• Voorhoede Boys 1 krijgt verder vorm

  • Woensdagnieuwtjes

    Hoi, Ik ben Mylan en ik ben 6 jaar oud. Zoals je kunt zien ben ik een fan van FC Barcelona. Later wil ik zelf net goed worden als Messi. Dit seizoen speel ik ook een echte competitie tegen andere clubs in de buurt van Alphen aan den Rijn. Samen met mijn teamgenoten zijn wij Alphense Boys JO 7-1. Ik vind het super leuk om wedstrijdjes te voetballen. Vooral scoren vind ik het aller leukste. Je snapt wel dat ik het liefste in de spits wil voetballen. Alphense Boys is een hele leuke club want zelfs tijdens de corona mogen we blijven trainen. De trainingen zijn heel goed. Trainer Cris en trainer Ed leren mij heel goed voetballen. Ook als het regent sta ik gewoon op het veld. Wil je ook voetballen? Kom dan ook naar Alphense Boys! Groetjes van Mylan “Messi” Alfrink. Ook spelen bij deze mooie club? Dat kan. En tot 7 jaar is spelen bij Alphense Boys GRATIS : https://www.alphenseboys.nl/inschrijven/#

  • Sinds begin september is de inschrijving voor de Talentendag van Alphense Boys i.s.m. Feyenoord (woensdag 24 februari 2021, voorjaarsvakantie in regio Midden en Noord) geopend via de website van Alphense Boys. Klik ''activiteiten'' aan in de balk en daarna ''Talentendag'', de rest wijst zich vanzelf. De aanmeldingen worden nauwkeurig beoordeeld voordat de bevestiging volgt. Spelers ouder dan 14 jaar die langdurig te laag hebben gespeeld of verder dan ± 30 minuten rijden van Alphense Boys wonen, worden niet ingeschreven. Je moet echt bovenmatig talentvol zijn en tot de beste spelers van jouw geboortejaar van jouw team behoren, wil je kans hebben om te worden ingeschreven. Inmiddels hebben we 77 spelers ingeschreven, maar zijn er ook al 150 afgewezen.

    Kees de Rijk en Tom den Daas zijn de afgelopen weken namens de dagploeg bezig geweest om alle reclameborden weer vast te zetten. Die moesten los vanwege het plaatsen van de kantplanken om de rubber korrels op het veld te houden. Afgelopen vrijdag werden de laatste borden vastgezet.

  • Tristan Le Devedec van Alphense Boys 13-1, raakte bij de warming-up voor een onderlinge wedstrijd tegen een ander Alphense Boys team, ongelukkig geblesseerd en moest zelfs voor onderzoek naar het ziekenhuis. Voorlopig zit hij flink in de bandages en zal het even duren voordat hij weer bij zijn voetbalmakkers op het veld staat. Sterkte Tristan en we hopen je weer snel te zien.

  • De Grote Clubactie gaat de laatste weken in. De uiterste inleverdatum is zondag 15 november a.s. “Laten we er met elkaar voor zorgen dat we nog een paar weken alles uit de kast halen om loten te verkopen en hoger uit te komen dan vorig jaar, toen we 3.474 loten verkochten”, zeggen de organisatoren Jan-Willem den Elzen en Manfred van den Berg. “Zeker in deze tijd kan Alphense Boys de opbrengst natuurlijk goed gebruiken, maar de teams zelf kunnen we zoals altijd ook een mooi centje mee verdienen, bijvoorbeeld voor een teamuitje of deelname aan een buitenlands toernooi. Want laten we toch hopen dat zulke evenementen volgend voorjaar weer mogelijk zijn.” Een team dat meer dan 150 loten verkoopt, krijgt 1,20 per lot. Om dit goed te kunnen regelen, is het belangrijk dat op elk ingeleverd lotenboekje de naam van de speler/speelster staat, en het team waar hij/zij in voetbalt. Heb je extra boekjes nodig, laat het dan weten en neem contact op met Jan Willem (06-44500470) of Manfred (06- 42071779). Ook voor de beste individuele lotenverkopers is er een prijs.

    Afgelopen zondag speelde Feyenoord geen beste wedstrijd en won pas diep in blessuretijd van FC Emmen (2-3). Jens Toornstra was de beste Feyenoorder. Hij scoorde de gelijkmaker (2-2) en werd in het AD voor zijn goede spel beloond met een 7,5 en kreeg daarmee een plek in het AD elftal van de week.

  • Komende zondag (8 november) organiseert de jeugdafdeling van Alphense Boys van 11.30 tot 13.30 uur een Mix-toernooi voor alle spelers en speelsters van onder 8 t/m onder 11 jaar. Via jullie trainers en leiders ontvangen jullie verder alle nodige informatie

    Afgelopen zaterdag is Alphense Boys 13-2 wezen trainen op het strand van Noordwijk. Een andere ondergrond dan normaal waar de jongens 2 uur lang zwaar en met veel plezier hebben getraind.

  • Deze pittige training stond vooral in het teken van doorzettingsvermogen. De jongens hebben dan ook maar liefst 7x een pittige heuvel richting de duinen opgerend. Aan het eind van de training waren een hoop spelers voldaan en hebben zij de dag erna genoten van de spierpijn.

  • Ook Alphense Boys 17-1 was te vinden op een strand. Altijd leuk en dat laten deze beelden ook zien.

  • De gemeente Alphen aan den Rijn stelt zich kandidaat om European City of Sports te worden. Ieder jaar wijst ACES Europe een aantal steden in Europa aan als sportstad en Alphen wil dat predicaat in 2021 dragen. De gemeente hoopt met deze titel een aantal sportgerelateerde initiatieven versneld of versterkt van de grond te trekken. De titel wordt gekoppeld aan de Nationale Sportweek in 2021. Een belangrijk onderdeel van de selectie is het maken van een video die laat zien waarom Alphen a/d Rijn deze titel verdient. Hierover komen verschillende partijen aan het woord. Alphense Boys is gevraagd om over het item talentonwikkeling/topsport te vertellen.

    In deze dagen vallen de bladeren massaal van de bomen. En dat is lastig voetballen als ze op de kunstgras of op de gewone grasvelden komen. De gemeente is dan ook dagelijks bezig om deze bladeren te verwijderen.

  • Omdat de kleedkamers niet mogen worden gebruikt wordt vooral op zaterdag de tribune gebruikt als openbare kleedruimte om even het tenue aan te trekken voor een onderlinge oefenwedstrijd. Ook de selectietrainers gaan creatief om met deze ruimte om de wedstrijdbespreking te houden.

  • Hierbij een dringend beroep aan alle spelende leden om de cornervlaggen niet te testen op hun buigzaamheid. Dat overleven die stokken niet zoals deze foto laat zien en dat kost de club dus weer geld om deze te vervangen….!

  • Ook een verzoek aan iedereen  om niet in de doelnetten te klimmen. In de zomer zijn er tientallen netten vervangen en in die nieuwe netten zitten nu al gaten aan de zijkant en achterkant. En die komen er echt niet in door een hard schot! Trainers en leiders, let hier een beetje op svp.