• Voorhoede Boys 1 krijgt verder vorm

  • Woensdagnieuwtjes

    Afgelopen zaterdag (19 juni) is de onder 10 selectie van Alphense Boys (spelend als JO11-1) o.l.v. trainer Kieran Baker, Nederlands Kampioen Generaal geworden. Onder tropische omstandigheden bij MBC’13 in Maasbracht provincie Limburg, versloegen de jonge boys mannen de leeftijdsgenoten van RKDEO in de finale. Het avontuur begon al op zaterdag 10 oktober 2020 in Oud-Beijerland bij vv SHO met het districtskampioenschap West II, waar kwalificatie met een derde plaats werd afgedwongen. Vanuit alle districten door heel Nederland streden er uiteindelijk afgelopen zaterdag, 24 teams om de fel begeerde Nederlandse titel in de JO11 Generaal groep.

    De JO11-1 speelde deze dag tegen louter leeftijdsgenoten, welke net als Alphense Boys als Onder 10 team spelen in een Onder 11 competitie. In de poule fase werden 3 overwinningen geboekt tegen Zeelandia uit Middelburg, S.V. Spero uit Elst en S.V. Kadoelen uit Amsterdam. De jonge boys mannen plaatste zich als nummer 1 in de poule voor de kwart finale, waar simpel werd afgerekend met vv Brederodes uit Vianen.

  • In de halve finale was het een spannende strijd tegen sv Wippolder uit Delft. Maar stapte Alphense Boys met een 3-2 overwinning van het veld. In de finale werd RKDEO uit Nootdorp met 2-0 verslagen en konden de jonge Alphense Boys mannen beslag leggen op de Nederlandse titel. Groot compliment aan de gehele ploeg, die van elke tegenstander de waardering kreeg voor het vertoonde voetbal. Na de winst in de finale was de vreugde groot en werd dit groots gevierd met de meegereisde ouders. Alphense Boys kreeg als winnaar de kampioensschaal met wisselbokaal uitgereikt en hier werd ook uitgebreid mee geposeerd voor de foto. Met de winst hebben Pepijn, Jean, Dilan, Sten, Damian, Rayan, Ilyas, Jamairo, Naoufel, Xavi en Dean samen met trainer Kieran het gebroken seizoen toch in stijl kunnen afsluiten. Alle spelers gaan nu op naar hun volgende avontuur en maken komend seizoen de stap naar de E-Top bij Alphense Boys.

  • Ook op 19 juni (dat kan geen toeval zijn!), maar dan in 1977 (44 jaar geleden!) werd het 1e elftal van Alphense Boys òòk Nederlands Kampioen. Op een toernooi op het KNVB centrum in Zeist tussen alle districtskampioenen van de onderafdelingen, werd het team van trainer Rien Tamerus kampioen van Nederland. In dat team speelden de nu nog bekende Boys mensen als Kees en Peter de Rijk, Frans en Paul Bahlmann, Jan en Nick Verwoerd, Jan v/d Sandt, Frank Bakker en verzorger Wim Versteeg.

  • In de zomervakantie organiseren De Complete Techniek en Alphense Boys op 2, 3, 5 en 6 augustus de Olympische Voetbal- en Waterspelen op de kunstgrasvelden van Alphense Boys. Gouden sporten als honkbal, tafeltennis en hockey brengen we deze zomer in voetbalvorm naar jou! Met meer prijswinnaars dan ooit tevoren, tests met onze innovatie partner JOGO en de vetste voetbalonderdelen, belooft dit de vetste 3e week van de zomervakantie te worden! De 4-daagse is toegankelijk voor leden en niet-leden van de vereniging tussen de 6 en 16 jaar oud. Let op! Slechts 60 plaatsen beschikbaar bij Alphense Boys! De trainers worden geleverd door vv Alphense Boys. De zomer is vaak de warmste periode van het jaar en daarom gaat een gedeelte van het programma besteed worden aan waterspelen. Olympisch trefbal of de Olympische tacklefinale. Niets is te gek, maar nat gaan ze zeker worden.

  • Bij extreme temperaturen bestaat de kans dat een tropenrooster wordt ingesteld. In dat geval start het programma om 08.00 uur en eindigt deze om 14.00 uur met een goed nat pak. Het seizoen 2020/2021 gaat de boeken in als het coronaseizoen. Een seizoen zonder competitie, gesloten kantines en veel te weinig feestjes. Het hele seizoen hebben wij onze clubs gesteund door middel van een 50/50-regeling, waarbij de helft van het inschrijfgeld direct naar de club gaat en in de zomervakantie doen we dat nog één keer. Steun vandaag nog Alphense Boys en meld je aan! De kosten voor de 4-daagse bedragen €179,- per persoon. Dit is inclusief een volledig verzorgde lunch, drinkbreaks en gezonde snacks. Meld je vandaag nog aan, want VOL=VOL! www.decompletetechniek.nl                   

    Arjan de Graaf is zo langzamerhand uitgegroeid tot de huisfotograaf van Alphense Boys en maakt schitterende wedstrijdfoto’s op zaterdag bij interessante wedstrijden van de jeugdselectieteams. Deze foto’s maakte hij afgelopen zaterdag bij de wedstrijd tussen Alphense Boys o15 en Sparta Rotterdam o15 (1-1). Ze zijn door iedereen gratis te downloaden. https://photos.app.goo.gl/PQU2hT5qPtNYUA6V8

  • Afgelopen zaterdag oefende Alphense Boys o13 bij en tegen Sparta Rotterdam o13. In die wedstrijd ontmoetten maar liefst 7 spelers van beide teams (3 van Alphense Boys en 4 van Sparta) elkaar, nadat ze in de jaren daarvoor teammaatjes waren bij Feyenoord. Dat moest natuurlijk op de foto worden vastgelegd. De wedstrijd werd met 4-2 gewonnen door Sparta Rotterdam

  • We gaan de laatste week in van het officiele trainingsschema. Vanaf zondag 27 juni is het voetbalseizoen ten einde en stoppen alle reguliere trainingen bij Alphense Boys. Het trainingsschema bestaat dan niet meer. De grasvelden zijn gesloten en worden ingezaaid. Er zijn dan tot 3 juli nog een paar aangevraagde activiteiten op een van de twee kunstgrasvelden. Onze jongste spelertjes sluiten hun seizoen nog af op woensdag 30 juni met de laatste woensdagmiddagtrainingen. Het ballenhok gaat op 4 juli op slot en alles wordt nagekeken, aangevuld of vervangen voor het nieuwe seizoen. Alle trainingsballen moeten dan wel in de rekken liggen. De regel is namelijk dat er per rek maar 3 ballen kwijt mogen zijn. Daarboven moet het team de ballen betalen.

    De wedstrijdballen kunnen vanaf nu worden ingeleverd (met netje) of op zaterdag 26 juni in de commissiekamer.  Als de trainer ook volgend seizoen actief is als trainer, dan kunnen de hesjes en markeringsdopjes in zijn bezit blijven. Zo niet, dan ook inleveren (ook de lichtsleutel) of in het ballenrek stoppen.

  • Voor de O18 stond er afgelopen zaterdag geen wedstrijd op het programma. In plaats daarvan was ervoor gekozen om in een ontspannen setting te werken aan het groepsgevoel bij The Beach in Aalsmeer. Twee uur lang is er een voetvolley toernooi gespeeld en dit leidde soms tot verhitte discussies. Was de bal uit of in? En wat was de stand ook alweer? Aan het fanatisme heeft het in ieder niet gelegen. Bovenal waren er veel lachende gezichten te zien. Al met al een geslaagde middag.
    Uiteindelijke winnaars van het toernooi: Dennis van Noort, Björn Balzer, Aaron Thé, Timo ’t Zand en Bujo Hegic. Ondanks dat Adam Zaian erg graag op de foto wilde (sluit links op de foto aan), was hij géén van de winnaars. Een volgende keer beter!

  • Komende zaterdag (26 juni) worden de laatste wedstrijden gespeeld voor de Regio Cup en is het voetbalseizoen ten einde. Op deze laatste speeldag mogen alle ouders en toeschouwers weer officieel het complex op (mits ze 1½ meter afstand houden) en ook weer gebruik maken van de kantine.

    De meest in het oog spelende wedstrijd is die van de o13 thuis om 10.45 uur tegen Vitesse o13.

     

    Resterende programma thuiswedstrijden selectieteams:

     

    Dinsdag 22 juni

    Alphense Boys nieuwe o16 – ARC nieuwe o17                       18.30 uur

    Alphense Boys nieuwe 13-2 – ARC nieuwe 13-1                    18.30 uur

    Alphense Boys nieuwe o14 – Jonathan nieuwe 14-1              19.00 uur

     

    Woensdag 23 juni

    Alphense Boys nieuwe 9-1 – Desto nieuwe 9-1                      17.00 uur

    Alphense Boys nieuwe 11-1 – RCL nieuwe 11-1                     18.00 uur

    Alphense Boys nieuwe 13-1 – Spartaan’20 nieuwe 13-1         18.30 uur

     

    Zaterdag 26 juni

    Alphense Boys nieuwe 13-3 (E-Top) – DWO nieuwe 13-2      09.00 uur

    Alphense Boys nieuwe o13 – Vitesse nieuwe o13                  10.45 uur

    Alphense Boys nieuwe o15 – Hollandia nieuwe o15               12.45 uur

    Alphense Boys nieuwe o18 – Hollandia nieuwe o18               15.00 uur

    Alphense Boys zat 1 – Rohda’76 zat 1                                  15.15 uur

     

    Dinsdag 29 juni

    Alphense Boys nieuwe o15 – Buitenveldert nieuwe o15        19.00 uur

     

    Woensdag 30 juni

    Alphense Boys nieuwe 11-1 – RKDEO nieuwe 11-1               18.00 uur

    Alphense Boys nieuwe 9-1 – Koudekerk huidige 9-1              18.30 uur

    Alphense Boys nieuwe 13-3 (E-Top) – Fc Zoetermeer nieuwe o12 18.30 uur

     

    Zaterdag 3 juli

    Alphense Boys nieuwe o10 – ADO Den Haag nieuwe o10                10.00 uur                  (8 tegen 8)

    Alphense Boys nieuwe o11 (E-Top) – ADO Den Haag nieuwe o11 10.00 uur                  (2x 8 tegen 8)

    Alphense Boys zaterdag 1 – Aarlanderveen zat 1                               14.30 uur

    ADO Den Haag o15 – Alphense Boys o15                                            10.15 uur (uit)

     

    Op zaterdag 3 juli start Alphense Boys zondag 1 met de zomer-voorbereiding en zal twee weken lang gaan trainen met op zaterdag 17 juli een afsluitende thuiswedstrijd tegen WV-HEDW 1 (14.30 uur). Daarna gaan ze even met vakantie en starten dan op maandag 2 augustus met de officiele voorbereiding o.l.v. de trainers Remco Tuinenburg, Richard v/d Nieuwendijk en Bas Groenestein

  • Kees Jansma (al tientallen jaren technisch adviseur bij Alphense Boys zondag 1) zal gaan toetreden tot de raad van commissarissen van Fc Utrecht en gaat dus samenwerken met groot aandeelhouder Frans van Seumeren. De bijna 74 jarige sportjournalist treedt per 1 augustus toe tot de RVC die dan uit vijf leen bestaat.

  • De Algemene Ledenvergadering van Alphense Boys die voor dinsdag 22 juni (vanavond)  was aangekondigd, wordt verplaatst naar maandag 12 juli a.s. Het bestuur willigt hiermee een verzoek in dat maandag binnenkwam, waarin ervoor werd gepleit om de ledenvergadering niet online te houden. Omdat u zich voor de vergadering had aangemeld, willen u hierover langs deze weg alvast informeren. 

    Veld 4 is vorige week ingezaaid en begint nu langzaam groen te worden

  • Alle grasvelden zijn eind vorige week inmiddels geverticuteerd (een machine maakt dan luchtgaten in de toplaag) en zijn ook al ingezaaid. Dat kan omdat het zaad pas na ongeveer 10 dagen ontkiemd en dan zijn de grasvelden nét gesloten. Op deze manier hoopt de gemeente de ultrakorte hersteltijd voor de grasvelden optimaal te benutten. Immers op zaterdag 26 juni worden de laatste wedstrijden op de grasvelden gespeeld en daarna gaan die velden dicht tot eind augustus.