al Alphense Boys-DNA. Hij is een groot voorbeeld voor jeugdspelers van Alphense Boys die later in het eerste elftal willen gaan spelen.”

  En het belangrijkste: Milan heeft het na vijftien seizoenen nog altijd enorm naar zijn zin bij ons. “Je merkt aan alles dat Alphense Boys er in de afgelopen jaren heel veel aan heeft gedaan om de sfeer en de randzaken te verbeteren. Vooral dit seizoen merk je dat wij als Alphense Boys 1 ook meer binding met de overige teams van Alphense Boys krijgen. De feestavonden op donderdag en wedstrijden op zaterdag hebben hier ook zeker aan bijgedragen”, stipt Milan aan. “Ik vind het fantastisch om na al die jaren in Boys 1 te ervaren hoe het is om echt de binding met andere teams en vrijwilligers bij Alphense Boys te krijgen.”