• Alphense Boys o18 wint van FC Volendam o18 (3-1)

 • Op vrijdagavond speelde Alphense Boys nieuwe o18 een prima oefenwedstrijd tegen FC Volendam en won verdiend met 3-1. Op de foto een geweldige flying bloktackle van Loek Vergouwe op de treuzelende Volendam keeper, waarmee hij de 3-0 scoorde (top-foto van fotograaf Ed Bulk) . Een dag later was dezelfde o18 te gast op De Toekomst en oefende tegen Ajax o18. Daar was geen kruid tegen gewassen (6-0). De nieuwe o17 verloor met 6-1 van AZ o17, de o16 verloor onverdiend met 2-1 van Fc Volendam o16, de o14 verloor met 5-2 van AZ o14 maar het stond na 70 minuten (van de 90 die er gespeeld werden) nog maar 3-2. Toen ging het kaarsje uit. De 13-2 won met 8-2 van de leeftijdsgenoten van Barendrecht en de E-Top (13-3) won met 6-2 van DWO nieuwe 13-1. Morgen (zondag) spelen de nieuwe o15 en o13 het CDW toernooi in Wijk bij Duurstede

   

   

  Alphense Boys o21 was vandaag vrij en oefent volgende week zaterdag nog een keer om 14.30 uur uit tegen Ajax o18

   

  Alphense Boys o18 oefende gisteravond (vrijdag) in de gele inloopshirts tegen Fc Volendam o18 en vandaag (zaterdag) tegen Ajax o18. Op vrijdagavond kwamen de mannen van trainer Fabian Veldwijk prima voor de dag en kwamen na wat aftasten steeds beter in de wedstrijd en kregen een paar grote kansen die aanvankelijk niet benut werden. In de 23e minuut werd het dan eindelijk 1-0 door een kluts situatie waarbij Ayoub Zoufri betrokken was werd het 1-0.

 • Daarna zagen we 4 keer een speler van Alphense Boys alleen op de keeper afgaan, maar even zovele malen falen (Xavello, Tygo, zie foto onder, Bjorn en Gilano).

 • Na al die verprutste mooie kansen zagen we een geweldige aanval over links, met en prefecte voorzet langs de grond, die door Tygo Vos fantastisch in de kruising werd geschoten (2-0). In de tweede helft waren er opnieuw grote kansen die niet benut worden. Totdat Louk Vergouwe zijn kans zag om en treuzelende Volendam keeper met een geweldige tackle te blokken en de 3-0 scoorde (zie foto boven). Het werd daarna (door de hitte en het wisselen) allemaal wat minder en Volendam wist de eer nog te redden (3-1). Maar al met al een prima wedstrijd met een veel te lage score, maar waarin de spelers al veel beter dan de vorige wedstrijd de bal het werk lieten doen ipv onnodig lang te lopen met de bal.

 • Een dag later stond de wedstrijd tegen Ajax o18 op het programma. Dat was een last-minute uitnodiging van Ajax omdat ze een late afmelding kregen en vanwege de festiviteiten rondom het 25-jarig bestaan van De Toekomst toch wilden oefenen. Ajax speelde met een mix van o18 en Jong Ajax en was natuurlijk de betere ploeg. In de eerste helft kon er nog best weerstand gegeven worden en waren er drie hele grote kansen waarbij er zelfs met 3 man alleen op de Ajax keeper werd gelopen zonder te scoren. Ajax deed dat wel 2x (2-0). In de tweede helft was Ajax heel dominant en kwam Alphense Boys er niet meer aan te pas en werd het 6-0. Maar toch een hele leerzame ervaring. De o18 oefent dinsdag a.s. op De Toekomst in en drieluik tegen zowel Ajax o17 als AFC o18 (2 wedstrijden van ieder 2 x 22 minuten) te beginnen om 17.30 uur tegen Ajax.

   

  Alphense Boys o17 oefende vandaag tegen een geweldig AZ o17. Die ploeg werd afgelopen seizoen landskampioen bij de o16 én bekerwinnaar. En die kwaliteit was vooral te merken in de eerste van vier helften van 20 minuten, want daarin scoorde AZ 4x en overrompelde het de ploeg van trainer Omar Rziki. Na die eerste 20 minuten ging het veel beter en raakten de Boysmannen gewend aan het hoge tempo en balcirculatie. In de volgende 60 minuten scoorde AZ nog maar 2x maar kon Alphense Boys de eer redden door een goal van Trayvion Mercera (6-1).

 • De zomerstop is nu ingegaan voor de nieuwe o17 en ze starten de training (na uiteraard flink wat ‘’huiswerk’’) weer op 4 augustus

   

  Alphense Boys nieuwe o16 oefende vandaag in het stadion van Volendam tegen de nieuwe o16 van Fc Volendam. Er werden 4 partjes gespeeld van 20 minuten. In de eerste 20 minuten kwam de ploeg van trainer Youri v Arnhem er niet aan te pas en kregen geen grip op de Volendammers en kwamen met 2-0 achter (fout van de keeper en een verdedigingsfout). Daarna ging het en stuk beter en scoorde Rawan Amin via een wereldgoal (à la van Basten of Bergkamp) met een fantastische uithaal, de aansluittreffer (2-1).

 • De controle was er nu ineens wel en er kwamen hele grote kansen maar die waren niet besteed aan Enesto, Collin, Rawan en Sami. Ook in de laatste 20 minuten waren er grote mogelijkheden op minimaal een gelijkspel maar de o16 beloonde hun veel betere spel niet met de gelijkmaker.

 • Komende dinsdag oefent de nieuwe o16 om 20.00 uur thuis tegen Soon on Top nieuwe o16. Volgende week zaterdag volgt dan de laatste oefenwedstrijd om 12.30 uur uit tegen AZ nieuwe o16

   

  Alphense Boys o15 speelt morgen (zondag) het CDW toernooi in Wijk bij Duurstede en oefent dinsdag a.s. om 18.30 uur thuis tegen Zeeburgia nieuwe o15 en volgende week zondag dan het BFC toernooi

   

  Alphense Boys o14 oefende vandaag uit tegen AZ o14. Er worden vandaag 3 partjes van 30 minuten gespeeld. Door een ongelukkige handsbal in de 19de minuut krijgen we een penalty tegen (1-0). De Boys krijgen wat meer grip op de wedstrijd en creëren een paar kleine kansjes. Het tweede partje beginnen de Boys sterk. De duels worden in de verdediging en op het middenveld gewonnen en voorin wordt er goed druk gezet Er wordt goed positie gekozen met goede combinaties en mooie kantwissels. Rayan wordt door de verdediging aangespeeld die draait goed open speelt Djenoah aan die dribbelt en speelt de bal naar Esjay die kaatst de bal terug en Djenoh schiet de bal vanaf de 16 meter binnen (1-1.)

 • De Boys dringen AZ terug en de wedstrijd wordt op de helft van AZ gespeeld, maar de paar kansen worden over en naast geschoten. AZ breekt uit via een counter en scoort de 2-1. Als antwoord passt Djenoah de bal in op Esjay, die schiet de bal vol op de lat en achter de lijn, maar de scheidsrechter heeft het niet gezien en de zuivere goal wordt niet gegeven.

 • AZ brengt 10 nieuwe spelers in het veld, de spelers zijn nog helemaal fris en hebben nog geen last van de warmte en daardoor wordt het snel 3-1. Guus antwoordt snel door een dribbel en een schiet vanaf de linker kant in de verre hoek, de AZ keeper is kansloos (3-2, op de foto in het midden)

 • De boys krijgen weer grip op de wedstrijd en creëren weer diverse kansen maar worden niet beloond. Onze boys krijgen last van pijntjes en de hitte aangezien onze boys niet over een heel nieuw team kunnen beschikken wordt er in de 84ste en 87ste minuut de 4-2 en 5-2 door AZ gescoord. Trainer Nico is zeer tevreden over het gespeelde spel en de goed uitgevoerde opdrachten van onze Boys en hij complimenteert de Boys met het gespeelde spel. Woensdag a.s. oefent de nieuwe o14 om 18.30 uur thuis tegen ARC nieuwe o15. Volgende week zaterdag spelen ze dan nog het BFC toernooi

   

  Alphense Boys o13 speelt morgen (zondag) het CDW toernooi in Wijk bij Duurstede en oefent woensdag a.s. om 18.30 uur thuis tegen Quick o13. Volgende week zaterdag is dan de laatste oefenwedstrijd om 14.00 uur thuis tegen Roda’46 o13

   

  Alphense Boys 13-2 oefende vandaag tegen en bij hoofdklasser BVV Barendrecht Jo13-2 (leeftijdsgenoten) . Op het warme kunstgras speelde Alphense Boys een prima wedstrijd. Het goede positiespel stemde het publiek tevreden en de mannen van Robbert Renirie kregen het gros van de kansen. Uiteindelijk zette Alphense Boys een keurige 8-2 op het scorebord. Doelpuntenmakers waren Milan Schouten, Xavi van Munsteren, Rafe Wendijk, Jean Crawfurd, Jim Vis en Yusuf Kayra Gur (3x)

 • Ook Dino Candelaria blonk uit vandaag door maar liefst 5 assists te geven. Komende dinsdag oefent de nieuwe 13-2 om 18.30 uur thuis tegen SDZ nieuwe 13-2. Volgende week zaterdag volgt dan de laatste oefenwedstrijd om 12.00 uur thuis tegen FC Oegstgeest nieuwe 13-1

   

  Alphense Boys 13-3 (E-Top) speelde vandaag een uitwedstrijd tegen de nieuwe 13-1 van DWO.  We begonnen heel goed. Veel balbezit en er werd vaak de vrije ruimte gezocht. Er zit al veel vooruitgang in de positionering (vooral het middenveld). Walid kreeg een diepte pass en werd in de 16 onderuit gehaald waardoor wij een verdiende penalty kregen. Dit resulteerde in een 0-1 voorsprong door Soufian.

 • Snel werd het 1-1 door een lange bal over de laatste linie. De grootste les van de vorige wedstrijd is het eerder schieten als ze de kans hadden. Dit deed Baturay uitstekend en dat resulteerde in een 1-2 en Soufian maakte de 1-3 voor rust. Na rust voetbalde we grotendeels op hun helft en waren wij de veel betere ploeg. De verdediging van de tegenstander stond goed hoog waardoor wij veel buitenspel stonden. Amin scoorde de 1-4 en 1-5 waarvan 1 in de kruising! DWO scoorde nog 1 keer door een goede omschakeling 2-5. Vlak voor het eindsignaal scoorde Sven de 2-6. Komende dinsdag oefent de nieuwe 13-3 uit om 18.30 uur tegen Haastrecht nieuwe 13-1