• Woensdagnieuwtjes

    Alphense Boys zondag 1 is gestart met trainen. Vorige week woensdag kwam een gedeelte van de nieuwe selectie bij elkaar en trainde o.l.v. de nieuwe trainer Remco Tuinenburg en zijn assistent Richard v/d Nieuwendijk

  • Onder de nieuwkomers ook twee spelers die weer terugkeren op het oude nest. Tim de Rijk (foto links) die 6 jaar bij VVSB speelde en Chris Hagi (foto rechts)

  • Darwin Heuvelman heeft een 1-jarig contract getekend bij NAC Breda. Darwin heeft 3 jaar in de jeugdopleiding van Alphense Boys gespeeld en ging toen naar Sparta Rotterdam waar hij 5 jaar speelde en 2 jaar geleden een profcontract tekende.

  • Alphense Boys werd twee weken geleden benaderd door de gemeente met de vraag of onze krijtkar beschikbaar was om anderhalve meter cirkels op het veld van de dagcamping te trekken. Theo van Holstein en Cees Hoogervorst gingen samen met een aantal collega’s van de andere voetbalclubs op pad en leverden zo een mooie bijdrage aan de gezamenlijke aanpak van het coronavirus. Goed gewerkt mannen!

  • Alle nieuwe selectieteams zijn inmiddels op de foto gegaan voor het voorbereidingsboekje wat per team gemaakt wordt en wat dit jaar digitaal verstuurd wordt. Bij alle teams werd er een foto gemaakt in trainingstenue. Later doen we dat nog eens over in het wedstrijdtenue. De 17-1 sprong er echter tussenuit want die verschenen in de nieuwe polo’s en met allemaal dezelfde (gesponsorde) sportschoenen. Dat ziet er gelikt uit!

  • Alphense Boys o15 en o16, die beiden op het allerhoogste landelijk niveau spelen, zijn nog steeds op zoek naar een grensrechter. Wie denkt dat te kunnen en wil zich het komende half jaar onderdeel van het team voelen en van dichtbij al die prachtige duels meemaken tegen tal van profclubs? Stuur dan een mailtje naar: Paul.Bahlmann@hetnet.nl.

    In de rubriek ‘’de oude doos’’ aandacht voor de beslissingswedstrijd voor het landskampioenschap van seizoen 2011-2012 tussen Ajax D1 en Feyenoord D1 die op dinsdag 22 mei 2012 op het hoofdveld van Alphense Boys werd gespeeld. Beide partijen eindigden exact gelijk op de 1e plaats in de landelijke 1e divisie in en competitie waar ook Alphense Boys D1 speelde, die zich in dat seizoen keurig handhaafde o.l.v. trainer Pjotr v/d Marel. Wat een happening en een reclame voor het jeugdvoetbal werd die wedstrijd! De schattingen waren dat er maar liefst 2000 toeschouwers rondom ons hoofdveld stonden. Zelfs in de vangnetten en op de dug-outs van veld 2 stonden er toeschouwers. Roy Mackaay was de coach van Feyenoord D1 en Casimir Westerveld van Ajax D1. Op het veld zagen we enkele spelers die later zouden doorbreken als profvoetballers zoals Justin Kluivert (foto rechts in duel met Noa Lang), Mathijs de Ligt, Donyell Malen (foto links) , Noah Lang, Tahith Chong, Rayan El Azrak, Tyrell Malacia.

  • Ook Niklas Blesgraaf stond in het veld bij Ajax, die nu bij Alphense Boys in het eerste elftal speelt. Op de foto achtervolgt Niklas zijn tegenstander Talith Chong. Rechts op de achtergrond Mathijs de Ligt.

  • Voor de wedstrijden werden er al tientallen foto's genomen van de bussen van Ajax en Feyenoord. Zò leeft het blijkbaar om die clubs een keer van dichtbij mee te maken. De wedstrijd begon om 18.30 uur maar om 18.00 uur was de tribune al stampvol. Tussen 18.15 en 18.30 uur stroomden echt honderden toeschouwers  het hek binnen van Alphense Boys waar iedereen gratis kon genieten van deze unieke jeugdwedstrijd. De politie was gewaarschuwd en er liepen o.l.v. Eef Blankestijn 7 stewards  rond met een geel hesje maar er gebeurde gelukkig niets op deze avond en het bleef op deze prachtige zomeravond alleen maar gezellig. Vooral op de tribune was het erg gezellig waar de jeugdige aanhang, van vooral Ajax, de gehele wedstrijd hun jonge helden bleven aanmoedigen. Wat een sfeertje! De vrijwilligers van Alphense Boys lieten zich weer van hun beste kant zien (kantine, tent buiten, om het veld, omroeper, muziek enz) en Alphense Boys toonde zich daarmee weer een waardig gastheer.

    Om 18.30 uur kwamen de matadors onder de opzwepende muziek van Conquest of Paradise (Vangelis) en met een oorverdovend applaus het veld op. De wedstrijd kwam maar matig op gang en er waren van beide kanten slechts weinig kansen. Wel had Ajax D1 het meeste balbezit. In de 43ste minuut bracht middenvelder Matthijs de Ligt (zie foto) Ajax aan de leiding met een diagonaal schot met zijn linkerbeen.

  • Vijf minuten voor tijd werd het gelijk en dus moest er onder de leiding van de voortreffelijke jonge scheidsrechter Chris van Stam 2x 7½ minuut verlengd worden. Het bleef echter 1-1 waardoor Ajax D1, op grond van een beter doelsaldo van de competitie, kampioen werd en de bloemenhulde mocht ontvangen. De prachtige samenvatting van 3 minuten van deze fraaie jeugdwedstrijd is nog steeds te zien via youtube als je op google intikt:  ‘’D1:kampioen na Klassieker’’.

  • Komende zaterdag worden er diverse onderlinge trainingspartijtjes gespeeld tegen andere Alphense Boys teams. Hieronder het schema voor de liefhebbers die weer en beetje voetbal willen zien.

    Zaterdag 13 juni:

    09.00 uur      Nieuwe 13-1 – huidige 14-3 (veld 1)        Rick Sinnige

    10.45 uur      Nieuwe 17-1 – nieuwe 18-1  (veld 1)       Cees Berg

    10.45 uur      Nieuwe 14-1 – nieuwe 15-2 (veld 2)        John Evenwel

    12.30 uur      Nieuwe 15-1 – huidige 16-2 (veld 1)        Elmer Stouten (ovb)

    14.00 uur      Nieuwe 13-2 – huidige 13-3 (veld 1)        Bert Metzler

    14.00 uur      Huidige 13-4 – huidige 13-5 (veld 2)

    De coronaperiode is vervelend, omdat voetbal of andere activiteiten heel lang hebben stil gelegen. Maar dit betekent niet dat er stil is gezeten. Zo levert deze periode dus ook pluspunten op. Nadat enige weken geleden al Kim Halverhout, Heryad Jabari, Yoeri Halverhout en Shania Kroone de keuken van onder tot boven hebben schoongemaakt, hebben de barmedewerkers recent de bar en het gedeelte ‘achter’ grondig onder handen genomen. Als klap op de vuurpijl is afgelopen week onder de bezielende leiding van Jan Verwoerd de vloer van de kantine aangepakt. Op de foto’s zien we het resultaat.  Deze spontane actie is uitgevoerd door Rob van Heiningen, Piet van der Aar, Piet Verlooy, Jan Wortman, Jan Heimel en Hennie van Raay. Respect voor alle schoonmakers, petje af!

  • Als er inderdaad versoepelingen komen en we in augustus weer oefenwedstrijden mogen spelen, zal het Frans Bahlmann Toernooi plaatsvinden op dinsdag 18 augustus en zaterdag 22 augustus met als deelnemers Alphense Boys o21, avv Alphen 1, Esto 1 en SJC zat 1. Op dinsdag 18 augustus starten we dan met de volgende wedstrijden:

    20.15 uur      Alphense Boys o21 – avv Alphen 1

    20.15 uur      Esto 1 – SJC zat 1

    De finalewedstrijden zijn dan op zaterdag 22 augustus om 15.30 uur

    Kees Jansma (erelid en technisch adviseur van Alphense Boys) en Voetbal International gaan samenwerken. Hij gaat namelijk wekelijks een online talkshow presenteren. Met ingang van het nieuwe seizoen wordt de talkshow elke zondag opgenomen en uitgezonden op het YouTube-kanaal van Voetbal International, dat met 110.000 abonnees een explosieve groei doormaakt en maandelijks ruim twee miljoen kijkers trekt.

  • Alphense Boys beschikt over apparatuur om exact de loopsnelheid van spelers te kunnen meten. Dat wordt op honderdste van een seconde gemeten met het system ‘’smartgoals’’ wat wij hebben. Op de foto is te zien hoe de test wordt afgenomen bij de 13-1

  • Afgelopen zaterdag gingen Robbert Renirie en Arjan Hendriks (teamleider 11-2 afgelopen seizoen) langs alle huizen van de spelers die in de 11-2 zaten. Rondje richting Nieuw Vennep, Den Haag, Gouda en afgesloten in Alphen aan den Rijn. Het was een heel gezellige middag/avond waar we ontzettend goed en fijn werden ontvangen door iedereen waar we langs kwamen. De middag begon om 13.00 uur en we eindigden om 00:15 uur thuis. De spelers hebben allemaal een jaarboek gekregen met daarin alle mooie momenten die wij dit seizoen hebben mogen meemaken. Van Toornstra toernooi tot AZ toernooi, van bekerpoule winnaar tot zware wedstrijden in de hoofdklasse tegen een jaar ouder en van Jump Square tot Soccer Squash als teamuitje. In de corona periode deden wij de 18 daagse challenge, waarbij alle spelers een challenge kregen. Tijs Jansma werd met bloed, zweet en tranen hier de winnaar van en ontving naast het jaarboek nog zijn eigen FIFA 20 kaartje!

  • Alphense Boys Voetbalvakantieweek 10-14 augustus

    3, 4 of 5 dagen voetbalplezier voor kinderen van 6 t/m 14 jaar!

    Van maandag 10 tot en met vrijdag 14 augustus organiseren Alphense Boys en De Complete Techniek een  voetbalvakantieweek. De voetbalvakantieweek is toegankelijk voor zowel leden van Alphense Boys als leden van andere voetbalverenigingen of niet-leden in de leeftijd van 6 tot en met 14 jaar. Voor slechts € 39 per dag krijgen de kinderen een dagprogramma van 6 uur, een lunch en nog veel meer.  

    De voetbalvakantieweek betekent heel veel plezier met je vrienden, supergave trainingsvormen, nieuwe vrienden maken en de tofste toernooien, afwerkvormen en voetbalspelletjes spelen! De voetbalvakantieweek duurt van 9.30 tot 15.30 uur. Brengen en ophalen is mogelijk van 8.30 tot 16.00 uur. Het programma zit boordevol leuke uitdagingen, grappige prijzen en de aller nieuwste trainingsvormen en bestaat o.a. coördinatietraining, techniektraining, afwerkvormen, een voetbalcircuit, verschillende voetbalspelletjes, partijvormen en verschillende toernooien.

    De voetbaldagen zijn uitstekend geschikt voor veldspelers en keepers, zowel jongens als meisjes, in de leeftijdsgroep van 6 t/m 14 jaar. Het maakt niet uit bij welke vereniging de kinderen spelen. Ook kinderen die niet op voetbal zitten, zijn van harte welkom.

    Je kunt je kind(eren) inschrijven voor een 3-, 4- of 5-daagse. Voor een 3-daagse (ma-woe) betaal je €119 voor een 4-daagse (ma-do) €159 en voor een 5-daagse (ma-vrij) €199 per persoon. Dit is inclusief lunch, drinken, gezonde snacks en een dagprogramma van zes uur. Inschrijven kan via https://www.decompletetechniek.nl/activity/t-126.