• In memoriam: Isay en Noah Gesser

    Vanmorgen werden we wakker met het verschrikkelijke nieuws over het overlijden van onze oud-jeugdspelers Noah en Isay Gesser. De broers kwamen vrijdagavond om bij een verkeersongeluk. Ons diepste medeleven gaat uit naar hun ouders Perry en Angela en de familie en vrienden van de jongens, en verder naar eenieder in de voetbalwereld die met Noah en Isay hebben gespeeld en getraind, met name bij IJFC, VVIJ, Houten, Ajax en Almere City.

    Isay speelde in het seizoen 2016-2017 in de jeugdopleiding van Alphense Boys (C1), Noah in het seizoen 2017-2018. Beide jongens waren talentvol en voor Noah lag, na zijn overstap naar Ajax, een mooie carrière in het verschiet. Noah speelde in de D1. Paul Bahlmann, coördinator van de jeugdopleiding, zegt: “Hij was een sensatie en scoorde dat jaar bijna vijftig doelpunten. Noah was een enorme winnaar, geen egoïst voor het doel want hij legde ook veel ballen af voor medespelers. Hij was ongelooflijk fanatiek, maar was heel geliefd binnen de spelersgroep. Logisch, want hij besliste heel veel wedstrijden voor het elftal.’’

    Noah kwam snel in het vizier van diverse bvo’s, onder meer Feyenoord en Ajax. De keuze viel op de laatste club. Vandaag lazen we in de Telegraaf onder meer: Zijn opleiding ging als een komeet. Vader Perry stond dag en nacht voor zijn zonen klaar. Terwijl Noah schitterde op de Nederlandse velden met Ajax, had hij zijn handen vol aan de zorg voor Isay, die ernstig ziek werd. De oudste van de twee broertjes moest vanwege een tumor in zijn hoofd zeer zware behandelingen en chemotherapie ondergaan. Daar herstelde hij op wonderbaarlijke wijze van.

    Paul zegt in dat artikel dat vader Perry met recht trots kon zijn op zijn zonen. “Het waren buiten het veld super beleefde jongens. Echt fijne gasten. Daarom was de gedaantewisseling van Noah in het veld zo bijzonder. Dan was hij een verschrikkelijke winnaar die heel veel eiste van zijn medespelers. Vader Perry ging heel goed om met alle belangstelling van clubs voor zijn zoon. Hij bleef met beide benen op de grond. Ook een fijn mens. Ik heb er de hele nacht niet van kunnen slapen, het is verschrikkelijk voor het gezin.”