• Woensdagnieuwtjes

 • Alphense Boys oude 8-1 (geboortejaar 2014, de nieuwe 9-1) speelde afgelopen zondag om het Nederlands Kampioenschap, waarvoor zij zich eerder voor gekwalificeerd hadden, bij FVC in Leeuwarden. Om 10 uur begon de openingsceremonie. Na een peptalk van trainer Marco Stolk begon het team, bestaande uit Alonso, Dex, Keano, Nassim, Nathan, Noud, Safouan, Wail en Youssef het toernooi. De teams werden welkom geheten, het volkslied klonk, de sfeer was goed en de wedstrijden gingen van start. Alphense Boys zat in poule C waarin de eerste drie wedstrijden gespeeld moesten worden tegen Atletico Club, Voorwaarts Twello en Feanstars. De jongens waren strijdlustig en gretig en wonnen deze wedstrijden met 4-2, 5-1 en 5-1. Alphense Boys werd poulewinnaar en de spanning liep op. Zou deze nieuwe groep talenten die pas een paar weken samen voetballen vandaag de landstitel kunnen pakken? Zou Alphense Boys opnieuw Nederlands Kampioen kunnen worden? Alles wees erop dat deze jongens gebrand waren om te winnen. Om 14.30 startte de kwartfinale. Alphense Boys tegen Sparta AV (1). De spanning steeg. Dit werd immers gezien als één van de lastigste tegenstanders dit toernooi. Alphense Boys zette Sparta AV  direct na de aftrap onder druk. Het werd langzaamaan duidelijk dat Sparta AV  hier grote moeite mee had. Het eerste doelpunt viel aan de verkeerde kant. Alphense Boys kwam na de 0-1 echter snel terug en scoorde vrijwel direct de gelijkmaker. Voor de rust wist Alphense Boys opnieuw het net te vinden en ging met voorsprong de rust in. Na de rust bleef het team van Marco Stolk druk zetten en wist er door goed samenspel een 3-1 voorsprong uit te halen. Sparta AV  wist hier nog 3-2 van te maken, maar toen het eindsignaal klonk was het duidelijk; Alphense Boys ging door naar de halve finale. In de halve finale trof zij Sparta AV (2) en na een zinderende wedstrijd eindigde deze in een gelijkspel (3-3). Het was een lange dag, de jongens waren moe, maar deze toppers wilden absoluut winnen. Drie penalties moesten worden genomen. Safouan en Wail scoorden en onze keeper Nathan dook de 3e strafschop van Sparta uit zijn doel. Nu was het aan Dex om het af te maken, en dat deed hij fantastisch. Door naar de finale! Ongeloof en trots namen de overhand. Wat een strijders! Na een lange, vermoeiende dag vol verrassingen was het moment aangebroken. In de finale moesten ze het opnemen tegen OJC Rosmalen. Een sterke tegenstander die alle wedstrijden ruim had gewonnen. OJC Rosmalen wist als eerste te scoren. Alphense Boys liet het daar echter niet bij zitten en maakte gelijk via Noud. In de tweede helft kwam Alphense Boys op voorsprong (2-1) door een doelpunt van Wail en er waren nog enkele minuten te gaan. Het werd ontzettend spannend toen OJC Rosmalen de voorsprong wist om te zetten in een gelijkspel (2-2). De klok tikte door. Er was niet veel tijd meer. OJC Rosmalen schoot vanuit de corner de bal richting het doel. Iedereen hield zijn adem in. De bal werd net op tijd van de lijn gehaald. In de laatste minuut wist Alphense Boys nog één keer het doel te bereiken en wat iedereen hoopte, gebeurde. Dex scoorde de winnende goal (3-2) en er werd vrijwel direct afgefloten. De spelers en ouders waren door het dolle en de landstitel was binnen. Wat een prestatie. Trainer Marco Stolk was met zijn team opnieuw Nederlands Kampioen, JO8!  Net als vorig jaar toen hij dezelfde landstitel ook al pakte met de toenmalige 8-1.

 • Michael Lipsius (30) keert als trainer weer terug in de jeugdopleiding van Alphense Boys. Michael is al 8 jaar werkzaam bij Rijkswaterstaat als Projectleider. In die functie zorgt hij dat de aangeven diensten of aanvragen goed landen binnen de organisatie. Hij heeft 2 kinderen van 6 en 9 jaar oud en woont in Alphen aan den Rijn. Hij is nu zo ongeveer 16 jaar als trainer actief geweest op verschillende niveaus.  Hij begon een aantal jaren geleden als assistent trainer binnen Alphense Boys onder leiding van Paul Nibbelink (o12, D2). Dit was een fantastisch jaar waarbij de o12 kampioen werd en naar de Hoofdklasse promoveerde. Bij Paul heeft hij twee jaar gezeten en is toen nog een jaartje assistent geweest bij de E-Top en daarbij ook mijn UEFA C diploma gehaald. Nadat jaar werd hij hoofdtrainer van een jeugdselectieteam en heft twee mooie jaren als hoofdtrainer van de E-top mogen dienen. De twee jaar daarna werd hij hoofdtrainer van de 13-2 (o12) Daarna zette hij een stap richting FC Utrecht o13 als assistent-trainer en mocht hij ook zijn bijdrage leveren aan de pre-academie van FC Utrecht waarbij hij verantwoordelijk was voor de locatie Driebergen. Na dat seizoen heeft hij een stapje terug gedaan en een jaar niks gedaan in het voetbal om mijn studie (succesvol) af te ronden en wat meer tijd te hebben voor zijn gezin. Nu begon het weer te kriebelen en wil hij weer graag terugkomen als trainer bij Alphense Boys en wordt hij trainer van de talentvolle 11-1 (o10) omdat Kieran Baker (zou eigenlijk de 11-1 gaan doen) binnenkort Bestuurslid technische zaken wordt en het te druk krijgt met ook nog een bij Excelsior keepende zoon.

 • Wat een stralende gezichten zagen we bij Mats van der Eerden en Imad Charai (beiden gaan in de nieuwe o18 spelen) toen zij afgelopen donderdag van Paul Bahlmann (TC) hoorden dat ze van 16 tot 28 augustus (12 dagen) mee mogen met Feyenoord o18 op een trip naar …..Mexico! Hoe zit dat?. Feyenoord o18 gaat naar Mexico met hun o18 om daar 6 oefenwedstrijden te spelen, maar in dat Feyenoord team spelen ook 5 dispensatiespelers en die mogen van de organisatie in Mexico niet meedoen. Feyenoord kwam dus spelers tekort en omdat we al ruim 7 jaar prettig samenwerken via de Feyenoord Academy, en op een hoog landelijk niveau spelen, kwam twee weken geleden het telefoontje van Rini Coolen (HJO Feyenoord) naar Paul Bahlmann of wij twee spelers (middenvelders) konden ‘’leveren’’. In overleg met Fabian Veldwijk (trainer o18) kozen we voor Mats en Imad.  Afgelopen donderdag (net voor de presentatieavond van de o18) kregen we van Feyenoord te horen dat het definitief was en konden we het Mats er Imad en zijn ouders het grote nieuws eindelijk vertellen en was het van hun gezichten af te lezen hoe gaaf ze dit geweldige avontuur vonden. Uiteraard gaan ze in juli en augustus al een paar keer meetrainen bij Feyenoord om kennis te maken met de trainer en de spelers.

 • Het afgelopen weekend behaalden 4 Alphense Boys teams de finale van het toernooi waaraan ze meededen. Helaas won er slechts één!

  De o14 deed op zaterdag mee aan het BFC Talent toernooi en schakelden op weg naar de finale o.sa. FC Volendam en Cambuur uit. In de finale tegen FC Eindhoven bleef het 0-0 en verloren de mannen van trainer Nico Draijer de strafschoppenserie.

  Een dag later acteerde Alphense Boys o15 op hetzelfde toernooi bij BFC. Ook zij behaalden de finale waarin zij onterecht met 1-0 verloren tegen Vitesse o14 via een buitenspelgoal

  De oude 9-1 (nieuwe 11-1) speelde voor het Nederlands Kampioenschap o9 in Harderwijk en legde beslag op de tweede plek. In de finale was een voetbalschool (!) spelend onder de naam FC VVC uit Nieuw Vennep, te sterk.

 • Op maandag 20 juni heeft de JO12-01 het seizoen afgesloten met een super snel teamuitje bij Race planet. Het grootste gedeelte van dit uitje is bekostigd door de grote club actie waarvan Daan den Blanken het grote aanwinst in heeft gehad. 

 • Vanuit de talentendag in februari 2023 zijn er uiteindelijk 35 spelers (van de 418 deelnemers) doorgestroomd naar de jeugdopleiding van Alphense Boys. Dat is een hoger aantal dan in de laatste jaren.

  De algemene ledenvergadering van Alphense Boys wordt gehouden op maandag 11 juli om 20.00 uur.

  Het huidige JPN traject van de KNVB gaat op de schop. Niet langer worden de beste spelers geselecteerd voor vertegenwoordigende KNVB teams, maar er wordt nu gekozen voor het Future traject. Dat wil zeggen spelers die laat geboren zijn (oktober t/m december) of laat-rijp zijn. Juist deze spelers worden vaak ‘’over het hoofd gezien’’ vanwege hun fysieke beperkingen Nu gaan ze een groep spelers bedienen die de aandacht op dit moment harder nodig heeft.

  Afgelopen vrijdag werd met een traditioneel etentje bij Zorba de Griek, afscheid genomen van maar liefst 7 jeugdselectietrainers. Door diverse omstandigheden was de uitstroom dit jaar heel groot. Drie van de vertrekkers konden helaas niet aanwezig zijn.

  Mitchell Meijer heeft vijf jaar gewerkt in de jeugdopleiding bij Alphense Boys. De eerste twee jaar als trainer van de 15-2 en de laatste drie jaar als hoofdtrainer van de o15 waarmee hij promoveerde naar het hoogste landelijke niveau (divisie 1) maar het afgelopen seizoen ook mee degradeerde. Mitchell gaat nu naar AZ in Alkmaar waar hij assistent wordt van AZ o17.

 • Eli Wattimury was 7 jaar assistent trainer van Alphense Boys 1 en de laatste twee jaar hoofdtrainer van Alphense Boys o21. Hij vertrekt naar Katwijk waar hij de o23 gaat trainen. Helaas was hij afwezig bij het afscheidsetentje

 • Biagio v/d Straaten was drie jaar lang de trainer van Alphense Boys o14 en won het afgelopen seizoen alles wat er te winnen viel (najaarskampioen én voorjaarskampioen) en als kroon op het werk ook landskampioen van Nederland. Biagio stopt nu als voetbaltrainer om zich nu volledig op zijn werk te richten.

 • Joosten den Hollander was het afgelopen seizoen voor het eerst trainer bij Alphense Boys o18, maar moest vertrekken omdat de KNVB eist dat op onze o18, die op divisie 3 niveau speelt,  een trainer staat met het UEFA A diploma. Joost gaat nu naar Quick Boys waar hij de o18 op een iets lager niveau gaat trainen.

  Robbert Renirie was 6 jaar trainer bij Alphense Boys. Drie jaar als assistent trainer, daarna hoofdtrainer van de o10 selectie en de laatste twee jaar hoofdtrainer van de 13-2 (o12). Robbert werd vorige week volkomen onverwachts door Excelsior Rotterdam benaderd waar hij de o13 gaat trainen.

 • Roel van Holstein was 9 jaar trainer bij de jeugd van Alphense Boys.  Eerst bij de Fjes en Etjes en als assistent bij de 13-2 en de laatste 4 jaar zeer succesvol trainer van onze E-Top. Roel wordt nu trainer bij ARC o13 en gaat (eindelijk) zijn UEFA C diploma halen. Die komt in de toekomst vast weer terug naar Alphense Boys!

 • Julian Jenner heeft twee jaar bij Alphense Boys gewerkt, Vorig seizoen als o18 trainer en dit seizoen bij de o17, waarmee hij promoveerde naar divisie 1 en ook weer (logisch) degradeerde naar divisie 2. Julian is inmiddels al vertrokken naar Hongarije waar hij assistent wordt van Ricardo Moniz bij een Hongaarse topclub.

 • Het Jens Toornstra Toernooi op zondag 28 augustus wordt nog groter en spectaculairder dan voorgaande jaren. Dit toernooi is traditioneel de start van het pupillenseizoen voor de o8 t/m o12 spelers. En in editie 2022 gebruiken we vrijwel alle velden op De Bijlen, dus ook die van vv Alphia en avv Alphen. De organisatie is in handen van Irina van Stijn en Kieran Baker

 • Afgelopen weekend zou de o13 een trainingsweekend bij Alphense Boys hebben, met zelfs slapen op de club. Door het afzeggen van en oefentegenstander op de zaterdag en een onverwachtse uitnodiging van Ajax om op zaterdagmiddag te komen spelen tegen eerst Fortuna Dusseldorf (2 x 25 minuten) en later tegen Ajax o13 (ook weer 2 x 25 minuten), werd het weekend aangepast en beperkt tot alleen de vrijdag. Aan het einde van de middag werd er getraind o.l.v. de trainers Wouter van Rooijen en Max Kerkhof, daarna stond er een fantastische maaltijd op hen te wachten, klaargemaakt door enkele o13 ouders (waarvoor dank) en daarna gingen de mannen weer het veld op voor een leuk en uitdagend techniek circuit met een wedstrijd element. Rond 21.00 uur gingen alle spelers naar huis om thuis te slapen en weer fit te zijn voor de twee wedstrijden van zaterdag.

 • Jan Overes (teamleider van de o13) zat afgelopen vrijdag ruim 5 uur (in zijn eentje) vast in lift bij zijn appartement. Om 10.00 uur ontstond er plotseling een storing en pas om 15.00 uur kwam er een monteur langs….! Jan was nog net op tijd aanwezig bij de trainingsdag van zijn o13 om daar alles in goede banen te leiden. Een dag later zat hij heerlijk op een stoel op De Toekomst om de prestaties van zijn o13 te bekijken tegen Fortuna Dusseldorf o13 en Ajax o13

 • Saylan Ertem (uit Alphense Boys o15) zou het komend seizoen gaan spelen bij FC Volendam o16, maar heeft daar op het laatste moment van afgezien. Dit vanwege school. Vanwege de trainingen die in de middag plaats zouden vinden was de enige optie dat hij in Volendam naar school zou gaan, en dat wilde hij niet. Saylan gaat nu weer terug naar UVS, waar hij eerder speelde. Het aantal jeugdselectiespelers dat vanuit de jeugdopleiding van Alphense Boys naar een BVO vertrekt is nu dus 26 geworden. Nog altijd een record (stond op 19)

 • Afgelopen zaterdag nam trainer Robbert Renirie officieel afscheid van Alphense Boys 13-2 omdat hij plotseling trainer wordt van Excelsior Rotterdam o13. Zijn ploeg won de oefenwedstrijd tegen FC Oegstgeest 13-1 met 9-0

 • De spelers van Alphense Boys o14 hebben het succesvolle seizoen 2021-2022 afgelopen zondag definitief afgesloten met een gezellig etentje bij een ‘’all you can eat’’ restaurant. De mannen van de afscheid nemende trainer Biagio v/d Straaten werden het afgelopen seizoen najaarskampioen, voorjaarskampioen én, als slagroom op de taart, landskampioen van Nederland

 • Alphense Boys zondag 1 bestaat het komend seizoen uit de volgende 20 spelers:

   

  1. Jelle Hak (FC Zoetermeer)
  2. Luca Janszen (Aarlanderveen)
  3. Jochem Lensen (FC Lisse)
  4. Reda Moumane (Swift)
  5. Donovan Olivieira (Alphia)
  6. Jonathan Platte (FC Lisse O23)
  7. Stojan Cekic (DSO)
  8. Bas Siebert (Jodan Boys).
  9. Pierre Mokanda (AB o21)
  10. Lars Verzaal (AB o21)
  11. Stef van den Berg
  12. Mike Bavelaar
  13. André Daling
  14. Raychelo Fecunda
  15. Daniël Furtak
  16. Sami Haouam
  17. Frank van der Hoorn
  18. Mike Mulder
  19. Milan Stiphout
  20. Tarik Zaanani.

   

   

  Alphense Boys o13 -Fortuna Düsseldorf o13

  De spelers van de o13 van trainer Wouter van Rooijen werden afgelopen zaterdag flink getest op hun mentaliteit en weerstand. De Boys mochten op De Toekomst (bij Ajax) aantreden tegen het Duitse Fortuna Dusseldorf waar 4 x 12 minuten 9 tegen 9 werd gespeeld. Na amper 1 minuut spelen komt Alphense Boys op een 1-0 voorsprong via Daan. In de 4e minuut zet Thierno druk op de verdediging, onderschept de bal en weet schitterend binnen te schieten 2-0. De jongens hebben de touwtjes in handen en helemaal wanneer na goed druk zetten op het middenveld, Daan in balbezit komt en zijn 2e doelpunt maakt (3-0). In het 2e kwart dringt Düsseldorf meer aan en krijgen wat kansen, maar door ingrijpen van de verdediging en een aantal goede aanvallende reddingen van keeper Milan, weten zij dit te voorkomen. Toch weten de Duitse aanvallers nog een doelpunt te maken 3-1. In het 3e kwart scoort de zeer balbehendige Efe al snel de 4-1 en lijkt het beslist. Maar na een gegeven penalty waar uit gescoord word (4-2) begonnen de Alphense Boys slordig te worden en de spelers van Düsseldorf er weer in te geloven. Bij balverlies werd er niet meer snel omgeschakeld en door een aantal foute passes weten de Ooster buren uiteindelijk op 4-3 en zelf 4-4 te komen. Dit is dan ook uiteindelijk de eindstand.

 • Alphense Boys o13 -Ajax o13 o13

  Vijf minuten rust kregen de spelers voordat ze tegen de leeftijdsgenoten van Ajax mochten aantreden. Ook hier begonnen ze de wedstrijd met eerst 2 x12 minuten 9 tegen 9 en dit was wel in het voordeel van de zeer technische voetballers uit Amsterdam. De spelers van Ajax zetten snel en zeer hoog druk wat het voetballen voor onze mannen moeilijk maakte. De begin fase was vooral tegenhouden, na 7 minuten weet Ajax dan ook te scoren (1-0). In de 10e minuut weet Ajax er al 2-0 van te maken en na een aantal fouten achterin maar ook het niet mee verdedigen vanuit het middenveld, werd het al snel 3-0 ( wel in buitenspelpositie). In het 2e kwart weten de Amsterdamse talenten nog 2x te scoren uit zeer fraaie aanvallen. Eindstand 9 tegen 9 5-0.

 • Dan word het tijd om over te gaan na 11 tegen 11 en dan zien we een compleet ander beeld. Hier weten de Boys veel beter mee om te gaan, de posities werden goed bezet, de bal ging sneller rond en er komen zelfs kansen op een doelpunt. Isaiah weet vanaf de linkerkant op te komen en een perfecte steekbal te geven op Mees die op volle snelheid was. Helaas weet Mees de bal net niet hard en hoog genoeg te krijgen om de Ajaxgoalie te passeren. Een minuut later krijgt Thierno een bijna zelfde kans maar ziet zijn poging in het zijnet belanden. Wanneer Ajax in balbezit is durven de Boys de duels aan te gaan en ze lijken niet meer onder de indruk van de Ajaxspelers. Als Ajax wel een keer aanzet waren daar de verdedigers die samen met de keeper prima stand weten te houden. Eindstand 11 tegen 11 0-0.De spelers van Alphense Boys hebben weer een hoop geleerd  en iedereen kan nu gaan genieten van een welverdiende vakantie!!

 • De oude 8-1 (nieuwe 9-1) won, zoals hier boven al is vermeld, het Landskampioenschap voor o8 in Leeuwarden door in de finale met 3-2 te winnen van OJC Rosmalen. Een trotse trainer Marco Stolk pakte opnieuw een grote prijs, want vorig seizoen werd hij ook al landskampioen met de o8.