• Voorhoede Boys 1 krijgt verder vorm

• Alphense Boys o17 wint van AFC o17 (3-0) en is koploper

• Door een zeer overtuigende 3-0 overwinning op AFC o17 is Alphense Boys o17 de trotse medekoploper in divisie 2 BVO. Op de foto Ilias Trafeh die met een prachtige vrije trap de 2-0 zou scoren. De andere twee teams die vandaag in actie kwamen verloren. De o18 verloor heel onnodig en ongelukkig in blessuretijd met 3-4 van Fc Dordrecht o18, nadat ze waren teruggekomen van een 0-3 achterstand. De o21 verloor met 2-0 van Excelsior Maassluis o21. Alle andere wedstrijden werden afgelast

Alphense Boys o21 trad vandaag aan tegen Excelsior Maassluis o21. In de 5e minuut steekt Romeo Pieters de bal op Ruben Jansma. Die legt af op Derrick Slagveer die een vrij veld voor zich heeft, maar de bal springt te ver van zijn voet. In de 12e minuut passt Ayoub Boutahri de bal op rechts naar Derrick, die in volle vaart tussen twee verdedigers door slalomt en één op één op de keeper afstormt. Derrick kan de bal afleggen op de vrijstaande Thiery Anthony of de bal in de hoek plaatsen. Helaas schiet hij de 100% kans naast richting Hoek van Holland. In de 19e minuut wint Excelsior Maassluis een duel op het middenveld en schiet de rechtsbuiten de bal tegen de verhouding in van grote afstand in de verre hoek langs keeper Mats Heus.(1-0) Vervolgens zakt Excelsior Maassluis met 10 man in op eigen helft en komt Alphense Boys er 20 minuten niet doorheen. Een onzuivere kaats op de helft van Maassluis levert in de 45e minuut de 2-0 op na een perfecte counter over 4 schijven. Excelsior Maassluis heeft 25 minuten geen kans gecreëerd, maar staat wel met 2-0 voor bij rust.

Ook de tweede helft heeft Alphense Boys het initiatief en loert de thuisploeg op de counter. Alphense Boys probeert het met een aantal verse krachten, maar loopt zich keer op keer vast in de hechte defensie van Excelsior Maassluis. De eindpass is steeds onzuiver en vrije trappen worden niet benut. Pas in de 80e minuut wordt Alphense Boys gevaarlijk wanneer Parsa Pirzadeh een steekpass geeft op Derrick, die in het strafschopgebied van de bal wordt gelopen en een penalty claimt. Die niet gegeven wordt.

• Doordat Alphense Boys blijft drukken krijgt Excelsior Maassluis nog een aantal mogelijkheden, maar daar springen ze slordig mee om.  De thuisploeg hangt achterover in hun luie zetel in de wetenschap dat ze de riante voorsprong vandaag niet uit handen gaan geven door hun uiterst verdedigende, maar o zo effectieve tactiek. Het ontbrak Alphense Boys vandaag niet aan inzet, maar wel aan creativiteit en scherpte voor de goal. Volgende week zaterdag speelt de o21 om 12.30 uur uit tegen Fc Dordrecht o21

8. Excelsior Rot o21                2-0

Alphense Boys o18 speelde thuis tegen Fc Dordrecht o18. De wedstrijd ging gelijk op totdat de tegenstander in de 13e minuut zijn eerste kans bij de tweede paal direct benutte (0-1). In de 20e minuut schoot Tygo net naast

• In de 32e minuut kon Bjorn van 6 meter afstand scoren op een voorzet van rechts, maar kreeg een enorme zet van een tegenstander, waar de scheidsrechter ten onrechte geen strafschop in zag. Net voor rust zag Djaro zijn schot rakelings over gaan. In de 47e minuut taste keeper Roy mis en was het 0-2. Vijftien minuten later werd het zelfs via een strafschop 0-3.  In de 75e minuut deed de ploeg van trainer Amir el Hilio iets terug via een rake kopbal van Gilano (1-3). In de 84e minuut gevolgd door een hard schot van Aldo (2-3). En in de 89e minuut viel de op dat moment terechte gelijkmaker (3-3) via Mats van Eerden.

• Daarna ging de o18 te onbezonnen op jacht naar de winnende treffer en kreeg in blessuretijd heel ongelukkig het deksel op de neus (3-4) door een verdedigende fout. Komende dinsdag oefent de o18 om 18.00 uur uit tegen een combinatie van FC Utrecht o17/o18. Volgende week zaterdag speelt de o18 om 13.15 uur uit tegen Hercules o18

8. Alphense Boys o18          2-0

Alphense Boys o17 speelde vandaag thuis tegen AFC o17 en won vrij eenvoudig met 3-0. De ploeg van trainer Omar Rziki liet goed voetbal zien met een goed gemotiveerde en goed voorbereidde ploeg. Al in de 5e minuut kwam de 1-0 op het scorebord. Carlito kopte bij de 2e paal in de verre hoek en Youssouf leek het laatste zetje te geven, of was de bal al achter de lijn?

• In de 15e minuut had Abdul met een vrije kopkans van 5 meter natuurlijk moeten scoren, maar hij raakte de bal volkomen verkeerd.

• In de 22e minuut schoot Youssouf de bal voorlangs en in de 41e minuut schoot Abdul een vrije trap via de keeper over. Daar tegenover stond één kans van AFC die keurig gepareerd werd door keeper Benjamin. Na rust schoot opnieuw Youssouf vrij voor de keeper de bal naast de verkeerde kant van de paal. In de 58e minuut scoorde Ilias vanuit een fraaie vrije trap de 2-0.

• Vijf minuten later ging de wedstrijd in het slot door een prachtige stiftbal van Youssouf over de AFC keeper (3-0).

• In de 82e minuut kreeg Adam dé kans op 4-0 maar op 3 meter voor een leeg doel struikelde hij en kon een voorzet niet in het lege doel tikken. Gelukkig kon iedereen erom lachen, want de overwinning was al lang (en dik verdiend) binnen. Volgende week zaterdag speelt de o17 om 14.30 uur uit tegen Feyenoord (AV) o17

8. Hollandia o17                    2-0

Alphense Boys o16 speelde vandaag niet. De uitwedstrijd tegen Fc Den Bosch o16 werd afgelast. Volgende week zaterdag speelt de o16 om 12.30 uur uit tegen Willem II o16

8. VVV Venlo o16                              1-0

Alphense Boys o15 speelde vandaag niet. De uitwedstrijd tegen Helmond Sport o15 werd afgelast. Volgende week zaterdag speelt de o15 om 12.45 uur thuis tegen Spartaan’20 o15

8. De Graafschap o15              2-0

Alphense Boys o14 speelde vandaag niet. De wedstrijd tegen Alexandria’66 o14 werd afgelast. Volgende week zaterdag speelt de o14 om 10.15 uur uit tegen TOGB o14

8. Barendrecht o14                 2-0

Alphense Boys o13 speelde vandaag niet. De uitwedstrijd tegen Fc Den Bosch o13 werd afgelast. Komende dinsdag oefent de o13 om 18.15 uur uit tegen Ajax 13-2. Volgende week zaterdag speelt de o13 om 10.15 uur uit tegen Barendrecht o13

8. BFC o13                            1-0

Alphense Boys 13-2 speelde vandaag niet. De oefenwedstrijd tegen Roda’46 13-1 werd afgelast. Volgende week zaterdag opent de o13-2 de voorjaarscompetitie om 09.00 uur thuis tegen AFC 13-2

Alphense Boys 13-3 speelde vandaag niet. De oefenwedstrijd tegen Spartaan’20 13-6 werd afgelast. Volgende week zaterdag opent de o13-3 de voorjaarscompetitie om 09.00 uur thuis tegen ARC 13-2