• Woensdagnieuwtjes

  Afgelopen zaterdag speelden Alphense Boys 13-1 en 14-1 een mix-oefenwedstrijd. Het was hartstikke koud en daar hadden de leiders van de 14-1 en 13-1 iets op gevonden. In de rust werd warme chocolademelk geschonken (met slagroom!)

 • Op dit moment heeft Alphense Boys 41 stage uitnodigingen gehad voor 29 jeugdspelers (enkele spelers kregen meerdere uitnodigingen). Die stage periode bij 9 verschillende BVO’s vinden plaats vanaf nu tot 1 april. Inmiddels is al van 4 spelers bekend dat ze volgend seizoen bij een profclub mogen gaan spelen.

  Abdou Harroui mag zich nog altijd in de belangstelling verheugen van meerdere clubs. De 22-jarige middenvelder van Sparta bevestigt de interesse van Club Brugge, terwijl eerder FC Groningen al achter hem aanzat.

  Yasin Poyraz (24, speelde ooit 1 seizoen bij Alphense Boys) gaat per direct spelen bij Turkse club Kirikkale Buyuk Anadoluspor

  Ook nadat het kabinet dinsdagavond heeft aangekondigd dat de huidige lockdown in ieder geval wordt verlengd tot en met 9 februari, blijven de overgebleven twee scenario’s rondom een herstart van de seniorencompetities in het amateurvoetbal allebei nog op tafel liggen. Begin december werd duidelijk dat door de lockdown het niet meer haalbaar is om de huidige competities volledig uit te spelen. Hierdoor bleven de volgende twee scenario’s over:

  • De huidige competities opdelen in halve poules waarbij er alsnog een hele competitie wordt gespeeld
  • Het uitspelen van alleen de eerste competitiehelft

  Ondanks de verlenging van de lockdown is het op dit moment nog te vroeg om een definitief besluit te nemen over een van deze scenario’s. Hoewel het er niet gemakkelijker op wordt, blijven beide scenario’s nog steeds realistisch en haalbaar. Met de eerstvolgende persconferentie hopen we van het kabinet meer duidelijkheid te krijgen over eventuele versoepelingen voor de sport. Op basis hiervan zal uiterlijk in de week van 9 februari een besluit worden genomen over de hervatting van de competities. De KNVB noemde deze speeldatums als er half maart eventueel weer zou mogen worden begonnen: 13/14 maart, 20/21 maart, 27/28 maart, 3/4/5 april (Pasen), 10/11 april, 17/18 april, 24/25 april, 1/2 mei, 8/9 mei, 15/16 mei (eventueel extra donderdag 13 mei, Hemelvaartsdag), 22/23 mei, 29/30 mei, 5/6 juni, 12/13 juni, 19/20 juni, 26/27 juni. Dat zijn in totaal 18 speeldagen, als we met Pasen 2x gaan spelen en ook met Hemelvaartsdag. Het zou dus eventueel nog kunnen!

 • Mijn naam is Max Domburg en ik ben 9 jaar oud. Ik zit in groep 6a van de meridiaan in Kerk & Zanen. Mijn grootste hobby is voetbal en dit is het derde jaar dat ik op Alphense Boys zit. Samen met mijn teamgenoten vormen wij de JO10-3. In ons team is het belangrijkste dat we plezier maken en dat lukt heel erg goed. Zelfs tijdens Corona trainen we op woensdag en op zaterdag. Trainer Edwin en trainer Khalid helpen ons bij de wedstrijden en zo worden we steeds beter en beter. Mijn favoriete voetbalclub is Feyenoord! Mijn idool is Maradonna.

 • Dat ik voor Alphense Boys heb gekozen was niet zo moeilijk want mijn vrienden zaten ook op deze club en ik ben blij dat ik op Alphense Boys zit. Mijn sterkste voetbalkwaliteiten zijn koppen en schieten. Op de trainingen van woensdag leren wij nu goed verdedigen en overspelen. De woensdagmiddag training bij Alphense Boys is echt een aanrader want daar leer je heel goed voetballen. Het mooie is dat als je nog geen 7 jaar bent dat je geen contributie hoeft te betalen. Wat heel leuk is aan ons team dat we elk jaar erg ons best doen om heel veel loten te verkopen voor “de grote clubaktie”. Dit jaar heb ik er meer dan 50 loten verkocht. Vorig jaar hebben wij als team het zo goed gedaan dat we allemaal een officieel Alphense Boys trainingspak hebben gekregen. Hoe het dit jaar er voor staat is nog niet bekend maar daar zullen we snel wat over horen. Ook hebben wij als team elk jaar een leuk uitje. We zijn al naar de bowlingbaan geweest en ook zijn we naar “Jumping XL” geweest. Ik hoop dat Corona snel voorbij is zodat we weer met elkaar wat leuks kunnen doen. Zie ik jullie binnenkort ook op de club. Zie de website voor meer informatie. Groetjes Max

 • Sinds begin september is de inschrijving voor de Talentendag van Alphense Boys i.s.m. Feyenoord (woensdag 24 februari 2021, voorjaarsvakantie in regio Midden en Noord) geopend via de website van Alphense Boys.Klik ''activiteiten'' aan in de balk en daarna ''Talentendag'', de rest wijst zich vanzelf. De aanmeldingen worden nauwkeurig beoordeeld voordat de bevestiging volgt. Spelers ouder dan 14 jaar die langdurig te laag hebben gespeeld of verder dan ± 30 minuten rijden van Alphense Boys wonen, worden niet ingeschreven. Je moet echt bovenmatig talentvol zijn en tot de beste spelers van jouw geboortejaar van jouw team behoren, wil je kans hebben om te worden ingeschreven.

  Afgelopen zondag hebben enkele bestuursleden een rondje gemaakt langs leden die afgelopen jaar 25, 40, 50 of 60 jaar lid zijn van de Boys. Anderhalve week geleden hebben zij een brief gekregen, waarin werd gezegd dat we contact met hen zouden opnemen, om een afspraak te maken, om de bijbehorende versierselen te overhandigen. Normaal doen we dat altijd op de Nieuwjaarsreceptie, maar door corona kon deze dit jaar niet worden gehouden. Enkele jubilarissen werden inderdaad gebeld, maar op het moment dat de bestuursleden al voor hun deur stonden. Dat leverde natuurlijk aangenaam verraste gezichten op. Jordan de Rijk en Mathieu Schols kregen de bronzen speld overhandigd voor hun 25-jarig lidmaatschap. Bij Mathieu werd aanvankelijk vergeefs aangebeld en de bestuursleden spraken het vermoeden uit dat hij nog op bed lag… Niets bleek minder waar, want even later kwamen ze een joggende Mathieu op hun route tegen. Ter plakken kreeg ook hij toen zij speld. Ook bij Hans Eijsackers (60 jaar lid) stond het bestuur vergeefs aan de deur. Ze kregen hem wel aan de telefoon (hij was onderweg naar Amsterdam) en toen werd de afspraak gemaakt om de speld maandagavond nog langs te brengen. Zo zal geschieden. Henny de Lange en Wilfred de Rooij (beiden 50 jaar lid, gouden speld), Johnny Rijsdam (40 jaar, zilver) waren gelukkig wel thuis, net als Jan Verwoerd. Hij was in 2020 ook 60 jaar lid van de Boys en ontving hiervoor de jubileumtegel. Behalve hun speld/tegel kregen de jubilarissen ook een flesje wijn én een tegoedbon voor een kannetje bier, wanneer de kantine weer open mag!

 • Feyenoord (waar Alphense Boys mee samenwerkt) organiseert op woensdag 27 januari om 20.00 uur een gratis webinar (90 minuten) voor alle geïnteresseerde trainers van Alphense Boys met als onderwerp: "Coronatijd : Fysieke & Mentale uitdagingen voor de jeugd"

  Iedereen kan zich aanmelden en deelnemers krijgen de dag na de webinar een link om terug te kunnen kijken. Dus wanneer je niet kan deelnemen op die woensdag (omdat je training moet geven), krijg je toch de mogelijkheid om terug te kijken. Dus geef je vòòr donderdag 21 januari op bij  mij:  Paul.Bahlmann@hetnet.nl

  Jeugd kan in principe nog trainen en voetballen. Al mag je geen wedstrijden spelen. Het is een onderbelicht onderwerp maar ook voor jeugd zijn er fysieke en mentale uitdagingen in deze beperkende periode die effect kunnen hebben op de belastbaarheid.

  In deze webinar laat Mark Onderwater, head of performance van de Feyenoord Academy, zien hoe je met deze uitdagingen kan omgaan en hoe je met name middenbouw en bovenbouw spelers gemotiveerd houd en voorbereid op de herstart van het voetbal. Vervolgens kijken we vooruit naar de periode na Corona.

  De thema’s blessure-vrij blijven, motivatie en belastbaarheid vormen de rode draad van dit webinar.

  Leerdoelen :

  • Wat zijn de fysieke uitdagingen van spelers van 14-18 jaar en ouder in deze corona tijd
  • Hoe ga je hiermee om in trainingen
  • Hoe voorkom je blessures als spelers weer wedstrijden mogen spelen.

  Op woensdagmorgen 27 januari ontvangen de geïnteresseerden een link waarmee zij gratis kunnen deelnemen aan deze webinar.

  Het webinar wordt gegeven via WebinarJam. Je kan zowel via je mobiel als laptop/desktop inloggen.

  Het webinar duurt 90 minuten waarbij de topcoaches zowel een presentatie als videobeelden delen.

  Interactie is een belangrijk onderdeel van het webinar. 

  Tijdens het Webinar kan je vragen stellen via de chat. Daarnaast kan je reageren op polls? of meerkeuzevragen. Dus geef je vòòr vrijdag 22 januari op bij:  Paul.Bahlmann@hetnet.nl

  • Naam club
  • Volledige naam
  • Functie bij de club
  • Emailadres