• Alphense Boys o21 geeft Ajax o18 goed partij

 • Vandaag waren de o21 en de o13 te gast op De Toekomst. De o21 speelde tegen Ajax o18 en leed een kleine maar eervolle 3-1 nederlaag. De o14 speelde een sterk bezet toernooi bij BFC en bleef ongeslagen maar verloor de finale van FC Eindhoven op strafschoppen. De o13 speelde twee wedstrijden op De Toekomst. Eerst 9 tegen 9 tegen Fortuna Dusseldorf (4-4) en later een helft 9 tegen 9 tegen Ajax o13 (4-0 verloren) en een helft 11 tegen 11 tegen Ajax o13c en dat werd knap 0-0. De 13-2 won met 9-0 van F Oegstgeest 13-1

   

   

  Alphense Boys 021 oefende vandaag tegen Ajax o18. De eerste 10 minuten zijn voor de thuisploeg, maar in de 13e minuut gooit Alphense Boys de schroom van zich af en zien we een kopbal van Jayden net naast gaan. Een minuut later wordt Tom Beijeman neergelegd in het vijandelijk strafschopgebied en krijgt Alphense Boys een uitgelezen mogelijkheid om via een penalty op voorsprong te komen. Helaas schiet Youssef de bal te zacht op doel en stopt de Ajax doelman de strafschop.

 • In de 22e minuut is het Ajax dat met een strak schot de score opent(1-0). In de 30e minuut combineert Ajax door de as en ontsnapt Alphense Boys aan een grotere achterstand wanneer een Ajacied in de afwerking op de buitenkant paal schiet. In de 35e minuut steekt Lucio Hollander Yousef het strafschop gebied in met een vrije trap. Youssef’s schot wordt in de korte hoek gepareerd door de Amsterdamse doelman. In de 45e minuut komt Alphense Boys er met 3 man uit tegen 2 verdedigers van Ajax. Helaas schiet Thierry de voorzet van Jayden te gehaast voorlangs. In de 55e minuut stuurt Jop Postmus op links Derrick Slagveer weg. Derrick haalt de achterlijn en legt de bal perfect terug op Ruben Jansma, maar die krijgt de bal onder hem en verzuimt de gelijkmaker binnen te schieten.

 • In de 63e minuut countert Ajax in twee passes op doelman Björn IJzendoorn af, maar Björn tikt de bal uit de verre hoek. Een minuut later pakt Björn het volgende schot op doel. Ajax zet Alphense Boys onder druk, heeft inmiddels 3 buitenspelgoals afgekeurd zien worden, maar toch staat het na 70 minuten slechts 1-0. De achterhoede van Alphense Boys maakt een solide indruk. Alleen is de achterhoede van Ajax ondoordringbaar. Ajax verzuimt de kansen af te maken.

  In de 71e minuut scoort de rechtsbuiten van Ajax de 2-0 na een goede combinatie. Ondanks de achterstand blijft Alphense Boys met passie op zoek gaan naar de aansluitingstreffer. In de 80e minuut geeft Romeo Pieters een assist op de na lang blessureleed ingevallen Maxim Papounidi door een van richting veranderde bal te onderscheppen en af te leggen. Maxim schiet de buitenkans onder de doelman door. 2-1.

 • In de 82e minuut schiet Ajax op de lat en pakt keeper Björn IJzendoorn de rebound van Ajacied Rico Speksnijder, de van Feyenoord overgenomen middenvelder. De uitblinkende rechtsbuiten van Ajax maakt er in de 85e minuut 3-1 van wanneer hij op rechts vrij op mag stomen nadat Ajax snel van kant wisselt met een crosspass. In de blessuretijd voorkomt keeper Björn IJzendoorn een zekere goal. De laatste aanval is voor Ajax, maar de eindpass op de volledig vrijstaande spits is onzuiver en zo blijft de schade beperkt tot 3-1. Alphense Boys moet zijn meerdere erkennen in dit snel combinerende Ajax met maar liefst 6 internationals

   

  Alphense Boys nieuwe o14 speelde vandaag het BFC toernooi. De eerste wedstrijd werd gewonnen van FC Volendam, de tweede wedstrijd werd het 0-0 tegen Spartaan’20 en in de laatste wedstrijd tegen FC Eindhoven werd het opnieuw 0-0. Op doelsaldo ging de ploeg van trainer Nico Draijer door naar de halve finale waarin met prima voetbal Cambuur o14 met 3-1 werd verslagen. In de finale was opnieuw FC Eindhoven de tegenstander (die wonnen na strafschoppen van Go Ahead Eagles). Maar ook in de finale werd er niet gescoord ondanks een grote kans voor Karan. In de strafschoppenserie ging het (net als 2 weken geleden bij het toernooi van FC Den Helder) fout en moest er genoegen genomen worden met een eervolle tweede plek.

 • Alphense Boys nieuwe o13 speelde vandaag twee wedstrijden op De Toekomst (bij Ajax). Eerst werd er 4 keer 12 minuten 9 tegen 9 gespeeld tegen Fortuna Dusseldorf. Al snel liep de ploeg van trainer Wouter van Rooijen uit naar een 3-0 voorsprong via goals van Daan (2x) en Thierno.

 • Na een tegengoal van de Duitse tegenstander bracht Efe de stand op 4-1 (zie foto’s onder). In het laatste partje ging het ineens fout en weten we weer dat we teen een Duitse ploeg spelen. Die geven nooit op en weten er zelfs vlak voor tijd 4-4 van te maken vanwege en paar kostbare verdedigende fouten.

 • Daarna werd er 2x 12 minuten 9 tegen 9 tegen Ajax o13 gespeeld en in die wedstrijd hadden de boysmannen niets te vertellen. Vrijwel alle duels werden verloren en er werd heel veel balverlies geleden in dribbels en in slechte passes, maar het moet gezegd, de Ajax spelers waren ook wel allemaal erg goed!. Het laatste gedeelte werd er gedurende 2x 12 minuten 11 tegen 11 gespeeld en dat ging de mannen een stuk beter af. Er werd keurig 0-0 gespeeld en daarmee revancheerde de mannen zich voor de mindere wedstrijd daarvoor.

 • Alphense Boys nieuwe 13-2 van Alphense Boys speelde zijn laatste wedstrijd voor de zomerstop. Deze wedstrijd stond in het teken van het afscheid van trainer Robbert Renirie, hij maakt de overstap naar Excelsior Rotterdam JO13-1, maar ook met de kennismaking met de nieuwe trainer

 • Als afscheid geven de Boys een gala show weg, hoofdklasser FC Oegstgeest werd van het kastje naar de muur gespeeld en er werden prachtige doelpunten gemaakt. En dan nòg was het spel niet altijd goed omdat er veel slechte passes gegeven werden en het samenspel nog voor verbetering vatbaar is. Maar dat is werk voor later!  We zagen enkele mooie uitgespeelde aanvallen en knappe afstandsschoten. Doelpunten makers waren Rayan (2x), Jim (3x), Rafe (2x), Yusuf en Milan.