• Woensdagnieuwtjes

  De nu al legendarische A5 (seizoen 2019-2020) is het eerste team dat in groepsverband – en gesteund ook door zijn supporters - steentjes heeft gekocht voor de Alphense Boys jubileumbank. Uiteraard krijgen spelers en supporters van dit team een eervolle vermelding op de herinneringsplaat die van ‘De Bank met een Verhaal’-actie zal worden gemaakt. We zijn natuurlijk benieuwd welke teams gaan volgen!

  De Jubileumbank krijgt inmiddels aardig vorm. Het meubel staat nu op de mozaïekafdeling bij Pantar, dat werk en begeleiding biedt aan ruim 3.000 inwoners van Amsterdam en Diemen. Dit zijn mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Bijvoorbeeld omdat ze een lichamelijke, verstandelijke of psychische beperking hebben. Of mensen die problemen hebben (gehad) of verslaafd zijn geweest. De bank wordt beplakt met 50.000 steentjes in onze clubkleuren. De planning is dat de bank op het jubileumfeest van de Boys (9 mei) zal worden onthuld.

 • Inmiddels hebben meer dan honderd leden en supporters van Alphense Boys samen al meer dan 7.000 steentjes gekocht. Dat is een prachtige score, maar er zijn nog genoeg steentjes verkrijgbaar. Wil je ook meedoen? Bestel ze dan op onze site. Klik hier.
  Er wordt trouwens steeds meer bekend over het programma van de jubileumdag op 9 mei. Zo wordt er voor de jeugd een FIFA20-toernooi gehouden. Er wordt gestreden in twee categorieën: jeugd van 13-15 jaar (14.00-18.00 uur) en jeugd van 16-19 jaar (19.00-23.00 uur). De inschrijving gaat binnenkort van start. Hou deze site en de Facebook-pagina van Alphense Boys goed in de gaten.


  Afgelopen zaterdag kwam Feyenoord o17 naar Alphense Boys om te oefenen tegen onze o17. Het werd een spannende en sportieve wedstrijd waarbij Feyenoord pas in de 95e minuut een gelijkspel kon redden (3-3). Een knap resultaat dus van de mannen van trainer Jeffrey van Dijk. Aan de kant van Feyenoord speelden twee ex-Alphense Boys spelers mee. Keeper Sam Pak die na de D1 van Alphense Boys naar Feyenoord vertrok en daar nu al vier jaar speelt. En Kaj van de Veldt die na de C1 van Alphense Boys naar de Feyenoord jeugdopleiding ging en daar nu voor het tweede jaar actief is. Fred Pieters (die altijd de wedstrijdverslagen van de o17 maakt) zette het tweetal natuurlijk even op de foto.

 • Voor de aftrap van Alphense Boys – MSC zaterdagavond waren er bloemen voor Daniëlle Spliet en Huib van Vliet. De vrouw van bestuurslid Edwin Spliet en de verzorger van Boys 1 verleenden vorige week deskundige eerste hulp toen tijdens de wedstrijd tegen JOS Watergraafsmeer scheidsrechter Johan Jensch onwel werd. Dat lijkt allemaal vanzelfsprekend, zeker als je daarvoor bent opgeleid, maar het is en blijft toch ook heel bijzonder om zo medemensen te kunnen helpen in bedreigende situaties. En dat is zeker een bloemetje waard.

 • Gelukkig maakt scheidsrechter Jensch het goed. Hij mocht afgelopen zondag alweer – met toestemming van de cardioloog, zei hij op Facebook – het veld in om de wedstrijd UNA-Hoogland (derde divisie) te leiden. Dat verliep probleemloos.

  Na de 8-1 overwinning op MSC wacht Alphense Boys nu een serie wedstrijden tegen drie topploegen uit de Hoofdklasse A. Zondag a.s. staat RKAVV uit op het programma. Op zaterdag 15 februari komt de huidige koploper Hollandia op bezoek (18.00 uur) en na een weekje ‘rust’ is Hoogeveen op 1 maart de volgende tegenstander (uit). Een goede serie kan Alphense Boys nog ver brengen dit seizoen.

  De voetbalwedstrijd  RKAVV - Alphense Boys is a.s. zondag  live te volgen in het sportprogramma “Sport Lokaal” van  Studio Alphen. Erik Joustra zal het radioverslag verzorgen. Sport Lokaal wordt iedere zaterdag en zondag uitgezonden tussen 14 – 18 uur voor de regio Alphen aan den Rijn, Rijnwoude en Boskoop. Studio Alphen kan je ontvangen via 90.0 FM in de ether, 103.4 FM op de kabel en het glasvezelnet van KPN (kanaal 962) en Lijbrandt (kanaal 798); in Rijnwoude via 106.5 FM (ether) en 103.4 FM (kabel).

  Het 57-ste Alphense Boys Sportweekend wordt op vrijdag 12 en zaterdag 13 juni gehouden. De inschrijfformulieren liggen vanaf vanavond (woensdag) in de postvakjes in de commissiekamer. Deel ze snel uit aan je team, want ook dit jaar is er weer een vroegboekkorting. Ook voor de JO14 en JO15 is er op vrijdagavond een activiteit en feest, zij kunnen zich dus ook inschrijven.

  Programma thuiswedstrijden selectieteams zaterdag 8 februari:

  • 09.00 uur    13-2 – Bennekom 13-1
  • 11.00 uur    13-1 – FC Emmen o13
  • 11.00 uur    17-2 – DSO 17-1
  • 13.00 uur    17-1 – DEM 17-1

  De inschrijving voor de Talentendag van Alphense Boys i.s.m. Feyenoord (woensdag 26 februari 2020, voorjaarsvakantie in regio Midden en Zuid) geopend via de website van Alphense Boys. Klik ''activiteiten'' aan in de balk en daarna ''Talentendag'', de rest wijst zich vanzelf. De inschrijving is vanaf zondag 23 februari gesloten.

  Komende zaterdag 8 februari is het weer BINGO bij Alphense Boys. Iedereen is welkom, aanvang 20.00 uur.

  De inschrijving voor het Jens Toornstra Toernooi (JTT) is geopend. Dat toernooi voor alle o8 t/m o12 teams (ongeacht het niveau) wordt gehouden op zondag 30 augustus. Het toernooi is opgesplitst in een ochtend en een middag toernooi. Half augustus wordt pas bekend gemaakt wie er in de ochtend spelen en wie in de middag. Inschrijving kan alleen via de website van Alphense Boys. Na invulling en verzending van het formulier krijgt iedereen binnen een paar dagen een bevestiging.

  Op maandag 24 en dinsdag 25 februari a.s. worden de Feyenoord Talentendagen gehouden op de velden van Varkenoord. Jongens die tussen 1 januari 2009 en 31 december 2014 zijn geboren, mogen op de Feyenoord Talentendagen hun voetbaltalent laten zien. De jeugdtrainers van de Feyenoord Academy beoordelen samen met een aantal spelers van het eerste elftal van Feyenoord de jonge talenten. Voor de voetballertjes een mooie kans om tips te krijgen van de ‘grote jongens’ met ervaring. Je kunt je hier inschrijven. Alle talenten die in aanmerking komen om deel te nemen aan de Feyenoord Talentendagen ontvangen half februari een persoonlijke uitnodiging met aanvullende informatie over het programma van die dag.

  Diederick Luydens maakt per direct de overstap van Alphense Boys naar Zweden. Hij trainde afgelopen maand op proef mee bij een profclub op het derde niveau en heeft daar een contract aangeboden gekregen. Bij zijn komst naar de Boys in november werd afgesproken dat hij in de winterstop mocht vertrekken als zich een profclub zou aandienen.

  Muhammed Atay komt Alphense Boys per direct versterken. De 22-jarige middenvelder zocht na een avontuur bij Yeni Orduspor (Turkije) een nieuwe club en trainde op proef mee bij Alphense Boys. Hij heeft tot en met Jong ADO Den Haag bij ADO in de jeugd gespeeld.

  Ook dit jaar wordt de Alphense Boys Voetbalquiz gehouden, te weten op vrijdag 20 maart a.s. De organisatoren gaan er weer een gezellige avond vol voetbalvragen van maken en natuurlijk zijn er leuke prijzen te winnen. Wil je meedoen? Schrijf dan nu je team in (twee of drie m/v sterk). Stuur een mail met de namen van de teamleden naar abvoetbalquiz@gmail.com.

  Hoogeveen en Leonidas, die met Boys 1 uitkomen in de Hoofdklasse A, hebben van de tuchtcommissie van de KNVB allebei 1 punt in mindering gekregen, omdat hun wedstrijd in december wegens wanordelijkheden werd gestaakt. Dat gebeurde kort voor tijd bij een 1-0 stand. De wedstrijd zal alleen worden uitgespeeld als de stand op de ranglijst daar aan het einde van het seizoen aanleiding toe geeft.

 • Verslag van de dames

  Vandaag staat Moordrecht VR1 op het programma, het team waar wij aan het begin van het seizoen onze eerste wedstrijd tegen speelden. Dat resulteerde in een gelijke stand, wat onze meiden eigenlijk wel hadden kunnen en moeten winnen. Ze waren dan ook vandaag extra gebrand om de drie punten binnen te halen!

  Bij het verzamelen voorafgaand aan de wedstrijd, viel het op dat het nogal rustig was bij de Alphense Boys. De tegenstander stond op de parkeerplaats te wachten en al snel bleek waarom, de club was nog dicht! Blijkbaar waren wij het enigste team dat moest spelen vandaag. Gelukkig was er al snel iemand gekomen om de poort én de deur naar de kleedkamers te openen, zodat beide teams zich konden klaar maken voor de wedstrijd. In totaal waren er 16 meiden aanwezig om aan de wedstrijd te beginnen. Lotte was helaas te ziek en kon niet meedoen. Beterschap! Verder was Emma erbij om de dames te supporten. Bij de teambespreking in de kleedkamer werd er door Rob en Johan teruggeblikt op de uitwedstrijd in Moordrecht en werden de laatste aanwijzingen nog aangekaart.

  Moordrecht VR1 begon met de aftrap, maar al snel hadden wij de bal in bezit. Charlotte passte de bal naar Annelijn en die schoot de bal langs de linkerkant naar voren zodat Evy de bal kon opvangen. Evy schoot de bal naar Yvanka, maar de verdediger wist daar goed tussen te komen. Dat was een fel begin!

  Daarna werd het wat minder, waardoor er ook onnodige fouten werden gemaakt. De tegenstander maakte het ons ook niet makkelijk, aangezien ze telkens wisselden van positie. Hierdoor was er vanuit onze kant wel eens onduidelijkheid over wie welk vrouwtje had. Maar dit hadden we na enige tijd redelijk door. Vanuit ons werd er aan het begin goed druk gezet, waardoor er voor een groot deel op de helft van Moordrecht gespeeld werd. Hierdoor kwam er in de 15e minuut een kans waarbij Yvanka druk zette op de keepster, de bal werd hierdoor haastig weggetrapt. Evy kon de bal oppikken, maar zat tussen twee verdedigers in. Ze wist de bal nog voor het doel te leggen, maar helaas ver buiten het bereik van Linda.

  Niet veel later kwam Moordrecht met een counter, maar door snelle reactie van onze achterhoede en het middenveld, was deze actie ongevaarlijk geworden. Hierna ging het spel redelijk over en weer, er werden geen gevaarlijke kansen gecreëerd en beide partijen kwamen niet voorbij de achterhoede. Totdat Moordrecht opeens gevaarlijk werd na een iets te zachte pass vanuit Tamara naar Tess. Eén speler van hen wist de bal te onderscheppen maar schoot de bal net te ver voor zich uit, waardoor de actie weg was. We moeten scherp blijven meiden! Dit liep gelukkig goed af. Vlak hierna kregen wij een kans, Julia onderschepte de bal op het midden van onze eigen helft. Ze schoot de bal naar voren, waarbij Jenita de bal oppikte, en vanaf de rechterkant een voorzet voor het doel gaf. Echter stond hun keeper op de juiste plek, waardoor de bal in haar handen belandde. Balen! Dat was een goede actie. Moordrecht bleef wachten op een countermogelijkheid, en dat gebeurde ook aan het einde van de eerste helft. Vanuit het middenveld werd de bal ver naar voren geschoten, waardoor hij achter onze verdediging belandde. Hun spits reageerde hier snel op en sprintte achter de bal aan. Ze speelde Tess uit en schoot vanaf de zestienmeter lijn de bal scherp in de linker hoek. Gelukkig was Tamara erg oplettend en kon ze nog net haar vingertoppen tegen de bal zetten, waardoor de bal naast het doel ging. Goede redding Tamara! Hierdoor gingen we met een 0-0 stand de rust in.

  Tijdens de rust vonden Rob en Johan dat er op zich lekker gespeeld werd, maar dat we de slordigheden eruit moesten halen. Er moest meer rust aan de bal komen en we moesten meer communiceren met elkaar. Met deze woorden in ons achterhoofd gingen we weer met volle moed de tweede helft in.

  Vanaf het begin voerden onze meiden de druk weer op. Charlotte wist een tegenstander uit te spelen op de linkerkant, waardoor ze een voorzet kon geven op Yvanka. Echter zat de keeper van Moordrecht daar goed tussen en wist de bal op te vangen. Er werd door ons lekker overgetikt en het coachen onderling ging goed. Op een gegeven moment merkte Quincy dat ze het toch wel erg koud had, waardoor ze een kledingwissel deed terwijl Annelijn een corner schoot. Maar in een mum van tijd stond ze weer op haar plek, maar nu wel warm gekleed!

  Even later wist Fleur een ingooi van Moordrecht te onderscheppen, ze kopte de bal naar Quincy die vervolgens Jenita, recht voorin het veld, vrij zag staan. Quincy zette haar voet net verkeerd tegen de bal waardoor die in de voeten van een tegenstander kwam. Julia zag dat gebeuren en wist de bal met een tikje in de voeten van Fleur te krijgen, die de bal mooi in de rechterhoek van het veld legde. Jenita pikte de bal op en gaf een mooie voorzet op Yvanka, die in haar snelheid de bal voorbij gleed, maar uit een reflex de bal bijna met haar hand het doel in sloeg. Gelukkig kon de scheidsrechter en beide partijen hier wel om lachen. Het spel ging weer verder en onze meiden hadden al geruime tijd de overhand, gaat er dan ook binnenkort gescoord worden? Er kwam een vrije schop aan op 20 meter van het doel, een mooie afstand voor Annelijn. Dit werd echter geen gevaarlijke doelpoging.

  Maar niet veel later was het dan eindelijk raak. De keepersbal werd onderschept voor Julia, die de bal naar Fleur passte. Ze kapte de tegenstander uit en wist de bal strak in de rechterhoek van het doel te schieten, waardoor de keeper kansloos was. 1-0! Prachtig doelpunt, zo gaat het goed dames!

  Onze meiden gingen weer direct door met druk zetten waardoor we weer op hun helft aan het spelen waren. Vanuit de rechterkant werd er goed overgetikt tussen Julia, Tess, Jenita en Fleur vanuit het midden. Lizzy was als laatste vrouw erg scherp en zorgde ervoor dat geen bal langs haar ging. Het veld werd groter en onze meiden hadden meer ruimte om hun spel te spelen. Dat was ook te merken, want op een gegeven moment wist Evy goed druk te zetten waardoor de bal uiteindelijk bij Quincy kwam. Ze zag een open ruimte op het middenveld en speelde meerdere tegenstanders voorbij. Ze tikte de bal naar Julia die Yvanka op 5 meter voor het doel vrij zag staan. Helaas werd de actie afgefloten omdat er hands was gemaakt. Mooie actie dames!

  Later kwam er een corner aan, waarbij Evy de bal opving en richting het doel schoot. Onderweg werd de bal geblokt door een tegenstander waarbij haar arm werd gebruikt. Hands zou je dan denken toch? Maar nee, de scheids floot niet.

  Even later kregen wij weer een corner. Annelijn wist Fleur in het strafschopgebied te vinden die de bal hoog in het midden van het doel kopte. Het is 2-0! Met nog een paar minuten op de klok, en een paar ongevaarlijke schoten op doel was dit de eindstand.

  Het was een fanatieke en sportieve wedstrijd, waarbij onze meiden in de tweede helft goede combinaties hebben laten zien. Moordrecht wist het goed op slot te zetten achterin, maar ondanks dat hebben we toch de drie doelpunten binnen gesleept. Hierdoor staan wij nu derde in het klassement. De komende vier weken zal er helaas geen competitiewedstrijd plaatsvinden voor ons. Op zondag 8 maart staat pas onze eerstvolgende wedstrijd gepland tegen ASW VR1, die 1e staan in het klassement. Gelukkig hebben onze meiden nog even de tijd om zich daarop voor te bereiden.