• Woensdagnieuwtjes

    Onder het genot van een hapje en drankje hebben spelers, trainers en ouders van de Boys Jo14-1 afgelopen zaterdag het seizoen afgesloten. Het werd een gezellige middag waarbij de leuke momenten van het seizoen nog eens zijn gepasseerd, waaronder de toernooi winst in Den helder met internationale deelnemers. Trainers Biagio en Jorg werden bedankt voor hun positieve begeleiding en bijdrage in de ontwikkeling van de boys. Daarnaast werd afscheid genomen van onze vaste vlagger Frans Kortekaas en een aantal spelers die voor andere clubs gaan voetballen. Dahli Jordense werd extra in het zonnetje gezet. Hij gaat komend seizoen onderdeel uitmaken van BVO Fc Den Haag. Als aandenken kreeg hij een mooi vaantje van de boys. Al met al een geslaagde middag bij beach restaurant Wet en Wild Corona proof......

  • Voor de rubriek ‘’uit de oude doos’’ kiezen we in deze woensdagnieuwtjes voor Alphense Boys D1 uit het seizoen 2003-2004 die toen, o.l.v. trainer Robin Verheul en assistent Tim Kaarsemaker, in de Topklasse speelden (hoogste niveau in Nederland) , mochten meespelen in de speelfilm ‘’In Oranje’’.

  • Een film gemaakt met het oog op de EK van 2004 in Portugal die op 28 april 2004 in première ging in het Amsterdamse Tuschinsky theater. ‘’In Oranje’’ werd geproduceerd door de AVRO die de 1½ uur durende film ook op TV zou uitzenden. Alphense Boys D1 werd na een selectieperiode uiteindelijk uitverkoren om mee te doen omdat ze én goed konden voetbalen én ‘’natuurlijk’’ konden acteren. De opnames vonden plaats op 2 en 3 oktober 2003 en later nog eens op 20 december bij vv Duindorp in Den Haag. En dat waren lange draaidagen (van 08.00 tot 20.00 uur) waar de jongens zelfs vrij voor kregen van school. De mannen van Alphense Boys D1 hadden eerder een videoband opgestuurd gekregen waarbij ze historische doelpunten uit het verleden van het grote Oranje  moesten naspelen en instuderen.

  • De elfjarige hoofdrolspeler ‘’Remco’’ speelde in de film in het team van Alphense Boys D1 waarin hij ‘’ontdekt’’ zou worden om zijn droom te laten uitkomen om in ‘’Oranje onder 12 jaar’’ gekozen te worden. Ook de ouders van de Boys mannen hadden een ‘’figurantenrol’’ als publiek. De volwassen hoofdrolspelers in de film waren Wendy van Dijk en Thomas Acda die geweldig omgingen tijdens de lange filmdagen met de spelers van Alphense Boys. Het blauw-witte tenue waarin ze de filmopnames moesten spelen, mochten de spelers uiteindelijk houden. En dat tenue hadden ze natuurlijk ook aan toen ze als echte filmacteurs bij de eerste vertoning van de film op 28 april 2004 in de bioscoop Euro Cinema in Alphen a/d Rijn waren uitgenodigd. Door een erehaag van familieleden werden ze onder luid applaus onthaald op de trappen van de bioscoopzaal er werden een voor een op het podium voorgesteld.

  • Een onvergetelijke ervaring van de toenmalige selectie van de D1 die bestond uit: Daniel Wiegmans (K), Thom Nouwens, Nabil Kallache. Stefan van Tol, Stefan Rijsdam, Vincent Hoogendoorn, Reau Waandels, Lyndon de Bruijn, Daan de Wilt, Ruben v/d Berg, Pim Hegeman, Chris Daal en Fabian Daal. De film In Oranje is nog steeds te zien bij o.a. Netflix en Videoland en stukje op Youtube

  • Op de tenues en de presentatiepakken van de jeugdselecties zal komend seizoen niet alleen hoofdsponsor RECO prijken, maar ook ‘’The Mover’’, het verhuisbedrijf van Theo de Muijnck, de assistent trainer van de 17-1

  • Espen van Ee (17) heeft afgelopen vrijdag zijn eerste profcontract getekend bij Vitesse. Espen (2003) speelde 3 jaar in de jeugdopleiding van Alphense Boys en vertrok in 2018 naar Vitesse. In dat laatste jaar bij Alphense Boys werd hij op de laatste speeldag op miraculeuze wijze kampioen met de C1 van de 1e divisie en promoveerde daardoor naar de eredivisie. In Arnhem maakte de middenvelder een stormachtige ontwikkeling door. Hij was afgelopen seizoen aanvoerder van Vitesse o17 en speelde al jeugdinterlands. Komend seizoen maakt hij deel uit van Vitesse onder 18 jaar. Daar treft hij Theo Janssen als trainer en (hoe toevallig) zijn oude trainer bij Alphense Boys C1, Corian Wigboldus, als assistent trainer

  • Vorige week dinsdag zijn de vertegenwoordigers van de Top 8 amateur jeugdopleidingen voor de tweede keer bij elkaar gekomen bij initiatiefnemer vv Zeeburgia. Het is de bedoeling dat namens die top 8 een gesprek volgt met de KNVB en de BVO vertegenwoordigers om specifieke punten te bespreken die in het belang zijn van de amateurclubs.  De Top 8 bestaat uit AFC, Alphense Boys, Spartaan’20, Zeeburgia, Hollandia, AFC’34, Kon HFC en Alexandria’’66

    De kans is groot dat Hugo Botermans aankomend seizoen zijn debuut maakt in het betaald voetbal. De twintigjarige spits verlengde onlangs zijn contract bij ADO Den Haag, maar de aanvalsleider van het beloftenteam zou niet direct een vaste waarde worden in de hoofdmacht van de eredivisionist. Daarom wordt Botermans per 1 juli verhuurd aan FC Eindhoven, waar de oud-Alphense Boys-speler (speelde 3 jaar in de jeugdopleiding) wel aan gaat sluiten bij het eerste elftal en grote kans heeft op speelminuten in de Keuken Kampioen Divisie. Botermans heeft een contract tot en met de zomer van 2021 bij ADO en wordt, voor één seizoen verhuurd aan FC Eindhoven.

  • Winston Luijs (keeper van Alphense Boys o21) gaat het komend seizoen keeperstrainer Tim v/d Linden vervangen (is keeperscoördinator geworden bij Feyenoord) in de onderbouw. Vanaf maandag 17 augustus zal Winston iedere maandag van 18.30 tot 19.30 uur de keepers van de E-Top en 13-2 gaan trainen.

  • Op maandag 24 augustus starten bij Alphense Boys alle trainingen volgens het trainingsschema wat binnenkort gepubliceerd wordt. Dat is dan een week vòòr het einde van de schoolvakanties. In onze regio starten de scholen weer op maandag 31 augustus. De planning voor het vervangen van de kunstgrasmat op het hoofdveld is gemaakt. Als het goed is starten ze op maandag 13 juli met de werkzaamheden en moet er in de 1e week van augustus een splinternieuwe mat liggen die weer ruim 10 jaar meekan.

  • De planning voor veld 5 (waar deze zomer een kunstgrasveld van wordt gemaakt) heeft enige vertraging opgelopen. Er is nog geen datum bekend wanneer ze met de werkzaamheden gaan beginnen. Dat project zal ongeveer 2 maanden duren. We vrezen dus dat het nieuwe kunstgrasveld niet op tijd (voor de competitie) klaar is.

    Hieronder het oefenprogramma van Alphense Boys zondag 1

    Donderdag 16 juli    Alphense Boys 1 – FC Rotterdam 1        20.00 uur

    Zaterdag 8 aug        Alphense Boys 1 – Argon 1                      15.30 uur

    Dinsdag 11 aug       Alphense Boys 1 – Jodan Boys 1             20.15 uur

    Zaterdag 15 aug      Katwijk 1 – Alphense Boys 1                    15.30 uur

    Dinsdag 18 aug       Montfoort 1 - Zondag 1                              20.00 uur

    Zaterdag 22 aug      ARC 1 - Zondag 1                                       14.30 uur

    Zaterdag 29 aug      Zwaluwen 1 – Alphense Boys 1               14.30 uur

     

    Onze Alphense Girls-commissie heeft afgelopen week een driejarig sponsorcontract met ING in de wacht gesleept, ter waarde van 3.500 euro per jaar. De sponsoring is bedoeld om het meiden- en vrouwenvoetbal bij Alphense Boys verder te ontwikkelen.

    Deze sponsoring geeft ons de gelegenheid om meer acties uit te kunnen voeren die aansluiten bij het beleidsplan van de Alphense Girls. Meiden hebben soms toch andere behoeften dan jongens bij het voetballen. Daarom willen we specifieke aanpassingen doen aan enkele faciliteiten, zoals Girls-kleedkamers, en ook meer sociale activiteiten voor de Girls organiseren. Ook gaan wij investeren in verdere ondersteuning van de trainers en leiders, waardoor een mooie combinatie ontstaat van kwalitatieve begeleiding en vooral: heel veel plezier met elkaar!

    Marloes Hoornweg, Marscha Kreeft en Tjeerd Hoornweg van de Girls-commissie zeggen: “We zijn ontzettend blij dat ING en KNVB zich met een bedrag van ruim 10.000 euro de komende jaren aan onze mooie club willen verbinden. Dit is voor amateurclubs een enorm mooi bedrag. We gaan de komende maanden onze plannen meer in detail uitwerken en kijken er nu al naar uit deze met jullie te kunnen delen.”

  • Op donderdag 16 juli speelt Alphense Boys zondag 1 zijn eerste oefenwedstrijd o.l.v. de nieuwe trainer Remco Tuinenburg om 20.00 uur tegen FC Rotterdam. Dat is een team, samengesteld uit spelers van 2e en 3e divisie teams die zich op deze manier gezamenlijk fit houden in de zomerperiode.

  • De KNVB zal  vandaag of morgen vrijwel zeker deze indeling van de hoofdklasse A accepteren. Ten opzichte van het eerste voorstel hebben alleen TAC’90 en TOGB geruild van klasse. Alphense Boys zal dus in de volgende  Hoofdklasse A gaan uitkomen:

    Alphense Boys        Alphen a/d Rijn

    Alcides                      Meppel

    Be Quick 1887         Haren (Groningen)

    HBS                           Den Haag

    Longa’30                   Lichtenvoorde

    Purmersteijn             Purmerend

    RKAVV                      Leidschendam

    RKVV Velsen           Velsen

    RKZVC                      Ziewent (bij Lichtenvoorde)

    SDO                           Bussum

    Sivolde                      Sivolde (Achterhoek)

    TAC’90                      Den Haag

    Vv Emmen                Emmen

    Vv Hoogeveen         Hoogeveen (Drenthe)

    SJC                            Noordwijk

    De Zouaven             Grootebroek

    De competitie van de zondag hoofdklasse start op zondag 6 september

    Aankomend seizoen start de KNVB opnieuw een groot onderzoek naar weekendvoetbal en andere structuren zonder dat het zaterdag- en zondagvoetbal voor eerste elftallen van voetbalclubs in Nederland wordt gescheiden. Dat is besloten tijdens de ledenraadvergadering van de voetbalbond.

    In het district West II (regio Zuid-Holland) is in 2018 en 2019 al onderzoek gedaan naar weekendvoetbal. Oftewel: een competitie bestaat uit zowel zaterdag- als zondagteams. Speelt een zaterdagploeg tegen een zondagploeg, wordt op zaterdag gevoetbald. Nemen twee zondagclubs het een weekend later tegen elkaar op, mogen beide verenigingen ervoor kiezen het duel op zondag af te werken. De toekomst van het amateurvoetbal is weekendvoetbal volgens de KNVB, sprak bondvertegenwoordiger Ludo Goudkuil in 2019 uit.

    Aanleiding voor het onderzoek was het grote aantal clubs dat overstapte van het zondag- naar het zaterdagvoetbal. Maar te veel clubs zagen beren op de weg om weekendvoetbal te introduceren. Het uiteindelijke voorstel om de derde en vierde klasse op zondag op te heffen en deze clubs verplicht te laten overstappen naar het zaterdagvoetbal, haalde bakzeil.

    In februari kondigde de KNVB al aan een landelijke inventarisatie te starten onder hoofdklassers die willen overstappen van het zondag- naar zaterdagvoetbal. Komend najaar zou duidelijk moeten worden of dit generaal pardon er komt per het seizoen 2020-2021.

    Alphense Boys wil dolgraag uitkomen in de zaterdaghoofdklasse, net als plaatsgenoot ARC. Pogingen om dit voor elkaar te krijgen na afloop van de seizoenen 2018-2019 en 2019-2020 mislukten, omdat de KNVB andere clubs in de zaterdaghoofdklasse het vrijgekomen plekje toebedeelde.

    Woensdag 1 juli maakt de KNVB de competitie-indelingen van ARC en Alphense Boys bekend. Op diezelfde dag wordt ook het wedstrijdschema bekendgemaakt. Nu de regering woensdagavond bekendmaakte dat sportwedstrijden weer afgewerkt mogen worden, kan de hoofdklassecompetitie op 5 en 6 september van start gaan.

    Aaron Sieders (ex-jeugdspeler van Alphense Boys) gaat van Vitesse naar Go Ahead waar hij in de o21 gaat spelen (divisie 3 BVO). We komen hem dus in ieder geval vòòr de winterstop niet tegen want Alphense Boys o21 start in divisie 2 BVO.

    Donderdag 2 juli (morgen) oefent Alphense Boys o14 om 16.30 uur thuis tegen Capelle 15-1. Dat is de eerste echte oefenwedstrijd sinds 12 maart tegen een ''echte tegenstander''.

    Komende zaterdag (4 juli) staat er een behoorlijk programma gepland op de velden 1 en 2 van Alphense Boys

     

    Zaterdag 4 juli:

    09.00-11.00              Alphense Boys 13-2 – TOGB 13-1          Veld 1            John Evenwel

    09.00-11.00              Alphense Boys E-Top – TOGB 13-2       Veld 2            Bert Metzler

    11.00-12.00              G-team (training) veld1 C/D

    11.00-12.30              Zondag 1 (training) veld 1 A/B

    11.00-12.15              Alphense Boys nieuwe 11-1 – RKDEO nieuwe 11-1   veld 2 A/B

    11.00-12.15              Alphense Boys nieuwe 11-2 – Roda’23 nieuwe 11-2  Veld 2 C/D

    12.30-13.45              Alphense Boys nieuwe 10-1 - ????         veld 2 C/D

    12.30-14.00              Alphense Boys 15-2 – Alphense Boys 16-2      Veld 1

    12.30-13.45              Nieuwe M11-1, M12-1 en M13-1 (veld 2 A/B)

    14.30 uur                  Alphense Boys 15-3 – Alphense Boys 14-3      Veld 1

    Afsluiting huidige 13-1 + o15 (niet bij Alphense Boys)

    De competitiestart van de Topjeugdcompetities is door de KNVB bekend gemaakt. Alphense Boys o21 is het eerste team van Alphense Boys wat begint aan de competitie en wel op zaterdag 29 augustus. Op diezelfde zaterdag 29 augustus spelen de o18, o17, o16, o15 en o13 een knock-out bekerwedstrijd op BVO niveau. Die genoemde teams beginnen dan en week later (op zaterdag 5 september) aan de competitie

    Afgelopen maandag kregen de vele vrijwilligers van Alphense Boys een prachtig kaartje in de brievenbus waarmee ze bedankt werden voor hun vrijwilligerswerk voor Alphense Boys. Een mooi gebaar van het bestuur.