• Winst op de koploper

  Na vier weken rust, een soort winterstop 2.0, stond vorige week de uitwedstrijd tegen de koploper ASW VR1 op het programma. Thuis werd er met 1-3 verloren, een wedstrijd waar bij ons veel tegen zat en waar het voor de tegenstander mee zat. Het zou dan ook een lastige pot worden vandaag, wat er bij een aantal meiden voor zorgde dat de zenuwen om de hoek kwamen kijken. Maar het enthousiasme en de drang om te winnen was zeker ook aanwezig!

  Maar liefst 18 meiden hadden zich voor deze wedstrijd weer present gemeld, wat betekende dat er 2 niet mee konden doen. Lotte en Zara waren nog wat aan de zieke kant, waardoor zij thuis achter zouden blijven. Zondagochtend meldde Larissa zich nog af door wat griepklachten. Beterschap, meiden! Dat betekende dat we met 15 meiden naar Waddinxveen afreisden.

  Voor de wedstrijd kregen we nog het standaard praatje van de trainers, die de strategie voor deze wedstrijd wat hadden aangepast. Rob kon zich nog goed herinneren dat er een speelster op het middenveld van ASW erg goed kon voetballen. Daardoor zou er achterin 1 op 1 gespeeld worden, zodat Quincy de speelster op het middenveld kon aanpakken.

  Om 11:30 werd er afgetrapt. De eerste minuten moesten beide ploegen de draai nog even vinden. Er stond relatief veel wind, waardoor de bal soms wat anders doet dan dat je wilt. Onze meiden begonnen met wind tegen, wat voor ASW automatisch wind mee betekende. ASW probeerde veel op steekballen te spelen, maar door de wind raasde de bal steeds over de achterlijn, waardoor zij geen grote kansen konden creëren. Wij wisten er echter ook niet helemaal doorheen te komen. We konden elkaar wel goed vinden, waren alert en konden samen voorkomen dat ASW gevaarlijke situaties creëerde, maar echte kansen kregen wij ook niet.
  Halverwege de eerste helft werd ASW twee keer gevaarlijk vanuit een corner. Door de wind draaide de bal in richting het doel, maar gelukkig stond Tamara tweemaal op de goede plek. Wij bleven daarnaast goed druk zetten. We begonnen voorin met storen, waar we onszelf ook voor beloonden! ASW leed balverlies achterin. We zaten er gelijk bovenop. Na een paar passes belandde de bal voor het doel. Wel drie meiden liepen ernaartoe. Gelukkig liepen ze elkaar niet al te veel in de weg en wist Yvanka haar voet tegen de bal aan te zetten, waardoor de bal rechts bovenin de kruising belandde. 0-1! De opluchting en blijdschap was terecht aanwezig. En nu doorpakken!

  In de rust gaven we elkaar de complimenten. Het ging goed zo. Het druk zetten moeten we vooral vol blijven houden en niet de concentratie verliezen. Daarnaast ook gewoon schieten als je de mogelijkheid hebt, want de keepster oogde niet erg balvast.
  De mogelijkheden zijn er zeker om de drie punten mee naar huis te nemen!

  In de tweede helft was het weer even inkomen. ASW kreeg zo nu en dan de tijd om op te bouwen en de speelsters voorin weg te sturen. Gelukkig was de achterhoede alert en kwam er nog niks doorheen. Na een minuut of 10 werd er echter een speelster vrijgespeeld. Ze kreeg de ruimte om te schieten, maar gelukkig kon Tamara nog net met haar vingertoppen de bal naast tikken. Corner dus. Door de wind was dit weer oppassen. De bal kwam hoog voor, een speelster stond vrij en kon de bal buiten bereik van Tamara in het doel koppen. 1-1. Balen, we moeten echt scherp blijven dus!

  Een aantal minuten later werd er aan onze kant gewisseld. Yvanka ging eruit en Lizzy kwam erin, die gelijk een corner moest nemen. De bal ging richting de eerste paal, waar Randa klaar stond. Ze veranderde de bal iets van richting en belandde zo in het doel! 1-2! Met een beetje geluk, maar we hadden de voorsprong weer! Dit mogen we toch echt niet uit handen geven!

  Zo ongeveer halverwege de tweede helft was het dan weer raak. Door goede combinaties op het middenveld kwam Fleur vrij te staan. Ze had de ruimte en met een goed schot in de been schoot ze van ongeveer buiten de zestien. De bal ging onder de keepster door het doel in. 1-3! Fantastisch spel en top afgerond! Met nog een goede 20 minuten te gaan, moesten we dit absoluut vasthouden.

  Ondanks onze voorsprong zat niet alles mee. De scheidsrechter floot vaak onterecht tegen ons. Ook trapten sommige speelsters van ASW nog wel eens na of gaven ons een flinke duw, waar wij vervolgens geen vrije trap mee voor kregen.
  Er was ook sprake van zo’n situatie rond een kwartier voor tijd. Wij kregen de vrije trap tegen, terwijl de overtreding op ons gemaakt werd. De bal ging richting het doel, maar de bal stuiterde vervelend op, wat het voor Tamara nog lastig maakte. Ze kon nog net haar vingers ertussen zetten, waardoor de bal tegen de lat aan kwam. De bal kwam weer terug het veld in. Zowel Tamara als een speelster van ASW gingen vol voor de bal, wat uiteindelijk in een vervelende botsing resulteerde. Tamara kwam daar niet zonder gebreken uit en moest met een dikke zere knie het veld verlaten. Yvanka nam haar plek in het doel over. Er vonden gelijk wat wissels plaats aan onze kant.

  Het laatste kwartier was het nog spannend, maar beide ploegen hebben geen echte kansen meer kunnen creëren. Eindstand: 1-3!
  De drie punten gaan mooi mee naar Alphen. Ontzettend goed gespeeld meiden. We hebben er hard voor gevochten en gelukkig hebben we onszelf daar terecht mee beloond.
  We wachten af wanneer we weer verder kunnen gaan met de competitie.