• Mika blijft bij Alphense Boys

  • Heugelijk nieuws voor Alphense Boys. Mika van Rees voetbalt ook volgend seizoen op sportpark De Bijlen. Daarmee maakt Mika definitief de overstap van FC Lisse naar Alphense Boys.

    Voor wie jou nog niet kent, stel jezelf eens voor.

    “Mika van Rees, 20 jaar en kom uit Nieuw-Vennep. Momenteel studeer ik in Leiden aan de universiteit. Ik zit in het laatste jaar van mijn bachelor. Daarnaast ben ik jeugdtrainer bij Sparta Rotterdam.”

    “Als voetballer ben ik begonnen bij DIOS in Nieuw-Vennep. Daarna heb ik gevoetbald voor Koninklijke HFC en de afgelopen jaren bij FC Lisse.” 

  • Waarom heb je gekozen na een halfjaar Alphense Boys om bij ons te blijven?

    “Ik heb gekozen om bij Alphense Boys te blijven omdat het team mij erg aanspreekt. Ik heb het naar mijn zin. Daarnaast voel ik waardering vanuit de club en heb ik de gesprekken richting volgend seizoen als fijn ervaren.”

    Op wat voor seizoen hoop jij voor jezelf en voor het team volgend jaar?

    “Ik hoop op een seizoen waarin we ons als individuen ontwikkelen en vanuit daar ook als team beter worden.”

    Belangrijke schakel

    "Mika is voor de tweede seizoenshelft gehuurd van FC Lisse en heel de vereniging is enorm blij dat Mika ervoor kiest om ook volgend seizoen voor Alphense Boys te voetballen. Iedereen heeft van begin af aan kunnen zien wat voor meerwaarde Mika is voor het elftal als speler en als persoon”, stelt voorzitter Irina van Stijn vast.

    "De TC en toekomstig hoofdtrainer zien in Mika een hele belangrijke schakel in de as van het elftal om volgend seizoen successen te boeken met Boys 1."

  • Voorhoede Boys 1 krijgt verder vorm

  • De eerste virtuele voetbalquiz van Alphense Boys Zaterdag 4



  • In deze rare tijden zonder fysiek voetbal, in ieder geval bij de senioren en bij spelers boven de 18, is alleen trainen in kleine groepjes, en of dat er nu 2 of 4 zijn een crime, die er voor elk team inhakt, (en dan hebben we t nog niet eens over het missen van de beroemde derde helft) Over het nut en de onzin van het niet buiten kunnen sporten op afstand zullen we t hier maar niet hebben.

    Daarom heb ik voor de mannen van Zaterdag 4 een pittige voetbalquiz in elkaar gezet met 36 vragen, variërend van redelijk goed te doen, tot best lastige vragen.

     

  • Eerst maar gezorgd dat er wat te drinken en een zoutje bij was, dus bij iedereen een paar La Trappe’s en wat chips gebracht, zodat het toch een beetje een derde helft gevoel kreeg, per slot van rekening is de afspraak dat bij winst het eerste rondje altijd van mij is, met de bitterballen erbij uiteraard, maar ja dat is nu even lastig (scheelt wel in de portemonnee 😊)

    Eindelijk was het na veel gesteggel over de datum gisteren de 28e D-Day. Vrijwel iedereen was er, en ze waren er klaar voor, biertjes waren gekoeld en ingeschonken. En dan blijkt dat ze toch best fanatiek zijn, ondanks dat het maar een spelletje voor de leut is, hoewel er toch een prijsje aan de eerste plaats verbonden was, die gaat op korte termijn bij de winnaar bezorgd worden.

    Via Teams hebben we een Kahoot sessie gedaan, en voor degenen die wel eens een Kahoot quiz hebben gedaan, niet alleen het goeie antwoord telt, maar ook de snelheid waarmee je t antwoord geeft heeft invloed op de punten.

  • Na wat wisselingen van de eerste plaats en het bijkomende protesteren over het verkeerd invullen en te vroeg gokken van het verkeerde antwoord, bleek na het optrekken van de kruitdampen Beau Haverkamp als de duidelijke winnaar overgebleven te zijn, met op een goeie tweede plek Christiaan Lalic (onze zelfbenoemde grensrechter voor het leven) en op de derde plek is geëindigd Shimon Onderstal, de rest heeft de olympische gedachte goed vorm gegeven, zullen we maar zeggen, maar zonder de rest geen overtuigende winnaar natuurlijk.

    In ieder geval hebben we de teamgeest zo nog een beetje vormgegeven, en popelen we om weer eens op t veld te kunnen staan in een volledige bezetting, maar dat zal nog een tijdje gaan duren vermoed ik.

     

  • Voor nu iedereen een gezond en voorspoedig 2021,  maar ook namens Zaterdag 4 onze deelneming aan de familie van Hans Wertheijm, die de Boys Familie is ontvallen, een markant persoon die gemist gaat worden.

    Namens Zaterdag 4

    Ruud van Donk