• Woensdagnieuwtjes

    Afgelopen woensdag 26 februari heeft Alphense Boys JO9-1 op een overtuigende wijze de eerste plek behaald op het krokustoernooi bij V.V. Katwijk. In de poule werd de eerste plaats gehaald en de jongens mochten zich gaan opmaken voor hun 5de finale (!) bij een toernooi dit seizoen. Nu stond Feyenoord (AV) JO9-1 op ze te wachten. Na een spannende strijd werden de Rotterdammers met 3-2 verslagen en kon beker mee naar Alphen a/d Rijn. De traditionele overwinningsslinger werd uiteraard weer met vol enthousiasme gemaakt. Adam, Brian, Damian, Dilan, Jean, Sten, Pepijn en Moussa: wij, de ouders, hebben ontzettend genoten van jullie fantastische inzet, samenwerking en soms briljante voetbalacties!

     

    Gisteravond speelde Alphense Boys o13 de uitgestelde competitiewedstrijd tegen Westlandia o13. Het werd een eenvoudige 4-0 overwinning voor de mannen van trainer Robin Stolwijk. Vanaf het begin zaten ze er fel bovenop en domineerden met veel passie de wedstrijd. Vooral in de eerste helft werden er nogal wat kansen gemist en bleef het bij 1-0 (mooie lob-goal van Bryan).

  • In de tweede helft zorgde een eigen goal voor de 2-0. De goal van Hakim (3-0) was eenvoudig, maar de combinatie die er aan vooraf ging was prachtig. De prima lage voorzet van Bryan was niet te missen voor Hakan. Joshua zorgde voor de eindstand van 4-0 na een fout van de keeper van Westlandia. Komende zaterdag oefent de 13-1 om 12.00 uur op Papendal tegen Fc Groningen o13.

     

    De stand in de 1e divisie bij de o13

    1. Alphense Boys o13          5-13
    2. Spartaan’20 o13                5-10
    3. AFC o13                            5-9
    4. FC Emmen o13                  4-7
    5. Cambuur o13                     4-7
    6. Helmond Sport o13             4-6
    7. Westlandia o13                   4-3
    8. Urk o13                              5-0

     

    Wij als scheidsrechterscoördinatoren van de teams O11 en 12 willen iedere competitiewedstrijd van een scheidsrechter te voorzien. Om dit goed te kunnen doen hebben wij de hulp nodig van jullie allemaal. Leuke en sportieve wedstrijden, daar doen we het voor en dat staat altijd bovenaan! De ingrediënten voor leuke en sportieve wedstrijden zijn: begrip voor elkaar, een sportieve instelling en elkaar helpen. Onmisbaar zijn de spelers, toeschouwers, coaches en leiders, maar ook scheidsrechters! Wij doen dan ook graag een beroep op jullie: broers, zussen, ouders, opa’s, ooms, andere familieleden en andere voetballers. Het komt helaas veel voor dat er wedstrijden niet voorzien kunnen worden van een scheidsrechter, hoe spijtig ook. Begrijpelijk dat hier soms de nodige boosheid en frustratie uit voortvloeit. We doen er alles aan om iedere wedstrijd te voorzien van een scheidsrechter. Een lastige klus maar in principe te realiseren, echter wel met jullie hulp en inzet! Wij zien jullie aanmeldingen dan ook graag tegemoet. Het fluiten van E-teams (O11 en 12) is leuk is meer spelbegeleiding dan leiding geven. Het is dus voor iedereen goed te doen en bovendien erg leuk. En als je wilt helpen we je uiteraard graag een beetje op weg.
    Tot snel bij de Boys.. en mail naar: scheidsrechters@alphenseboys.nl   Dank alvast! Groet, Dianne de Graaf

  • Delano Vos (15-1) werd afgelopen maandag gepresenteerd bij Feyenoord. Delano is de 3e speler van Alphense Boys o15 die na dit seizoen van Alphense Boys naar Feyenoord gaat. Vorig seizoen speelde Delano (15) nog bij UVV. In een half jaar tijd kwam hij in de belangstelling van drie BVO’s en hij koos voor de mooiste club waar Alphense Boys mee samenwerkt en waar ook zijn huidige teamgenoten Cedric Hatenboer en Emin Sarigul gaan spelen: Feyenoord.

  • Tim v/d Linden (keeperstrainer jeugdselectie’s Alphense Boys én keeper van ons zondag 1 team) is per direct keeperscoördinator geworden van de Feyenoord Academy. Hij volgt Oscar Moens op, die met onmiddellijke ingang is gestopt in die functie bij Feyenoord. Tim v/d Linden (23) was al keeperstrainer in de jeugdopleiding van Feyenoord en krijgt er nu dus een functie bij. Tim blijft wel gewoon keepen in zondag 1 én blijft (samen met Ron Martin) de jeugdselectiekeepers van Alphense Boys training geven op maandagavond.

  • Afgelopen zaterdag oefende het zaterdag 1 team thuis tegen Hillegersberg (6-0). Een uur voor de wedstrijd kreeg trainer John Cuvelier een telefoontje van enkele zaterdag 1 spelers die……in Hillegersberg stonden! Het kwam gelukkig allemaal nog goed en de mannen arriveerden net voor de wedstrijd in Alphen a/d Rijn.

    De 15e Talentendag van Alphense Boys i.s.m. Feyenoord is uitstekend verlopen. De laatste twee dagen kwamen er weliswaar nog tientallen afmeldingen, maar dat hebben we nog altijd liever dan zonder bericht wegblijven (toch nog 17 personen). Uiteindelijk waren er 233 spelers aanwezig in alle leeftijden. Van dat aantal mogen er 67 terugkomen voor twee stage trainingen. Aan het eind van het seizoen wordt er dan bij selectiewedstrijden besloten wie er in het hoogste jeugdselectieteam van zijn geboortejaar bij Alphense Boys mag komen voetballen.

  • De ontvangst van de 233 deelnemers (met het zorgvuldig uitdelen van de genummerde hesjes) lag wederom in de vertrouwde handen van Jan en Tiny Overes met hulp van Irina van Stijn

  • Het AD Groene hart wijdde een artikel aan de talentendag met speciale aandacht voor de scouts van Feyenoord

  • Zoals inmiddels bekend is, zullen er aan het eind van het seizoen vijf spelers van Alphense Boys o15 (uit één team dus) de club verlaten en naar een profclub gaan (Feyenoord en ADO Den Haag). De o15 heeft dan ook uitzonderlijk goed gepresteerd, promoveerde in december naar de eredivisie hoog en komt nu iedere week uit tegen de top van Nederland. Uiteraard wekt dat dan de belangstelling op van heel scoutend Nederland. Afgelopen week konden we ze op de foto zetten.

  • Op vrijdagavond 13 maart om 19.30 uur komt KNVB eredivisie scheidsrechter Allard Lindhout (zie foto in bijlage) naar Alphense Boys voor een presentatie over het scheidsrechtersvak. Allard Lindhout floot in zijn jonge jaren (was toen pas 16 jaar oud) al regelmatig wedstrijden bij Alphense Boys (herfst en kerst toernooien en oefenwedstrijden) en was o.a. in 2007 de scheidsrechter van de bekerfinale van de toenmalige C1 van Alphense Boys tegen Spartaan’20 C1, die AB toen (o.l.v. Henk van Hof) wòn. Allard was toen net 19 jaar. Als 23-jarige (2010) debuteerde hij al in het betaalde voetbal. Sinds 2015 fluit hij ook wedstrijden in de eredivisie. Allard (32) woont nog steeds in Warmond en is onlangs gepromoveerd tot internationaal scheidsrechter en zal naast een boeiend verhaal over zijn carrière ook diverse videobeelden laten zien van beslissingen waarover dan gediscussieerd zal worden. De presentatie zal ongeveer 1½ uur duren. Natuurlijk hopen wij dat er ook diverse vragen aan Allard gesteld worden. Iedereen die geïnteresseerd is, is welkom. De toegang is gratis. Wel graag even per email aan Paul.Bahlmann@hetnet.nl  laten weten of we jou welkom mogen heten op vrijdagavond 13 maart om 19.30 uur bij Alphense Boys.

  • Zaterdag 21 maart is het weer BINO bij Alphense Boys. We starten om 20.00 uur en iedereen is welkom

    Het was afgelopen zaterdag af en toe ‘’hondenweer’’. Bijgaande foto’s tijdens de wedstrijd van Alphense Boys 17-1 laten dat zien.

  • Voorafgaande aan de wedstrijd van Alphense Boys 17-1 werd een indrukwekkende minuut stilte gehouden vanwege het overlijden van een familielid van leider Pedro Fortes.

  • Programma thuiswedstrijden jeugdselectieteams zaterdag 7 maart

    09.00 uur      13-2 – CDW 13-1

    11.00 uur      17-2 – Unitas 17-1

    13.00 uur      15-1 – Spartaan’20 15-1 (vrsch)

    15.30 uur      Zat 1 – Siveo’60 1

    Voor enkele nieuwe teams hebben we in de aanloop naar seizoen 2020-2021 weer enkele leuke wedstrijden kunnen regelen met profclubs. Zo spelen in augustus de o15 en de o13 tegen Feyenoord en Sparta Rotterdam. De o18 speelt ook tegen Feyenoord en de o16 oefent tegen Fc Dordrecht en Sparta Rotterdam

    Afgelopen zaterdag won Alphense Boys de Wintercup, die voor de tweede keer werd georganiseerd door Jodan Boys. In de finale werd het een makkelijke 7-1 overwinning voor de ploeg van trainer Biagio v/d Straaten.

  • In het landelijke vakblad De Voetbaltrainer verschijnen binnenkort diverse artikelen over de jeugdopleiding van Alphense Boys en de door ons ontwikkelde voetbalvisie.

  • Vanaf het seizoen 2020/’21 gaat het voetbalaanbod van de JO8 t/m JO12 pupillen er iets anders uitzien. In plaats van een voorjaars- en najaarsreeks spelen de pupillen voortaan in 4 blokken van in totaal minimaal 24 wedstrijden. De bekercompetitie vervalt hierbij. Tevens kondigde de KNVB aan dat er vanaf het volgende seizoen bij het jeugdvoetbal onder twaalf jaar helemaal geen ranglijsten meer zullen zijn. De KNVB vindt dat jeugdvoetbal alleen om plezier gaat. Kinderen zijn volgens de KNVB niet bezig met winnen. En verliezen, dat bederft het plezier. Als we winnen afschaffen, kan niemand nog verliezen……! Een nogal revolutionair standpunt van de KNVB waar vast niet iedereen het mee eens zal zijn.

    De voetbalwedstrijd  Alphense Boys - Be Quick 1887 is a.s. zondag  live te volgen in het  sportprogramma “Sport Lokaal” van  Studio Alphen. Sport Lokaal wordt iedere zaterdag en zondag uitgezonden tussen 14 – 18 uur voor de regio Alphen aan den Rijn, Rijnwoude en Boskoop. Erik Joustra zal het radioverslag verzorgen. Ook wordt er in deze uitzending verslag gedaan van meerdere sportevenementen  uit de regio. Studio Alphen kan je ontvangen via 90.0 FM in de ether, 103.4 FM op de kabel en het glasvezelnet van KPN (kanaal 962) en Lijbrandt (kanaal 798); in Rijnwoude via 106.5 FM (ether) en 103.4 FM (kabel).

    Zaterdag 7 maart a.s. wilden Alphense Boys o13 en FC Groningen o13 tegen elkaar oefenen. Om elkaar qua afstand tegemoet te komen hebben wij onze goede relatie met Vitesse aangesproken en zijn we welkom op Papendal om daar om 12.00 uur tegen elkaar te oefenen.

    De inschrijving voor het Sportweekend op 12 en 13 juni 2020 is inmiddels gestart. Tot en met 14 maart profiteert u nog van een vroeg boek korting, wees er dus snel bij. De inschrijfformulieren zijn als het goed is uitgedeeld door de leiding van de elftallen, anders liggen deze in de postvakjes in de commissiekamer. Ingevulde inschrijfformulieren kunnen bij de bar in de kantine ingeleverd en betaald worden.