• Alphense Boys JO14-1 –Rksv DCG JO14-1 Sobere overwinning geeft ook 3 punten

  Het is vandaag een heerlijke zonnige dag met volop voetbalspektakel bij de Boys. De JO14 ontvangt DCG uit Amsterdam.

  We missen vandaag teamleider Hans, die nog even van wat vakantie geniet. Gelukkig was de balsponsor door Hans al wel geregeld. Bedankt Uipkes Houten Vloeren uit Alphen aan de Rijn voor jullie bijdrage als balsponsor. Op de bank starten vandaag Alec (blessure), Bjorn, Hakan, Thijs, Daan S, Serua en Vince. Ralph mag vandaag vlaggen, dus aanvoerder Sami kiest (nadat Ralph positie heeft genomen) om op de andere helft te starten.

  De Boys starten met hoge druk. Damian vindt Bryan en die geeft voor op D’Angelo. De eerste kans is een feit. DCG lijkt een afwachtende verdedigende houding in te nemen. De Boys zijn op zoek naar de voorsprong. Rawan werkt zich zelf naar de keeper, Bryan zet voor maar er komt net geen koppie achter, Daan H voorkomt dat DCG gevaarlijk wordt door zijn tegenstander goed vast te lopen en direct is de druk weer vooruit.

  Dan lukt het de Amsterdammers om een vrije trap te krijgen op een spannende plek net buiten de 16 meter. Dustin kijkt behoorlijk tegen de zon in, maar gelukkig wordt de vrije trap slecht genomen en raapt onze keeper de bal eenvoudig op. Vervolgens is de aanval weer voor de Boys. Joshua baant zich vooruit en geeft in de loop de bal keurig aan Sami mee, die vervolgens relaxed de 1-0 binnen schiet. Het heeft even geduurd, maar de voorsprong is een feit. DCG probeert direct terug te slaan, maar Levy laat zich niet afschrikken door een stevig duel. De Boys zetten direct weer de aanval in. Daan H werkt zich vooruit en legt de bal mooi terug op Joshua, die op doel vuurt, maar helaas gaat de bal over. In de herkansing weet Daan H nogmaals Joshua te vinden, maar wordt buitenspel gezien.

  Een schotkans van DCG wordt door Dustin keurig gestopt, waarna de Boys weer in de aanval gaan. Sami vindt Rawan mooi voor het doel, maar de keeper voorkomt gevaar. De bal komt terug bij Sami die, zoals hij dat van zijn moeder heeft geleerd, met een puntertje de bal langs de keeper werkt. Het is 2-0. Hoewel de voorsprong rianter is geworden is trainer Biagio niet helemaal tevreden over het gespeelde spel “niet lopen met de bal!”.

  Wanneer Matz mooi oploopt door het midden creëert hij veel ruimte. Hij speelt de bal slim door naar Sami die op zijn beurt Bryan vindt, die vervolgens vanaf de linkerzijde mooi hard de 3-0 langs de keeper werkt. Direct pakken de jongens de aanval weer op. D’Angelo weet Rawan te vinden voor het doel, maar de keeper stopt keurig. Even dreigt er gevaar wanneer DCG een gaatje in de verdediging heeft gevonden, maar Matz was scherp werkt de bal keurig weg. Net voor tijd krijgen de Amsterdammers onnodig veel ruimte en weten eenvoudig de 3-1 te maken. Dat is balen in de laatste seconden van de eerste helft, waar de Boys al veel meer uit hadden kunnen halen en beslist geen tegendoelpunt hadden hoeven weggeven.

  Na de rust komen Daan S en Thijs het veld in voor Damian en Daan H. DCG zet duidelijk alle zeilen bij om een volgende treffer te kunnen maken. Een goed genomen vrije trap wordt goed ingekopt richting doel, maar raakt Levy en de bal gaat uiteindelijk naast het doel. De volgende actie is voor de Boys. Joshua vindt Bryan die voorgeeft op Rawan. Een schotkans, maar de keeper stopt eenvoudig. Het is duidelijk dat DCG de afwachtende houding waarmee ze de eerste helft startte in de tweede helft hebben omgezet naar een zoektocht naar doelpunten. Justin en D’Angelo worden gewisseld en Serua en Hakan komen in het veld. Een vrije trap op rechts wordt genomen door Sami, hij bereikt buiten de 16 meter Bryan op links die strak voorgeeft. Rawan kopt, maar de bal gaat net over het doel.

  Het lukt een DCG aanvaller uit te breken, maar Dustin is goed ver uit zijn doel gekomen om de aanvaller te stoppen. Vervolgens is het Joshua die zich vooruit weet te werken en wordt pittig aangepakt in het Amsterdamse strafschopgebied, maar een penalty wordt niet gegeven. De bal bereikt Bryan die schiet op doel, maar de doelman stopt. Kort daarna weet Hakan de bal vanaf de rechterkant goed voor het doel te trekken, maar voordat deze Rawan kan bereiken zit de doelman er goed tussen. Vervolgens wisselen Rawan en Joshua en komen D’Angelo en Bjorn het veld in. Nog voordat Bjorn zijn positie heeft ingenomen krijgt hij hard de bal in zijn gezicht. Uiteraard voetbalt hij gewoon door, maar wanneer het bloed uit zijn neus blijkt te druipen, moet hij na een minuut speeltijd toch het veld verlaten. Dat is balen Bjorn!

  In de korte tijd dat we met 10 man spelen weet DCG ook nog de 3-2 te maken. Zij weten goed door te breken op een moment waarop de Boys hun aandacht even verslapte. Dustin stopt de bal, maar in herkansing lukt het DCG toch te scoren. Joshua komt terug het veld in en daarmee zijn de Boys weer met 11. Nu wordt het wel tijd om alle zeilen bij te zetten jongens, want de Amsterdammers voelen nu dat er een kans voor hen is weggelegd om toch met punten naar huis te kunnen gaan. Sami stuurt Bryan weg die de bal mee geeft aan D’Angelo die zich het penaltygebied in werkt waar hij stevig wordt aangepakt, maar ook nu is er geen penalty gezien.

  DCG zet nogmaals de aanval in, maar Serua ruimt overtuigd op. De Boys zetten weer druk en wanneer DCG 2 overtredingen maakt, krijgen de Boys op het randje van de 16 meter een vrije trap. Sami neemt, maar het levert nog geen punten op. Met nog 12 minuten te spelen weet Levy met een fraaie sliding de uitbrekende aanvaller te stoppen. De bal bereikt Sami, die Bryan weg stuurt. Na een mooie loopactie volgt een pass naar Levy, die snel door op Sami passt die voorgeeft op Hakan en dan is het eindelijk 4-2. Kort daarna stuurt D’Angelo Hakan weg, de keeper komt uit zijn doel en Hakan werkt keurig de 5-2 over de keeper het doel in. Man, man, het gaat niet vanzelf vandaag, maar de jongens hebben zich wel goed hersteld.

  Een overtreding wordt gemaakt op randje 16, de bal bereikt Thijs die nog op doel weet te vuren, maar de bal gaat over. De jongens voetballen weer vooruit en met hoge druk op de tegenstander heeft deze absoluut niets te vertellen. Een laatste actie is er wanneer Matz de bal vooruit werkt en Joshua in een goede combinatie met Bryan de bal voor weet te geven op Hakan. Een kopbal volgt, maar het levert geen doelpunten meer op.

  De scheidsrechter blaast het eindsignaal. Ondanks een overtuigende eindstand overheerst onvrede bij de spelers, trainers en het publiek. Er had veel meer ingezeten. Laten we het maar houden op een zakelijke overwinning, de puntjes blijven in Alphen.

  Volgende week spelen de Boys weer tegen Amsterdammers. Nu tegen AFC.

  Tot volgende week!

  Barry