• Voorhoede Boys 1 krijgt verder vorm

  • Alphense Boys JO14-1 – PSV JO14-1: Sterk PSV geeft weinig ruimte

    De dag start voor de Boys als een gewone schooldag. Na wiskunde, natuurkunde en muzieklessen staat pa of ma alweer klaar om af te reizen naar Eindhoven. Vanmiddag staat namelijk een gave wedstrijd op het programma tegen PSV JO14-1. Oefenen tegen de top van Nederland op misschien wel het mooiste (in ieder geval het rustigste) sportcomplex van Nederland, de Herdgang.

    Voor de meeste ouders was het wel een beetje balen dat PSV érg strenge coronaregels hanteert. Ik prijs mij gelukkig dat ik als verslaggever de wedstrijd mocht aanschouwen en hoop op deze manier íets van de beleving te kunnen delen. Terwijl onze junior teamleider Ralph vandaag de foto’s maakt, had onze senior teamleider Hans voor deze wedstrijd een balsponsor geregeld. Bedankt Verdel ICT & Media voor de sponsoring, jullie bijdrage zal dit seizoen goed besteed worden.

    Na afgelopen zaterdag zijn de verwachtingen hoog gespannen en terwijl we de warming-up van de Eindhovenaren aanschouwen oordelen we vanaf de kant dat “het toch wel zou moeten kunnen”. Op de bank starten vandaag D’Angelo, Rawan, Sami, Serua, Damian, Levy en Dustin. De Boys zijn er klaar voor en de scheidsrechter blaast het startsignaal. De wedstijd start met enkele minuten krachtmeting, waarna de eerste schietkans voor PSV is, maar Vince stopt netjes. Een volgende actie is voor de Boys wanneer Daan H met een fraaie krulbal Bryan wegstuurt. Een voorzet volgt, maar de keeper blijkt scherp.

    PSV speelt een snel technisch spel en zitten strak op de bal. Het is dan ook hard werken voor de Boys. Een sterke actie van PSV, weerstand van de Boys en wanneer de voorzet volgt heeft onze verdediging goed aangesloten, waardoor de aanvaller buitenspel loopt. Scherp verdedigd! Weer is er druk van PSV, maar nu is het Thijs die als aanvoerder de bal overmeestert en afspeelt op Alec die mooi voorzet op Bryan. Een schot volgt, maar de grote overtuigende keeper stopt eenvoudig.

    Het antwoord van PSV is direct weer daar. Er is even wat gerommel in het doelgebied van keeper Vince, maar uiteindelijk ruimt Daan S de bal op, even voor de doellijn. Het is inmiddels duidelijk voor de Boys dat ze te maken hebben met een totaal andere tegenstander dan zaterdag. De druk blijft hoog en wanneer een Eindhovense aanvaller zich door de verdediging dreigt te werken grijpt Matz in met een keurige sliding, die (op verzoek van onze cameraman expliciet benoemd) dit keer géén penalty tegen oplevert, maar wel het gevaar in de kiem smoort.

    Dan zijn het de Boys die druk weten te zetten. Joshua verovert de bal en stuurt Hakan diep, maar de keeper is goed uitgekomen en werkt de bal weg. Matz ziet even later Bryan vrij komen en stuurt hem diep. Een voorzet volgt, maar deze wordt keurig weg verdedigd. Even later nog een voorzet en Hakan komt gevaarlijk dichtbij, maar wederom is het de doelman die verder gevaar voorkomt. Een mooie bal op maat geeft Joshua op Bryan die direct de bal aan Alec weet mee te geven. Het lukt de Boys nog niet om zich te belonen, maar duidelijk is dat PSV onder druk gezet moet blijven worden. Zodra ze ruimte krijgen zijn ze immers direct gevaarlijk.

    In een verloren momentje weten de Eindhovenaren de ruimte naar het doel inderdaad te vinden en straffen dit direct af door de 1-0 voorsprong te nemen.
    Trainer Biagio motiveert zijn team om het koppie erbij te houden en meer rust aan de bal te houden. PSV zet direct weer druk en het lukt Daan S nogmaals de bal van de lijn weg te werken en later is het Matz die de snelle aanvaller weet bij te houden en de bal uit werkt. PSV blijft druk zetten en weet vanuit een corner eenvoudig de 2-0 te scoren. De Boys balen, dat is duidelijk, maar herpakken zich met een volgende actie. Alec vindt Bryan die hoog voorgeeft op Hakan, maar daar voor het doel is de keeper heel duidelijk de baas. Het antwoord van de Eindhovenaren is een snelle actie, waarbij de jongens goed wegkomen wanneer de PSV aanvaller flink naast het doel schiet.

    PSV heeft in de laatste minuten voor de rust de regie en ik denk dat de hard bevochten 2-0 achterstand op zich zo slecht nog niet is. Uiteraard denken de Boys daar heel anders over. De teleurstelling is af te lezen op de gezichten wanneer zij vertrekken naar de kleedkamers voor een glaasje limonade én aanvullende instructies van de trainer.

    Na rust nemen Vince, Joshua, Alec, Daan H, Justin, Bjorn en Bryan plaats op de bank. De start van de tweede helft is wat rommelig aan beide kanten. Rawan weet in zijn eerste actie een corner voor zich te winnen, het is onze eerste in de wedstrijd. Levy neemt, Sami loopt goed in, er is gevaar voor het doel, maar ook de nieuwe doelman van PSV blijkt ook erg sterk. In de omschakeling is PSV zeer snel, het uiteindelijk schot belandt op het doel van Dustin. In een volgende actie van de Boys weet Sami, die als altijd weer een flinke dosis energie in het spel weet te brengen, D’Angelo te vinden, die Sami terug aanspeelt. Het schot levert een corner op, maar helaas is het de doelman die het gevaar weer stopt.

    PSV vecht terug en speelt op onze helft. Daan S wint zijn duel sterk en via Serua bereikt de bal Levy die op zijn beurt Rawan diep stuurt. Een overtreding wordt gemaakt om hem te stoppen op een interessante plek. Sami vuurt op doel, maar de doelman stopt fraai. Serua onderschept de bal en stuurt Hakan weg. Het levert nog geen uitgesproken kansen op, maar de jongens spelen op de helft van de Eindhovenaren. Thijs wisselt en Joshua komt terug in het veld. Damian stuurt met een mooie omhaal D’Angelo weg, wat uiteindelijk een corner oplevert. Eerst kort genomen levert niets op, maar in de herkansing komt de bal mooi voor het doel, maar stompt de keeper de bal goed weg.

    Dan is het PSV die weer wat meer de regie pakt en wanneer een aanvaller op Dustin afkomt, duikt hij mooi op de bal en voorkomt een verdere achterstand. PSV blijft druk zetten en de volgende aanval, lukt het wel om de 3-0 af te maken. De Boys proberen toch ook een doelpuntje te vinden. Een mooie combinatie tussen Serua en Sami, maar de tackle van PSV is effectief. Sami bereikte de bal sneller dan de keeper, maar de verdediger schat dit goed in en trekt hem naar de grond. Een vrije trap op een mooie plek is het resultaat, maar wederom is het de doelman die zijn doel, naar het lijkt, eenvoudig leeg houdt.

    PSV gaat al kaatsend over het veld en weet elkaar goed te vinden. Het doel van Dustin wordt bereikt en het schot belandt in het zijnet van zijn doel. Het levert een corner op voor PSV die keurig richting doel wordt gewerkt, maar Daan S kopt de bal van de lijn. De Eindhovenaren blijven druk zetten en wanneer een aanvaller dreigt door te breken is Dustin goed uit zijn doel gekomen en weet net buiten het strafschopgebied zonder hands te maken toch de bal weg te werken. Dan zijn er weer wat acties van de Boys. Rawan stuurt D’Angelo richting doel. De bal gaat net naast. Even later ziet Rawan kans om Damian weg te sturen, maar buitenspel wordt gezien. En wanneer Sami probeert uit te breken wordt hij wederom slim onderuit getrokken.

    Een mooie voorzet van Daan S volgt met Hakan en Rawan voor het doel, maar PSV kopt de bal weg voordat hij hen kan bereiken. Even later krijgt PSV een vrije trap dichtbij het doel van Dustin. Deze weet de bal echter goed uit zijn doel te houden. In de slotfase nog een kans voor PSV die in afwerking gelukkig misgaat. De stand blijft daarmee staan op 3-0 in het voordeel van PSV en de scheidsrechter blaast het eindsignaal.

    Onze tegenstander was duidelijk sterker vandaag, hoewel de jongens hard hebben gewerkt. Het lukte soms om de regie te pakken en dan lieten de Boys zien dat ze echt sterker kunnen zijn dan deze tegenstander. Het snelle en fanatieke spel van PSV was sterk én wat afgelopen zaterdag steeds nét wel lukte, lukte misschien vandaag misschien nét niet. Het was in ieder geval weer een mooie beleving voor de Boys én absoluut een leerzame oefen pot. Duidelijk is dat de Boys zaterdag weer flink aan de bak mogen wanneer zij thuis Be Quick ontvangen.

    Tot zaterdag!

    Barry