“Mika van Rees, 20 jaar en kom uit Nieuw-Vennep. Momenteel studeer ik in Leiden aan de universiteit. Ik zit in het laatste jaar van mijn bachelor. Daarnaast ben ik jeugdtrainer bij Sparta Rotterdam.”

“Als voetballer ben ik begonnen bij DIOS in Nieuw-Vennep. Daarna heb ik gevoetbald voor Koninklijke HFC en de afgelopen jaren bij FC Lisse.”

“Ik heb gekozen om bij Alphense Boys te blijven omdat het team mij erg aanspreekt. Ik heb het naar mijn zin. Daarnaast voel ik waardering vanuit de club en heb ik de gesprekken richting volgend seizoen als fijn ervaren.”

“Ik hoop op een seizoen waarin we ons als individuen ontwikkelen en vanuit daar ook als team beter worden.”

"Mika is voor de tweede seizoenshelft gehuurd van FC Lisse en heel de vereniging is enorm blij dat Mika ervoor kiest om ook volgend seizoen voor Alphense Boys te voetballen. Iedereen heeft van begin af aan kunnen zien wat voor meerwaarde Mika is voor het elftal als speler en als persoon”, stelt voorzitter Irina van Stijn vast.

"De TC en toekomstig hoofdtrainer zien in Mika een hele belangrijke schakel in de as van het elftal om volgend seizoen successen te boeken met Boys 1."

• Voorhoede Boys 1 krijgt verder vorm

• Alphense Boys o14 wint van Sparta o14

Vandaag (zaterdag 19 juni) speelden er vier jeugdteams van Alphense Boys tegen de leeftijdsgenoten van Sparta Rotterdam. De o14 won knap en zeer verdiend met 0-1, de o15 (zie foto) speelde thuis met 1-1 gelijk, de o13 was op weg naar de gelijkmaker, maar in de counter werd het 4-2 voor Sparta. De o16 had een off day en verloor met 7-0. De o17 won met 2-6 bij en van Hercules o17.

Alphense Boys nieuwe o17 oefende vandaag uit tegen Hercules o17. De wedstrijd verliep niet zoals het hoorde en werd iets te fysiek. Ook de weerstand van de ploeg uit Utrecht was niet wat trainer Julian Jenner had gehoopt. Al heel snel stond het 0-4 en dan zakt de concentratie toch meteen wat weg omdat het te gemakkelijk gaat. De ploeg liet wat steekjes vallen (vandaar de twee tegengoals) en de zorgvuldigheid liet even te wensen over. Dat werd later weer beter en ook de samenwerking werd weer prima en de grip op de wedstrijd was snel weer terug. De doelpunten kwamen van verdediger Thibo Agyeman (2x, 1e foto), Jasper Groenenboom (2x, 2e foto), Meric Bayazit en Jaynilson Geoffery (penalty).

• Vervolgens werden er nog tal van open kansen gemist. De o17 gaat nu van een zomerstop genieten en beginnen op woensdag 4 augustus weer met de trainingen.

Alphense Boys nieuwe o16 speelde vandaag tegen Sparta JO16-1. Alphense Boys heeft een waslijst aan blessures en moesten puzzelen om te kunnen spelen. De ploeg van trainer Youri van Arnhem startte onherkenbaar slap en ongeconcentreerd. Het is Sparta wat meteen het initiatief neemt en een verkeerd uitgeschoten bal van de keeper van Alphense Boys komt voor de voeten van een Sparta speler en de bal kan net onder de lat worden weggetikt. Na 10 minuten een aanval van Sparta over de rechterkant de bal gaat over de keeper heen en wordt bij de tweede paal ingekopt. Het staat 1-0 voor Sparta. De Boys zijn nog steeds niet scherp, want drie minuten later staat het al 2-0 gevolgd door de 3-0.

• Het blijft eenrichtingsverkeer. Het lukt de Boys  niet om de bal voorin vast te houden, waardoor ze niet onder de druk van Sparta vandaan kunnen voetballen. Door wederom slordig balverlies op het middenveld wordt  het snel 4-0 en 5-0. Vlak voor rust krijgt Sparta nog een penalty en wordt het zelfs 6-0. Dit is ook de ruststand.

• Het is ongeveer 13 minuten in de tweede helft en de Boys hebben eindelijk het eerste schot op doel. Het lukt nu ook meer om onder de druk van Sparta vandaan te spelen. Helaas kan Sparta  in de 10de minuut  de bal na een vrije trap tussen de palen koppen 7-0. Daarna gebeurt er niet veel meer en is de eindstand bereikt 7-0.

• Komende dinsdag oefent de o16 om 18.30 uur thuis tegen ARC o17 en volgende week zaterdag volgt dan de laatste oefenwedstrijd om 10.30 uur bij en tegen Hollandia o16

Alphense Boys nieuwe o15 oefende vandaag thuis tegen Sparta Rotterdam o15 en startte goed met prima veldspel. Dit resulteert in diverse aanvallen over de flanken. Ernesto Kedde (zie foto onder) wordt meermaals op rechts weggestuurd en aan de andere kant doen Brian en Chivano dat samen via combinaties op links. Tot grote kansen leidt dit echter niet.

• Dat Sparta het lastig heeft om kansen te maken komt door het goede verdedigen van de boys, waarbij er weinig ruimte in de as van het veld wordt weggegeven. De keer dat de bal strak tussen de palen geschoten wordt handelt de Alphense Boys keeper Tyrone goed. Halverwege de eerste helft neemt Sparta een corner lang en valt de bal tussen alles en iedereen in bij de 2e paal. De bal wordt knullig uitverdedigd, beter gezegd, klaar gelegd voor een Sparta speler met de 0-1 tot gevolg. In de rust komen alle wisselspelers erin en zij hebben goed geluisterd naar het plan van de trainers. Sparta komt namelijk direct onder druk te staan door het collectief druk zetten en het harde werken van de jongens.

• Vince, de keeper in de tweede helft heeft weinig te doen gehad en de bal alleen maar aan zijn voeten gehad. Het laatste gedeelte van de wedstrijd hebben de AB voorhoede spelers nog genoeg energie om vol druk te geven met elkaar. Dit resulteert in meerdere veroveringen van de bal met gevaarlijke momenten die hierop volgde. Waar Sami Moutaa zijn eerste kans nog nipt over schoot, streepte hij zijn tweede kans fantastisch in het goal van de Sparta goalie, 1-1.

• Dit was een prima wedstrijd waarbij er duidelijk weer stappen gezet zijn in de ontwikkeling van alle spelers en als team. Hierbij weer de prachtige wedstrijdfoto’s van Arjan de Graaff, die weer gratis kunnen worden gedownload: https://photos.app.goo.gl/PQU2hT5qPtNYUA6V8

Volgende week zaterdag oefent de o15 om 12.45 uur thuis tegen Hollandia o15

Alphense Boys nieuwe o14 speelde vandaag voor de tweede keer in deze korte voorbereidingsperiode tegen een BVO. Was er vorige week nog teveel ontzag tegen Ajax, nu startte er vandaag een ploeg die veel feller en scherper was. In de beginfase waren beide ploegen daarom ook goed aan elkaar gewaagd, beide ploegen kregen kansen maar in beide gevallen stonden de keepers in de weg. In het verloop van de eerste helft kreeg AB wel meer de overhand maar dit resulteerde helaas niet in doelpunten.

• In de tweede helft brachten beide ploegen een aantal wissels, voor AB pakte dit goed uit en vanaf de start van de tweede helft drukte AB naar voren en werd er lef getoond om deze wedstrijd te willen winnen. AB kreeg heel veel kansen waaruit niet gescoord werd mede door het goede druk zetten en de diepgang vanuit het middenveld wist Sparta zich geen raad.

• Maar ook de verdediging van AB stond goed want door het slim opstellen en het goede coachen wist Sparta geen enkele kans te creëren in de gehele tweede helft. Omdat voorin de kansen op de voetballende manier niet werden afgemaakt, was het uiteindelijk Imran Addabani die boven de rest van de spelers uittorende en de bal hard in het doel kon koppen uit een strakke corner van Dylan van Stijn (0-1).

• AB bleef met lef vooruit verdedigen en bleven prachtige opgelegde kansen creëren die er om onbegrijpelijke wijze niet in wilden. De uiteindelijke overwinning op Sparta Rotterdam o14 (met daarin Seth Hoekstra (zie foto hieronder in duel met Rashaan) die afgelopen seizoen nog bij AB speelde) was dik en dik verdiend.

• Komende dinsdag oefent de o14 om 19.00 uur thuis tegen Jonathan o14 en dan volgt op zaterdag 26 juni de laatste oefenwedstrijd om 10.30 uur bij en tegen AZ o14.

Alphense Boys nieuwe o13 oefende vandaag uit tegen Sparta Rotterdam o13. Mede door een zwakke start stond Alphense Boys al snel achter. Sparta scoorde al  binnen één minuut (1-0). Na deze snelle achterstand probeerde Alphense Boys het wel maar waren de Spartanen vaardiger/doortastender en liepen uit naar 3-0. In de tweede helft stond het team beter en werd er meer op de helft van Sparta gevoetbald met o.a. een paar goede acties van spits Joey Statius Muller (zie foto)

• Alphense Boys knokte zich weer terug door een treffer van Karan Paragh (1e foto) die een door de keeper gelost schot van Dinand  van Schaik (2e foto) in de rebound promoveerde tot doelpunt.

• Imrane el Bouhassani scoorde kort daarna met een fraaie vrije trap net buiten het strafschopgebied de 3-2. Vlak voor tijd kreeg de ploeg van trainer Robin Stolwijk nog twee mogelijkheden op de gelijkmaker maar in de counter werd het 4-2 voor Sparta.

• Aanstaande woensdag speelt Alphense Boys om 18.30 uur thuis tegen Spartaan'20 en volgende week komt Vitesse naar Alphen a/d Rijn om 10.45 uur.

Alphense Boys 13-2 speelde thuis tegen Hollandia 14-2. Een tegenstander waarvan veel spelers twee jaar ouder zijn dan onze mannen. In het begin van de wedstrijd ging het aardig gelijk op, na zeven minuten opende Hollandia, na een ongelukkige miscommunicatie achterin, de score. Daarna pakte de Alphense Boys de controle en niet veel later kwam er een verdiende goal. David Dimitrov zette goed druk en verovert de bal in de 16 meter van Hollandia, hierna legt hij de bal af en kan Thierno de Haan afronden, 1-1!

• Ook de 2-1 komt door het goed vast zetten van de tegenstander, Kassem Fennich wint de bal en kan vervolgens soleren naar de goal! De Boys zijn lange tijd heer en meester op het veld. Waar er normaal 60 minuten wordt gespeeld is er vandaag gekozen voor 3x 25 minuten. Dat was te merken aan het einde van de wedstrijd, Hollandia kwam vlak voor de laatste rust op 2-3 (counter goal) en 2-4 (schot van afstand).

• De mannen uit Hoorn zette dit in het laatste deel voort, de tank was leeg bij Alphense Boys en de wedstrijd eindigde in 2-6. Een leerzame wedstrijd voor de Boys van trainer Robbert Renirie. Komende dinsdag oefent de 13-2 om 18.30 uur thuis tegen ARC 13-1 en volgende week zaterdag spelen ze de laatste oefenwedstrijd om 09.00 uur bij en tegen Hollandia 13-2