• Woensdagnieuwtjes

  Eindelijk waren er afgelopen zaterdag weer ‘’echte oefenwedstrijden’’ met een paar prachtige resultaten. Zo won de nieuwe o15 met 1-2 bij Feyenoord en won de nieuwe o16 met 0-3 bij Vitesse en speelde de nieuwe o18 heel knap 1-1 tegen Vitesse. Bij die laatste wedstrijd maakte mevrouw Veerman (moeder van Lars) enkele schitterende foto’s (zie boven en onder) die wij u niet willen onthouden.

 • Komende zaterdagen staan er opnieuw enkele mooie oefenwedstrijden op de agenda: Ajax nieuwe o15 en o14 komen naar Alphense Boys om te oefenen tegen onze nieuwe o15 en o14. De nieuwe o12 van Alphense Boys gaat naar Ajax toe om te oefenen

   

  Dinsdag 8 juni

  AB nieuwe o15 – ARC nieuwe o16                     18.30 uur  (6-0)

   

  Woensdag 9 juni

  AB nieuwe 13-1 – ARC nieuwe o14                    19.00 uur

   

  Donderdag 10 juni

  AB nieuwe E-Top – BSC’68 nieuwe 13-1          18.30 uur

   

  Zaterdag 12 juni:

  AB nieuwe o14 – Ajax nieuwe o14                     10.30 uur

  AB nieuwe o13 – Fc Amsterdam nieuwe o13       13.00 uur

  AB nieuwe o15 – Ajax nieuwe o15                     13.15 uur

  AB nieuwe o18 – AB nieuwe o21                        15.15 uur

   

  Dinsdag 15 juni:

  AB nieuwe o14 – ARC nieuwe o15                     18.30 uur

  AB nieuwe 13-2 – Meerburg nieuwe 13-1         18.30 uur

  AB nieuwe o16 – Zeeburgia nieuwe o16           20.00 uur

   

  Alphense Boys heeft zich voor volgend seizoen verzekerd van de diensten van Ammar Nadžak. De 27-jarige multifunctionele aanvaller kwam vier jaar geleden als profvoetballer uit op het hoogste niveau van Bosnië en Herzegovina namens Celik Zenica. Nadžaks laatste club was de Nederlandse tweededivisionist FC Lienden. Nadžak is Alphense Boys' vijfde aanwinst voor volgend seizoen. André Daling (Te Werve), Raychelo Fecunda (DWO), Younes Oulhou (Rijnsburgse Boys 2) en Ceyhun Sabaoglu (FC Breukelen) gingen hem voor. Drie van de vijf spelers die vanuit het onder 21 jaar-team van Alphense Boys zouden doorstromen naar het vlaggenschip, hebben toch besloten om te vertrekken. Georni Elvillia gaat in de tweede divisie voetballen bij Scheveningen, Taner Bayram en Ethienne Ortela kiezen voor zaterdag-eersteklasser Nootdorp.

  Dennis v/d IJssel (degene die nu bij Alphense Boys de jeugdselectietrainers begeleidt en aanstuurt) wordt trainer/coach van Ajax o16. De afgelopen twee seizoenen was hij al assistent bij de teams van trainer John Heitinga. Kennelijk heeft hij zoveel indruk gemaakt op de Ajax leiding dat ze hem nu een baan als zelfstandig trainer van Ajax o16 aanbieden en dat is een full-time baan. Wij komen Dennis dus in het najaar 2x tegen, want Alphense Boys o16 zit in dezelfde competitie (divisie 1 BVO) als Ajax o16. In zijn jonge jaren voetbalde Dennis bij Alphense Boys en leerde daar ook het vak van trainer tot hij naar ADO Den Haag A1 vertrok. Daarna was hij o.a. hoofdtrainer van CSW, ARC en Jodan Boys en heeft hij een goed lopende eigen voetbalschool (De Complete Techniek)

 • Hoe kan je aan het einde van dit 'rare' seizoen, als de kantine ook nog dicht is, toch op een lewuke manier je laatste training vieren? Daar hadden ze bij de JO19-3 een verfrissend antwoord op. Dinsdagavond reed de ijs-tuk-tuk van ijssalon Sebastiaan uit de Van Nesstraat voor bij de ingang van het complex. Aan alle spelers, trainers en leiders, plus hun ouders en af en toe ook nog een 'toevallige' passant (secretaris Gerard Haverkamp...) werd een heerlijk ijsje geserveerd. Wat een leuk en gezellig initiatief!

   

 • De renovatie van veld 4, is na een ‘’regenpauze’’ van een week weer hervat. De nieuw drainage is inmiddels aangebracht via een ingenieus systeem (zie foto’s), waarbij een geul wordt getrokken, aarde wordt afgevoerd en de drains er gelijk in worden gelegd. Daarna worden de gaten met zand opgevuld Op dit moment wordt het veld met zand gemengd, geëgaliseerd en hopelijk nog deze week, ingezaaid. Nadeel van dit splinternieuwe veld is dat we daar het hele komende seizoen maar beperkt gebruik van kunnen maken omdat de nieuwe grasmat heel kwetsbaar is in de eerste maanden na aanleg. We hopen er voor het eerst bij het Jens Toornstra toernooi (zondag 29 augustus) weer gebruik van te kunnen maken door de allerkleinsten.

 • In de afgelopen week hebben de voorrondes plaatsgevonden voor het NK Shoot Outs wat plaats vindt op 20 juni op de sportcampus in Zeist van de KNVB. Kinderen in de leeftijdscategorieën van JO8 t/m JO13 zullen dan strijden wie zich Nederlands Kampioen mag noemen. Alphense Boys wordt in elke categorie vertegenwoordigd door de winnaars uit de voorrondes die we op de club hebben georganiseerd.

  Het NK Shoot Out wordt georganiseerd door Football Acumen NL en staat onder leiding van Cedric van der Gun (oud speler van o.a. Ajax en FC Utrecht). Dit jaar worden deze kampioenschappen voor het eerst gehouden en er doen 35 clubs mee die allemaal 6 finalisten naar Zeist mogen sturen.

  In de afgelopen week hebben we diverse voorrondes georganiseerd. Op de woensdagmiddagmiddag op de training heeft elke team een ronde gespeeld waaruit twee winnaars naar voren zijn gekomen. Deze winnaars hebben afgelopen zondag de halve finale gespeeld om te bepalen wie Alphense Boys mag vertegenwoordigen per leeftijdscategorie. Het enthousiasme was erg groot. Op de woensdagmiddagtraining konden we met de Shoot Out dus al goed trainen voor een één op één situatie. Gisteren was het dus zover: De halve finale! Onder leiding van Michael Vermeulen en Ed Koelewijn hebben ongeveer 30 spelers/speelsters gestreden voor de finale plaats. Het niveau was hoog en er waren veel spelers/speelsters die alles raak schoten. Er moest zelfs een tweede ronde aan te pas komen om voor elke categorie een winnaar te krijgen. Wat niet vergeten mag worden is dat we twee geweldige keepers in het doel hadden staan. Voor een keeper is dit een vrij intensieve training en de twee heren hebben het doel met veel passie verdedigd. Groot compliment voor: Owen (JO 10-2) en Rohan (JO 11-3).

 • Na ruim een uur Shoot Outs nemen kwam niemand minder dan Cedric van der Gun zelf de gouden tickets uitreiken. Dit zijn de winnaars die onze club op 20 juni gaan vertegenwoordigen:

  JO8: Kylian Kerkhoven

  JO9: Hamo Abdy

  JO 10: Fedde de Kleer

  JO 11: Marouan el Farsi

  JO 12: Izayah Monterie

  MO 13: Sanae Rbii

  Natuurlijk moest iedereen op de foto met Cedric en daarna een lekker ijsje op deze mooie middag.

  Dank aan de vrijwilligers die dit georganiseerd hebben: Michael Vermeulen, Laurette Titshof, Ed Koelewijn en de trainers van de Complete Techniek! Deze hoofdleiders van Alphense Boys zijn al jaren lang de drijvende krachten achter onze mooie club. Super goed gedaan allemaal.

  Edwin Spliet , Jeugd Alphense Boys

 • Yannick Kramer, al zijn gehele voetbalcarrière actief bij Alphense Boys en momenteel aanvoerder van Zondag 4, is bezig met zijn afstudeeronderzoek voor de Master Mediapsychologie aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. Zoals wel meer studenten is het altijd een struggle om het gewenste aantal respondenten te verzamelen. Hij doet daarom graag via Alphense Boys een oproep om extra respondenten te verzamelen.

  Het onderzoek gaat over de invloed van YouTube op de samenleving en kan door alle leeftijden ouder dan 18 jaar worden ingevuld (dus wel senioren). Deelnemers maken kans op een cadeaukaart van 50 euro. De moeite waard dus!

  Je kunt via deze link meedoen: https://vuass.eu.qualtrics.com/jfe/form/SV_6yVjSPrZGIyk8om?st=yk. Het invullen van de vragen duurt tien minuten en je kunt de enquête beste op je laptop of computer uitvoeren. Er wordt een aantal waardebonnen onder de deelnemers verloot. 

 • Het lijnentrekken op de grasvelden gaat het hele jaar door. Soms is het hopeloos slecht weer (zie 1e en 2e foto) , maar zoals nu is het heerlijk om in het zonnetje en in korte broek over de velden te lopen (3e foto). Bij Alphense Boys wisselen Theo van Holstein en Kees Hoogervorst elkaar af en trekken de lijnen op de velden van Alphense Boys.

 • Alphense Boys rouwt: eerste elftal-speler Bright Ampong is op 31-jarige leeftijd overleden. 'We kunnen het niet bevatten', reageert Gerard Haverkamp, bestuurslid van Alphense Boys. De rechtsback uit Den Haag speelde sinds twee seizoenen voor Alphense Boys. Aanvankelijk zou hij na dit seizoen vertrekken, kondigde de verdediger zelf aan, maar onlangs kwamen Ampong en Alphense Boys toch tot overeenstemming over een verlenging van zijn contract. 'En dan volgt dit verschrikkelijke bericht.' 'Vol energie, een echte leider. En, een mooi persoon', zo omschreef trainer Remco Tuinenburg de voetballer.