• Alphense Boys 1 en Argon 1 spelen gelijk.

  Drie Alphense Boys teams speelden vandaag een oefenwedstrijd. Hieronder de verslagen. Onder tropische omstandigheden werkten Alphense Boys 1 en Argon 1 hun eerste oefenwedstrijd tegen elkaar af op het tweede kunstgrasveld van Alphense Boys (op het hoofdveld wordt een nieuwe kunstgrasmat gelegd). Het werd uiteindelijk een 3-3 gelijkspel. Het was zeker geen gezapig potje en beide teams legden er veel energie in. Cem Sahin opende de score namens Alphense Boys met een prachtige krul in de kruising (1-0)

 • Argon Reageerde met de gelijkmaker, maar nog voor rust werd het 2-1 door een goal van Rachad Madi (2-1, linkerfoto). Na rust werd het 2-2 en nam vervolgens Alphense Boys opnieuw de leiding via een benutte strafschop van Ilias Latif (rechterfoto)

 • Jammer was dat aanvoerder Tim de Rijk al na 11 minuten en tackle moest incasseren en niet meer verder kon.

 • Voor beide teams en  trainers is er nog genoeg werk aan de winkel, maar was deze eerste oefenpot zeker hoopgevend. Alphense Boys 1 oefent komende dinsdagavond opnieuw thuis, maar dan om 20.15 uur tegen zaterdaghoofdklasser Jodan Boys. Via deze link zijn de prachtige wedstrijdfoto’s van Arjan de Graaf te bekijken en gratis te downloaden: https://photos.app.goo.gl/CLHHQoBiuQi8UMyYA

   

  Afgelopen woensdag speelde Alphense Boys o21 al zijn eerste oefenwedstrijd tegen Kon HFC o21 en won met 3-2 (doelpunten Yassine Bouchnafa, Samir Messaoudi en Ali Pour Dara). Vandaag (zaterdag) werkten ze in de ochtenduren op veld 3 (gras) de tweede oefenwedstrijd af tegen Hollandia o21 en opnieuw boekte het team van trainer Eli Wattimury een overwinning (4-0). In de begin fase speelde Hollandia de bal voornamelijk op hun eigen helft heen en weer. Door goed druk te zetten in de 3de minuut kon Frank v/d Hoorn de bal veroveren, doorstomen naar de achterlijn, en een goede lage voorzet afleveren waar Khalid Kada de bal in het lege doel kon tikken. 1-0.

 • In de 14de minuut veroverde Julian Beke de bal en gaf een prima steekpass op Boughie die geen moeite had om deze kans te verzilveren (2-0)

 • In de tweede helft is Hollandia iets gevaarlijker en kregen ook een beste kans op de aansluittreffer, maar de lob ging naast het doel van keeper Winston Luijs. In de 55 minuut krijgt Georni Elvillia een pass in de diepte en rond rustig af met een schuiver (3-0).

 • In de 81ste minuut rond Julian Beke (zie foto onder) dit keer af na een mooie pass van Samir. Waardoor de eindstand 4-0 is vandaag. Komende woensdag oefent de o21 opnieuw thuis, maar dan om 20.00 uur tegen De Volewijckers o23.

 • Alphense Boys o18 oefende vandaag op het trainingscomplex van BVO AZ in Wijde Wormer tegen een gemengd team van O17, 18 en O21 AZ-spelers. Voor Alphense Boys 018 trainer Julian Jenner was het een weerzien met  oude bekenden. De in de Zaanstreek en Alkmaar bekend staande Koning van de Schaar had als assistent-trainer een aantal spelers nog zelf onder zijn hoede gehad toen hij met de O16 van AZ kampioen werd. De Boys waren dus afgelopen week goed voorbereid op hun eerste wedstrijd. En dan begint op het heetst van de dag de storm op het Alphense doel. Maar doordat de Boys compact verdedigen en als één blok knijpen en uitwaaieren wanneer de bal wordt heroverd, kan AZ zijn dadendrang in de openingsfase niet in een goal omzetten. In de 6e minuut is de thuisploeg het dichtst bij de openingstreffer, maar eerst pareert keeper Björn IJzendoorn een schot en de rebound wordt door de sterk verdedigende Metahan Bekgoz van de lijn gewerkt. De Boys voetballen zich steeds goed onder de druk uit, maar aanvallend kunnen ze nog geen vuist maken. Toch handhaaft Alphense Boys zich de eerste 18 minuten, maar is het de nummer 11 van AZ die met een prachtige stift vanaf de rand van het strafschopgebied Björn verschalkt en de 1-0 scoort. Dat het tot de rust maar 1-0 blijft, komt doordat de Boys als collectief opereren en trainer Julian Jenner de spelers met preventieve coaching scherp houdt.

 • Met name Tim van der Loo speelt als verdedigende middenvelder een sterke wedstrijd en het is dan ook jammer dat zijn afstandsschot in de 20e minuut op de paal uiteen spat.

 • Tijdens de ingelaste drinkpauzes zet de trainer de puntjes op de i en gaat het elftal vervolgens steeds beter voetballen. In de 30e minuut ontsnappen de Boys aan een tweede tegentreffer, wanneer een voorzet van links door een vrijstaande AZ-speler hoog over wordt geschoten. Er worden spelers gewisseld, maar het spel wordt er niet minder door. Een fijne gedachte. In de 35e minuut passt Quinlan Poulina in op Rick van ’t Wout. Die maakt zich breed en legt de bal af op Wesley Muit. Die stuurt Kaan Temur de diepte in en Kaan geeft een voorzet op Rick, maar helaas sterft deze prima aanval in schoonheid.

 • De Boys spelen nu meer aanvallend en dit resulteert in een actie van Tersio Demming, die op links op avontuur gaat, maar net buiten de rand 16 onderuit wordt gehaald. De vrije trap wordt opgeëist door stagespeler Khymo Jansen (rechts op de foto) , die de bal fenomenaal in de 51e minuut bij de eerste paal in de kruising krult.

 • En zo staat het 1-1 bij 38 graden. De Boys hebben het betere van het spel en centrale verdediger Tyrique Kwidama penetreert  zelfs het middenveld van AZ, door langs 3 man te slalommen om de bal vervolgens goed af te leveren bij een medespeler. Dat smaakt naar meer.

 • Pas na 19 minuten in de tweede helft heeft AZ een antwoord op de ambitie van de Boys. Nadat er een compleet nieuw elftal is door gewisseld komt er vanaf links een voorzet en loopt de rechtsbuiten slim uit de rug van de Boys verdediging en staat het 2-1. Dat de pijp onder deze tropische omstandigheden leeg is geraakt en het in de 68e en 75e nog 3-1 en 4-1 voor AZ wordt, is slechts bijzaak. De Boys hebben een geweldige wedstrijd gespeeld , waar iedereen heeft geknokt voor elkaar en er vele vuile meters werden gelopen om gaten te trekken of passlijnen te onderscheppen.

  Aanstaande woensdag 12 augustus speelt Alphense Boys O18 om 19.30 uur  thuis tegen Spartaan 20 O18.  Een prima alternatief voor een gecancelde vakantie wanneer je van jeugdvoetbal op het hoogste niveau wilt genieten.

   

  Programma voor dinsdag 11 augustus:

  Alphense Boys o13 – De Volewijckers o14       18.20 uur (veld 2)

  Alphense Boys o15 – De Volewijckers o16       18.30 uur (veld 3)

  Alphense Boys o16 – DWS o16                       19.00 uur (veld 4)

  Alphense Boys 1 – Jodan Boys 1                     20.15 uur (veld 2)

   

  Programma voor woensdag 12 augustus

  Alphense Boys o18 – Spartaan’20 o18            19.30 uur (veld 3)

  Alphense Boys o21 – De Volewijckers o23       20.00 uur (veld 2)