• Alphense Boys o13 overspeelt Cambuur o13 (1-7)

  In het verre Leeuwarden boekte Alphense Boys o13 een klinkende 7-1 overwinning op de leeftijdsgenoten van sc Cambuur o13 (zie foto) . Daardoor blijft de ploeg van trainer Robin Stolwijk koploper in de 1e divisie. De andere uitslagen waren vandaag niet goed. De o19 verloor met 3-0 bij en van PEC Zwolle o19, de o17 verloor voor het eerst dit kalenderjaar een competitiewedstrijd (1-0 bij VVV Venlo) en de o15 bleek twee maatjes te klein voor een goed spelend AZ o15 (1-7). De andere Boys selectieteams (17-2, 14-1 en 13-2) speelden een oefenwedstrijd en wonnen.

   

  Alphense Boys o19 speelde vandaag in het stadion tegen PEC Zwolle o19 en bleek een maatje te klein te zijn. PEC won met 3-0. In de eerste helft speelde het team van trainer Revy Rosalia een beetje tam, zonder de energie die we van de o19 spelers meestal gewend zijn. Al na 10 minuten stond de 1-0 op het scorebord. Een beetje lucky goal uit een voorzet die niet goed werd weggewerkt door de boysmannen. Drie minuten later gaf de linkerspits van PEC een voorzet die door niet goed timen van een boys verdediger, werd ingekopt door een speler van Zwolle die een kop kleiner was (2-0). Daarna ging Alphense Boys wat anders spelen en kregen wat mogelijkheden, zonder dit echte kansen te kunnen noemen. In de 34e minuut werd de weer goed spelende Frank v/d Hoorn in het strafschopgebied onderuit getrokken.

 • De normaal trefzekere Samir Messaoudi schoot de strafschop nu twee meter over het doel. De zo broodnodige aansluittreffer werd dus niet gemaakt.  De eerste 10 minuten na rust speelde Alphense Boys even heel goed en speelden ze uitsluitend op de helft van PEC Zwolle. Helaas ontbrak het aan stootkracht. PEC Zwolle bleek gewoon verder te zijn dan de Alphenaren en de wedstrijd bloedde dood. In de slotfase scoorde Zwolle4 nog de 3-0 waarbij de ver uitlopende keeper Bas Schol werd omspeeld. Een harde leerschool waarvan ook echt geleerd kan worden. Volgende week zaterdag speelt de o19 om 15.15 uur thuis tegen NAC o19

   

  De uitslagen in de 1e divisie hoog bij de o19

  PEC Zwolle o19 - Alphense Boys o19    3-0

  Sparta Rotterdam o19 – ADO Den Haag o19   1-3

  Almere City o19 – Willem II o19   2-3

  NAC Breda o19 – Fc Emmen o19           3-1

  NEC o19 – Vitesse o19

   

  De stand in de 1e divisie bij de o19

  1. NEC o19                                      4-12
  2. Willem II o18                               5-10
  3. Vitesse o19                                  3-9
  4. NAC o19                                      5-9
  5. Sparta Rotterdam o19                   5-8
  6. ADO Den Haag o19                       4-6
  7. PEC Zwolle o19                             5-6
  8. Almere City o19                            5-4
  9. Alphense Boys o19                     5-3
  10. Fc Emmen o19                              5-0

   

   

  Alphense Boys o17 moet vandaag de koppositie in de 1e Divisie verdedigen tegen VVV-Venlo. “Lukt het de Boys om VVV al een kater te bezorgen voordat daar volgende week het Carnaval los barst ?”, vraag ik me hardop af in de kantine van de Venlosche Boys. Ik word direct gecorrigeerd. Het is geen Carnaval, maar Vastenavond….Afijn, tot zover het goede nieuws. Na 3 minuten voetbal krijgt de spits van VVV het op zijn heupen, sprint vanaf eigen helft onze verdediging eruit en legt de bal breed. Het duel met de meelopende man van VVV wordt verloren en die kan de 1-0 onhoudbaar binnen schieten. (“Het niet gefocust in de  eerste 5 minuten syndroom”-Spook waart vandaag in Venlo rondt) In de daarop volgende minuten voetballen de Boys zoals het hoort: Wel bij de les en met elkaar. Dit resulteert in een grote kans wanneer Kaan Temur een bal doorkopt op Jordy . Jordy dribbelt het strafschopgebied in en schiet tegen de keeper op. De bal belandt bij Kaan, die met een goed geplaatst schot de bal over de keeper heen richting het lege doel mikt.

 • Helaas wordt de gelijkmaker voorkomen door een VVV-speler, die nog net de bal op de doellijn wegkopt. Het spel golft op en neer, want een minuut later kopt VVV een corner rakelings naast de paal. Het zijn vermakelijke openingsminuten. In de 21e minuut geeft Myles Veldman een pass op Jordy. Jordy geeft een steekbal op Romeo Pieters, die vanaf rechts op de rand van het  strafschop gebied de bal diagonaal net bij de tweede paal voorlangs schiet. De 3e kans wordt door Gyan de Regt overgekopt en ook de 4e kans gaat er niet in, wanneer Gyan de bal strak voorgeeft vanaf links, maar de aansluiting vanaf het middenveld net te laat komt om de prima voorzet binnen te tikken. VVV staat echter goed achterin en loert via de snelle nummer 9 op de counter. De Boys proberen de vrije ruimte achter de Venlose verdediging te benutten, maar door onnauwkeurigheid is de eindpass steeds niet goed om de voorhoede in stelling te brengen. Ook wordt steeds vaker de lange bal van achteruit door de Venlöer-narren onderschept en tot overmaat van ramp raakt Gyan vlak voor rust geblesseerd aan zijn enkel. De tweede helft krijgen de Boys wat mogelijkheden, vaak is de voorzet wel goed, maar staat de spits al te dicht op de keeper of loopt een mooie aanval niet goed af, omdat het schot te slap op doel wordt afgevuurd. VVV krijgt ook nog een aantal mogelijkheden, maar hun linksbuiten krijgt de bal niet langs keeper Björn IJzendoorn en zo suddert het duel naar het einde en lopen de Boys tegen hun eerste nederlaag op. Door mijn hoofd spookt het refrein van een hit van de band Supertramp uit de jaren zeventig: Take the Long Way Home…Volgende week zaterdag oefent de o17 om 13.00 uur bij en tegen Smitshoek 19-1

   

  De uitslagen in de 1e divisie laag bij de o17

  VVV Venlo o17 - Alphense Boys o17     1-0

  Kon HFC o17 – Almere City o17

  DEM o17 – Willem II o17

  Excelsior o17 – Roda JC o17       11-0

   

  De stand in de 1e divisie bij de o17

  1. Alphense Boys o17          4-9
  2. Excelsior R o17                  4-8
  3. Kon HFC o17                     3-7
  4. Almere City o17                 3-6
  5. Willem II o17                     3-4
  6. VVV Venlo o17                   3-3
  7. Roda JC o17                      3-0
  8. DEM o17                           3-0

   

  Alphense Boys 17-2 speelde vandaag een oefenwedstrijd tegen BVCB O17-1 uit Bergschenhoek. De opdracht voor de Boys was vandaag niet gemakkelijk: de spelprincipes toepassen in een gewijzigde formatie. De Boys speelden vandaag met drie verdedigers. Het spel is vanaf de eerste minuut goed verzorgd in de eerste fase van de opbouw. In de daaropvolgende fases zijn genoeg verbeterpunten te benoemen. Er worden door beide ploegen weinig kansen gecreëerd. De Boys komen nog voor rust terecht op een 1-0 voorsprong wanneer een voorzet van Giovanni Sekeris in één keer bij de tweede paal binnenvalt.

   

 • In de rust geven de Boys zelf aan dat het beter moet en de Boys dragen zelf verbeterpunten aan. In de tweede helft staat het daardoor beter bij de Boys. Dit resulteert in drie doelpunten in minder dan tien minuten tijd. Eerst is het Mido Chakar die van een aardige afstand van het doel (20-25 meter) de bal hard tegen het net jaagt, 2-0.

 • Daarna is het de beurt aan Thierry Anthony om een voorzet van Giovanni Sekeris af te ronden na een prima aanval, 3-0. Het slotakkoord is voor Kevin Harder die een voorzet van Thierry Anthony in het doel werkt, 4-0. De Boys creëren daarna nog enkele kansen, maar de bal gaat er niet meer in. Aanstaande dinsdag oefent de 17-2 om 20.00 uur thuis tegen Buitenveldert en volgende week zaterdag gaat de 17-2 naar IJsselmeervogels 17-1, aanvang 12.30 uur.

   

  Alphense Boys o15 speelde vandaag tegen AZ o15. Na de geflatteerde uitslag van vorige week, heeft de O15 vandaag de intentie om te stunten tegen AZ. Alle ingrediënten waren aanwezig in de voorbereiding, instelling en in het begin van de wedstrijd. De boys nemen zelfs gewaagd de leiding na vier minuten. De opbouw van AZ wordt verstoord, de bal wordt veroverd op het middenveld door Aldo. Aldo maakt een één-twee met Emin en schiet de bal vervolgens hard diagonaal in de verre hoek.

 • Helaas was dit het enige wat in de buurt kwam van de vooraf ingenomen “stunt”. Een aantal spelers van de o15 gaven niet thuis, waren passief en haalden niet het niveau wat we gewend waren. Tegen de individuele kwaliteiten en het goede spel van AZ, was het daarom wachten tot er gescoord werd. Mede door passief verdedigen in de 1 tegen 1, kon AZ doen wat ze wilden en liepen we steeds verder achteruit en werden de gaten tussen de linies veel te groot. Daarnaast maakten we ook nog een aantal onnodige foutjes. 1-7 was uiteindelijk het gevolg.

 • Een meer dan terechte eindstand. Positief was het mentale aspect waar de afgelopen weken veel aandacht aan is geschonken. Ondanks dat het niet liep vandaag, bleven we wel proberen ons spel te spelen en bleven we hard werken. Een mooie aanval met de 2-7 in de laatste minuut van de voet van Tygo was daarvan het gevolg. Helaas stond Tygo wel buitenspel en werd het doelpunt afgekeurd.

 • In deze fantastische competitie is dit weer een mooie les geweest. We gaan de beelden goed bekijken en leren van deze momenten. Zo komen we steeds een stapje dichterbij de eerste punten. Hierbij de link naar de korte samenvatting (met dank aan Arjan de Graaf) van de wedstrijd van vandaag: https://youtu.be/8t78GxpAnyU  Volgende week zaterdag oefent de o15 om 13.00 uur thuis tegen DCG 15-1

   

  De uitslagen in de ere divisie hoog bij de o15

  Alphense Boys o15 – AZ o15       1-7

  Sparta Rotterdam o15 – NAC Breda o15           3-4

  PSV o15 – NAC Breda o15 (dinsdag 18 febr)

  Ajax o15 – Feyenoord o15 (zaterdag 22 febr)

   

  De stand in de ere divisie bij de o15

  1. NAC o15                            3-9
  2. PSV o15                             2-6
  3. Feyenoord o15                    3-6
  4. AZ o15                               3-6
  5. Vitesse o15                         3-4
  6. Sparta Rotterdam o15          4-3
  7. Ajax o15                             2-1
  8. Alphense Boys o15            4-0

   

   

  Alphense Boys o14 speelde vandaag een oefenwedstrijd tegen DOSR 15-1, die uitkomt in de hoofdklasse. Op papier een pittige tegenstander maar de jongens van de 14-1 hebben al vaker laten blijken dat o15 ploegen te verslaan zijn. Vol goede moed begonnen we aan de eerste helft, het was niet heel goed maar AB creëerde een aantal kansen maar was heel slordig in balbezit waardoor er geen doelpunt gemaakt kon worden. We moesten ervoor zorgen dat in de tweede helft de voetballende kwaliteiten weer benut werden en dit gebeurde. De 1-0 werd gemaakt door Abdul de 2-0 volgde snel van Milan.

 • En vijf minuten later was het weer raak door een mooie goal van Luca. 3-0 was tevens ook de eindstand en zo kon AB 14-1 weer een overwinning bijschrijven!

 • Komende dinsdag oefent de o14 om 18.00 uur bij en tegen Feyenoord o14 op Varkenoord. Volgende week zaterdag oefent de o14 om 11.00 uur thuis tegen Charlois 14-1

   

  Alphense Boys o13 speelde vandaag de verre uitwedstrijd tegen Cambuur Leeuwarden o13. De ploeg van trainer Robin Stolwijk speelde een erg goede wedstrijd en won zeer overtuigend met 1-7. Dat de wind een rol van betekenis zou spelen was bij aankomst op het complex wel duidelijk. Voor rust had Alphense Boys de wind méé. De intentie om hoog op het veld te verdedigen pakte de Boys goed op en diverse malen werd de bal al vroeg gewonnen. Zo’’n moment leidde ook de 0-1 in, het was Bryan Verdel die de bal fraai over de keeper lobde.

 • Identiek aan de openingstreffer maakte Bryan ook zijn tweede treffer (0-2) voor rust. Na rust had het de wind tegen maar bleef het door goed combinatiespel vooral op de helft van Cambuur spelen. Kort na rust kreeg het al de mogelijkheden om afstand te nemen in de stand. 15 minuten na rust gebeurde dat echt want in korte tijd scoorde Alec Lansman met een kopbal en prikte Hakeem Agboluaje van dichtbij raak (0-3 en 0-4).

 • Vooral het samenwerken om de bal af te pakken lukte erg goed, de 0-5 van de ingevallen Hakan Argün was hier een mooi voorbeeld van.

 • Daarna verslapte de concentratie iets en kreeg Cambuur de gelegenheid om van afstand de 1-5 te maken. Echter het slot was weer voor Alphense Boys met eerste een wonderschone volley van Hakeem (1-6) en een frommelgoal van de sterk spelende Daan Spaans (1-7, op de foto rechts).

 • Maar eigenlijk was hij niet de enige die sterk speelde, maar was het een teamprestatie van formaat. Deze overtuigende zege is het gevolg van dat proces. Als je ziet met welke energie we spelen en hoe we het spel verplaatsen: fantastisch. Volgende week zaterdag oefent de o13 thuis om 11.00 uur tegen SC Buitenveldert o13.

   

  De uitslagen in de 1e divisie laag bij de o13

  Cambuur o13 - Alphense Boys o13        1-7

  Westlandia o13 – Spartaan’20 o13         0-1

  Helmond Sport o13 – AFC o13    2-3

  Fc Emmen o13 – Urk o13  8-0

   

  De stand in de 1e divisie bij de o13

  1. Alphense Boys o13          4-10
  2. Spartaan’20 o13                 4-10
  3. FC Emmen o13                   4-7
  4. Helmond Sport o13             4-6
  5. AFC o13                             4-6
  6. Cambuur o13                      3-4
  7. Westlandia o13                   3-3
  8. Urk o13                              4-0

   

  Alphense Boys 13-2 oefende vandaag tegen Alexandria’66 13-2 en won met 7-0. De jonge spelers van Michael Lipsius hadden er zin in en overspeelden hun leeftijdsgenoten van Alexandria. De 1-0 werd gescoord door Dylan van Stijn met een diagonaal schot in de verste bovenhoek.

 • Even later kopieerde Miljan deze goal (2-0). De Boys bleven dominant, maar de vele mogelijkheden om een goede voorzet te geven bleven onbenut door òf een verkeerde/geen loopactie voor het doel òf door een onzuivere voorzet. In de 26e minuut frommelde Stan Pietersen de 3-0 over de lijn..

 • Daarna scoorden Joep v/d Arend gevolgd door twee goals van Miljan.

 • Het slotakkoord was van De’Zhaen die de zevenklapper op het bord zette. Volgende week zaterdag is de 13-2 vrij

   

  Alphense Boys E-Top was vrij en is gaan kickboksen. In de woensdagnieuwtjes een kort verskag van deze gezellige happening én natuurlijk de foto’s! Volgende week zaterdag doet de E-Top met 2 teams mee aan het Galgenwaard Zaal Cup toernooi