• Kleedkamers dicht, trainen en oefenwedstrijden onder voorwaarden

  Als gevolg van de aangescherpte corona-maatregelen zijn alle competities voor onze teams stilgelegd. Trainingen mogen doorgaan, maar wel onder voorwaarden. Die worden hieronder beschreven en kort toegelicht. Ze zijn tevens opgenomen in het geactualiseerde corona-protocol van Alphense Boys, dat vanaf heden (15 oktober) van kracht is. Het protocol kan dagelijks worden aangepast, bijvoorbeeld als de gemeente/Veiligheidsregio en/of de GGD extra maatregelen afkondigen. De geldende lokale noodverordening en gemeentelijke bepalingen blijven altijd leidend.

  Het bestuur stelt ten aanzien van trainingen en het spelen van oefenwedstrijden de volgende maatregelen in:

  Senioren:

  • Er worden geen oefenwedstrijden gespeeld, ook niet onderling of tegen buurverenigingen.
  • Trainingen gaan volgens het geldende trainingsrooster door, waarbij de volgende voorwaarden worden gesteld:

  -          Seniorenteams mogen in meerdere groepjes van maximaal vier spelers trainen op één veld. Op een kwart veld mogen maximaal 2 groepjes van 4 spelers tegelijkertijd trainen. Dit betekent in de praktijk dat een gemiddeld team de training in twee shifts zou moeten uitvoeren.

  -          Binnen deze groep moeten zij 1,5 meter afstand houden ten opzichte van elkaar. De trainer wordt niet gerekend tot het viertal.

  -          De groepen van vier spelers trainen zoveel mogelijk in vaste samenstelling; de groepen vermijden contact met elkaar. Het moet duidelijk herkenbaar zijn bij welk groepje iedere speler hoort (bv. door het gebruik van verschillende kleuren hesjes).

  Als door (vertegenwoordigers van) het bestuur wordt geconstateerd dat teams of spelers zich niet aan de voorwaarden houden, kan dit ertoe leiden dat het team wordt uitgesloten van verdere trainingen.

  Ideeën over corona-proof trainen kun je hier vinden.

  Jeugd:

  • Onderlinge oefenwedstrijden zijn mogelijk, dus tegen jeugdteams van Alphense Boys op ons eigen complex.

  -          Wil je als team een oefenwedstrijd spelen dan kan dit op zaterdag tussen 9.00 uur en 13.30 uur. Bij de oefenwedstrijden zijn maximaal drie begeleiders per team toegestaan.

  -          Je kunt als teamleider of trainer een wedstrijd in het schema laten zetten. Dit loopt via Paul Bahlmann, uitsluitend per mail: paul.bahlmann@hetnet.nl. Wedstrijden aanmelden kan tot uiterlijk donderdag 18.00 uur voor de volgende zaterdag.

  -          Bij de wedstrijden is géén publiek toegestaan en maximaal 3 begeleiders per team. Maximaal 15 minuten voor aanvang aanwezig op het complex en direct na de wedstrijd het complex verlaten.

  • Trainingen volgens het normale trainingsschema

  -          Bij trainingen zijn geen ouders of publiek toegestaan (zie ook Toegang).

  -          Spelers in de O19-teams mogen ongeacht hun geboortejaar sporten in teamverband en onderlinge trainingswedstrijden spelen tegen jeugdteams van de eigen vereniging op de eigen club.

  Verder geldt, zoals altijd:

  -          Kom altijd omgekleed en liefst alleen naar het veld.

  -          Kom niet meer dan 5 minuten voor je training naar het complex en verlaat het complex direct na je training.

  -          Blijf thuis bij klachten, ook bij lichte verschijnselen, en laat je testen.

  -          Houd als volwassene altijd 1,5 meter afstand tot iedereen die niet tot je huishouden behoort.

  -          Was en/of desinfecteer je handen zo vaak als het kan.

  -          ‘Vrij’ voetballen of rondhangen op het complex is niet toegestaan.

  Toegang:

  Behalve voor spelers, trainers en leiders, is het complex alléén toegankelijk voor personen die een rol hebben bij de organisatie van de trainingen.

  De kleedkamers zijn gesloten, met uitzondering van een aantal toiletten. Om te voorkomen dat het in gangen of andere ruimten druk wordt, is het niet toegestaan om spullen (droog) weg te leggen in de kleedkamers. Ballen en andere trainingsmaterialen mogen door maximaal twee leiders/trainers per team worden gehaald en teruggebracht. Zij bewaren 1,5 meter afstand van elkaar en andere personen. Afhalen van kleding kan alleen op afspraak.

  Het clubgebouw is gesloten en kan alleen voor activiteiten van het bestuur en/of het wedstrijdsecretariaat worden gebruikt. Hierbij gelden de huidige coronarichtlijnen m.b.t. het aantal toegestane personen in binnenruimten. Voor de commissiekamer geldt een aanwezigheid van maximaal drie personen.

  Tot slot vragen wij met nadruk aan alle teamleiders, trainers en aanvoerders om een positief geval van Corona-besmetting in je team direct ook te melden aan de club (bij Ronald Hendricx, tel. 06-30056777, mail: info@hendricxconsultancy.com). Dit is in het belang van je teamgenoten, maar wij staan hierover ook in contact met de GGD en de gemeente i.v.m. eventueel te nemen maatregelen.

  Tot slot

  Blijf gezond!