• Alphense Boys pakte eerste 'resultaat'

  Alphense Boys pakte in de eerste thuiswedstrijd van dit seizoen waar het al een tijdje naar hunkerde: een resultaat. Op De Bijlen werd ogenschijnlijk eenvoudig afgerekend met De Zouaven: 3-0. Met de voorbereiding meegeteld, was het de eerste overwinning van de sterk vernieuwde ploeg onder de eveneens nieuwe trainer Remco Tuinenburg.

  Net als in de ouverture vorige week bij Emmen (3-3-) opende Alphense Boys ook tegen runner-up De Zouaven sterk. De club uit Grootebroek is na een afwezigheid van enkele jaren én twee promoties op rij terug in de hoofdklasse en opende vorige week flitsend met een 4-1 zege, genoeg voor de eerste plek in het klassement. Maar de Boys was zondagmiddag vanaf het begin de baas en wist dat – anders dan vorige week – ook in de score tot uitdrukking te brengen.

  Met een hoofdrol voor spits Thijs Hoogenboom. In de 16-de minuut stond hij op de juiste plaats toen middenvelder Cem Sahin keeper Patrick Schooneman testte. De goalie keerde de inzet eerst nog, maar kreeg de bal niet onder controle en Hoogenboom was paraat in de rebound: 1-0, zijn tweede competitietreffer (foto boven). Alphense Boys hield de druk er daarna op, maar kon dat niet tot de rust vasthouden. De Zouaven verliet wat vaker zijn verdedigende stelling en kreeg enkele serieuze kansen. Twee keer redde Daniël Furtak, bij een derde kans kreeg de Poolse Boys-keeper assistentie van Mike Bavelaar die de bal nog net wist op te ruimen toen die vlak voor de lijn was.

 • Op slag van rust haalde de Boys de angel uit de tegenstander. Hoogenboom won op inzet een luchtduel en bediende Joey Lauhouh (foto boven), die volledig vrijstaand uit kon halen en dat zuiver deed: 2-0. Twee minuten later was het rust. Alphense Boys heeft tijden gekend dat zo’n voorsprong nog lang niet veilig was, maar de door Tim de Rijk (foto onder) geleide verdediging kwam deze middag verder niet of nauwelijks meer in problemen. De Zouaven zette in de tweede helft nog wel aan, maar dat had vooral iets plichtmatigs. Helemaal nadat de 3-0 op het scorebord stond en ook bij deze goal was Thijs Hoogenboom betrokken. De spits werd in scoringspositie neergehaald, waarna Cem Sahin vanaf elf meter mocht aanleggen. Vorige week óók al, en ook nu was het weer raak.

 • In het resterende deel van de wedstrijd mochten twee spelers uit de O21 hun opwachting maken in Boys 1, te weten Ethienne Ortela en Lars Verzaal. De derde invaller, Abbes Rahmoune was nog twee keer dichtbij een doelpunt, maar in de score kwam geen verandering meer.

  Uitslagen Hoofdklasse A

  Alphense Boys - De Zouaven 3-0, SDO - Longa'30 1-1, Hoogeveen - Be Quick 1887 0-3, TAC'90 – Silvolde 1-2, RKAVV – Velsen 0-3, HBS – Alcides 0-1, SJC – Emmen 1-1, RKZVC – Purmersteijn 2-1.

  Stand

  1. Be Quick 2-6 (6-1)
  2. Alphense Boys 2-4 (6-3)
  3. SJC 2-4 (3-1)
  4. Silvolde 1-3 (2-1)
  5. Velsen 2-3 (3-1)
  6. Zouaven, de 2-3 (4-4)
  7. Alcides 2-3 (1-2)
  8. RKZVC 2-3 (3-5)
  9. Hoogeveen 2-3 (1-3)
  10. Emmen 2-2 (4-4)
  11. Longa ’30 2-2 (3-3)
  12. SDO 2-2 (1-1)
  13. TAC ’90 2-1 (3-4)
  14. Purmersteijn 2-1 (1-2)
  15. RKAVV 1-0 (0-3)
  16. HBS 2-0 (1-4)

   

  Clubtopscorers

  Thijs Hoogenboom 2x, Cem Sahin 2x. Abbes Rahmoune 1x, Joey Lauhouh 1x.

  Mert dank aan Paul Bahlmann en Arjan de Graaf voor de foto's.