• Woensdagnieuwtjes

  De nieuwe jeugdselectieteams zijn nu bijna allemaal gevormd. Hieronder al een teamfoto van de nieuwe 13-1. Omdat er nog geen wedstrijden gespeeld mogen worden, moest deze foto genomen worden tijdens een training, dus zonder wedstrijdtenue

  De fotolijsten in de gang van de kleedkamers zijn weer vernieuwd. Tal van nieuwe foto’s van bijzondere momenten van het afgelopen seizoen zijn in de lijsten gezet.

 • Trainer John Cuvelier is de nieuwe assistent-trainer van FC Lisse 19-1. Afgelopen twee seizoenen was hij trainer van de zaterdagselectie van Alphense Boys. Begin dit jaar kwam het bericht naar buiten dat John zou stoppen als trainer van Alphense Boys Zaterdag. Hierbij liet hij optekenen dat het trainen en coachen van dit team hem te veel energie kostte en hij aan zijn gezondheid moest denken. “Na een nieuwe uitdaging te zijn aangegaan twee jaar geleden is het toch niet geworden wat ik ervan verwacht en gehoopt had”, aldus de gedreven en ervaren trainer in betreffend artikel.

  Bij Alphense Boys stond John te boek als de succestrainer van de talentvolle jeugdopleiding. In negen seizoenen wist hij maar liefst zes titels met diverse jeugdteams aaneen te rijgen. Eerst coachte hij jeugdteam O17-1 vanaf de Hoofdklasse naar de 1e Divisie. Om vervolgens met O19-1 kampioen te worden van de 2e Divisie. In seizoen 2015/16 maakte John de overstap naar FC Lisse. Daarbij werd hij aangesteld als trainer van het talenvolle team O19-1. In het eerste seizoen werd promotie vanuit de Hoofdklasse naar de 4e Divisie op een haar na gemist. Maar in zowel seizoen 2016/17 als 2017/18 behaalde hij ook met dit team het felbegeerde kampioenschap en coachte hij de geelblauwe talenten binnen twee jaar naar de 3e Divisie.

  Als assistent-trainer van O19-1 wordt John herenigd met hoofdtrainer Sander van Dijk. Hiermee is de cirkel rond. Ooit startte Sander zijn trainersloopbaan namelijk als assistent van John. Nu zijn de rollen en daarbij behorende verantwoordelijkheden dus omgedraaid. “De rol van assistent zal even wennen zijn maar is een bewuste keus. Ik ben nu zover dat na 29 jaar hoofdtrainer te zijn, het wel genoeg is geweest. Bovendien staat mijn gezondheid voorop.”, aldus de openhartige trainer.

  Daarnaast ziet John enorm uit naar een hernieuwde samenwerking met Sander. “Ik ben daar oprecht heel blij mee. Onder aanvoering van Sander gaan wij de O19-1 klaarstomen voor het nieuwe opleidingsteam O23. Met de O19-1 gaan wij minimaal 2e Divisie spelen en mogelijk zelfs 1e Divisie. Dit hoge niveau is ons beiden niet vreemd. Dat wordt de kracht in onze samenwerking!”, laat de immer enthousiaste en overtuigende trainer weten.

 • Alphense Boys doet komend seizoen weer mee aan de door Nick Bouman (namens ARC) O23 competitie op de dinsdagavonden.

  Indien de amateurclubs op 1 september aan officiële wedstrijden kunnen gaan beginnen zal dit net als bij de wedstrijden uit het betaalde voetbal, vooralsnog zonder publiek geschiedden. Dat meldt de KNVB op haar website. ‘Officiële sportwedstrijden en competities kunnen vanaf 1 september plaatsvinden zonder publiek, mits het coronavirus onder controle blijft. Dit geldt voor het amateur- én betaald voetbal,’ aldus de KNVB op haar website.

  Op de facebook pagina van Alphense Boys ontdekten we ineens twee foto’s van een hele jonge Jens Toornstra. Altijd leuk op te bekijken en zelfs goed te herkennen

 • In Abbes Rahmoune heeft Alphense Boys zijn begeerde versterking op de flanken binnen. De 28-jarige buitenspeler komt over van zaterdag-eersteklasser Nootdorp.In 2013 gaf Rahmoune de assist bij de 0-1 in de nacompetitiefinale Alphense Boys - Haaglandia. Dat doelpunt, drie minuten voor het verstrijken van de verlenging, zorgde ervoor dat Alphense Boys niet promoveerde naar de topklasse, het op dat moment hoogste amateurniveau van Nederland.

 • Met de komst van Rahmoune zegt Alphense Boys zijn selectie voor volgend seizoen rond te hebben. Zes voetballers van buitenaf, waarvan twee oud-jeugdspelers, komen het vlaggenschip versterken. Twee A-junioren stromen door. Ook mag Alphense Boys onbeperkt putten uit het nieuwe Onder 21-team.

  De nieuwe jeugdselecties voor het volgende seizoen zijn nu op een haar na allemaal gemaakt. Terugblikkend op de talentendag van 26 februari 2020 kunnen we de volgende slotsom maken. Van de 233 spelers die ook daadwerkelijk op die talentendag bij Alphense Boys kwamen (van de 264 inschrijvingen) mochten er 71 spelers in diverse leeftijden terugkomen voor een stage. Uiteindelijk zullen er van dat aantal 25 spelers het komend seizoen in een jeugdselectieteam van Alphense Boys komen te spelen en dat is veel meer dan in de afgelopen seizoenen het geval was.

 • Het verhaal hieronder (uit de rubriek ‘’de oude doos’’) is nog niet van zo lang geleden, maar was wel héél bijzonder en moet u echt even lezen.

  De grootste verrassing van seizoen 2017-2018 was toch wel het kampioenschap van de C1 en de promotie naar het allerhoogste niveau in Nederland, de eredivisie. Alphense Boys C1 is dan het enige amateur C1-team dat in de eredivisie gaat spelen. Uniek. En dan te bedenken dat PEC Zwolle C1 bijna het hele jaar bovenaan de 1e divisie heeft gestaan en het kampioenschap in de laatste minuut weggeeft door een 3-3 gelijkspel via een strafschop voor Zeeburgia in de laatste minuut….!Toen de wedstrijd van PEC Zwolle was afgelopen moesten er nog 10 minuten gespeeld worden in de thuiswedstrijd van Alphense Boys C1 tegen FC Emmen C1. Het stond toen 2-2 en er moest dus gewonnen worden om de stunt van het seizoen volmaakt te maken. Via de social media was e.e.a. snel doorgekomen en de mannen van trainer Corian Wigboldus gaven nog eens gas. Enkele minuten voor tijd was het Dylan Nieuwendijk die de winnende goal scoorde (3-2). Wat een Hitchcock scenario. Het mirakel van Alphen!

 • Zowel Alphense Boys C1 (dat de laatste 8 wedstrijden op rij wòn) als PEC Zwolle C1 eindigden op 50 punten en hetzelfde doelsaldo van + 30. Alphense Boys scoorde echter 60 goals en PEC Zwolle 51 en dàt gaf uiteindelijk de doorslag. Het jongensboek is geschreven. PEC Zwolle zat al bijna op de platte kar, maar in de dying seconds van deze competitie gingen de Boys er met het goud vandoor. Je hoeft maar 1x per seizoen bovenaan te staan, als dat maar na de laatste wedstrijd is....! na een stroeve seizoenstart met slechts 6 punten uit 6 wedstrijden, werd er een Barcelona achtige reeks van 14 gewonnen wedstrijden en slechts 2 gelijke spelen neergezet.  Dylan Nieuwendijk zorgde zaterdag 26 mei 2018 met de winnende goal, vlak voor het eindsignaal, voor oceaanvreugde.

 • Van dit prachtige team (nog maar 2 jaar geleden…..) vertrokken in de afgelopen 2 jaar maar liefst 8 spelers naar een profclub. Er zijn nog maar 5 spelers over die ook komend seizoen nog bij Alphense Boys spelen, waarvan er inmiddels twee al weer zijn teruggekeerd na een avontuur bij een BVO

  Hugo Botermans heeft zijn contract bij ADO Den Haag met één seizoen verlengd. De twintigjarige spits speelt dit seizoen zijn wedstrijden in Jong ADO Den Haag, maar hoopt volgend seizoen op zijn competitiedebuut in het vlaggenschip. Botermans maakte in de zomer van 2015 de overstap van Alphense Boys (waar hij 3 jaar in de jeugdopleiding speelde) naar de jeugdopleiding van ADO Den Haag. In de Derde Divisie scoorde de spits dit seizoen elf doelpunten in achttien wedstrijden voor het beloftenteam van ADO. 'Dit is natuurlijk een heel mooi moment voor mij. Ik ben er trots op dat ik weer een contract heb mogen tekenen bij deze mooie club', zegt Botermans over zijn tweede verbintenis bij ADO. 'Mijn doel is om zo snel mogelijk bij het eerste elftal aan te sluiten. Het zou geweldig zijn als ik volgend jaar al mijn steentje kan bijdragen aan ADO Den Haag 1.'

 • Bij ADO Den Haag staan naast Botermans nog twee oud-Alphense Boys-spelers onder contract: Shaquille Pinas en Thijmen Goppel. Pinas ligt net als Botermans vast tot de zomer van 2021, Goppels overeenkomst loopt na dit seizoen af. Hij is nu uitgeleend aan MVV. Of hij in aanmerking komt voor een nieuw contract bij de eredivisionist is nog niet bekend.

  In de nieuwste uitgave van het landelijk vakblad De Voetbaltrainer nummer 249, staan twee grote artikelen van Robin Stolwijk (trainer Alphense Boys 13-1) over ‘’trainen op het benutten van overtalsituaties’’ en van Mitchell Meijer (trainer Alphense Boys 15-1) over ‘’verdedigende spelprincipes in de praktijk’’. Beide stukken zijn voorzien van oefenstof voorbeelden, foto’s en gaat inhoudelijk diep op dit thema in.

 • Binnenkort gaan er twee grote dozen met in totaal bijna 40 ballen van Alphense Boys naar weeshuizen in Kenia. Het zijn ballen met enkele beschadigingen, maar nog prima te gebruiken voor de kinderen in Kenia. Omdat de ballen natuurlijk vrijwel compleet leeggelopen vervoerd moeten worden, hebben we er een aantal handpompjes met naalden bijgedaan en wat ballennetten. In de weeshuizen in Kenia voetballen inmiddels ook een aantal kinderen in tenues van Alphense Boys die niet meer gebruikt werden. Over enige tijd hopen wij weer foto’s te kunnen plaatsen van de overhandiging van de ballen in Kenia.

 • Frank de Haan is komend seizoen de verzorger bij de 17-1 van Alphense Boys.