• Voorhoede Boys 1 krijgt verder vorm

• Boys 1 nu op de vijfde plek

Alphense Boys had opvallend weinig moeite met Be Quick 1887 uit het Groningse Haren. De wedstrijd zou uiteindelijk in 2-0 eindigen en die stand was al in de eerste helft op het scorebord verschenen. Gelet op het overwicht was die score eigenlijk te laag, maar er konden weer drie punten worden bijgeschreven en dat is toch waar het om gaat.

Arjan Ouwendijk (foto) maakte beide treffers en dat waren hele fraaie. Goal nummer één viel na twaalf minuten. De voorzet van Kees Tol was op maat en de afronding fraai. Zijn tweede doelpunt produceerde Ouwendijk vijf minuten voor de pauze. Na een ‘steal’ van Tarik Zaanani kwam de bal snel via Thijs Hoogenboom bij de nummer 8, die met een handige beweging van zijn tegenstander wegdraaide en in dezelfde beweging venijnig uithaalde: 2-0. Een treffer van Kees Tol meteen daarna werd wegens buitenspel geannuleerd.

In de tweede helft kwamen de bezoekers er bijna helemaal niet meer aan te pas. Er was eigenlijk nog maar één ploeg die voetbalde en dat was de formatie van Hein van Heek. Stuk voor stuk kweten de middenvelders en verdedigers zich allemaal uitstekend van hun taak. Als het er echt op aankwam was de eindpass te slordig en datzelfde gold voor de afwerking. Echt mee zat het ook niet overigens. Arjan Ouwendijk raakte een keer de paal en doelman Smit wist ternauwernood een eigen goal te voorkomen, maar dat was het wel zo’n beetje.

Over de gehele wedstrijd genomen – prima geleid door de in de Hoofdklasse debuterende, pas 20-jarige scheidsrechter Max Broekhuizen uit Houten - kregen de bezoekers slechts twee kansen en vonden daarbij keeper Tim van der Linden op hun weg. Omdat in de 90-ste minuut de zojuist ingevallen Joey Lauhouh na een fraaie combinatie vrij voor de doelman nog een opgelegde kans miste, werd de ruststand ook de eindstand.

Drie nuttige punten dus, die goed waren voor een stijging naar de vijfde plaats in de Hoofdklasse A én het was een goed begin van de derde periode.

Hier zijn de interviews van Studio Alphen met Hein van Heek, Arjan Ouwendijk en Jesse Vink te beluisteren.

Uitslagen

Alphense Boys-Be Quick 1887 2-0, Alcides-RKVV Velsen 3-0, Hollandia-SDO 3-1, Emmen-MSC/Amslod 0-2, VOC-SJC 0-4, HBS-Leonidas 1-1, JOS Watergraafsmeer-Quick'20 6-1, RKAVV-Hoogeveen 4-1.

Stand

1.            Hollandia 20-43 (42-20)

2.            JOS 19-40 (47-24)

3.            RKAVV 21-36 (53-33)

4.            SJC 20-35 (45-31)

5.            Alphense Boys 20-34 (43-28)

Clubtopscorers

Kees Tol 16x, Arjan Ouwendijk 7x, Cem Sahin 5x, Thijs Hoogenboom 4x, Kasper Michel 4x, Lilinho Martins 3x, Jesse Vink 2x, Bas van Zoest 1x, Joey Lauhouh 1x.

Boys Zaterdag 1

Alphense Boys zaterdag 1 bleef thuis tegen Siveo op koers voor deelname aan de nacompetitie, dankzij een onbedreigde 4-1 overwinning. Brandon Tichem maakte uit een vrije trap al vroeg de 1-0 en Donovan Oliveira verdubbelde de voorsprong even later. Daarna zakte het spelpeil, maar toen kort voor rust Tichem vanaf elf meter de 3-0 erin schoot, leek de zege wel binnen. De 3-1 van Siveo viel in de tweede helft te laat om de wedstrijd nog spannend te maken. In de laatste minuut bepaalde Jesse Boateng op aangeven van Tichem de eindstand op 4-1. Boys zaterdag staat derde in de Vierde Klasse B, één punt achter Zevenhoven maar ook met een wedstrijd minder gespeeld.

Kijk hier voor de samenvatting van de wedstrijd tegen Siveo’60.