• De eerste virtuele voetbalquiz van Alphense Boys Zaterdag 4 • In deze rare tijden zonder fysiek voetbal, in ieder geval bij de senioren en bij spelers boven de 18, is alleen trainen in kleine groepjes, en of dat er nu 2 of 4 zijn een crime, die er voor elk team inhakt, (en dan hebben we t nog niet eens over het missen van de beroemde derde helft) Over het nut en de onzin van het niet buiten kunnen sporten op afstand zullen we t hier maar niet hebben.

  Daarom heb ik voor de mannen van Zaterdag 4 een pittige voetbalquiz in elkaar gezet met 36 vragen, variƫrend van redelijk goed te doen, tot best lastige vragen.

   

 • Eerst maar gezorgd dat er wat te drinken en een zoutje bij was, dus bij iedereen een paar La Trappe’s en wat chips gebracht, zodat het toch een beetje een derde helft gevoel kreeg, per slot van rekening is de afspraak dat bij winst het eerste rondje altijd van mij is, met de bitterballen erbij uiteraard, maar ja dat is nu even lastig (scheelt wel in de portemonnee šŸ˜Š)

  Eindelijk was het na veel gesteggel over de datum gisteren de 28e D-Day. Vrijwel iedereen was er, en ze waren er klaar voor, biertjes waren gekoeld en ingeschonken. En dan blijkt dat ze toch best fanatiek zijn, ondanks dat het maar een spelletje voor de leut is, hoewel er toch een prijsje aan de eerste plaats verbonden was, die gaat op korte termijn bij de winnaar bezorgd worden.

  Via Teams hebben we een Kahoot sessie gedaan, en voor degenen die wel eens een Kahoot quiz hebben gedaan, niet alleen het goeie antwoord telt, maar ook de snelheid waarmee je t antwoord geeft heeft invloed op de punten.

 • Na wat wisselingen van de eerste plaats en het bijkomende protesteren over het verkeerd invullen en te vroeg gokken van het verkeerde antwoord, bleek na het optrekken van de kruitdampen Beau Haverkamp als de duidelijke winnaar overgebleven te zijn, met op een goeie tweede plek Christiaan Lalic (onze zelfbenoemde grensrechter voor het leven) en op de derde plek is geĆ«indigd Shimon Onderstal, de rest heeft de olympische gedachte goed vorm gegeven, zullen we maar zeggen, maar zonder de rest geen overtuigende winnaar natuurlijk.

  In ieder geval hebben we de teamgeest zo nog een beetje vormgegeven, en popelen we om weer eens op t veld te kunnen staan in een volledige bezetting, maar dat zal nog een tijdje gaan duren vermoed ik.

   

 • Voor nu iedereen een gezond en voorspoedig 2021,  maar ook namens Zaterdag 4 onze deelneming aan de familie van Hans Wertheijm, die de Boys Familie is ontvallen, een markant persoon die gemist gaat worden.

  Namens Zaterdag 4

  Ruud van Donk