• Voorhoede Boys 1 krijgt verder vorm

  • Zaterdag eerste finale voor Boys 1

  • De weken van de waarheid komen eraan voor Boys 1. Wie ontloopt de dertiende plek op de ranglijst? Een positie die je dwingt tot nacompetitievoetbal aan het einde van dit seizoen. Zaterdagavond om 19.00 uur is Hollandia de tegenstander van Boys 1 in Alphen aan den Rijn. We blikken vooruit met Mike Bavelaar.

    Wat hebben jullie geleerd, of wat nemen jullie mee, van de verloren wedstrijd tegen Hoogeveen afgelopen zondag?

    “Wij nemen mee van de vorige wedstrijd dat wij echt scherp moeten beginnen aan een wedstrijd. Je komt binnen zes minuten 2-0 achter te staan. Dan loop je achter de feiten aan en dat is zonde want gedurende de eerste helft maak je het koploper Hoogeveen wel flink lastig en kom je terug tot 2-1. Voor de rest beschouw ik de wedstrijd als een echte off day en zulke wedstrijden heb je soms in het seizoen.”

    De punten moeten in de komende twee maanden gepakt worden. Hoe realiseren jullie je dat, en gaan jullie de strijd, passie en inzet leveren die sinds de winterstop al vaak op de mat is gelegd en tot overwinningen en gelijke spelen heeft geleid?

    “Het worden zeven finales voor ons en zo zien wij dat ook en realiseren wij dat ook. Wij erkennen nu dat zodra de strijd, passie en beleving er is in de wedstrijd, dat wij dan resultaat kunnen behalen. Als wij dezelfde passie, strijd en beleving op de mat kunnen leggen als de wedstrijden hiervoor, wordt het zaterdag een leuke pot. Hollandia moet stiekem ook wel wat punten pakken want het wordt steeds spannender tussen vier à vijf ploegen. Wij moeten punten pakken of het nou met goed of slecht voetbal is, maakt voor dit moment echt helemaal niks uit!”

    Hollandia-thuis is zo'n belangrijke wedstrijd. Wat verwacht je ervan?

    “Zaterdag wordt het hopelijk een sfeervolle avond op sportpark De Bijlen met drie punten op zak. Nogmaals: als wij de strijd, passie en beleving erin gooien, dan moet dit goed komen.”

    De aftrap op het complex van Alphense Boys in om 19.00 uur. Kom allen kijken! Ben je daar niet toe in de gelegenheid, stem dan je radio af op Studio Alphen. Het wedstrijdverslag lees je vanaf zondag op de website van Alphense Boys.