• Voorhoede Boys 1 krijgt verder vorm

  • Woensdagnieuwtjes

    Dit seizoen viert de KNVB dat het georganiseerde amateurvoetbal 130 jaar bestaat. Speciaal daarvoor is een uniek voetbalshirt ontwikkeld waarvan elke vereniging in Nederland één exemplaar krijgt. De KNVB ruilt dit shirt met de shirts van de bijna 3.000 verenigingen. Afgelopen zondag was Alphense Boys aan de beurt. KNVB-ambassadeur Tjaard de Vries (links) en vice-voorzitter Ronald Hendricx van de Boys verrichtten de shirtruil kort voor aanvang van de wedstrijd van Boys 1 tegen Be Quick 1887.

    Het patroon op het Oranje-shirt bestaat uit een samenspel van vormen en vlakverdelingen die ook zijn terug te vinden op de shirts van alle Nederlandse amateurverenigingen. Alle shirts van de clubs krijgen een ereplaats op de KNVB Campus in Zeist.

  • Op zaterdag 7 maart jl konden we met geen mogelijkheid een scheidsrechter voor de oefenwedstrijd van Alphense Boys o15 tegen Spartaan’20 o15. Uiteindelijk hielp Bert Metzler (72) ons uit de brand. Eerder op die ochtend moest hij de competitiewedstrijd tussen ARC 15-1 en FC Lisse 15-1 fluiten en direct daarna kwam hij naar Alphense Boys om de o15 te fluiten. Een dag later (zondag) floot hij opnieuw een wedstrijd voor de KNVB. Overduidelijk een echte liefhebber! Dankjewel Bert!

  • De inschrijving voor het Sportweekend (eindfeest voor de pupillen van o8 t/m o13) op 12 en 13 juni 2020 is inmiddels gestart. We hebben de vroeg boek korting verlengd tot 28 maart, wees er dus snel bij. De inschrijfformulieren zijn als het goed is uitgedeeld door de leiding van de elftallen, anders liggen deze in de postvakjes in de commissiekamer. Ingevulde inschrijfformulieren kunnen bij de bar in de kantine ingeleverd en betaald worden.

    Bij de wedstrijd Alphense Boys o17 tegen Willem II o17 op zaterdag 14 maart is Premium Stars Sportsmanagement de balsponsor. Adres: Prof.Zonnebloemlaan 52, 3571 KT Utrecht. Telefoonnummer: 0639584007. E-mailadres: j.veldman@premiumstars.nl

    Programma thuiswedstrijden jeugdselectieteams op zaterdag 14 maart

    11.00 uur      14-1 – Alexandria’66 14-1

    11.00 uur      17-2 – Quick Boys 17-1

    13.00 uur      17-1 – Willem II o17

    15.15 uur      19-1 – ADO Den Haag o19

    Alphense Boys heeft in Noah Barendse zijn eerste defensieve versterking voor volgend seizoen binnen. De linksbenige centrale verdediger speelde sinds 2017 in het eerste elftal van Quick Boys, om in 2019 de overstap te maken naar FC Lienden. Na alle perikelen rond FC Lienden, waar zijn vader Peter Barendse met oud-Ajacied Nordin Wooter een elftal probeerde te vormen, is de 23-jarige oud-jeugdspeler van Feyenoord, Sparta Rotterdam, ADO Den Haag en Jong FC Dordrecht dit seizoen clubloos.

  • Chris Hagi keert volgend seizoen terug naar Alphense Boys. De 22-jarige buitenspeler komt over van het Zoetermeerse DSO. Hagi, oud-jeugdspeler van Alphense Boys, speelde in de jeugdopleiding van PSV, ADO Den Haag en NEC.

  • Daniël Furtak, de huidige keeper van Alphense Boys zaterdag, wordt overgeheveld naar het vlaggenschip op zondag.

  • Afgelopen zaterdag wilden Alphense Boys o13 en FC Groningen o13 tegen elkaar oefenen. Om de afstand te verdelen werd er contact gelegd met Vitesse, waar Alphense Boys een uitstekende relatie mee heeft. Direct waren wij welkom op Papendal om onze oefenwedstrijd af te werken. Ayhan Argun (broer van Hakan) was bereid de wedstrijd te fluiten die met 2-0 werd gewonnen door de ploeg van trainer Robin Stolwijk. Na een geslaagde en sportieve wedstrijd ging het hele stel op de foto

  • Regelmatig bezoeken de jeugdselectietrainers van Alphense Boys een wedstrijd van een collega trainer en maken dan de hele voorbereiding mee en zitten bij elkaar op de bank. Een prima moment om de collega trainer van adviezen en tips te voorzien of ervan te leren.

  • Alphense Boys 1 loert nog op een periodetitel. Dat kan door de derde periode te winnen (net begonnen) òf door  derde te worden in de competitie. Voorlopig is de ploeg van trainer Hein van Heek goed bezig.

    Alphense Boys heeft een goede samenwerking met het Jeugdfonds Sport & Cultuur/ Jeugddeelnamefonds Alphen aan den Rijn (JDFA). Enkele tientallen kinderen kunnen dankzij financiële ondersteuning van het JDFA bij onze club spelen. Dit jaar heeft de Rotary Bike Challenge het JDFA geselecteerd als één van de goede doelen. Je kunt als team, individu of als donateur meedoen aan deze jaarlijkse fietstocht, die op 5 april a.s. wordt gehouden. Er zijn vier routes om uit te kiezen, te weten van 25 km, 40 km, 70 km en 120 km. Vertrekplaats is het Lindeplein in Ter Aar. Kijk voor meer informatie en inschrijven op http://www.rotarybikechallenge.nl/.

    Het G-team van Alphense Boys doet begin april mee aan de Special Olympics in het Engelse Plymouth. Om een deel van de kosten te dekken, werd afgelopen weken een loterij gehouden. De spelers verkochten in recordtempo duizend loten en dankzij de hulp van vele Boyssupporters vlogen zondagmiddag in de kantine de laatste loten de deur uit. Gisteravond was de trekking en de uitslag is onderaan deze woensdagnieuwtjes te vinden. De winnaars krijgen trouwens óók persoonlijk bericht. Uiteraard bedanken we iedereen voor zijn/haar deelname.

    In juli is er ook een editie van de Special Olympics in Den Haag en daar is Alphense Boys eveneens van de partij. Special Olympics is ontstaan op initiatief van Eunice Kennedy Shriver, de zus van de voormalige Amerikaanse president John F. Kennedy (1921-2009). Zij begon in 1963 in de Verenigde Staten met het organiseren van zomerkampen voor mensen met een verstandelijke beperking. Het succes van deze zomerkampen leidde in 1968 tot de oprichting van Special Olympics Incorporated.

    Special Olympics Inc. is uitgegroeid tot ’s werelds grootste sportorganisatie voor mensen met een verstandelijke beperking: wekelijks sporten er meer dan 4 miljoen sporters in meer dan 170 landen die onder begeleiding zijn van miljoenen vrijwilligers. Wil je meer weten over de ontstaansgeschiedenis? Kijk dan op de website van Special Olympics Inc: www.specialolympics.org.

  • Komende vrijdag zou internationaal scheidsrechter Allard Lindhout een presentatie geven bij Alphense Boys. Maar hij heeft onverwachts een aanstelling gekregen van de KNVB en moet vrijdag fluiten! En dat terwijl hij komende woensdag ook al de 4e man is bij de Champions league wedstrijd Liverpool – Atletico Madrid. Kortom, hij maakt weer voldoende mee om over te vertellen. De presentatie van Allard van komende vrijdag bij Alphense Boys gaat dus niet door en is verschoven naar vòlgende week vrijdag 17 april om 19.30 uur. Allard verzekerde mij dat hij dan zeker niet hoeft te fluiten (in dat weekend is de bekerfinale) en dat hij dan graag naar Alphense Boys komt. Graag jouw reactie of je deze datum (vrijdag 17 april 19.30 uur) die leerzame presentatie van Allard wil komen bijwonen. Mail dan even naar: Paul.Bahlmann@hetnet.nl

    Zaterdag 21 maart is het weer BINGO bij Alphense Boys. We starten om 20.00 uur en iedereen is welkom

    Daan Spaans (van de o13) liep vorige week op school een breukje op in zijn teen en moet even op lukken lopen. Dit kost hem ongetwijfeld een paar wedstrijden voor zijn team, de huidige koploper in de 1e divisie.

  • De voetbalwedstrijd  Leonidas - Alphense Boys is a.s. zondag  live te volgen in het          sportprogramma “Sport Lokaal” van  Studio Alphen. Sport Lokaal wordt iedere zaterdag en zondag uitgezonden tussen 14 – 18 uur voor de regio Alphen aan den Rijn, Rijnwoude en Boskoop. Omdat de aftrap om 13 uur van deze wedstrijd begint de sportuitzending ook om 13 uur zodat de thuisblijvers niets hoeven te missen. Thijs de Ruiter zal het radioverslag verzorgen. Ook wordt er in deze uitzending verslag gedaan van meerdere sportevenementen  uit de regio. Studio Alphen kan je ontvangen via 90.0 FM in de ether, 103.4 FM op de kabel en het glasvezelnet van KPN (kanaal 962) en Lijbrandt (kanaal 798); in Rijnwoude via 106.5 FM (ether) en 103.4 FM (kabel).

    Jan v/d Sandt gaat na dit seizoen stoppen als leider van het zondag 1 team. Jan heeft dit dan ± 25 jaar gedaan (!) en heeft kampioenschappen meegemaakt, vele hoofdtrainers meegemaakt en honderden eerste elftalspelers zien komen en gaan.

    Komende zaterdag gaat Alphense Boys 015 naar De Herdgang waar ze het voor de competitie in de eredivisie mogen opnemen tegen PSV o15.

    De 17-1 speelt om 13.00 uur thuis tegen Willem II o17

    De o19 speelt om 15.15 uur thuis tegen ADO Den Haag o19

    De o13 gaat uit naar AFC o13

    Richard v/d Nieuwendijk wordt het komende seizoen de assistent bij Remco Tuinenburg, de nieuwe hoofdtrainer van zondag 1. Richard heeft jarenlang in Alphense Boys 1 gespeeld (en ook nog even bij Ter Leede) en is ook jarenlang actief geweest als trainer in de jeugdopleiding van Alphense Boys.

  • Bryan de Vries (ex-jeugdtrainer Alphense Boys) is al weer even in Nederland. Hij is werkzaam als directeur van een voetbalschool in China en vanwege het Corona virus is hij 1½ maand geleden terug naar Nederland gevlogen. Volgende week dinsdag vliegt hij weer naar Shanghai om zijn werkzaamheden daar weer op te pakken. Afgelopen maandag had hij even tijd om Robin Stolwijk bij de o13 te assisteren. Bryan én de spelers vonden dat hartstikkke leuk

  • Op dit moment heeft de jeugdopleiding van Alphense Boys 63 stage uitnodigingen ontvangen van 16 verschillende profclubs voor in totaal 36 Alphense Boys spelers. Diverse spelers hebben namelijk meerdere uitnodigingen gehad. Inmiddels weten 9 Alphense Boys spelers al dat ze volgend seizoen bij een profclub mogen spelen.

    De uitreiking van het  RJO certificaat (Regionale Jeugd Opleiding) zal plaatsvinden op zaterdag 21 maart om 15.00 uur in de kantine van Alphense Boys. Dat is vlak nà de competitiewedstrijd van Alphense Boys o15 tegen Ajax o15 (13.00 uur) én de competitiewedstrijd van de o17 tegen Roda JC (ook om 13.00 uur) en net vòòr de wedstrijd van de o19 tegen Sparta Rotterdam o19 )15.15 uur)

    Dylan van Stijn (AB 13-2) brak op zaterdag 29 februari om ongelukkige wijze zijn neus. Enkele dagen later werd die rechtgezet in het ziekenhuis en afgelopen zaterdag kon Dylan al weer voetballen met een masker. En hij gaf nog de voorzet voor de winnende goal van zijn team (Alphense Boys 13-2)

  • Uitslag loterij Special Olympics

    Wim Nederend, Angela Sassen en Pascal de Jager verrichtten gisteravond de loting van de loterij van het G-team.

    Alle prijzen zijn beschikbaar gesteld door verschillende bedrijven, waardoor de volledige opbrengst van de lotenverkoop ten goede komt aan de trip van het G-team naar Plymouts. Grote dank aan deze bedrijven!

    De winnaars krijgen de prijzen binnen enkele dagen uitgereikt.  

    1077      Notenpakket De Boxer

    1088      Wijnpakket

    1132      Notenpakket De Boxer

    1159      Notenpakket De Boxer

    1166     Wijnpakket

    1232      Notenpakket De Boxer

    1258      Waardebon Bloemboetiek Mariska €15,-

    1280      Kaaspakket Holland Kaascentrum

    1306      Tosti-ijzer / Contact Grill

    1311      Kaaspakket Holland Kaascentrum

    1320      Dinerbon De Eerste Aanleg

    1351      Kaaspakket Holland Kaascentrum

    1374      Waardebon Bloemboetiek Mariska €15,-

    1380      Kaaspakket Holland Kaascentrum

    1413      Waardebon Bloemboetiek Mariska €15,-

    1418      Grote Plant Kwekerij Van Veen

    1450      Grote Plant Kwekerij Van Veen

    1476      Kattenmand

    1510      Waardebon Passie voor Slapen  €25,-

    1542      Waardebon Passie voor Slapen  €25,-

    1575      Waardebon Bloemboetiek Mariska €15,-

    1622      Waardebon Passie voor Slapen  €25,-

    1707      Waardebon Passie voor Slapen  €25,-

    1741      ZitMAXX Wonen Schilderij

    1745     Behang Donald Verfspuit

    1813      Behandeling Pedicure Veertje

    1825      Waardebon Bloemboetiek Mariska €15,-

    1852      Waardebon De Haven  €10,-

    1853      Waardebon Tuincentrum Lek €150,-

    1920      Hoofdprijs €250,-

    1929      Waardebon De Haven € 10,-

    1959      Behang Donald Verfspuit

    2023      Dartbord

    2035      Wijnpakket

    2041      Waardebon Van Kempen €10,-

    2061      Waardebon Gek van Fietsen €50,-

    2066      Waardebon Oudshoorn €10,-

    2086      Wijnpakket