• Woensdagnieuwtjes

  Afgelopen week kwam ik stomtoevallig Arie Tollenaar tegen in het centrum van Alphen a/d Rijn. Arie was even ‘’over’’ uit Zwitserland (waar hij al 32 jaar woont) om zijn ouders te bezoeken. Deze toevallige ontmoeting deed mij onmiddellijk denken aan het geweldige seizoen 1987-1988 waarin Arie de zeer talentvolle keeper was van Alphense Boys 1. Daarom is dat seizoen in deze woensdagnieuwtjes het hoofdartikel van de rubriek ‘’uit de oude doos’’. Het seizoen begon met het traditionele trainingskamp in het altijd prachtige Sint Michielsgestel. Al snel gevolgd door het eerste succes, de winst in augustus 1987 van het Oosterman toernooi bij ARC (in de finale werd van UVS gewonnen)

 • Later werd Quick Boys (in Katwijk) uitgeschakeld voor de beker (ondanks 4 afwezigen vanwege wintertsport waardoor good-old Jan Verwoerd nog een keer moest opdraven in Boys 1 en dat prima deed), en werd zelfs de finale van het bekertoernooi gehaald (en verloren van OVV). Als slagroom op de taart werd in een bloedstollend Pinksterweekend, het felbegeerde kampioenschap van de 2e klasse gepakt en promoveerde Alphense Boys voor het eerst in de geschiedenis naar de 1e klasse. Toen was dat het op één na hoogste amateurniveau in Nederland.

 • Een seizoen eerder was het 2e klasse schap nog maar net behouden. Maar met de komst van de neven Koos en Pieter van Zoest en Peter Taalman ontstond er een hechte vriendschap met andere toppers als Frank Bakker, Robbert v/d Laan, Marco Parinussa, Henny van Raaij en Kees van Vliet en bleek dit de beginperiode te zijn van een periode waarin Alphense Boys echt naam maakte in de regio en soms oogstrelend voetbal liet zien. Het talent én de ambitie dropen er vanaf en de spelers eisten van elkaar het uiterste. Het systeem werd 1-4-4-2 en dat werd tot in details ontwikkeld op de trainingen met de zogenaamde ‘’kruisende spitsen’’ en strateeg Frank Bakker die voor de passes zorgde. Thuiswedstrijden werden door ruim 1000 toeschouwers bezocht en dat aantal bleef groeien naarmate de prestaties beter werden. In de winterstop was de achterstand op koploper Westlandia nog 3 punten. In die winterstop belegde Boys 1 een trainingskamp in Weerterbergen en in dat weekend ontstond (bleek achteraf) de spirit die nodig was om ‘’top’’ te presteren. De groep werd nòg hechter en fanatieker. In een rechtstreeks duel in februari 1988 werd Westlandia met 4-1 verslagen.

 • Op Hemelvaartsdag 12 mei werd de bekerfinale tegen OVV verloren. Een enorme teleurstelling, maar 3 dagen later moest er op de zandvlakte van het VCS hoofdveld gespeeld worden en moest de ploeg mentaal weer bij de les zijn. Drie teams gingen gezamenlijk aan de leiding (Westlandia, Roodenburg en Alphense Boys). Op die zondag 15 mei werd inderdaad gewonnen van VCS (0-2) en speelde de concurrentie gelijk. Met nog twee wedstrijden te gaan, was het gaatje van één punt eindelijk geslagen. Die twee laatste wedstrijden werden in één weekend afgewerkt. Op zaterdag 21 mei thuis tegen Tonegido (4-1 winst) en twee dagen later (op maandag 23 mei, 2e Pinksterdag) de uitwedstrijd tegen Quick. Drie supportersbussen en honderden auto’s met supporters reisden af naar Den Haag. Ik zie in het uur vòòr de wedstrijd nog Arie Tollenaar achter de kinderwagen lopen van Peter Kerkhof (reservekeeper) en zijn vrouw, een rondje om het veld lopen om zijn zenuwen kwijt te raken. Arie had enkele maanden eerder aangekondigd Alphense Boys te gaan verlaten om bij zijn geliefde te gaan wonen in Zwitserland. Die verhuizing werd uitgesteld omdat hij eerst met Alphense Boys 1 kampioen wilde worden. Een dag later (24 mei 1988) vertrok Arie gelijk naar Zwitserland.

 • De wedstrijd tegen Quick was fantastisch en zullen de oude supporters zich ongetwijfeld nog herinneren. Een oorverdovend lawaai bij de opkomst en voortdurende aanmoedigingen van de duizenden toeschouwers. Deze wedstrijd kon Alphense Boys niet verliezen!

 • Peter Gerse (zie foto onder) was onnavolgbaar en scoorde twee geweldige goals (de tweede uit een verre uittrap van Arie Tollenaar).

 • Pieter van Zoest versierde kort voor het eindsignaal een strafschop die door Frank Bakker risicovol in de kruising werd geschoten (1-3)

 • En toen barstte het feest los. Bij terugkomst in Alphen a/d Rijn werd het hele gezelschap op het stadhuis onthaald en ook dààr stonden honderden supporters

 • Onlangs kwamen we op Facebook nog deze foto tegen van Arie met zijn broer Koos, aan het begin van hun carriere bij Alphense Boys. Broer Koos, oud-grfensrechter van Boys 1, overleed in 2015 helaas op veel te jonge leeftijd.

  Al gezegd was dit het begin van een aantal prachtige voetbalseizoenen waarin in 1991 zelfs de top van het amateurvoetbal werd gehaald (de hoofdklasse), maar dat is al eerder verteld in de rubriek ‘’de oude doos’’ van woensdag 28 april jl en is nog terug te lezen op deze website.

  Alphense Boys o18 gaat ook al weer snel beginnen aan het nieuwe seizoen. Trainer Julian Jenner roept zijn mannen voor het eerst bij elkaar op zondag 2 augustus. We hadden de teamfoto van Alphense Boys o18 nog niet laten zien in de woensdagnieuwtjes. Hierbij dus het nieuwe jeugdselectieteam van Alphense Boys wat o.l.v. Julian Jenner gaat uitkomen in divisie 3 van de BVO

 • Het G-team gaat een mooi voetbaljaar tegemoet. Dit seizoen ging als een nachtkaarsje uit maar voor het nieuwe seizoen hebben we zeker een héél bijzonder toernooi op de agenda staan: ‘’de special Olympics’’ in Den Haag. Deze zal plaatsvinden op 11, 12 en 13 juni 2021 met in de buurt zon, zee en strand. Dat wordt dus volop genieten. We mogen hiervoor 11 spelers meenemen en wij als begeleiders gaan natuurlijk mee. Verder willen we de Club van 100 bedanken voor een zeer welkome aanvulling om mooie kleding te dragen, speciaal ter gelegenheid van de Special Olympics te Den Haag en zo mogelijk Plymouth (Engeland). Verder hebben we nog een clinic tegoed van de trainer van Boys 1 om ons terdege voor te bereiden. We willen toch een prijs pakken als het even kan.  We hopen dat Ruud, wij noemen hem altijd ‘opa’ nog volledig inzetbaar is op zijn leeftijd. Ali  en Marco staan al klaar om dat over te nemen. Peter zal inmiddels wel hersteld zijn van een vervelende blessure en hopelijk kan hij weer vol mee doen in het nieuwe seizoen. Robin kan gaan werken aan zijn conditie als aanvallende middenvelder. Jonathan en Stefan mogen de zaak achter dicht houden. Wanneer Daniel, Wesley en Stephan er nog een paar in willen schoppen dan moet het zeker goed komen. We nemen natuurlijk Alex, Bas, Mo en Miriam als supporters mee want winnen doen we samen! Wij hebben er zin en kom een keer kijken op een zaterdagmiddag als wij thuis spelen (13.00 uur)

 • Gareth Bale van Real Madrid zal ongetwijfeld een van de duurste wisselspelers zijn. De aanvaller van de Spaanse kampioen, die enkele jaren geleden voor 100 miljoen werd gekocht,  is uit de gratie van trainer Zinedine Zidane en zit vrijwel altijd op de tribune en ontvangt voor die zitplek 500.000 euro per week! Zijn contract loopt tot medio 2022 en voor een salaris van 30 miljoen per jaar zal hij niet snel verkassen.

  Met enige regelmaat levert Alphense Boys oude en niet meer gebruikte tenues aan ontwikkelingslanden als Kenia en Ghana. Altijd leuk als we dan foto’s krijgen opgestuurd waarbij de trots en dankbaarheid eraf af spat.

 • John van Deenen en dochter Marjolein van Deenen hebben de afgelopen weken de enorme berg bestellingen en teruggebrachte kleding voor de ruim 190 selectiespelers (jeugd en senioren) uitgezocht (per speler). Alles ligt nu weer klaar voor het nieuwe seizoen en de spelers krijgen de kleding bij de eerste training van het seizoen overhandigd.

 • Ruim vóór het uitbreken van de coronacrisis al maakten de bestuursleden Willem Versteeg (interne zaken) en Peter de Wit (senioren) bekend om aan het einde van het seizoen te stoppen als bestuurslid. Het seizoen 2019-2020 is inmiddels officieel voorbij; het verenigingsjaar loopt tot 30 juni. Het lukte het bestuur dit vorjaar om voor Willem en Peter opvolgers te vinden, te weten respectievelijk Annet Verpoort-Janvier en Michel Persoon. Omdat er dit voorjaar vanwege corona geen ledenvergadering is gehouden, worden Annet en Michel bij de ALV in het najaar officieel door het bestuur voorgedragen als nieuwe bestuursleden.

  Bij zijn laatste bestuursvergadering vorige week is Willem Versteeg officieel uitgeluid met een toespraak - dit keer van jeugdman Edwin Spliet - en verschillende cadeaus. Uiteraard is ook Peter - die deze avond ontbrak - voor zijn werkzaamheden in de afgelopen jaren bedankt.  

   

 • Veld 1 ligt er volkomen verlaten en kaal bij. Het tegelwerk tussen de dug outs en rondom het veld zijn opnieuw gedaan en nu zal in de komende weken de laag waar de nieuwe kunststofmat op komt geëgaliseerd worden. De voorzichtige planning is dat op 7 augustus wordt begonnen met het leggen van het nieuwe kunstgras en dat het hoofdveld dan misschien op zaterdag 15 augustus weer beschikbaar is.

 • De planning voor de werkzaamheden m.b.t. om van veld 5 deze zomer een kunstgrasveld te maken, zijn nog steeds niet bekend.

  Het is in deze zomer geen dag rustig bij Alphense Boys. Enkele teams trainen gewoon door (met toestemming van het bestuur) en de zondag 1 selectie traint (voor de thuisblijvers) 1x per week op dinsdag 21 en 28 juli  o.l.v. ex-prof Nick Coster (ook ex-jeugdspelers van Alphense Boys).

  Het eerste selectieteam dat de officiele trainingen hervat (op maandag 27 juli) is het nieuwe o21 team van Eli Wattimury wat immers ook als eerste aan de competitie zal beginnen (zaterdag 29 augustus)

  Vandaag (22 juli) exact 25 jaar geleden dat Alphense Boys 1 tegen Ajax oefende

  Piet Verlooij (dagploeg) is al een tijdje bezig om het volkomen verrotte dak van een van de dug-outs van veld 6 te repareren. De klus is bijna geklaard. Bedank Piet

 • Al een poosje timmeren de Alphense Girls aan de weg om uit te groeien tot de leukste club voor meiden in Alphen aan den Rijn. Al eerder dit seizoen is er vanuit de meidenteams een initiatief gestart voor het aanpassen van de kleedkamers. Het was hun wens om wat extra voorzieningen in de kleedkamers te hebben, en dankzij een groepje enthousiastelingen is dit idee inmiddels uitgebreid naar een mooi totaalplaatje. Een speciaal dankjewel voor Mark de Feijter, die tekende voor het ontwerp, en de mannen van de dagploeg, die dat met hun gouden handjes wisten te verwezenlijken!

 • Door financiële ondersteuning van de Club van Honderd van Alphense Boys én ons  sponsorship van ING, weten we nu zeker dat er budget is. We zijn per direct gestart met het aanpassen van kleedkamers 10 en 11. De kleedkamers zullen de vaste stek worden voor de thuis- en uitspelende girls. Misschien heb je de deuren al gezien? Die zijn voorzien van mooie deurstickers. Binnen zijn de kleedkamers uitgerust met een extra vakkenkast bij de douches, stopcontacten (voor föhn etc.), spiegels en een whiteboard. De ruimte wordt verder aangekleed met raamstickers en een mooie wandschildering. Al het werk is tot nu toe goed geheim gehouden, maar hier dan toch alvast een kijkje achter de schermen. We zijn nu al erg trots op het resultaat. De wandschildering is van Ruud Kooger (hier aan het werk, https://www.koogerkunst.nl ).  We hopen dat alle meiden - Alphense Girls én gasten  - het hier erg naar hun zin in gaan hebben! De kleedkamers zullen in het nieuwe seizoen feestelijk in gebruik worden genomen. De datum en de manier waarop we dat gaan doen, worden later nog bekendgemaakt.

 • Afgelopen donderdag oefende Alphense Boys 1 voor het eerst o.l.v. trainer Remco Tuinenburg. Tegenstander was FC Rotterdam Oost, een team dat alleen in de zomer bestaat waarin spelers spelen uit de 2e en 3e divisie om fit te blijven. Alphense Boys verloor in een gelijkwaardige wedstrijd met 1-3 en gebruikte 20 spelers om weer wat wedstrijdstrijd ritme op te doen. Via deze link is de samenvatting te zien van Studio Alphen: https://www.youtube.com/watch?v=KZqaYvongTw

 • Vind je seniorenvoetbal op een heel veld te zwaar? Heb je een bloedhekel aan die luie spits die altijd buitenspel staat? Absoluut geen zin meer in tackles en slidings want maandag graag weer heel naar het werk? Maar vind je het spelletje nog steeds gewoon leuk? Dan is 7x7 voetbal echt iets voor jou! Alphense Boys start deze zomer met het 35+ 7x7 voetbal. In twee competities speel je maximaal vijf vrijdagavonden (1x per 2 weken) een paar wedstrijdjes in toernooivorm op een half veld. Het najaarstoernooi start op 25 september 2020 en het voorjaarstoernooi op 26 maart 2021. De toernooien worden gespeeld bij de deelnemende verenigingen. Elke vrijdagavond is er een team gastheer. De contributie voor deelname aan het 7x7 voetbal bij Alphense Boys is 120,00 euro. Hiermee steun je de verenigingen en voor dit geld kan je op alle overige vrijdagavonden ook aansluiten bij het eveneens nieuwe Fit voor Voetbal-programma. Hier trap je gezellig een balletje met trainers, leiders, andere 7x7-voetballers of wie er ook zin heeft om mee te doen. Daarna de week afsluiten in de kantine...Het eerste team met oud-senioren heeft zich intussen aangemeld voor de 7x7-competitie. Wie volgt? Krijg jij ook een team bij elkaar? Meer informatie is te vinden op de site van de KNVB of mail naar senioren@alphenseboys.nl.

  Alphense Boys Voetbalvakantieweek 10-14 augustus

  3, 4 of 5 dagen voetbalplezier voor kinderen van 6 t/m 14 jaar!

  Van maandag 10 tot en met vrijdag 14 augustus organiseren Alphense Boys en De Complete Techniek een  voetbalvakantieweek. De helft van de opbrengst gaat naar de vereniging. Steun jij ook Alphense Boys deze zomervakantie?

  De voetbalvakantieweek is toegankelijk voor zowel leden van Alphense Boys als leden van andere voetbalverenigingen of niet-leden in de leeftijd van 6 tot en met 14 jaar.

  Een perfect alternatief in verband met Corona voor gezinnen die van de zomer thuis blijven is de voetbalvakantieweek een heerlijke tijdsbesteding en je leert er wat van!
  Terwijl de ouders in alle rust thuis genieten van hun vakantie, beleven de kinderen de leukste week van de zomervakantie. Kinderen hoeven het voetbal niet langer te missen en kunnen zich goed voorbereiden op de start van het nieuwe voetbalseizoen.

  Steun je club

  Voor slechts € 39 per dag krijgen de kinderen een dagprogramma van 6 uur, een lunch en nog veel meer. De helft van de opbrengst gaat bovendien naar de vereniging.

  100% voetbalplezier

  De voetbalvakantieweek betekent heel veel plezier met je vrienden, supergave trainingsvormen, nieuwe vrienden maken en de tofste toernooien, afwerkvormen en voetbalspelletjes spelen!

  Vanuit een veilige en sportieve omgeving zorgen wij ervoor dat de kinderen met heel veel plezier het beste uit zichzelf leren halen! Wij vervullen enerzijds de wens van de enthousiaste voetballer die beter wil worden en anderzijds die van de ouder(s) die een veilige, sportieve en vooral leuke activiteit zoeken voor hun kind. Door in trainingsgroepen te werken, rekening houdend met leeftijd en niveau, is de voetbalvakantieweek geschikt voor iedereen!

  Programma

  De voetbalvakantieweek duurt van 09.30 tot 15.30 uur. Brengen en ophalen is mogelijk van 08.30 tot 16.00 uur. Het programma zit boordevol leuke uitdagingen, grappige prijzen en de aller nieuwste trainingsvormen en bestaat o.a. coördinatietraining, techniektraining, afwerkvormen, een voetbalcircuit, verschillende voetbalspelletjes, partijvormen en verschillende toernooien.

  De voetbaldagen zijn uitstekend geschikt voor veldspelers en keepers, zowel jongens als meisjes, in de leeftijdsgroep van 6 t/m 14 jaar. Het maakt niet uit bij welke vereniging de kinderen spelen. Ook kinderen die niet op voetbal zitten, zijn van harte welkom.

  Een betere voetballer-/ster worden is zeker
  Tijdens de voetbalvakantieweek staat plezier voorop, maar dat neemt niet weg dat de kinderen een grote stap maken in hun voetbalontwikkeling.

  Binnen de voetbalonderdelen aanvallen, verdedigen en omschakelen wordt
  aandacht besteed aan de basis van het voetbalspel; passen/aannemen/dribbelen/schieten,  het 1 tegen 1 duel en het samenspel.
  Prijzen
  Wat is leuker dan prijzen kunnen winnen? De AA-games bestaan uit voetbalspelletjes. De voetbalquiz en voetbalbingo spreken voor zich.

  Lunchen
  Na een intensieve, leuke en uitdagende ochtend op het veld lunchen we in de kantine.

  Kosten
  Je kunt je kind(eren) inschrijven voor een 3-, 4- of 5-daagse. Voor een 3-daagse betaal je €119 voor een 4-daagse €159 en voor een 5-daagse €199 per persoon. Dit is inclusief lunch, drinken, gezonde snacks en een dagprogramma van zes uur.

  3-dagen          € 119   (maandag t/m woensdag)
  4-dagen          € 159   (maandag t/m donderdag)
  5-dagen          € 199   (maandag t/m vrijdag)

  Inbegrepen

  -dagprogramma 09.30-15.30

  -lunch

  -drinken

  -gezonde snack

  Inschrijven

  https://www.decompletetechniek.nl/activity/t-126